Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sista dagen på 2014...

Kategori: Allmänt

...är det!
 
Ja, så har vi kommit fram till nyårsafton..
Ute är det bara någon minusgrad, ett par cm snö och det har varit en strålande dag, nästan så man kunde tro, att det var vår!
 
På sjön Runn här i Falun har det varit massor med folk på isen, de har åkt skridskor, skidor, spark, barnvagn, bil och även mopeder har jag sett.
Matsäckar inmundigade och så givetvis grillad korv!
Är man en friluftsmänniska (vilket jag inte är) så har nog dagen idag varit alldeles perfekt!
Alltså, isen har legat som en spegel på hela sjön och jag önskar, att jag kunde åka långfärdsskridso, det måste ju bara vara underbart!
 
Årets sista dag och vi ska "fira" den maken och jag tillsammans med vår Morris, vilken inte gillar smällare och raketer, så det är ju extra viktigt att vi är hemma med honom.
Var bortbjudna, men vi tackade faktiskt nej, mycket beroende på just Morris och så är vi väl inte "tip-top" än heller efter den långdragna förkylningen och hostan och både maken och jag tycker det är skönt att vara hemma.
 
Äldsta dottern, "personen" och twinsen är i Eskilstuna och firar nyår, Elliot och Elvira firar med fadern och hans familj, Ture med föräldrar firar i Gävle, så det känns bra att bara vara maken, Morris och jag.
 
Ska snart förbereda hummern, vilken maken inhandlade idag (på eget bevåg) och sen blir det oxfilé (kaaaanske helstekt), hasselbackspotatis, god sås, vitlök/persiljesmör som jag gjort med massor av vitlök i och jag är säker på, att maken och jag får umgås enbart med varandra ett bra tag framöver....
"Champagne"...ja, mouserrande vin är det väl, blir den genomgående drycken och det blir säkert gott!
Har ingen dessert, det klarar man sig utan tycker jag, annat är det om man har gäster,  ska det vara trerätters!
 
(Vill passa på att tala om för dig M****a att du är så fin och jag är så tacksam att du funnits i mitt liv i "vått och torrt" i en så jädrans massa år, tack!)
 
Nu vill jag önska alla ett riktigt Gott Nytt År!
 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: