Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Nu har vintern kommit...

Kategori: Allmänt

...och snön ligger vit..
 
Jag gillar egentligen inte vintern, men i år så har jag verkligen saknat snön eftersom det varit så mörkt och trist så länge!
Men som sagt, nu har vintern gjort sitt intåg, det är kallt och kanske en dm snö, alldeles lagom tycker jag!
 
Kallt är det som sagt och jag fick lära mig ett nytt ord igår, EU-migrant och det syftar på tex Rumäner som bygger "kåkstäder" i Stockholmsområdet.
En reporter från Rapport var där och intervjuade några som bodde där och det var ju så synd om dem, för de hade ju inte fått några jobb och de frös..
Jag gillar inte "snyftreportage", det är ingen som bett dem att komma till Sverige.
Det är en jädrans skillnad på flyktingar som flyr undan ett krig och på de som kommer hit enbart för att tigga, vilket de gör och sen ska man tycka synd om dem för att de fryser...
Ja, fryser gör våra hemlösa också, men om de bygger skjul att bo i, då blir de bortmotade för se, det får man inte göra!
I vissa kommuner måste man ha bygglov för att bygga en koja till barnen..
Är nog en riktig surkärring jag!
Vet, att min yngsta dotter inte delar min uppfattning, hon anser att alla ska få komma, det gör ju inte jag, vi har inte resurser att försörja tiggare från icke krigsdrabbade länder..
 
Ja, ja...
 
Maken, han är i England, skjutsade honom till flyget igår och han blir nog där en vecka den här gången.
Morris, han saknar husse när han är borta, det är ju husse som kelar med honom heeela tiden, matte har inte samma tålamod..
 
Nu ska jag ta och göra lite nytta, har en tendens att slappa när jag är ensam hemma, tycker att "äsch, det där gör jag sen"..
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Ja nog har vi fått snö så det räcker... Du vet ju vad jag tycker om det... I år är det värre, för jag bilpendlar ju till och från jobbet och vill helst ha barmark och god sikt.

    Hoppas maken har det bra i England och du och Morris här hemma!
    Kram!

    2014-01-14 | 18:50:28
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Idag kommer det liiite vitt från himlen, behövs inget mer enligt mig och det är omkring 10 kallgrader, det räcker det också!
    Maken kommer nog hem till helgen så Morris behöver inte gå och leta så många dagar..
    Ha dé!/Kram

    2014-01-15 | 09:02:13
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: