Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Ingen värme...

Kategori: Allmänt

...ute precis..
 
Har varit ute med Elfrida idag, hämtade dotterns hund Naala och hon tyckte som jag, att det var kallt om örona!

Solen värmer, men det blåser svinkallt och det är ju inget annat att vänta sig egentligen, det är bara mars månad ännu, men man vill så gärna att det ska vara riktig vår..
 
Har tänkt på en sak då jag är ute och "glider" med Elfrida och ser alla nybyggda villor häromkring (det byggs otroligt mycket just nu) och det som jag inte kan förstå, det är varför så många bygger med fönster som går från golv och nästan ända upp till tak och det är full insyn!?
Vissa har insynsskydd i form av...typ breda persienner på längden (?) ja, det ser så ut i alla fall och jag undrar ju, varför bygger man så enorma fönster?!
Fy sjutton för att tvätta såna, eller man kanske inte behöver göra det nu för tiden?
 
Det byggs alltså och det kommer att bli villor och hyreshus i massor i närområdet här hos oss och ja, det är väl bra, men det är redan hus till salu där de byggde för bara ett par år sedan och att det kallas för "skilsmässoviken" har väl sin förklaring antar jag...
Det är ju inte billigt att bygga idag (heller) och det är ju en form av "tävling" husägarna emellan, det ska vara värre än värst och det kostar, både det ena och det andra....
 
Igår var maken och jag ute på en Amazontur, det blev en sväng till Svärdsjö, som ligger, ja....kan det vara ett par mil dit och nästan mitt i "centrum" fick maken tvärnita för tre rådjur!
Väldigt vackra djur och de var inte det minsta rädda utan tog det väldigt lugnt och efter några kilometer så såg vi lamadjur!
Ja, det är en bonde som har några stycken i en hage och efter det så såg vi kronhjortar i ett hägn, det var en riktig safari vi var på!
Ja, en räv såg vi också!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Här var det snöblandat i morse, enligt somliga. Själv håller jag mig inomhus så dags den här veckan, juh.

    Nä fy för gigantiska fönster! Fast gissningsvis putsar ägarna dem inte själva utan köper den tjänsten.

    Amazontur däremot = plus!

    Kram!

    2014-03-26 | 14:03:31
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Visst är det fult med gigantiska fönster, förutom om man har en vidunderlig utsikt förstås och inte bara direkt in till grannen..
    Fönsterputsningen lejs väl bort till firmor som har skyliftar ;)
    Amazonturerna är riktigt gemytliga må du tro, det kommer fram folk och pratar om bilen och de verkar som om att de känt oss hur länge som helst....
    Mysfaktor faktiskt!
    Ha dé!/Kram

    2014-03-26 | 22:31:16
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Inga M säger:

    Jag erkänner, vi hör till dem som gärna har stora fönster och ännu hellre mycket glas som går att dra ifrån så hela väggen blir borta. Så har vi inte hemma hos oss själva för vi byggde på 70-talet när det inte var så, men vi har gjort det i ett uthyrningshus som vi byggde för två år sedan.

    Dels är det fantastiskt att kunna dra bort en vägg och göra inne till ute, dels känns det underbart att få in så mycket ljus. Jag är nog en ljustörstig typ. Putsen av stora fönsterytor är inte så marig, det är nästan värre att putsa hemma-fönstren med alla spröjsar. Det mesta av sånt gör jag själv men ibland lejer vi bort. Det är numera fem hus att hålla ordning på med de vi har till uthyrning.

    När det gäller att skärma av för insyn så finns numera suveräna jalusier av olika slag.

    2014-04-01 | 08:37:32
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    De fönster jag menar är inte sådana man kan öppna upp, som på er fina stuga ni byggt för om det varit så, då hade det ju bara varit ett stort +!
    Ha dé!

    2014-04-05 | 23:02:42
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: