Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Snart sovdags, eller...

Kategori: Allmänt

...försök till att sova i alla fall..
 
Såg på "uppdrag granskning" nu ikväll och det handlade om våra stackars psyksjuka/drogmissbrukare/hemlösa som vi har här i Sverige och som vi beter oss så illa emot att jag blir spyfärdig!
 
Om de kallas till ett möte via brev/sms eller telefonsamtal (mobilt då..) och dessa trasiga, sjuka människor kanske missar ett möte, eller inte har alla papper med sig, då får de ingen hjälp från samhället!
För vissa kan det vara en oöverkomlig sak att fixa just det som krävs utav dem på grund av deras "sjukdom/problematik"..
Då hamnar de sist i kön till eventuellt boende/behandling och medicinen de behöver för att över huvud taget överleva, den kan de också se i stjärnorna efter om det vill sig riktigt illa!
 
MEN...kommer det papperslösa, då minsann får de allt de kräver, till och med så att de får välja vilken sorts Ipad de vill ha!..
 
Kalla mig vad f-n som helst, men jag tycker att det är rent bedrövligt att vi inte tar hand om de psykiskt/drogberoende sjuka i vårt samhälle och jag lider så med dem!
Nej, skämmes tamejfan och det rejält!!!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Precis som vissa andra myndigheter ägnar sig vårdorganisationen åt att hota folk: den som uteblir från bokat besök för betala ändå PLUS straffavgift. Om man är riktigt sjuk eller mår psykiskt dåligt är det kanske extra lätt att missa ett möte. Jag blir dessutom så irriterad att det förutsätts att ALLA har råd att ha en mobiltelefon idag. En smartphone ska det vara också, det räcker inte med en enkel ring-mobil. :-(

    Såg inte programmet, för mina onsdagar viker jag åt När livet vänder. DET är ett program jag får kraft av, tro det eller ej.

    Kram!

    2015-03-19 | 18:09:34
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Spelade in När livet vänder ;)
    Tycker det är så konstigt, att inte myndigheter är mer "toleranta" i sitt bemötande med utsatta människor, det kan göra mig alldeles förtvivlad mellan varven.
    Ha dé!/tant raffa

    2015-03-20 | 08:41:50
    Bloggadress: http://tantraffa.blogg.se

Kommentera inlägget här: