Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Pride....

Kategori: Allmänt

...festivalen, det är någonting jag skulle ha viljat uppleva live.
Min man var i Sidney för fler år sedan och satt på balkongen till hotellet när det helt plötsligt kommer en parad på gatan nedanför med massor med folk som var väldigt "provokativa" i mångas ögon, det var alltså en bland de första Pride festivalerna, vilken ynnest, att få uppleva något sådant som då inte fanns i Sverige.
Jag tycker att det är bra att det finns och återkommer varje år, men det kanske inte var så väl genomtänkt att ha Glenn Hysén som talare.....
Men, om det är så, att ingen kommer att få på käften bara för att man är homosexuell, då har man kommit långt.
Tyvärr är det ju så, att det alltid är några som blir misshandlade på grund av sin sexuella läggning, så synd och så djävla onödigt.
Men, får man sälja dekaler där det står att alla bögar är pedofiler så....hur djävla sjukt är inte det??
För att återgå till Glenn Hysén, han är ju faktiskt ganska "normal" ja, nu menar jag i hjärnan,(vissa delar,) men Carola, hon är tamejfan inte normal...hon tror ju allvarligt att homosexualitet är en sjukdom som man kan "bota" med förbön och tungotalande........Fy fan vilken idiot!!!!!!!!!!!
Kan ni förstå, att hon är en BÖGIKON....det kan då inte jag fatta, en människa som ser ner på och inte accepterar homosexuella, HON ska vara en bögikon!!!
Är alla homosexuella iondoktrinerade? Jag bara undrar...
Ha dé ! / tant raffa

Körsbär....

Kategori: Allmänt

....har vi i massor! Har aldrig varit med om att körsbärsträdet har dignat som det gör i år.
Har varit ut i dag och plockat av över 10 liter mogna bär, det finns mer än dubbelt så mycket kvar.
Vet inte vad jag ska göra med bären, funderar på om jag ska försöka att göra körsbärsvin, det borde väl gå bra, jag har gjort utav vinbär förut och det blev lyckat.
Men i år blev det varken svarta eller röda vinbär, likadant förra året, men före det så har det kommit massor.
Buskarna behöver nog ta igen sig mellan varven, det är ju logiskt att de inte orkar varje år.

I kväll ska jag hem till min äldsta dotter och äta blåbärspaj, hon skulle ut i skogen och plocka bär efter jobbet i dag.
När jag talade om det för maken, då blev han avundsjuk, han är ju i London och där får han ingen blåbärspaj....Sååå synd....
Ja London ja, där skulle de få mer regn i dag sa maken,men det är ingen fara just där han är men det är synd om de som är drabbade.
Maken talade om, att det finns stora vattentankar överallt i de drabbade områdena (med färskvatten) de tankarna urinerar ungdomar i bara för att förstöra!!! Hur f-n är man funtad då...det måste vara någonting som föräldrarna missat när de uppfostrade sina barn.
Allting finns på film, i England får man ju filma folk, det tycker jag är bra, har man ingenting att dölja så....
På så vis har polisen fått tag på de som är skyldiga och jag tycker, att DE ska vara tvugna att dricka vattnet. Nu var det inte bara på ett ställe de har saboterat utan på många.
Det var heller inte bara ett par stycken som urinerade, det var så pass många att vattnet blev helt otjänligt!
Fy f-n vilka ungdjävlar!!
Det måste fattas någonting i hjärnan på dem, deras anhöriga är ju också beroende utav det vatten de förorenade. SMART...
Nej, nu ska man kanske ta en promenad med byrackan, han tycker inte om regn, nu är det uppehåll så vi tar väl en vända. (Det är kolsvarta moln...)
Ha dé ! / tant raffa

Nu är det fredag....

Kategori: Allmänt

....igen!
Det är inte klokt, vad fort veckorna går.
Klockan är snart 10 och jag har nyss städat klart, tar en liten paus innan duschen.
Här regnar det i dag, jag har ju inte så mycket emot det för jag älskar regn! Det gör inte min hund, honom får man nästan sätta en fot i baken på för att få ut om det är någon form av nederbörd. ( Men så är han en gammal whippet också.)
Satt i går kväll och läste bloggar,det är väldigt många som har fibromyalgi, så även jag, men det är många som hela tiden skriver om att de har skov, eftersom det är en neurologisk sjukdom. Nu är ju inte fibro att jämföra med MS, där får man skov, men inte hela tiden...Det kan dröja flera år mellan skoven.
Nu är ju fibromyalgi olika hos alla, för min del så flyttar den på sig och just nu är det som värst i mina höfter och skuldror.
Men, det kunde ha varit värre, jag hade kunnat vara beroende utav rullstol, men det har jag klarat mig ifrån än så länge, jag använder kryckor vid behov, men på något vis så känns det som ett misslyckande.
Jag har även ett högerben som jag har opererat sammanlagt 15 gånger och sista operationen fick jag "sjukhussjuka" i benet och det värkte hål i knät med jämna mellanrum, åt dunderpenicillin i tre år.
Det visade sig att det fanns kvar tre bitar utav dränageslang i mitt ben efter en utav de otaliga operationerna, när de efter tre år opererade bort dessa så tog det bara ett halvår så läkte mitt knä ihop och det slutade att sava.
(Ortopeden visste om att jag hade slangbitarna i benet och att de orsakade infektionen, men de beslöt att hålla det "hemligt",) puckon!!
Summan av kardemumman...jag anmälde till patientförsäkringen och sedan dess blir jag fruktansvärt nonchalant bemött på lasarettet för det står i min journal att jag anmält.
Nu har ju inte jag anmält någon enskild läkare, utan jag vill ha en ursäkt utav ortopeden för att jag var tvungen att äta medicin som förstörde min mage för all framtid.
Men, det är lite svårt för de på patienrförsäkringen att få en helhet efersom min journal har "försvunnit" !!!! Bara det är ju mysko....
Men jag är glad att jag fungerar så pass som jag gör, det finns mycket jag inte klarar av att göra längre, men det finns också sån´t jag kan!
Nu ska jag göra någonting jag kan, jag ska duscha...
Ha dé ! / tant raffa

Barnbarnen.....

Kategori: Allmänt

...är tacksama att göra saker med, i dag har vi varit till Säter ( ligger mellan Hedemora och Borlänge) och där var vi ner i Säterdalen.
Där finns det flera lekplatser, ett vattendrag som på de flesta ställen är grunt vilket gör att man kan ta av sig skorna och bara njuta.
Det finns också en "fäbodvall" med lite djur, restaurang med överkomliga priser och STORA gräsmattor.
Vi hade jätteroligt barnbarnen och jag, vi plaskade runt i vattnet och tittade på flera stim med småfiskar, lillprinsen fantiserade om att det fanns hajar och valar där också, men jag såg inga.....Tänk, vad kul det blir så fort det finns lite vatten att roa sig med, det finns ingen gräns på fantasin och det tycker jag är underbart.
Efter ett par timmar så var barnen och vi vuxna ganska nöjda, barnen hade ju fått springa av sig, åkt rutschkana, gungat, fikat och blött ner sig så det var skönt att åka hemöver.
För ovanlighetens skull så var det ett strålande väder, inte en droppe regn!
Nej, nu vill byrackan ut, ja, jag menar alltså mattes lilla plutt...
Ha dé ! / tant raffa

Det märks....

Kategori: Allmänt

....att sommaren har gått in i ett nytt skede.
Det är mörkt om kvällarna och man tänder ljus och lyktor bara för att lysa upp lite och för att det är så fint...
Jag har hängt upp färgade glas i träden, det är så fint när man tänder ljus däri.
Tänk, snart är det augusti, vart har den här sommaren tagit vägen...ska det bli värmebölja i mitten av augusti som det var utlovat, eler kommer det att regna som det gjort hitintills...
Mycket regn..mycket svamp..jippie!!!
Jag älskar att gå i skogen en fin höstdag och titta efter svamp, inte leta..då blir det helt plötsligt så allvarligt det hela. Nej, jag går och tittar och njuter av tillvaron.
Hittar jag svamp, det är ju så klart en bonus, men om jag inte hittar någon, så inte är det någon katastrof.
Ja, inte gör det mig någonting om regnet står som spön i backen, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...
Ha dé / tant raffa

tjatig...

Kategori: Allmänt

...är jag, som skriver min blogg som säkert ingen läser.
Men, bloggen är ju till för mig, inte för andra....visserligen så är alla som är intresserade av att läsa hjärtligt välkomna, ni får gärna lämna en liten kommentar också om det känns rätt.
Själv så tycker jag att det är jätteroligt att läsa andras blogg(ar) och att även skriva lite kommentarer ibland.
Det finns så otroligt mycket intressanta bloggar att läsa, man skulle kunna sitta dygnet runt och ändå inte bli klar....
Kom in på en blogg för ett tag sedan som handlade om hur vi föräldrar exponerar våra barn på bild över nätet. Det handlade framförallt om badbilder på små oskyldiga barn som badade i bland annat uppblåsbara bassänger, det om något ska ju vara oskyldigt, men så finns det sjukhuvuden som sitter och får till det i sitt sjuka huvud och vips.....så är det barnpornografi, man mixtrar med bilderna lite bara...Helsjukt!!
Man måste vara väldigt försiktig med vilka bilder man lägger ut på nätet, blommor och husdjur, det borde ju vara riskfritt tycker man, men vem f-n vet...husdjur/tidelag, men tidelag är väl inte förbjudet, inte så länge djuret inte lider....sjukt, eller???
Men, jag måste säga, att det finns så OTROLIGT många som skriver helt underbart, oftast är det sin vardag de skriver om, men det är så gripande och entusiasmerande (stavningen??)
att man dras dit till deras blogg varje dag. Det känns som om man bara måste checka av liksom.
Jag har mina favoriter och det är alltid lika roligt att läsa vad de skriver.
Om man hade en blogg som ingen annan visste om, då skulle man ju kunna skriva lite mer omfattande om saker och ting. Det kanske är något att tänka på....Speciellt nu, när världen verkar vara helt upp och ned för min del, då hade jag kunnat skällt precis som jag ville, inte ta hänsyn till en djävul!
Det tål att tänka på...
Ha dé / tant raffa

Förstår mig inte på....

Kategori: Allmänt

folk...
På vår gata där vi bor, har det alltid varit lugnt och skönt.
Tills för 1,5 år sedan då det flyttade hit ett par, som inte vet vad hänsyn är!
Nu har de festat i fyra dagar och det är inga "normala" fester de har. Karl´n i huset har en gammal amerikanare, en riktig "ölhäck", det finns inte mycket på den bilen som sitter fast...
När han blir full, då ska han ut och varva motorn, det är inte "tomgångskörning tillåten 1 minut", utan det varvas till förbannelse!
Jag vet inte hur polisen stäler sig till det, att han startar bilen i asberusat tillstånd, han kör ju inte med den, men... får man verkligen stå och varva en motor så där?
Funderar på om jag ska ringa till en "gammelmåg" som är polis och fråga, det är inte bra att stå och varva en V8 så som han gör. Närmsta grannarna har dessutom sina sovrumsfönster mot "ölhäcken".
Jag kan inte förstå, att man som snart 45-åring kan tycka att det är "fränt" det han håller på med.
Lite sjukt är det väl.....
Just nu är det ett djävla liv ifrån deras hus, men jag tröstar mig med att de snart supit sig redlösa...
Ha dé ! / tant raffa

20:e juli...

Kategori: Allmänt

...är det i dag och det är Margaretha som har namnsdag.
Jag själv har Margaretha som mellannamn, mina båda döttrar likaså och även mormors lilla prinsessa.
Vanligtvis så brukar vi samlas och äta tårta eller bakelse, men i år så blev det inte så.
Min äldsta jobbade och sedan skulle hon på fest, den yngsta är ju i London och lilla prinsessan är hos farmor och farfar.
Men...i morgon ska vi träffas och fira Margaretha, det måste ju fortsätta att vara en tradition.
För 13 år sedan var jag och min bästa kompis, hennes son och mina båda döttrar på väg till Montpellier i Frankrike, vi åkte bil (bara jag som hade körkort), det var en jättemysig resa. Vi hade en Volvo combi och ett fyrmanstält....Det innebar, att en sov i bilen och resten tältade. Att någon sov i bilen, det berodde på att vi hade alla pengar gömda i den....Alltså, två "kärringar" med tre barn, ni kan ju förstå, att vi var oroliga över våra finanser...
Vi var borta i 14 dagar och vi tältade hela tiden.
Fransmännen, de pratar inte engelska (det är väl under deras värdighet), vi pratade ingen franska så ni kan nog föreställa er hur det var.
Föreståndaren för campingen, monsieur Mouritze, han kallade oss för " cracy swedes" hela tiden och pekade sig själv i tinningen...undrar vad han menade med det...
Men det var en mysig semester, det är ju ingenting man gör flera gånger i sitt liv, det var faktiskt sista semestern som äldsta dottern tillbringade med mig.
Jag frågade faktiskt vad de föredrog, en charterresa eller att bila till franska rivieran och de föredrog att bila.
Men, för att återgå till den 20: juli, GRATTIS alla Margarethor!
Ha dé! / tant raffa

Vad roligt....

Kategori: Allmänt

...det är när det ordnar upp sig för någon man tycker om.
Jag har en kompis, det är faktiskt min allra bästa kompis och hon har en son.
Denna sonen kom i dåligt sällskap när han var tonåring, mest beroende på att han var för snäll och "lättledd".
Det var många gånger vi slet vårat hår i förtvivlan, ringde till polis och soc. men det fanns aldrig någon hjälp att få.
Alltså fick hon dra hela lasset själv (jag fanns alltid där) men, yttersta ansvaret fick hon alltid ta och någon hjälp från fadern fanns inte att tänka på.
Sonen gick det väldigt illa för ett tag, han har aldrig gjort någon än sig själv illa, men det är ju så, att det drabbar även den övriga familjen.
Men....nu har allting ordnat upp sig för honom och jag är så stolt! Han har en underbar fästmö och en bedårande liten dotter som är nio veckor, han jobbar och sliter för sin lilla familj och han mår så bra.
Var och hälsade på hans mor i kväll och då kom de dit och jag blev alldeles varm inombords när jag fick se den lilla familjen.
Jag och min man har alltid trott på honom, vi har sett vilken kapacitet han har och nu har han verkligen bevisat att han kan!
Jag är också så glad för min kompis skull, hon är så lugn och harmonisk nu att det är en glädje att se.
Oh, vad jag gillar er!
Ha dé / tant raffa

Svamp....

Kategori: Allmänt

...finns det gott om redan nu.
Nu menar jag framförallt gula kantareller, det är ju bara en delikatess..
I skogen ovanför där jag bor, där finns det masssor med kantareller men även miljarders med myror!
Det finns "bautastora" myrstackar med ca.25 meters avstånd åt alla vädersträck!
Det innebär, att man inte gärna går där och plockar, risken för orm är ju minimal, men även om man har gummistövlar på sig så vimlar det av myror på dina ben....fy f-n vad jag tycker att det är hemskt.
De bits ju också de jäklarna, har man otur så kan man få stora "blaffor" efter betten.
Alltså...man förstår ju att det finns massor med kantareller i skogen, ingen vill ju gå där och plocka.
Men, i morgon ska jag ta med mig min väninna och åka iväg till en annan svampskog där det inte finns så mycket myror, men kanske orm i stället....har vi tur så slipper vi stöta på björn, det fanns i den skogen i våras, men de/den har säkert flyttat, vi får väl hoppas.
Jag kan ju säga lite förvånat..men, va konstigt, en människa med päls, här ute i skogen...då springer nog hon fort som f-n.
I dag har vi haft väldigt fint väder, inget regn, men det har regnat förut så jag behöver inte vattna i kväll, det är skönt.
Nu är min man i London igen, får hoppas att terroristerna håller f-n på sig, det är lite oroligt faktiskt.
Nu är det sådan tur att han jobbar i utkanten av själva London, men man vet ju aldrig var de idioterna slår till.
Nej, nu ska gammelhunden och jag ta en promenad, det är fortfarande +18 ute.
Ha dé! / tant raffa

Lördag kväll...

Kategori: Allmänt

...och det regnar ute...
Men, det har faktiskt varit väldigt fint väder hela dagen.
Torsdag kväll gick åt till surströmming, min man är ju fiskarson från Hälsingland och han tycker, att det är en delikatess. Jag själv äter inte "surisar" men har inget emot lukten utan jag äter någonting annat. Jag har provat att äta flera gånger, men jag kan inte svälja utan tycker att det smakar som det luktar....
Som tur är har vi grannar som mer än gärna äter tillsammans med min man, jag har förstått, att det inte smakar lika bra om man äter ensam.
Fredag kväll blev också väldigt trevlig, yngsta dottern med pojkvän och en kompis till dem kom hit och bjöd maken och mig på middag. Det blev grillat med hasselbackspotatis och flera såser, vin till middagen och sedan blev vi severade olika sorters drinkar...GOTT!!!
Vi satt ute till klockan halv två på natten, det var en otroligt fin kväll.
Är det fler än vi som är drabbade av tvestjärtar? (ja, djuren alltså) Här är det otroligt många i år, det måste ju bero på att det är så hög luftfuktighet, men jag tycker att de är så äckliga!
Det spelar ingen roll, så fort man lyfter på någonting så kryllar det av tvestjärtar, fy f-n...
Nu är det lördag kväll och maken tittar på en film på tv.
Han ska åka till London och jobba i morgon så jag skjutsar honom till Västerås flygplats. Han har ju möjlighet att ta en hyrbil, men vi brukar mysa lite på vägen, stanna och äta och stannar vid en speciell skog och rastar hunden, ja, vi vill väl dra ut på avresan på något vis.
Min man vill att jag ska komma över till honom, men det är inte så lätt att lämna över hunden till en hundvakt nu när han är gammal och döv så jag stannar hemma.
Men, yngsta dotter med sambo åker över på torsdag till söndag nästa vecka, hoppas, att de får kul.
Jag har varit till London flera gånger förut, kan inte påstå, att jag tycker det är en höjdare. Det vimlar av folk (13 miljoner) och det är dålig luft och skitigt.
Men däremot Engelska landsbygden, den är bedårande vacker tycker jag, dit kan jag åka när som helst (om jag har hundvakt)
Men som jag säger till min man, England finns ju kvar....
Nu ska jag gå ut med min gamla byracka (hunden alltså)
Förresten, så var mågen hit i dag och vi har pratat om saker och ting så nu känns det ganska bra igen.
Ha dé! / tant raffa

Regnväder...

Kategori: Allmänt

...är det över nästan hela Sverige.
Jag tycker, att det är underligt i dag att det kan komma så otroligt mycket regn i en del av landet och så har de torka i den andra.
Men, nu så ska det visst bli värmebölja över landet igen, vi får väl se, hur det blir med det....

I dag var min man och jag med om någonting som var ganska underligt tycker jag.
Vi var ute och åkte, kom till Rättvik och åkte till Vidablick, ett utsikstorn där man har en vidunderlig utsikt över Siljan från.
Vi hade förstås vår gamle döva hund med oss och vi köpte glass som vi avåt i solen, det var väldigt skönt.
När vi skulle åka därifrån så gick vi till skogen och rastade hunden, han gjorde både det ena och det andra, vi plockade upp efter honom och när vi skulle kasta "bajspåsen" i en papperskorg, då sa en man till oss att - den där får ni inte kasta där....jamen, sa min man , det är ju en papperskorg man ska ju kasta skräp där (en väl tillsluten påse) jamen, ni får inte kasta den där,ni får ta med er den hem....
Kontentan av det hela...vi skulle låtit skiten ligga!!
Ibland så förstår jag mig inte på folk tamejfan, mannen hade nog ingen bra dag, han hade kanske PMS vad vet jag...han var fruktansvärt grinig i alla fall.
Tänk, det spelar ingen roll hur man gör, låter man skiten ligga, då blir det ett djävla liv, plockar man upp så får man inte kasta det i en papperskorg...
Men,jag kan verkligen rekommendera en tur till Rättvik, åk gärna mot Leksand över Tällberg, då får man se det verkliga Dalarna från nära håll. Det är så vackert att det nästan gör ont.
Nu tycker ju inte jag att ni ska ta med hund till Vidablick, men om ni gör det, låt skiten ligga!
Ha dé! / tant raffa

Bortskämda...

Kategori: Allmänt

...är nog våra barnbarn, eller, vad spelar det för roll att de får det de vill ha.....
Nejdå, jag bara skojar. Men i vilket fall som helst, idag var vi till en stor affär som saluför det mesta.
På vägen dit så frågade lillprinsen, mormor..kan inte jag få en "flyg" som finns där? Jag vill jättegärna ha den.
Mormor talade om att det fick vi se då..Ja, alla förstår väl att han fick sin "flyg" dvs.Batman mantel med tillhörande batmanmask..Inga paljetter och inte rosa!!! Nejdå, alltihop var djärvt svart, väldigt macho!
Lillprinsessan, hon ville ha en docka, det fick hon en som man kunde mata och sedan kissade dockan. Väldigt spännande!
Kontentan av det hela, det är ju att prinsen tycker att det är häftigt att vara Batman, men också lika häftigt att vara askungen.
Lillsnörpa, hon vill bara ha dockor, gärna sådana som kan kissa och gråta, skratta och säga mamma och pappa, det tycker hon är häftigt.
Nu kan väl ändå inte min måg vara förbannad på mig, jag har ju köpt en till machogrej som lillprinsen ville ha, han vill ju klä ut sig!!
I dag ville han vara Batman, i morgon kanske han vill vara askungen, han är ju inte fyllda fem ännu!!
Men, nu har jag funderat på om jag ska ta och plocka fram lite fler "klackskor" som barnen kan använda, undrar om jag blir idiotförklarad på riktigt då.....

Kan inte sova...

Kategori: Allmänt

...därför så skriver jag här vid denna okristliga tidpunkt.
Jag har tänkt på en sak..allt som man upplever, det måste väl ligga i betraktarens öga, hur man ser eller hör, läser eller kreérar, det väljer man ju hur man upplever eller "läser av", eller hur?
Alltså, det jag skriver kan ju upplevas olika av olika människor...Det beror ju på hur jag väljer att ta till mig saker och ting...Alltså, jag kan fortsätta att skriva som JAG tycker och se´n får de som läser besluta hur de ska om saker och ting.
Jag har funderat på om det är något fel på mig som har de åsikter jag har, men kommit fram till att det är nog inte så stora brister, det finns nog mer brister i de som väljer att betrakta mina ord på ett konstigt sätt eftersom de inte är vana att ha en egen åsikt.
"Så behändigt, tänk åt mig"....
Guuud så tråkigt, att aldrig få ha några egna åsikter att fostras till att bli en "kappvändare".
Nej! Fram för fler fritidspedagoger som min yngsta dotter, hon anser att man ska ta tillvara alla barns egna "tänkande" att man ska lyssna till barnen och uppmuntra dem till att ha egna åsikter och att stå för dem. Henne gillar jag skarpt!!
Jag skulle önska, att min måg som nu är ganska så förbannad på mig kan vara så pass karl att han kommer och talar om för mig varför jag har gjort honom så förbannad, det kan ju inte bara bero på att jag och morfar köper lillprinsen rosa utklädningskläder som han älskar, (och han har inte fyllt fem år ännu). Han har även fått en ny fyrhjuling av mormor och morfar också, men den kan man ju inte reta upp sig på,DEN är ju för fan macho....
Väx upp för fan!
Ha dé! / tant raffa

Att vara mormor och morfar.....

Kategori: Allmänt

....är inte alltid så lätt.
Det är ju så, att hur man än gör så är det alltid någon som retar upp sig eller "missuppfattar" det som sägs, skrivs eller göres.
Jag själv är så djävla TRÖTT på att folk inte kan komma till mig och säga rakt ut vad de tycker och tänker utan att det ska gås runt och pratas skit och säga till andra att de anser mig vara en stor idiot när det gäller mina åsikter angående mina barnbarn.
Nu är det så, att jag har faktiskt rätten till mina åsikter och jag står för dem fullt ut!
Men, om någon försöker göra mina nära och kära något illa, då djävlar, då får dessa se på tant raffas ilska och humör....
Jag kommer att vara mot mina barnbarn precis som jag varit mot mina två underbara döttrar under deras uppväxt och jag anser, att jag lyckats bra med dem!
Nu ska jag inte skriva något mer för just nu börjar jag att reta upp mig och det är inte bra, har redan feber sedan fyra dagar och den försvinner väl aldrig om jag blir förbannad hela tiden, blodtrycket skjuter väl i höjden det med.
Ha dé! /tant raffa