Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Alla helgons dag...

Kategori: Allmänt

...är det idag!
Inte att förväxla med Halloween, som alltid infaller den 31 oktober..
 
Idag bär det väl av till Långshyttan för att tända ljus på gravarna och i minneslunden för våra nära och kära som inte finns levande bland oss längre, men som alltid kommer att finnas i våra hjärtan.
 
Just det där med Halloween/Alla helgona det kan vara lite "svårt" för våra äldre-äldre (ja, de som är över 80 år) att riktigt förstå och ta in, det finns ju de som blivit flyförbannade då det kommer utklädda barn och frågar "bus eller godis", de kan tycka att man "hädar" och det är ju inte bra och det är ju oftast för att folk blandar ihop de två olika sakerna liksom...
 
Ja, ja,...
Hos mig regnar det just nu, det är ett par varmgrader så snön är nog inte så långt ifrån, men med snö blir det ju lite ljusare i alla fall, nu är det kolsvart ute redan vid 17-tiden.
 
Maken, han är lite rolig han, nu har han satt ljusnät i en liten gran som vi har i häcken, en gran som vi hade för mååååånga år sedan på en pidestal vid jul och som jag planterade ut och den har blivit kapad ett X- antal gånger med trimmern så den är ganska vid, inte så hög, men..
Fint blev det i alla fall med belysning, kanske lite väl tidigt, men va sjutton, det lyser ju upp i trädgården!
 
Idag är det 1 november och då tycker jag att hösten är slut, för mig är det en vintermånad, står ju inte på förrän adventsljusstakarna ska fram, det säger bara svisch!
 
Jag går fortfarande 2 ggr/veckan och får mitt sår på benet omskött och omlagt, det har börjat dra ihop sig, fast det går väldigt långsamt, men det får ta den tid det tar.
Har ju fått "frikort", gick snabbt att komma upp till 1100 kronor!
 
Har haft Ture(bus) med moder här ett par dagar, Ture har haft vattkoppor och så fick han och modern halsfluss och efter ett par veckor hemma ville de ha lite miljöombyte och på loftet trivs de, eller som Ture sa "jag älskar mitt loft"!
Ja, det är Ture´s loft, i alla fall då de är här!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Jag tycker själv att det är allhelgonahelg och en helg att minnas dem som inte längre finns här på jorden lite extra. Det är en vacker sed att tända ljus på kyrkogården, men jag hade ju lite för långt att åka. Vi var till en kyrka i stället och tände ljus där och lyssnade på orgelmusik.

    Men om barn tycker att det är roligt och spännande att halloweenbusa så låt dem! Fast hade jag egna barn skulle jag kanske följa med dem ut på en runda. Det finns ju så många onda människor nu för tiden.

    Härligt att du har haft Turebus hos dig, det måste ha blivit en energikick!

    Det glädjer mig mycket att ditt sår har börjat dra ihop sig! Nu går det åt rätt håll, ska du se.
    Kram!

    2014-11-02 | 16:05:40
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Jag tycker att de vuxna ska kunna hålla isär halloween och allhelgona åt sina barn, men det kanske inte är så lätt...
    Ja, energikick är det rätta ordet!
    Mycket energi i den kroppen må du tro!
    Är så nöjd med att det går åt rätt håll med såret och jag vet att jag är i de allra bästa händer.
    Ha dé!/Kram

    2014-11-02 | 19:39:43
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: