Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Elefanter, mello och natten...

Kategori: Allmänt

...en salig blandning..
 
Idag knackade det på dörren och utanför stod min prins Elliot och jag, som inte hade en aning om att han, eller de andra var på intågande blev riktigt överraskad!
"Jag har en present till dig mormor, en 100 år försenad, som du egentligen skulle fått på alla hjärtans dag"...
Vad jag fick, det var två lite större och tre små elefanter och en flodhäst, alla i trä och han hade köpt dem själv, för egna pengar på loppis för han vet att jag samlar på dem och mitt hjärta höll på att brista!
"Jag tänkte på dig direkt när jag såg dem och jag visste ju, att du skulle bli så glad" sa han, pojken som man kan bli sååå irriterad på mellan varven,  ibland undrar man ju vart han glömt huvudet för fy sjutton så glömsk och disträ han kan vara!
Vet ju, att det mestadels beror på åldern (12,5 år) men även på hans personlighet och just det gör ju att jag blir enormt glad och även rörd att han har sin gamla mormor i åtanke.
 
Melodifestivalen...
Ja, vad ska man säga?
Att "Hasse Kvinnaböske" gick vidare till andra chansen!?
Herreminje!!
Ja, ja, det finns tydligen de som tycker att det är ett bidrag man kan skicka till Eurovision song contest utan att skämmas!
Den kommer säkerligen att hamna på svensktoppen och man får väl hoppas att den stannar där...
 
Natten ja...
Gillar absolut inte nätterna!
Har ju gnällt förut om värken och så, men jag förstår ju att det blir värre på nätterna då man inte har något som "distraherar" en, då blir ju värken mer påtaglig liksom och jag avskyr nätterna!
Men, nu ska jag i alla fall gå en trappa upp och lägga mig...
Så...god natt och sov så gott!
 
Ha dé!/tant raffa

5 år...

Kategori: Allmänt

...fyller vår älskade Ture(bus) idag!
 
Har inte gratulerat honom via telefon som jag "brukar" för de är fortfarande på semester, men kommer hem till Sverige igen på fredag.
Via facebook har jag chattat med modern och fått se massor med härliga bilder på mormors lillprins, som lärt sig att hoppa från poolkanten (utan armpuffar) och simma under vattnet minsann!
 
Kommer ihåg när hans mor var i samma ålder, eller...hon var nog ett år äldre då hon också kunde simma under vattnet, men så fort hon fick huvudet ovanför vattenytan sjönk hon som en gråsten!
Hon höll på så hela den sommaren minns jag, men sen så...
 
I morgon är det 19 år sedan vi träffade varandra maken och jag och han, som faktiskt är en riktig romantiker, han har köpt champagne igen!
Det är "tätt på given" med firande i februari för vår del, vi träffades i februari och förlovade oss i den månaden också och med en make som tycker att allt sådant ska firas, då är det champagne som gäller!
 
Skid-VM är snart slut och idag "fick" Sverige sin andra guldmedalj!
Bra gjort!
 
Ute är det rena rama aprilvädret mellan varven, ena stunden regnar det, sen snöar det, sen skiner solen..
 
Morris är ute mer och mer, men se "behoven", det gör man inne...
Det smäller till i kattluckan och så kommer han springande och direkt på lådan!
Man kan riktigt se hur nödig han är, benen är nästan i kors ibland!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

"Tant Raffa"...

Kategori: Allmänt

...heter en show som de ger på Klockargården i Tällberg, en show i fyra årstider.
 
Ja, nu kommer ju inte jag att vara med i showen och den handlar inte heller om mig, men den kan ju vara bra för det!
Blev lite full i skratt då jag läste om den i tidningen ;)
 
Idag är det lördag igen...
Veckorna bara flyger förbi och det vet väl alla, att efter Vasaloppet börjar våren sitt intåg, men just nu är det vårtemperaturer ute, faktiskt väldigt lika som förra året i februari..
 
Här i Falun har ju VM-spektaklet börjat och att ta sig ner på stan med egen bil, det är i det närmaste omöjligt, men det går ju buss så klart...
Fast, jag skippar nog besöken ner dit.
 
Elliot ska dansa uppe vid Lugnet i helgen, meningen var att det skulle dansas "flash mob" (?) både lördag och söndag, men av säkerhetsskäl så blev det tydligen bara söndagen.
Massor med "digniteter" här i Falun just nu och man kan ju inte ta lätt på alla terrorhot som finns....
 
Maken, han är i garaget och pysslar med sin kärlek (Amazonen) och väntar på att de ska ringa från england, det är mycket som ska klaffa där innan maken åker över.
Eftersom det är vindkraftverk det handlar om så kostar det multum att stänga av så det gäller att allt är ordentligt planerat.
Men som sagt, han väntar...
 
Har fått bilder från Thailand där Ture med moder/fader badar med en elefant och det ser så underbart ut!
Jag har ju en förkärlek till elefanter och är ärligt talat väldigt avundsjuk ;)
De har det så bra, Filipinerna och Malaysia är avklarade och som sagt, nu är de i Thailand och kommer troligtvis hem i slutet på månaden och tänk, vilka minnan Ture kommer att få med sig!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Måste förtydliga...

Kategori: Allmänt

...att det var inte i micron som fiskpinnarna värmdes utan i brödrosten!
Rätt ska va rätt...eller hur *M* ;)
 
Ha dé!/tant raffa

För 17 år sedan....

Kategori: Allmänt

....förlovade vi oss maken och jag <3
 
Tänk, att det var så länge sedan, det känns absolut inte så..
 
Det var även första gången jag pratade med min blivande svärmor och hon, hon var en fantastisk människa!
Helt otroligt, att det "klickade" på en gång mellan oss och vi hade kontakt via telefon minst varannan dag i veckan och henne saknar jag enormt.
Ingrid som hon hette gick bort nyårsdagen - 02, men vi har "kontakt" varenda dag.
 
Kommer du ihåg *M* när jag/du träffade maken första gången?
På Kullen här i Falun, en dansrestaurang som numera är riven, men som *M* och jag haft otroligt roligt på!
*Han värmde på fiskpinnarna i micron* sa han till sina kompisar och du *M* sa, att..."han måste vara från Medelpad" och jag, som på den tiden inte hade speciellt många hämningar, gick och bjöd upp och på den vägen är det..
 
Med facit i hand så...
Jag är ju gift för andra gången och båda "äkta" männen träffade jag på just Kullen....
Det måste ju berott på att jag älskade att dansa, eller...?
Dans, det var "livet det"!
 
Men, som sagt..
Sjutton år har gått och det har mestadels varit bra år, givetvis finns det tider då det var jobbigt också, inte mellan maken och mig, men det finns ju fler som tillhör familjen...eller som inte längre tillhör familjen..
Det är det som är jobbigt, det är, att "kärleken består men föremålen växlar" och att byta släkten, det är jobbigt, men det går!
 
Nu hoppas jag, att alla får en fortsatt trevlig alla hjärtans dag, för det tänker jag ha!
 
Ha dé!/tant raffa

Skid-VM...

Kategori: Allmänt

...börjar snart här i Falun och det märks!
Framförallt då det gäller parkeringsplatser nere på stan, det smälls upp "öltält" där man normalt får plats med massor av bilar och det förstår väl alla, vilka problem det medför.
 
Jag skjutsade en vän till tandläkaren idag och det var nästa lönlöst att hitta en plats att ställa bilen på, även fast jag har handikapptillstånd och jag tycker synd om de som jobbar centralt, de flesta har tydligen ingen aning om var de ska ställa sina bilar under arbetstiden..
Smart tänkt av kommunen!?
 
Vädret är ganska lika som förra året vid den här tiden, det var "vårlikt" då också, men blev kallare i slutet på månaden.
Jag hoppas ju, att det ska bli lika nu, för det vore väldigt trist om snön skulle försvinna innan VM gått av stapeln.
Det har ju forslats bort MASSOR med snö från Lugnet, snön skymde utsikten för publiken på läktarna och DÅ får det kosta hur mycket som helst och att den allmänna snöröjningen fick stå tillbaka, det struntar de i, de som "bestämmer".
 
I morgon fyller "personen" 40 år!!
Så...vi är bjudna på middag imorgon och jag är ganska säker på att h*n blir nöjd med presenterna.
Om inte, då tar jag dem själv ;)
 
Morris, han har tydligen fått "vårkänslor" trots att han är kastrerad, springer ut och in stup i ett hela dagarna, eller så beror det på att det är så pass varmt att det känns skönt att vara ute.
Det gäller att ha koll på honom då han kommer in, för rätt som det är så bidrar han med maten och hur snällt det än är så betackar jag mig!
Kattlucka ÄR bra, men ibland så....
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

"Energitjuvar"...

Kategori: Allmänt

...omger vi oss med, vare sig vi vill eller inte..
 
Maken och jag satt och diskuterade efter middagen (tidig sådan idag) och efter inmundigande av ett par glas vin (Mobergs röda, inte helt fel ;) ) kom vi fram till en sak..
Den, att man ska tamejsjutton inte acceptera vad f-n som helst!
 
Jag är ju totalt intelligensbefriad enligt makens brorson, har inga som helst hästar kvar i stallet, det eftersom jag tagit bort honom och hans moder som "vänner" på facebook, alltså från min facebooksida..
NU pratar inte den sidan av släkten med oss längre och jag kan inte fatta hur folk är??
Jamen, min make, han har inte facebook, han är den mest "antidator" jag vet och jag anser ju, att jag väljer väl själv vilka "vänner" jag vill ha, eller??
Som jag sa till en av mina systrar, "jag har ju i alla fall fyra syskon att avverka, maken har ju bara ett" och jag kan ju tycka, att det är bedrövligt!
 
Ska det behöva vara så?
Att, vi då ska "böja" oss för den delen av släkten, eller ska vi skita i dem helt enkelt?
Jag tycker ju som sagt, att det är bedrövligt, men maken och jag har ju trots allt lite stolthet kvar i kroppen och...
Äsch...orkar inte med sånt folk!
Synd är det trots allt..
 
Idag har det varit en "sådär" dag, det har ju blivit varmgrader helt plötsligt och det hinner liksom inte mina leder med och då blir det lite "konstigt", men det går väl över, som allting annat.
 
Maken är så tacksam över att det inte snöat på ett par dagar, han blev ganska mättad på att skotta till slut, han har slitit ut en "snösläde" och införskaffat en ny, en ergodynamisk sådan och han är så nöjd!
Behövs inte mycket för att göra honom glad!
 
Morris, han tycker att det är skönt att det inte är så kallt, han har varit ute flera gånger idag, men springer direkt till lådan och gör sina behov så fort han kommer in?!
Måste ta ett snack med honom!
 
Nu blir det "På spåret", "Skavlan" och "Shetland" resten av kvällen, ska bara diska först!
 
Ha dé!/tant raffa