Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Du förstår, Elvis är ju lite kär i morfar"...

Kategori: Allmänt

...sa lilla prinsessan till sin mor när hon skulle förklara hur Elvis betedde sig häromkvällen..
Prinsessan sov kvar hos oss och maken tyckte att hon skulle få sova i hans säng och det var nog mycket för att han ville sova på "loftet" eftersom det är så skönt där uppe (och få titta på Mästarnas Mästare ifred..)
Elvis, som uppfattade att maken var uppe på loftet, hoppade upp på balkongräcket och formligen stirrade ut maken ända tills han öppnade dörren och släppte in honom..
Klockan var bara omkring åtta på söndagkvällen, men Elvis han var kvar hela kvällen/natten med husse, han ville inte ut på hela tiden och lilla prinsessan var lite besviken att han inte var med oss (han är ju egentligen hennes och prinsens katt), men som sagt var, Elvis är ju lite kär i sin husse så...
Hade en skön mors dag, lillprinsen och tillika charmtrollet Ture var här med sina föräldrar och vi åt både god mat och god tårta!
Det första Ture säger när de kommer, det är "katt´n" och sen säger han heeej!
Just det där med katt´n är väldigt intressant, en katt som faktiskt ligger kvar när man vill klappa på den!
Tures farmor har också en katt, men den är mycket äldre än Elvis och tydligen inte lika social och barnkär, för social, det är Elvis!
Han ska hela tiden vara där vi är och det är ju lite mysigt..
Idag ska det visst bli ganska varmt här, just nu är det mulet, men nästan 15 plusgrader redan klockan 7 bådar ju gott..
Ska inte göra många knop idag, har fruktansvärt ont i mina ben så det säger sig självt att det blir lugnt..
Ha dé!/tant raffa

Barockträdgård och Carl Larsson....

Kategori: Allmänt

...har vi hunnit med redan idag..
Makens kusin med fru från Tyresö hörde av sig igår och talade om, att de skulle på en bussresa till Dalarna, närmare bestämt sevärdheter kring Falun!
Vi mötte upp dem vid bussen tidig förmiddag och gick med på guidad tur vid Stabergs barockträdgård och det var ju intressant.
Det var även Engelsk motorfordonsträff där och det var många gamla fina Engelska bilar och motorcyklar, fast det var liksom utanför bussresans program...
Efter det så styrde bussen kosan mot Sundborn och det gjorde vi med, kusin med fru åkte med oss, på så sätt fick vi mer tid att prata med varandra.
Makens kusin, som fyller 70 nästa år har Parkinson och en början till demens så det var viktigt att träffa dem och jag säger bara det...
Fy vad sjukdom kan göra med en människa, han var bara en skugga av sitt forna jag och jag såg, hur ledsen maken blev när han såg förändringen, vissa saker går väldigt snabbt..
Kusinens fru, hon var som alltid lika glad och språksam, men hon erkände för mig att det hade varit väldigt jobbigt och att det säkerligen kommer att bli ännu jobbigare, fast som hon sa, "den biten tar jag då", "just nu är det så här och det får vi vara tacksamma över"..
Hon är beundransvärd, som alla anhörigvårdare!
De skulle enligt programmet gå guidad tur på Carl Larssongården, men före det så var det lunchbuffét och maken tyckte att vi lika gärna kunde äta den så...inte tackar jag nej till att slippa laga mat!
Jättegott var det!
Efter lunchen åkte maken och jag hem, vi fick ju i alla fall några timmar tillsammans och nu så har vi kommit överens om att maken och jag tar en tur till Tyresö i sommar.
Kan ju inte påstå, att Falun visat sig från den bästa sidan när det gäller vädret, spridda skurar, blåsigt och inte varmare än 11 plusgrader!
Ha dé!/tant raffa

Och in kommer Elvis...

Kategori: Allmänt

...som ett jehu!
Öppnade altandörren för att titta efter honom eftersom det regnar och som sagt var, in kom han!
Uttrycket "som en dränkt katt" passade perfekt, har aldrig sett honom så våt och tufsig!
Han tittade på mig med en blick som sa mer än tusen jamningar, han tyckte nog att jag varit jättetaskig som lät honom vara ute i skitvädret..
Men, det var ju han själv som valde att gå ut så...
Han njöt faktiskt då jag tog fram en handduk och torkade honom lite torr, resten det får han sköta själv, han är ju trots allt en katt!
Det regnar alltså och det är inte mer än 8 plusgrader, men enligt tidningarna (och det som skrivs i dem är ju alltid sant...) så ska det bli riktigt fint sommarväder efter helgen och det tackar man väl för...
Maken är iväg och sätter upp ett staket åt en hjälplös stackars dam och han var inte så glad när jag pratade med honom, han var nog lika "dränkt" som Elvis kan jag tänka så det blir att servera honom en rykande kopp kaffe när han kommer hem och eftersom det är fredag så blir det ett glas med fin konjak också!
Nu är han ju ledig i helgen, men på måndag morgon så är det dags igen, då är det ytterligare en altan som han och "kompisen" ska fixa och det är roligt att det sprider sig att de gör ett bra jobb och att de inte är så hiskeligt dyra.
Nej, nu ska jag ta och förbereda middagen, har lite kött som ska marineras..
Ha dé!/tant raffa

Torsdag....

Kategori: Allmänt

...är det alla redan..
Inte klokt va fort veckorna går, det står inte på förrän skolorna slutar och sommarlovet tar vid!
Lilla prinsessan, hon går de sista veckorna på dagis och jag tror, att hon är lite ledsen över att skiljas från sina kompisar, men hon har en förmåga att lätt skapa nya kontakter så allt kommer säkert att bli så bra så till hösten.
Hon ska ju börja på samma skola som sin storebror,  det är en jättebra skola, med väldigt engagerad personal som är otroligt "lyhörda" och det känns skönt för en gammal mormor...
Kommer ju så väl ihåg hur dåligt prinsen mådde under sin förskoletid och en bit in i ettan innan han fick den stora ynnesten att komma in på den skola han går på nu.
Jag kommer aldrig att förlåta personalen på den gamla skolan, att de lät vår prins må så dåligt utan att ingripa utan valde att ha skygglapparna på!
Fy fan säger jag bara!
Känner, när jag möter vissa ur personalen (vet ju så väl vilka de är) att jag riktigt får bita mig i tungan för att inte säga något!
Men, nu ser vi framåt och alla i familjen är glada åt att båda små kungligheterna kommer att gå på Faluns bästa skola.
Ute är det så vackert, syrenerna blommar för fullt, likaså liljekonvaljerna och på kvällen luktar det otroligt gott!
Maken, han har åkt iväg på jobb, han har varit till tandläkaren nu på morgonen (klockan 7) och det var i princip bara att byta till arbetskläder och sen ge sig iväg!
Få se om han kommer hem vid 15-tiden, det brukar han göra, fast inte igår, då var han inte hemma förrän efter 18 för de var iväg och kollade på ett annat jobb, så nu "ligger det på"....
Bara bra för "gubbarna"!
Jag ska nog ta mig ner på stan en sväng, har ju en dotter som fyller 35 år i början på juni och en liten prinsessa som blir hela 6 år på midsommarafton och jag antar, att de vill ha lite presenter (åtminstone prinsessan)..
Snacka om att man blivit gammal då man har en dotter som fyller 35!!
Ha dé!/tant raffa

Väldig skillnad...

Kategori: Allmänt

...på vädret..
Idag är det inte alls fint väder, det blåser och regnet hänger i luften, temperaturen är dryga 10 grader..
Jag, som aldrig fryser sitter och huttrar, men det beror nog mycket på att jag känner mig lite "konstig" idag.
Efter duschen i morse var jag tvungen att sätta mig för jag blev så yr och helt plötsligt började jag svettas (i huvudet, svettas aldrig någon på något annat ställe) och efter det mår jag "sisådär"..
Äsch, det går väl över det också..
Maken är iväg och jobbar, idag skulle de visst riva ett altanräcke för att sen sätta upp ett nytt åt en dam och sen rullar det på, det är faktiskt enbart snickerijobb ett tag framöver och det passar ju maken ypperligt!
Ge honom en tumstock, lite virke, en hammare och skruvdragare så är han nöjd (ganska lätt att tillfredställa med andra ord...)
Själv ska jag bara ta det lugnt idag, jag måste lära mig att lyssna på min kropp och just nu så säger den att det ska vara "lugna puckar"..
Ha dé!/tant raffa

Men nu måste det ju vara...

Kategori: Allmänt

...sommar!
Har varit till kyrkogården idag maken och jag (ligger ca. 3-3,5 mil från Falun) och på hemvägen gjorde vi en "roadtrip", den gick bland annat ut på riktiga landsbygden.
Blev faktiskt förvånad då jag såg massor med midsommarblomster, hundkex, smörblommor, mm....
Visst är det väl lite tidigt?
Vackert var det i alla fall och jag njuter utav Sverige, det är så otroligt fint!
Äldsta dottern, hon är i Grekland, närmare bestämt Halkidiki (halk i diket kan man ju också säga) och få se nu då, om de kommer hem som planerat nästa måndag ( de åkte idag ), det beror väl på askmolnet från vulkanen på Island, men jag hoppas ju att det har avtagit till dess...
Ute blåser det nästan full storm emellanåt, det är ganska varmt men inte så mysigt väder som igår, fast bra torkväder är det ju...
Ha dé!/tant raffa

En liten hängsälg...

Kategori: Allmänt

...har vi..
Sälgen är inte en meter hög och stammen är max tre centimeter tjock och den älskar Elvis att hänga i och att kloa på..
Att han hänger i den, det beror säkert på att jag hade fjädrar i den under påsken och det var ju jätteroligt att hoppa efter dem!
Men nu, nu är det nog ett under om sälgen överlever den här sommaren...
Ha dé!/tant raffa

+ 15 grader innan klockan nio...

Kategori: Allmänt

...det bådar ganska gott för dagen tycker jag! Blåser gör det, men det gör ingenting, då är det bra torkväder för mina mattor jag håller på att tvätta.. Idag ska jag fixa med min sålåda hade jag tänkt, det blir ju den och ett par blomkrukor i år, allt annat får vara eftersom jag varit så pass "kravlig" att det enbart känns jobbigt med mer och vitsen med det hela är väl, att det ska vara kul.. Maken, han ska visst dona med sin moped, det är ju bra att han har lite att göra när han är ledig också, annars skulle väl han bli alldeles för rastlös kan tag tänka. Elvis, han är ute och jagar humlor (favoriten) och jag tycker det knastrar så äckligt när han kalasar på dem efter att ha fått ner dem på backen med tassen, fast jag berömmer ju honom förstås! Få se, om vi hinner träffa de små kungligheterna något innan de ska till fadern, de kommer att vara där ända tills nästa måndag så det kommer att bli lååååång tid... Nej, nu är det dags att sätta igång! Hoppas all får en trevlig söndag! Ha dé!/tant raffa

Märkte direkt...

Kategori: Allmänt

...att det var nåt strul i alla fall... Ska inte blogga på lördagkvällar har jag kommit fram till (fast jag är nykter..) Ha dé!/tant raffa

Hur tycker du det är...

Kategori: Allmänt

..när de kommer för att bo hemma igen? Just så frågade en bekant mig i förrgår och hon har en vuxen son, som bott hemifrån (i en annan stad) i tre år och nu helt plötsligt var han tvungen att flytta hem igen... Ja, vi pratade om det där, att de redan blivit "avnavlade", men situationen kan göra, att de behöver flytta hem ett litet tag, det kan bero på många saker, bland annat att det inte finns några lägenheter lediga och skulle det finnas, så är det minst 50 intresenter på en och samma lägenhet.. Min bekant, hon tyckte det var så jobbigt att ha äldste sonen hemma eftersom han och lillbror (det skiljer ganska mycket på pojkarna i ålder) har en tendens till att bli osams och bråka med varandra hela tiden! Jamen...sa hon, va f-n jag har ju redan navlat av den ena och det för flera år sedan!! Vad gör man? Jag har ju två döttrar som med jämna mellanrum kommit hem igen, oftast korta perioder, men visst har jag tänkt tanken, att jag har ju navlat av dem... Är så glad, att äldsta dottern fick tag i en lägenhet och inte vilken lägenhet som helst, den är jättefin, nyrenoverad och den ligger centralt! Nära de små kungligheternas skola och bara det gör ju +++++ pluspoäng på en femgradig skala! Barnen trivs och även dottern, nu slipper de "trippa på tå" och inte vara rädda att de ska låta för mycket, det är ju så, att barn, de ska få låta, man ska veta hela tiden att de finns och det är tamejf-n vår skyldighet att låta dem vara barn och jag kommer att göra allt för att mina små kungligheter ska få fortsätta att må så här bra! Nu ska det bli spännande att se, om det här inlägget beter sig lika konstigt som mitt sista förra lördagen gjorde.... Ha dé!/tant raffa Ingen ska väl sitta och

"Hur många män"..

Kategori: Allmänt

...har du haft mormor? Det frågade prinsen mig igår och sa sedan att, javisst ja, du har haft tre! Alltså, min mammas pappa och min mosters pappa och så har du morfar nu, det blir ju tre! Jag gillar barns logik! Ha dé!/tant raffa

Nu finns jag...

Kategori: Allmänt

...här igen! Men, man behöver ju inte vara speciellt intelligent för att förstå, att det var något som var alldeles galet då förra lördagen, det är ju bara att titta på senaste inlägget!! Törs inte göra ett dyft åt det, gör jag det så kanske bloggen försvinner igen.. Det tog nästan en vecka för blogg.se att spåra tant raffas blogg, men jag är så tacksam att den återfanns! Nu får det vara som det är, jag har ju ytterligare en blogg nu och den heter ju nästan samma, tantraffasnya.blogg.se fast den har liksom inte varit "den rätta", det är otroligt vilken vanemänniska jag är.. Ha dé!/tant raffa

Det är ESC ikväll...

Kategori: Allmänt

...och det finns nog inget jag bryr mig mindre om...
Eric Saade, han är ju bara för mycket!
Att vara tjugo år och tycka sig "stå "över alla andra", så pass, att man hela tiden parkerar på handikapparkering och får böter, det gör honom ingenting, för han står ju över allt sånt där...
Måste bara be pojkfan komma tillbaka, då han blivit torr bakom öronen....
Att vara en sån diva, vid enbart tjugo år, vad måtte det bliva?
ABSOLUT ingen jag skulle lyssna på eller köpa någon skiva av....
Hoppas egentligen, att det inte går bra för honom i kväll, det finns de som är avsevärt mycket
Ja, det var min åsikt och jag är ju så glad, att jag har möjlighet, att ha en åsikt, det ska jag ju inte ha enligt en del personer...
Ha dé/tant raffa

"Lyckades bli gift"...

Kategori: Allmänt

...i alla fall...
Just så sa en skadereglerare till mig för en massa år sedan, då jag processade mot ett försäkringsbolag..
Jag åkte motorcykel med min dåvarande pojkvän och krockade med en bil, det var bilföraren som var vållande till olyckan, så det var bilförarens försäkringsbolag som jag tjafsade med/mot, jag var inte fyllda 18, skulle bli det i oktober och vi krockade 19 augusti-72..
Sedan den dagen har jag varit mer eller mindre handikappad  och just de orden som den här skaderegleraren sa till mig då jag var 25, det var ju...
Ja, jag lyckades bli gift, inte bara en gång, utan två!
Idag har mormors lilla charmbubbla Ture kommit och ja...han är för skön den lilla!
Det första han sa, det var..."katt´n"...ja, han menade förstås Elvis och Ture blev så nöjd när han fick se,  att "katt´n" låg i fåtöljen och faktiskt tillät Ture att peta var han ville..( under uppsikt från oss.)
Just nu har det börjat att regna, det har hängt i luften hela dagen och jag hoppas ju att det bara blir regn, att vi slipper åskan, den fick vi ju tillräckligt av igår!
Maken, han har jobbat klart med altanen, nu väntar det ett nytt jobb nästa vecka och så veckan efter det ytterligare ett och jag är så glad för hans skull, det gör honom väldigt gott att få känna sig "behövd".
Nu ska jag sätta mig vid tv:n ett tag, få se, om det finns något som är värt att titta på..
Ha dé!/tant raffa

Vilket j-la oväder....

Kategori: Allmänt

....det blev här idag!
Ja, det har ju åskat och blixtrat på många ställen idag..
Det åskade så Elvis blev så rädd att han hoppade högt och sen gömde han sig under soffan på altanen, satt där ända tills det lugnade ner sig.
Haglade gjorde det också, det kom stora mängder med regn och det var ju bra, eftersom det inte har varit nåt utav den varan sedan snön försvann, det var verkligen snustorrt i marken!
Men nu så, nu är det påfyllt i vattenförråden ett litet tag, för hualigen vad det regnade och haglade!
I morgon kommer vår lilla charmbubbla Ture med moder och hälsar på, de ska sova kvar åtminstone till på lördag, få se, om  det blir ytterligare en natt...
De ska hälsa på Tures gammelfarmor och gammelfarfar, de behöver hjälp med lite saker och så är det långt mellan gångerna de träffar honom eftersom de inte vill ha besök om Ture tex. är förkyld och just förkyld är han ju med jämna mellanrum, han snorar ju fram varenda tand, precis som hans mor, moster och kusiner också har gjort (då kan det ta lång tid mellan gångerna...)
Tråkigt nog så är de små kungligheterna hos fadern denna helg eftersom modern jobbar, men de får väl träffas snart ändå..
Ska bli så roligt att få rå om Ture litegranna, det är ju långt mellan gångerna för oss också, även fast han är lika välkommen om han så är görförkyld.
Efter att de köpt hus så blir det ju "per automatik" så att det blir mer sällan man åker iväg på helgerna, speciellt på våren/sommaren då det finns så mycket att göra både på huset och tomten..
Men, jag brukar ju ta mig en sväng till Gävle då längtan blir för stor och jag känner, att jag bara MÅSTE få pussa lite på Ture!
Hoppas, att jag är lite bättre i benen och fötterna i morgon, fötterna ser ut som uppblåsta gummihandskar för de är så svällda och högerbenet är som vanligt nästan dubbelt så tjockt som det vänstra och det gör så förbaskat ont!
Tänk om jag skulle ta en nål och sticka genom skinnet på benet, då skulle det aldrig sluta spruta vätska tror jag...
Men annars så mår jag ganska bra...
Har ju egentligen ingenting att klaga på, lyckades ju bli gift i alla fall...hahahaha
Ha dé!/tant raffa


Oljat in...

Kategori: Allmänt

...det som ska oljas in utav möbler ute har jag gjort på förmiddagen..
Det ska ju bli sämre väder, kanske regn i morgon och det behövs, för fy sjutton så torrt det är!
Idag är det lite svalare, omkring 18-20 grader och det passar mig ypperligt, för min del så behöver det inte bli varmare under hela sommaren..
Maken, han spikar fortfarande altan och mår jättebra utav det, han har ju ny "kompis" och de ser så roliga ut tillsammans, som "fyrtonet och släpvagnen" eftersom maken är 193 cm över havet och hans "kompis" är säkert "bara" 165 och det är ju ganska stor skillnad, men maken säger att det fungerar perfekt, maken gör det arbete som behövs uppåt och "kompisen" det på lägre nivå!
Tänk, va det har exploderat ute i naturen!
Ganska bra, att det blir lite svalare så att det inte blommar över allting innan sommaren har börjat, har ju liljekonvaljer på gång på andra sidan av vägen..
Nej, nu ska jag ta och hänga ut lite tvätt, det blåser inte mycket, men utav värmen så torkar det säkert snabbt ändå..
Ha dé!/tant raffa

Det är mycket...

Kategori: Allmänt

..jag tycker är åt helskotta...
Har ju alltid haft svårt med det där att hålla käften när jag tycker att saker och ting är just åt helskotta!
...Vilket har sina konekvenser ibland, men så länge jag står för mina åsikter, ja då är det väl så...
Det händer mycket runt omkring just nu och jag känner bara att..bläääääää!!!!!
Undrar, hur det hade varit om jag var frisk och orkade med mer än jag gör, då kanske det hade varit ännu värre!
Riktigt "hus i helsike"!!
Äsch, det är bara att fortsätta leva sitt liv och inte låta någon trampa på en (det gäller definitivt inte maken eller familjen överhuvudtaget), jag vägrar!
Vi har det bra i vår familj, vi ställer upp för varandra och det räcker gott och väl.
Idag ska min lilla prinsessa, (som inte är så liten längre, hon fyller ju 6 år på midsommarafton) komma hit till mormor efter lunch, hon och modern är på "studiebesök" på skolan där hon ska börja i förskoleklass till hösten.
Lunch skulle avätas i skolan och jag har kollat på menyn och det serveras spagetti och köttfärssås idag, det vet jag ju att hon gillar..
Till "mellis" blir det pannkaka, det är ytterligare en sak hon gillar så hon kommer nog att bli nöjd idag.
Vi kommer säkerligen att leka i lekstugan och jag måste erkänna, att jag tycker det är kul!
Ska strax hänga dagens andra maskin med vittvätt, det är bra torkväder idag så det är lika bra att passa på!
Ha dé!/tant raffa

"The King"...

Kategori: Allmänt

...of the road..
Ja, det är Elvis!
Ikväll så skrämde han bort "storskräcken" från grannens tomt, (de som bor till vänster om oss) men "storskräcken", han bor två hus till höger om oss...
Invecklat kanske, men han var tuff vår Elvis!
Vi satt ute och åt middag maken och jag, då vi hörde ett jäkla läte från grannarnas tomt och där satt/låg Elvis och såg ut som en "krok" och hade världens ragg stående rakt upp och bara en bit ifrån stod "storskräcken" och döm om vår förvåning då "storskräcken" backade och gick därifrån!
Ja, nu lät ju Elvis som ett riktigt monster och jag sa till maken, att "den där pussar vi på"!
Bra är det i alla fall, att Elvis visar var "skåpet ska stå"!
Dagen idag har innehållit kvalitetstid med de små kungligheterna, modern har varit i huset och putsat fönster och "stylat".
Lekstugan, den gör skäl för namnet, lilla prinsessan, hon är där och leker hela tiden och hon pratar oavbrutet!
Ja, hon pratar med sig själv, exakt som hennes moster gjorde och det är som att se yngsta dottern i samma ålder, lika stor fantasi och så positiv, härligt!
Varmt och skönt har det varit, vi har bara suttit ute idag och inmundigat alla måltider i trädgården..
Ha dé!/tant raffa

Underbara barn...

Kategori: Allmänt

...som bara "är" och förgyller tillvaron till max för oss!
Det blev en spontan resa till Gävle idag och den som följde med var lilla prinsessan.
Äldsta dottern och "mågan" har ju separerat och nu ska huset ut till försäljning och det medför att det ska "stylas"...vilket innebär att allt personligt ska bort, inga "kärringgrejor" ska finnas på väggarna och inga fula dukar tex. ska finnas framme...
Det innebär också, att det fanns en massa saker som tillhört de små kungligheterna som bland annat en pool (ja, en som det går några kubik vatten i och som maken och jag införskaffat) en större studsmatta (som jag vägrar ta hit till oss igen) och en stor gungställning och inget utav det där ville vi ha hit till oss igen, utan det blev ett telefonssamtal till Gävle och nu så har Ture allt det där!
Lilla prinsessan och jag passade på att leverera sakerna då vi ändå hade tillgång till släpvagn.
Ett par cyklar blev också levererade, de har stödhjul båda två så nu så, nu är det bara att vänta, att Tures ben ska växa så de räcker ner till pedalerna...
När alla grejor lastats av och lagts på gräsmattan hemma hos yngsta dottern, då kunde man satt upp en skylt där det stod.."Gårdsloppis"!
På vägen hem från Gävle satt vi och pratade om allt möjligt lilla prinsessan och jag och helt plötsligt frågade hon mig, "om jorden fanns när jag var liten"...?
Vad svarar man på det?
Jag förklarade på "mitt" sätt ( så pedagogiskt jag kunde) och det tog en 2-3 mil ( körde 80 km/timmen...hade ju släp) så ni kan ju förstå, att det var "pedagogen" i mig som talade....
Vet inte, om hon blev något klokare, det blev inte jag i alla fall....
Ha dé!//tant raffa

Tycker att veckorna...

Kategori: Allmänt

...går så fort nu, när vintern är över..
Ja, vintern är ju över enligt almanackan, men temperatursmässigt känns det som att den fortfarande är kvar!
Här i Falun har vi haft det mulet och enligt mitt tycke ganska kallt idag, "bara" 6-7 varmgrader och eftersom det är i Maj så känns det väldigt kyligt, men hade det varit i januari så hade det ju varit varmt istället..
Nu är lekstugan klar och jag måste säga, att den är bedårande, nu ska det snickras ett par småhyllor bara som ska upp på väggarna, det måste ju finnas plats att ställa "porslinet" och mycket annat smått och gott som de små kungligheterna använder..
Kanske ska maken få göra ett par små blomlådor också att sätta under fönsterna, det skulle nog bli fint!
Allting är ju så "petit" och bara det gör ju att man blir alldeles....
Elvis, han har hållit mig sällskap HELA tiden då jag hållit på ute och han är mest i vägen, men så underhållande!
Det sägs ju, att man ska må så bra utav att klappa och smeka en katt eller hund och då måste det ju vara som "balsam" för själen att få skratta så gott och mycket dagligen som jag får göra åt Elvis...
Han är väldigt förtjust i sin "morfarhusse", så fort maken kommer hem så kommer Elvis springande och pockar på uppmärksamhet och ger sig inte förrän maken har tagit upp honom i famnen och pussat lite på honom..
Maken är väldigt orolig över Elvis, det är ju en väg här utanför (precis utanför ytterdörren) och bilarna kör som f-n även fast det bara är 30 och det är häckar ända fram till vägen.
Vägen tar slut en liten bit från oss och för mig är det ett under att man kan få upp farten så mycket med bilen på den korta sträckan, det är sällan någon håller hastighetsbegränsningen och det står väl inte på förrän det händer en olycka, det finns ju små barn här omkring också, inte bara katter och hundar..
Nej, nu ska vi tänka positivt!
Önskar alla en riktigt trevlig helg, det ska ju bli varmt...
Ha dé!/tant raffa

Hipp, Hipp...

Kategori: Allmänt

Hipp, Hipp, Hurra!!
...För tant raffas blogg, som fyller fyra (4) år den 5/5!!!
Ja, jag hurrar nu efter att ha suttit och läst en hel del gamla blogginlägg och jag måste säga, att många gånger var jag ganska, om inte underhållande, för det har jag nog svårt att vara, så i alla fall ärlig och väldigt "rak"!
Mycket har hänt under de här 4 åren, men nåt som inte hänt är, att jag aldrig intresserat mig för att läggga in bilder på bloggen, på nå´t vis så har det blivit "min grej" att inte göra det.
Gjorde ju det då byrackan dog, ville ju visa alla, vilken underbar hund han var och hur vacker han var (åtminstone i våra ögon och det var äldsta dottern som fixade det..)
Tänk, jag har bloggat i 4 år!!
Jag som ALDRIG skulle skaffa en sån där datamaskin!
Nej, hellre högg jag väl av mig båda benen...
Kan inte påstå, att jag har nå´t större intresse av datorer, bara det fungerar, det mest "elementära" så är jag nöjd...
Har ju haft funderingar att börja en datakurs, men jag vill egentligen inte förkovra mig mer utan ha datan och bloggen som den är, en "ventil" eftersom det är JAG som bestämmer vad som skrivs på bloggen och passar det inte, ja då behöver man inte läsa...
Kan ju googla också, på så vis kan jag ju ta reda på allt jag vill veta om olika saker..
Facebook har jag och inte visste jag att jag hade så många vänner...Visserligen är det 38 som tillhör släkten, men....
Kanske skaffar jag en till blogg, med mycket bilder, men då gäller det ju att jag lär mig hur sjutton jag får dit bilderna...alltså, så måste nog jag gå på en datakurs.......
Kul har det i alla fall varit, kommentarer ibland och ibland ingenting!
Få se, hur länge till jag skriver på tant raffas blogg, det beror på....
Älskar er alla som kommenterar, det är ju faktiskt så, att om man fått en kommentar, då får man ny lust att skriva i sin blogg...OCH att kommentera i andras bloggar!
Nu har klockan slagit över och det är en ny dag, alltså den 5 Maj och det är fyra år sedan jag skrev mitt första blogginlägg!
Natti, natti allihop, sov gott!!
Ha dé!/tant raffa

En sån där j-la "lövblås"..

Kategori: Allmänt

...låter förbaskat illa!
Vi bor ju ganska nära ett hyreshusområde, det är bara en gammal banvall emellan och just nu håller vaktmästaren på att blåsa löv!
Ja, han gjorde ju det hela dagen igår också, så jag undrar ju hur mycket löv det finns kvar...
Alltså, det låter som en motor du varvar till max och man väntar liksom på att det ska växlas upp, men inte då!
Vääääldigt enerverande!
Hoppas för allt i världen att den som håller på med "lövblåsningen" har jättebra hörselskydd, annars är väl denne ganska lomhörd vid det här laget...
Är ute och målar mellan varven, det snöar ungefär en gång i kvarten och för en timme sen så snöade det som riktig "julsnö", stora fina flingor som dalade så fint..
Det är ju bara 3 Maj än så länge, kommer ihåg när det snöade massor en vecka före midsommar, det kom över en decimeter och jag var övertygad om att mina plantor hade tagit allvarlig skada, men inte då, har aldrig haft så frodande land varken förr eller senare!
Målar gör jag alltså, det tar längre tid än man tror med en liten lekstuga, det är massor med saker som ska målas och nu är det ju tre olika färger, röd, blå och vit som gäller och ibland är det riktigt "pilligt" speciellt för mig som rätt som det är bara tappar penseln...
En utmaning hela tiden, men det blir bra och det är ju huvudsaken.
Sällskap har jag utav Elvis, han är jätteintresserad utav pensel och roller, rollern är nog häftigast tror jag!
Nej, nu har jag haft tillräckligt med "rast" ut och jobba med mig!
Ha dé!/tant raffa

Sicken tur...

Kategori: Allmänt

...han hade Elvis..
Jag stod och målade med Falu rödfärg (4-liters hink) och Elvis hoppade upp på mina axlar för att sen ta sig upp på lekstugstaket..
Nu är det så, att vi har bara tjärpapp på och det innebar ju att han inte fick något fäste och han kanade ner (förstås) och jag hann precis få undan hinken med rödfärg, annars hade han blivit en "Falukatt"!
Klantig, det är bara förnamnet!
Har målat lekstuga som sagt var och det tar sin lilla tid eftersom det hela tiden dyker upp en massa småsaker som ska justeras och det har varit så kallt att jag trodde ett tag att jag skulle frysa ar***et av mig!
Jag har kvar att måla "pinnarna" runt altanen på lekstugan, men sen så är den klar!
Lilla prinsessan är väldigt förväntansfull och på onsdag tror jag att jag ska hämta henne från dagis, då kommer vi säkert att premiärfika där.
Nu ska jag laga iordning lite fisk, det ska vara lättuggad mat idag, för maken drog en visdomstand klockan 7  i morse...
Ha dé!/tant raffa