Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sista Oktober...

Kategori: Allmänt

...är det idag..
 
Hiskeligt vad tiden bara försvinner!
Hinner ju knappt blinka förrän en månad har gått och just den känslan är ju lite konstig eftersom jag ibland tycker att tiden sniiiiglar sig fram...
 
Det har blåst lite varstans i Sverige, men vi klarade oss, men en bekant i Lund, h*n hade fått hållt i hatten vid hundrastningen och det hade blåst så pass att hunden hade lyft från backen (väger sina stadiga 45-50 kilo) och jag är så tacksam att vi slapp ovädret, mår inte alls bra när det blåser!
 
Höstlov är det för barnen och de små kungligheterna ska till moster i Gävle idag, hämtas av maken och mig på lördag och sen blir det övernattning för dem hos oss till söndag.
Passar på att svänga in till Långshyttan och kyrkogården när vi åker från Gävle, det är väl på lördag man brukar tända ljus har jag för mig, är inte så bevandrad i de "kyrkliga", men det är Allhelgona, eller?
Halloween ska åtminstone prinsessan Elvira fira på lördag, för då är hon bjuden på Halloweenfest och ska vara utklädd och ha en ficklampa med sig...
Spännande!
Innebär, att mormor får plocka fram sin konstnärliga ådra och försöka få till ett litet "monster", det blir intressant!
 
Vårt loft, det är verkligen under byggnation!
Återstår liksom bara "skalet" och på vissa ställen inte ens det, det är väggar borta också, ALLT ska ju bytas och med facit i handen så kanske det varit enklare att ha rivit och byggt upp helt nytt...
Men, det blir bra!
Jobbar som bara den gör killarna, det brukar vara tre stycken och de kommer strax före sju på morgonen, tar frukostrast vid nio, lunch vid tolv och lite fika på eftermiddagen, men annars så kör de på stenhårt!
Väldigt imponerade är vi både maken och jag!
 
Nu har vi varit i kontakt med försäkringsbolaget, måste ju ha nåt ställe att förvara Elfrida nu då det närmar sig vintern, för förrådet under loftet, där vi vanligtvis har värme på (+ 5) är smockfullt av grejor som de plockat in dit och få se, om det kommer en liten container som vi kan ha en kupévärmare i, där kan ju Elfrida få vara parkerad
tills förrådet är tömt igen...
 
Skulle ju helst av allt ha Elfrida att åka med under vintern också, men eftersom jag inte har möjlighet att köra in och parkera i värmen så måste jag ställa undan henne, batteriet mår inte bra av kallgrader..
 
Nu kom maken och ville att jag skulle titta på film med honom, han har hyrt senaste Wallander och "tok gör som tok säger" heter det ju!
 
Ha dé!/tant raffa

Konstigt väder...

Kategori: Allmänt

...tycker jag att det är..
 
Ena dagen är det 8-10 minusgrader och andra dagen 10-13 plusgrader!
 
Kan tala om, att mina leder inte riktigt hänger med i temperaturväxlingarna, blir så jädrans stel och så värker det ju mer än "vanligt", men det är bara att bita ihop!
NU är det färdiggnällt om den saken!
 
I Söndags var maken och jag och hämtade makens nya "gulligull", ja, jag är väl också ägare, men är väl inte lika stor entusiast som han..
Det är en Volvo Amazon från 1966!
En ljusblå sak som haft två ägare och som är väldigt välbehållen.
Liiite rost vid skärmkanter, men det är visst mer regel än undantag på gamla bilar så det ska åtgärdas och lite annat "pickel", saker som maken ser fram emot att ta tag i!
Just nu står "Fjodor" som han (ja, det är en han) är döpt till under ett överdrag (vi har ju inget garage) och batteriet är urplockat, glykol ihällt och hela bilen har "gjort vinter".
 
Vad har hänt annars då....
 
"Personen" har mönstrat av och är hemma fyra veckor, äldsta dottern har fått ett vikariat som enhetschef på Borlänge kommun och jag är så glad för hennes skull!
Tvillingarna trivs på dagis, till och med Wilgot tycker att det är roligt där nu!

Lite öroninflammationer, ögoninflammationer och allmänt snorigt, annars så är det väl bra med allt och alla antar jag...
 
Måste säga, att idag är det en riktig "tröttdag", mörkt och regnigt, man måste ha lyset på för att se något och tänk, vi har inte haft många sådana dagar i höst och jag klagar redan!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Naala, Elfrida och..

Kategori: Allmänt

...tant raffa..
 
Har varit och hämtat dotterns hund Naala på dagarna och då har jag tagit Elfrida.
Mycket behändigt måste jag säga!
Jag sätter mig med Naala i famnen (hon har ju storleken av en större råtta enligt mig..) och så åker vi iväg till en passande plats att rasta henne på (kopplad), därefter får hon bestämma takten, hon springer ibland, nosar och har sig och gör sina behov och när hon blir allför trött, ja då stannar hon och talar om att nu jäklar vill jag åka!
Vi brukar vara ute en dryg timme åt gången och hon mår bra av det, att få röra på sig, för hon börjar se ut som en liten säl, ganska jämntjock!
 
Tänk, vilken helt fantstisk höst vi haft!
Fortfarande enormt vackert ute, fast nu börjar löven rasa till marken och träden blir nakna, men de är ju så fina ändå!
Det var många år sedan åtminstone jag upplevde en så färgstark höst, helt otroligt!
 
Elfrida ja...
Det är nog snart dags att ställa undan henne ifnför vintern, jag åker ju inte med henne då, batterierna är visst känsliga för kylan så då får hon stå i förrådet och vänta på att det ska bli vår och tänk, så härligt det ska bli!
Har haft en underbar vår/sommar/höst med Elfrida, ett helt nytt liv känns det som!
 
Vad har jag gjort sen sist..?
Inte mycket!
Jo, vi var till Hulån i söndags, ligger mot Vansbro till (mellan Dala-Järna och Vansbro) för Ture med föräldrar var där och gjorde "vinter" vid deras stuga och vi åkte dit maken och jag, köpte med oss korv som vi grillade där, det var så vackert, stugan ligger precis vid Västerdalälven och med alla hörstfärgerna var det som ett riktigt konstverk!
Ture, han metade han, men utan rev och krok, det gick bra det med, för det fanns dåligt med hajar och valar i älven, en delfin såg han sa han, men den simmade så fort så en gammal mormor (som jag) hann inte se den..
Han har fantasi den pojken!
 
Ha dé!/tant raffa

Jerry The Farewell Show...

Kategori: Allmänt

...har maken och jag fått biljetter till!
 
Det "lönar" sig att fylla år, både för maken och mig!
 
Alla "barnen" hade gått ihop till Jerka´s show och det kommer att bli den 9 november i Gävle, vi har skjuts dit och hem och det kommer att bli toppen!
 
Det blev så, att vi åkte till Gävle igår äldsta dottern, alla fyra barnen och så jag, maken ville vara hemma och det fick han!
Ja, det var ju bra att han stannade hemma eftersom vi då klarade oss med en bil..
 
Det var nästan som julafton med paketöppnande, vi var ju tre stycken som firades!
 
Ellit, som fyllt 11 år och är väldigt konstintresserad fick riktiga sprayfärger och tavelpannåer av moster och han blev lycklig!
Direkt ut i deras trädgård för att testa och han var väldigt noga med att tala om skillnaden mellan grafitti och klotter, han kan inte förstå, varför man klottrar och att den som gjort det kan tycka att det är snyggt!?
Han går förresten på konstkurs måndagar efter skolan och han är så glad då han kommer hem efter den så det var en lyckad aktivitet.
Dansar gör han på onsdagar och nu vill de att han ska börja tävlingsdansa (hiphop/street...tror jag att det heter) men han vill inte just nu, har en väldig prestationsångest tror jag, lika som moster alltid haft..
 
Det var en jättebra dag igår, att se hur barnbarnen njuter av varandras sällskap är som balsam för själen!
Ture var överlycklig att vi kom, han älskar sina stora kusiner Elliot och Elvira, de små "gulliganerna" kan han nog vara utan, de är ju på och river i allt just nu!
 
Idag är det mulet här, varmt omkring 10-12 grader och det är ju inte helt fel, det kommer kyigare väder i slutet på veckan tyckte jag att SMHI sa..
 
Yngsta dottern plockade tre smultron igår och det var ju lite ovanligt tycker jag..
 
Hoppas att "pelletspannereparatören" får arselet ur vagnen och är till äldsta dottern idag, för nu har hon varit utan både värme och varmvatten sen i torsdags.
Igår var de hit och duschade hela högen innan avresa till Gävle..
Ska bli skönt för dottern då de flyttar till lägenhet, slippa vara orolig över om det finns varmvatten och värme när hon kommer hem från jobbet och slippa gräsklippning och snöskottning!
Det är ju så, att "personen" är borta i 4-veckors intervaller, alltså halva året och då ligger ju det yttersta ansvaret på henne...
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Åren de går...

Kategori: Allmänt

...och går..
Jaha, då har man kommit ett år närmare 60 då!
Fyller ju år idag, men det tycker inte jag är nåt att fira..
 
På söndag är det meningen att vi ska sammanstråla hos äldsta dottern allihop och fira Prins Elliot som fyllde 11 år i september, jag som fyller idag och yngsta dottern som fyller på måndag!
 
Att inte Elliot blev riktigt firad beror på att de hade magsjuka hemma hos dem just den helgen och sen har han varit hos fadern och det har varit krassligt i Gävle, med förkylningar och feber, men nu hoppas vi att alla är friska och krya på söndag.
 
Julius och Wilgot blev ju visserligen hämtade från dagis idag på förmiddagen eftersom de var väldigt hängiga och helt plötsligt görsnoriga, men det hör ju hösten och dagisvistelse till liksom..
 
Äldsta dottern, "personen" och barnen ska flytta till en lägenhet och hon tycker att det ska bli SÅ skönt!
Huset de hyr, är rena rama "drömkåken", fy sjutton vad allting krånglar!
Just nu har de ingen värme eller varmvatten eftersom pelletspannan lagt av (något "rör" som smält ihop också) och reparatören kan inte komma förrän på måndag eftersom han är på Rättviks marknad hela helgen (!?)
Han har ett avtal med husägarna (som befinner sig i Kina) att han ska serva pannan 1 gång i månaden, men pannhelvetet lägger av hela tiden ändå och då står dottern där, med fyra barn, ingen värme i huset och inget varmvatten!
Roligare kan man ju ha det....
Ja, hon är ju "gräsänka" också då "personen" just nu befinner sig på en båt någonstans på Nordsjön och han kommer hem om 11-12 dagar...
 
Ute är det just nu ett riktigt vackert höstväder, solen skiner och det blåser litegranna.
Har varit ute med Elfrida, går bra om man har full "vintermundering" på sig!
Har man inte det, ja då fryser man häcken av sig!
 
Nu hoppas jag att alla får en riktigt skön helg!
Ha dé!/tant raffa