Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Frissan, skolstart och Skottland...

Kategori: Allmänt

....just den ordningen kommer saker och ting i just nu..
Ska vara hos frissan om knappt en timme och efter det ska jag handla det sista inför resan i morgon..
I kväll ska jag hjälpa dottern, det är skolstart klockan fem och fadern är borta på jobb så då går jag i hans ställe.
Lilla prinsessan börjar ju i förskoleklass och det är hur spännande som helst, dottern följer med henne till hennes klassrum och prinsen, han börjar i trean så han kommer att få "flytta upp" en våning och då följer jag med honom eftersom det faktiskt kan kännas lite "läskigt"..
I morgon åker vi som sagt till Skottland, dotter och små kungligheter kommer att bo här hemma med Elvis hela tiden och det känns ju bra.
Elvis, han känner nog på sig att det är något på gång, för han håller sig inne mycket och är så kelen med husse (mig tittar han bara på med smaaaala ögon..)
Vi åker till Lund i morgon, sover över hos makens kompis en natt och det blir ju bra..
Kommer inte att ha någon dator med mig, för är det semester så är det!
Vi får "höras" när jag kommer hem igen!
Ha dé!/tant raffa

Inte bara att åka iväg...

Kategori: Allmänt

...inte..
Vi ska ju åka på semester maken och jag och det kommer säkerligen att bli avresa på tisdag morgon..
Nu har vi ju katt och jag tror ju inte att det finns någon som missat det!
Katt´n kommer att ha sin "riktiga" matte, lillmatte och lillhusse här hela tiden och det är alltså inför deras vistelse som jag förbereder..
De små kungligheterna kommer att sova i morfar och mormors sängar, det gäller ju då att se till att det är lika tjocka (sköna?) täcken i båda sängarna, maken har föredrar ju att ligga som en kåldolme i ett supertjockt täcke medan jag vill ha det absolut svalaste som går att uppbringa!
Gästrummet har jag iordningställt till dottern och så finns det ju listor som jag skrivit...ja, hon får ju inte glömma ge katt´n mat, "Sven" (gurkplantorna) ska ha vatten minst en gång om dagen och så posten!..Ja, vi måste ju hämta vår post i postlådan, en sak man lätt glömmer bort då man själv får den liggandes på hallgolvet...
Ja, det finns lite "smått och gott" att påminna om (hon är lite lätt disträ dottern..)
Igår var vi till Gävle med frysboxen vi haft ståendes nere i källaren, det var yngsta dotter med familj som fick den och vi passade ju (förstås) på att skicka med lite mer grejor, som fyrhjulingen tex. den blir perfekt till Ture om ett par år, lite utemöbler, ett runt träbord efter gammelfarmor som är helt funktionsdugligt, lite ny färg bara och ett par ihopfällbara stolar, allt kommer till andvändning och det tycker vi är så bra!
Just frysboxen var ju perfekt att vi hade ståendes!
Den inhandlades i början av januari-99 och var i bruk i 3-4 år, inte längre så den är ju "ganska" ny och eftersom deras gamla box nyligen pajat så....
Ture har vi fått pussa på i helgen och han är så mysig!
Otroligt bestämd och fruktansvärt envis, men det är ganska bra egenskaper tycker jag..
Tänk, han börjar på dagis nu i september och i hans grupp kommer det att vara två Ture och en Sture!
Häftigt tycker jag!
Ute är det uppehåll, känns ganska skönt för det fullkomligt hällregnade från fredag kväll till igår på seneftermiddagen, det var faktiskt så att till och med jag kände mig "husken"..
Ha dé!/tant raffa

Och så det där med facebook...

Kategori: Allmänt

....och hur man får vänförfrågningar..
Ikväll fick jag en vänförfrågan från grannkillen som är 14 år...(han som tyckte det var så "skämmigt" att jag som var SÅ gammal hade en blogg) och först visste jag inte hur jag skulle göra, acceptera eller...
Kom på, att jag kan ju ta bort honom om jag inte tycker att det "passar sig" att ha honom som vän, men han och jag har alltid haft ett speciellt förhållande, han vinkar till mig varenda dag då han ser mig, på morgonen då han går till skolan och på eftermiddagen då han kommer hem och så när han kommer hem efter träning och efter att ha varit till fritidsgården, ja, vi gillar varandra helt enkelt!
Nu sitter vi och väntar på att Turebus med föräldrar ska komma, de ska hämta en frysbox som vi har stående i källaren och som bara är använd i ett par år och som kommer väl till pass hos dem eftersom mågen är jägare och ska iväg på björnjakt om ett par helger (kanske var det redan nästa helg..) och snart börjar ju älgjakten..
De sover över på loftet och i morgon ska boxen transporteras till Gävle och det blir väl med vår bil då de inte har drag på sin (hur man nu kan köpa en bil utan drag..?!)
Det sista var något yngsta dottern sa en gång då vi hade en bil utan drag och hon behövde hjälp med att forsla en cykel...
Ute regnar det, inte gör det mig nå´t, det är bara skönt och det börjar bli mörkare på kvällarna, så nu är det läge att börja elda lite ljus..
Ha dé!/tant raffa


Det där med ögonbryn...

Kategori: Allmänt

...kan vara krångligt...
Ja, om man som jag, inte har speciellt bra "pincettgrepp". det heter ju så, men nu blev det faktiskt lite komiskt eftersom det är just pincetten jag har svårt att hålla mellan fingrarna..
Så idag ringde jag till äldsta dottern och frågade om inte hon kunde hjälpa mig att plocka mina (enorma) ögonbryn och visst kunde hon det!
Medan dottern plockade brynen så satt lilla prinsessan på golvet och målade mina tånaglar!
Ibland känns det ju som om ryggraden ska följa med när ögonbrynen plockas och jag kan nästan tro, att det också är en bidragande orsak till att jag gör det så sällan..
Men som sagt, jag har väldigt svårt att hålla kvar ett  grepp och det är därför jag har mina "tappdagar", dagar då jag tappar tamejsjutton allting!
Kan lova, att det är mycket porslin som gått åt under åren..
Igår fick prinsen en tidig födelsedagspresent (han fyller 9 september) och vi är med på den från både moderns och faderns sida, det var en splittans ny cykel!
En cykel som han kan ha läääääänge!
Jätteglad blev han och jag är glad, att det till slut blivit så som jag/vi har önskat, det att det funkar med kontakten mellan föräldrarna och att de kan diskutera och komma överens om saker och ting.
Känns så skönt!
Förresten så kommer maken och jag att tidigarelägga vår Skottlandsresa, det blir nog så att vi drar iväg redan nästa vecka, det passar oss bättre och kattvakt har vi ju..
Ute har det varit konstigt väder idag, det har fullkomligt spöregnat fast solen skinit hela tiden!?
"Fågelskräcken" har varken slagits eller tagit någon fågel (som vi sett och hört i alla fall) och just nu ligger han på sitt favoritställe, under lekstugan!
Ha dé!/tant raffa

Katter är ett rovdjur...

Kategori: Allmänt

..ja, jag vet!
Men, jag gillar inte när Elvis kommer in med en fågel (som lever) i munnen!
Vi satt på altanen maken och jag och helt plötsligt kommer Elvis, jättestolt in och ska visa oss hur duktig han varit...
Nej!!!!

..Skrek maken och jag, jag sa med HÖG röst, att nu jäklar ska den där fågeln ut!

Maken tog upp Elvis (med en fågel som viftar med vingarna i sin mun) och bar honom genom hela huset och satte ut honom på trappen, jag stängde alla ingångar till huset och sa, att jag kommer aldrig att acceptera, (fast jag måste ju) att katter är ett rovdjur och jag hävdar bestämt att jag är en hundmänniska!

Nu var maken väldigt noga med att berömma Elvis att han varit väääääldigt duktig när han fångade fågeln och jag förstod ju på fåglarnas beteende ute att det var en "fågelskräck" på gång så jag blev ju inte så där väldigt förvånad då katt´n kom in...

Maken och jag har varit och provkört nya bilar idag och det lutar faktiskt åt att det blir bilbyte framöver..

Vi har även varit och kollat på "jänkare", maken har ju en dröm om att en gång i livet få äga en Mustang, en 66:a och helst en cab...

Ja, jag kan ju faktiskt se, hur bra vi skulle "klä" i en sådan bil...

Drömmar måste man ha och visioner, annars kan man ju "lägga upp årorna" som min svärmor sa, hon som var fiskarhustru...

Ha dé!/tant raffa

 

Barn som blir mobbade...

Kategori: Allmänt

...skrivs det om i tidningarna så fort det drar ihop sig till skolstart..
Min/vår prins, han var utsatt för just det under hela tiden i förskoleklass och en bit in i ettan och det var inte bara från andra elever utan det var också de vuxna som bidrog till det eftersom de la skulden på prinsen, att han inte var en sån kille som gillade att "leka" lika tufft som de andra och att han på så vis var den bidragande orsaken till just mobbingen!?
Han var 6 år!!!!
Jag skulle kunna "sparka mig själv runt kvarteret" för att jag/vi inte helt sonika tog honom därifrån på en gång då jag/vi märkte att han inte mådde bra!
Kan tala om, att det känns i ens hjärta då man ser hur en liten kille som längtat efter att få börja i förskoleklass sakta men säkert bryts ner och som nu vid 9 år och elev på en annan skola inte ens vill se på skolfoton från sin första tid i skolan!
Nu går han som sagt var på en annan skola, det är en friskola som han hade jätteturen att komma in på, visserligen en bit in på höstterminen, men det var inga som helst problem, han kände sig trygg från första stund.
Lilla prinsessan har ju också börjat på den skolan och jag kan lova, att hon trivs som fisken i vattnet!
När jag frågat prinsen, vad som är så bra med den skolan han går på nu, så svarar han att, "vi bryr oss om varandra på min skola och så lyssnar lärarna på oss"..
Bra tycker jag!
Men, visst ska det väl vara så på alla skolor..
Idag har jag en "låg" dag, har inte sovit något i natt och det visar ju sig under dagen, men jag har inget på "agendan" i alla fall så det spelar väl inte så stor roll...
Maken är ledig från jobb, han har ont i ryggen och ska till sin "kotis" på eftermiddagen, kan tala om att det är enerverande med en karl som hela tiden påtalar hur jobbigt det är att ha ont!
Mmmmm... du kan ju få låna min kropp ett tag, fast det är synd om dig, det är det!
Precis så säger jag...
Mulet är det idag, inget regn än så länge och ganska varmt, Elvis är inne just nu och det är lite konstigt för han brukar vara ute mesta delen av dagen för på nätterna håller han sig inne och jag tror, att det beror på att det är kolsvart på kvällarna och natten nu, en katt kan väl också vara lite mörkrädd..eller?
Ha dé!/tant raffa

 

Grynet heter hon...

Kategori: Allmänt

...tror vi, hon som är Elvis "fjälla"..
Hon bor i huset ovanför oss och jag tippar att hon är ett halvår yngre än Elvis.
Vi satt ute i trädgården maken och jag och Elvis satt i makens knä, då det helt plötsligt kom in en jättefin grårandig katt på "upperupptäcksfärd", Elvis fick syn på katten och han morrade djupt nere i magen (det lät som att man startade en gammal moped, sa maken) och så for han iväg!
Förstod ju på den främmande kattens beteende att det måste vara en honkatt och så fjantig som Elvis blev så var det rätt!
Sååå roligt hade de tillsammans och så glada vi blev att Elvis har hittat en lekkamrat (han är ju kastrerad) och nu är han ganska trött, han ligger i fåtöljen bredvid mig och sover just nu, han ska väl ut i natt antar jag..
Förresten så har han inte varit i några slagsmål idag, inte vad vi har hört i alla fall, visserligen så var vi iväg en sväng mitt på dagen, det är Runndagarna här i Falun och en massa olika aktiviteter runt om sjön Runn.
Torsång var vi till och kollade på gamla traktorer, Mustanger (makens favoritbil) och så åt vi kålsoppa till det facila priset av 30 kronor och ostsmörgås för 10 kronor, helt otroligt gott var det!
Bra väder har det varit hela dagen och det ska visst bli lika fint i morgon..
Ha dé!/tant raffa

Ursäkta, men...

Kategori: Allmänt

...är det jag som är dum i huvudet, eller..?
Läste på en blogg (som tillhör en "känd" person, vilken tillbringar sin tid på Säters sjukhus) att han efter att ha sett Leif GW Persson i programmet "Ouppklarade Mord" tyckte, att..."Det allvarliga är att morden preskriberats och att den verkliga mördaren går fri"...?!?!
Jaha, hur skulle den verkliga mördaren kunnat dömas då han (som tillbringar sin tid på Säter) erkände just de morden?!
För mig, som förmodligen är en riktig "ärthjärna" så går det inte att få ihop det där!
Ja, tacka f-n för att det hann bli preskriberat då det dröjde en så herrans massa år innan det kom fram, att det förmodligen fanns en annan mördare...
Ha dé!/tant raffa

Varierande väder...

Kategori: Allmänt

...måste man ju säga att det är...
Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så var det bara drygt fem plusgrader och det tycker jag är lite för kallt när vi inte ens har kommit till mitten av augusti!
Maken, han frös så han tog fram ett tjockare täcke för han tänkte då rakt inte ligga och frysa en natt till!
Ja, jag har fönstret öppet i sovrummet och ja, maken ligger närmast så han får väl ligga där med ett megatjockt täcke då..
Elvis, eller kattf-n som jag kallade honom idag, han har inte mycket tålamod han inte!
Stod vid diskbänken och gjorde iordning "fjäskfärs" (färs med fästingmedel i) och helt plötsligt så bet han mig i benet!
Han satt som en benvärmare på höger underben och jag blev så f-bannad på honom att han åkte ut!
Det gjorde inte ont och det gick inte hål, men va sjutton, så gör man inte!!
Efter en liten stund kom han in igen, han har ju sin kattstege och han såg faktiskt lite skamsen ut, kom och strök sig så kelet mot mina ben...
När jag kommer att tala om det för maken så tycker han säkert att jag var taskig som kastade ut Elvis, för enligt maken så kan ju inte den katt´n göra något fel...
Han är jättemysig Elvis, men jag är ju rädd för katter så när han gör en sådan sak så reagerar jag instinktivt och just då var det att kasta ut honom...
Maken har jobbat hela veckan och det blir långa dagar, han åker innan sju och är hemma efter fem och idag ska han till damen han var till i början på veckan och klippa klart hennes gräsmatta, det kom ju en störtskur då han var där och sedan regnade det ju konstant i över ett dygn, men nu så har det väl torkat upp...
Kan tala om, att han är inte så "långlivad" på kvällarna, sover som ett barn före tio..
Ha dé!/tant raffa

"Höstluft"...

Kategori: Allmänt

...kan man tycka att det är ute idag..
I alla fall jag, som fullkomligt älskar hösten!
Nu är det ju lite tidigt med höst, men så fort man kommer in i augusti så blir det från ena dagen till den andra bara "höstigt", som lilla prinsessan sa då vi pratade om sommar/höst..
Väntar främmande av mågen och lillprinsen Ture, de ska ju på någon slags jaktmässa här i Falun och jag har förberett lunchen för de är nog här vid lunchdags..
Andra dagen är det för de små kungligheterna på fritids idag och enligt dottern så hade prinsessan knappt haft tid att säga hejdå i morse!
Att fritids skulle passa henne som "hand i handsken", det förstod jag, hon hade haft det såååå bra igår och det var faktiskt god mat också!
Två portioner hade hon tagit och grönsaker med!
"En trygg liten tjej" tyckte personalen att hon verkade vara och det stämmer, hon brukar inte ha några problem med nya bekantskaper, väldigt social är hon, även fast hon kan vara tyst en hel dag om det är så....
Nu pratade hon KONSTANT med barbiedockorna här hemma hos mormor igår, de kom hit efter fritids och åt "mellis" här, jag var ju så nyfiken på hur det hade gått..
Prinsen, han tyckte också att det hade varit bra, men han har ju vanan inne han, det är ju en stor skillnad på dagis och fritids..
Maken, han är och snickrar altan (vilken tur, att han tycker det är roligt, för jag vet inte hur många han snickrat den här sommaren) och han stack iväg innan sju i morse!
Det börjar dra ihop sig till vår semesterresa, vi sticker ju iväg i början på september och blir borta minst ett par veckor, det är ju bra att dottern bor här då och tar hand om katt´n, nu är det ju egentligen hennes katt så...
Är säker på att Elvis kommer att sakna sin husse, är det någon han gillar skarpt så är det han!
Ja, jag kan ju tala om, att det är ömsesidigt!
Ha dé!/tant raffa

Vad det är skönt med...

Kategori: Allmänt

..."egentid"..
Inget ont om min man, men visst är det skönt när han är iväg och jobbar lite mellan varven!
Han kom hem efter klockan sex igår kväll och då var han ganska trött eftersom han hållit på och grävt hela dagen.
I morse före klockan var sju var han och Elvis uppe, tidningen var hämtad och katt´n hade fått ny mat, kaffet luktade ända upp på övervåningen och inte sjutton kunde jag sova längre då...
Det var inte meningen att maken skulle jobba idag, men det ringde och just nu har han åkt iväg för att hjälpa en karl med att gräva och skotta någonting (jag lyssnade inte så noga..) efter det ska han till en dam i andra änden av stan och klippa gräset åt henne, ett gräs som troligen är väldigt högt eftersom hon inte fått det klipp sedan i början av sommaren då två killar från Veterankraft var dit..
Jag, jag ska bara njuta hade jag tänkt, men först ska jag diska efter lunchen och så ska jag hänga ut lite tvätt på tork, men efter det så blir det att "sitta på hela ryggen" ett tag med en god bok!
Elvis, han har bara slagits två gånger idag, vilket vi hört i alla fall, men det lär väl bli fler eftersom "storskräcken" två hus härifrån gör sina lovar in på Elvis tomt/revir och jag kan ju tycka, att det är riktigt agerat utav Elvis, är det hans tomt/revir så är det!
I morgon kommer mormors lillprins Ture hit en sväng, han och fadern hade visst ärende till Falun och jag gissar, att det är ett besök på jaktbutiken som gäller, det börjar ju dra ihop sig till jakt...
Mycket trevligt med en måg som på eget bevåg (vilket bra rim det blev) besöker svärföräldrarna, sån´t gillar jag!
Idag gör lilla prinsessan sin första dag på fritids och hon hade varit uppe innan klockan hade ringt i morse!
Kunde riktigt "känna" hennes förväntan och jag hoppas verkligen att hon har en bra dag.
Prinsen, han har ju gått på fritids i några år nu, så för honom är det ju inte nytt men efter ett långt uppehåll, vilket det varit (sedan i mitten på juni) så kan det ju kännas lite nervöst kanske...
Nu kom Elvis in, han har en liten fjäder i mungipan, undrar vad det beror på?!
Ha dé!/tant raffa

En heldag...

Kategori: Allmänt

...med äldsta dottern och de små kungligheterna blev det idag!
På förmiddagen var jag och hämtade dem för vidare färd mot Sågmyra och Lager 157..
Det skulle ju införskaffas nya kläder till prinsen, han hade ju inga kvar i garderoben efter att modern hade rensat igår, skola och fritids börjar ju, fritids redan i morgon faktiskt!
Lilla prinsessan är så förväntansfull, hon har ju gått på "dagis" ända tills i juni och för henne kommer det att bli en stor förändring, men jag är övertygad om att hon fixar det galant!
Vi var alltså till Lager 157 och där inhandlades det mesta, till överkomligt pris också!
Efter det bar det iväg till Borlänge och Kupolen, där var det idrottskläder, ryggsäckar och lite annat smått och gott som följde med hem..
Som "pricken över i" fick prinsen gå till frisören, en "riktig herrfrisör" och jädraranåda vad snygg prinsen blev!
Ja, nu var han ju snygg redan innan, men...
I morgon ska dottern köpa hårgelé till honom, så nu börjar det....
Efter att ha varit på köpcentra idag där det var otroligt mycket barnfamiljer så måste jag säga, att de små kungligheterna är väldigt väluppfostrade och artiga!
Känner mig riktigt stolt över att vara deras mormor faktiskt!
Fy sjutton så mycket odrägliga ungar det finns!
Ja, jag skriver ungar fast min mormor alltid sa, "djur får ungar, människor får barn"...
Nu är det ju inte barnens fel att de är så odrägliga, men jag undrar, vad tänker föräldrarna med?
Finns väl ingen som tycker om odrägliga barn, inte odrägliga vuxna heller och det är ju precis vad de blir, odrägliga vuxna till slut..
Maken, han har varit på jobb i dag, en altan till, han har varit "hjälpare" till en snickare och han tyckte att det var jätteroligt!
Skönt väder har det också varit, "lagom" varmt och uppehåll..
Ha dé!/tant raffa

"Elvis och jag är på loftet"...

Kategori: Allmänt

...stod det på en lapp då jag kom hem..
Jag har skjutsat hem prinsen till moder och lilla prinsessan och när jag kom hem så undrade jag var maken tagit vägen..
Då hittade jag lappen som han skrivit och det visade sig, att Elvis låg på makens bröst och tittade på tv där uppe..
Loftet, där är det mysigt att vara då det regnar så jag förstår att de ligger däruppe och har det bra!

Ska snart ringa till maken och tala om att maten kommer att serveras om en halvtimme, det blir tjocka honungsglaserade revbensspjäll idag, passande mat när det är "skitväder" (som de fleste kallar det, inte jag för jag bara njuter, det är + 15 grader och spöregn!)

Prinsen, han har vuxit i sommar!

Dottern rensade ur hans garderob idag och jag ljuger inte om jag säger att det blev väldigt tomt i den,

nu blir det att ekipera honom till skolstarten, prinsessan, hon har då kläder så hon klarar sig (gudskelov)!
Nej, nu ska jag fixa det sista med maten...
Ha dé!/tant raffa

 

Menyn består av...

Kategori: Allmänt

...tacos till middag...
Mmm...så blir det om en blivande nioåring får bestämma..
Prinsen ska sova över och han ville bestämma vad det skulle serveras till middag och även fast han åt det igår hemma hos modern så vill han ha det ikväll igen!
Det är ju tur, attt det är längesedan maken och jag åt tacos för nu ser vi faktiskt fram emot det...
Igår var maken och jag till Hälsingland en sväng (över dagen, vi har ju katt..) och hälsade på hans bror med familj i stugan som ligger vid ett fiskeläge ett par mil söder om Hudiksvall och det var en riktigt bra dag.
På hemvägen åkte vi förbi lillprinsen Ture med föräldrar, Ture sov eftersom det var så pass sent på kvällen, men jag var in och tittade på honom flera gånger, kunde inte låta bli att smeka honom på kinden lite också...
Det spöregnade hela vägen från Gävle och hem och maken hade köpt en spolarvätska från OK som var rena rama skiten! (OK´s sommarspolvätska med äppeldoft!?!?)
Har aldrig varit med om att det varit en så grå hinna över rutan och så jäkla svårt att se, det var ju inte bara regn, det var mörkt också!
Kan tala om, att det var låååååångt mellan Gävle och Falun och jag satt och spände mig så jag hade ont tamejsjutton överallt då vi kom hem!
(Maken var den som fick dricka vin till maten igår, jag gjorde ju det då vi var till Tyresö i onsdags...)
Nu har vi "turnerat" klart för den här sommaren, nu blir det att stanna på hemmaplan igen..
Elvis, han kom emot oss då vi öppnade dörren igår kväll, det regnade ju som sagt var och just regn, det avskyr han!
I morse kom han upp och la sig på mitt bröst och han var alldeles blöt om tassarna, riktigt kelen var han och låg sedan mellan maken och mig i ett par timmar innan han tyckte att det var på tiden att maken lämnade sängvärmen...
Har jag sagt, att Elvis, det är husses katt?!
Nu kom prinsen in, han har förberett kubbspelet, det är bara att ge sig ut och vara en "god" förlorare...
Ha dé!/tant raffa

Varken enkelt eller billigt...

Kategori: Allmänt

...att skicka surströmming med buss..
Ja, jag hade tänkt skicka ett par burkar med surisar till en blogg/facebookvän uppe i Piteå!
Det var så svårt att få tag i den "delikatessen" uppöver tydligen och jag tänkte då, att det måste ju gå att skicka med buss som bussgods...
Sagt och gjort, jag hörde mig för och det var inte bara väldigt dyrt (om man ville förvissa sig om att paketet kom fram..) och skulle någon burk explodera så var det jag som blev skadeståndsskyldig OCH det är ju inte det bästa vädret att skicka jästa burkar i!
Det är varmt, jättevarmt!
Jag är ledsen att jag inte fick iväg ett par burkar, för surisar, det har vi hemma, ganska gott om också...
Maken, han åt surisar igår, vi var till Tyresö tur/retur för att hälsa på makens kusin, han är ju sjuk, har Parkinson och en demenssjukdom så vi tyckte det var ganska angeläget att besöka han och hans fru.
Det blev en lyckad dag, visserligen lång väg med bil, men...
Idag har jag prinsen här, min lillprins Ture med fader har också varit här på hemväg från stugan och det serverades chili con carne till lunch, ett önskemål från prinsen eftersom det var "flera år sedan" han fick det och han tycker ju att det är såååå gott!
Maken har varit ute och åkt motorcykel ett par timmar, men det var så varmt tyckte han..
Elvis, han har "lyst med sin frånvaro" sedan i morse, han kommer väl hem när han blir hungrig antar jag...
Ha dé!/tant raffa

En måg som vet...

Kategori: Allmänt

...hur han ska glädja svärmor, det har jag!
Stod i köket och grejade och tyckte, att jag hörde en barnröst..
Mycket riktigt, på altanen stod mormors lillprins Ture med fader!
De gjorde en mellanlandning på väg till stugan som ligger i västerdalarna, det var dags för Ture att äta lite lunch och fadern var kaffesugen.
Det första Ture sa, det var ju (som vanligt) katt´n och så pekade han in i vardagsrummet.
Nu var ju inte Elvis hemma, han har en "fågeljaktsdag", vi har sett två kadaver hitintills och det lär nog bli fler innan solen gått ner, men vi ropade Ture och jag så det dröjde inte lång stund innan katt´n kom hem en sväng och Ture fick klappa lite..
Nu lovade mågen att de kommer förbi på hemvägen också och det ser vi fram emot!
Vi var ju till Kungsängen igår och det gick hur bra som helst, nu sitter det en ny motor under min säng så nu är den som ny igen!
Ute är det varmt, jättevarmt för det blåser ingenting!
Jag hoppas ju på lite svalare väder, för nu har väl alla solentusiaster fått sitt i alla fall...
Ha dé!/tant raffa

Elevatorsängar...

Kategori: Allmänt

...är skittunga!
Ja, det sitter ju en motor under sängen och den är inte lätt, ja motorn alltså och så tillkommer ju själva sängen..
Vi köpte nya sängar för två somrar sedan och jag har tyckt, att min har krånglat, inte så att jag kan säga precis vad det varit, men den har krånglat.
I morse när jag skulle bädda rent så tänkte jag att, det är kanske smart att hissa upp både rygg och bensida för att kolla...
PANG!....Lät det och så lossnade det lite (ganska många) hårda plastgrejor och rätt som det var så bara ramlade ryggdelen ner!
Nu ska vi, maken och jag, så fort han kommer hem (han är och jobbar några timmar idag) åka till Kungsängen och reklamera...det ska bli intressant!
Egentligen så ska det ju inte vara några problem, eftersom de hela tiden gör reklam på tv att de har 10-års garanti på allt motoriskt när det gäller deras sängar och att de så gärna tillverkar sängar efter allas behov..
Våra sängar, de är jättesköna, men så fruktansvärt tunga!
Maken ringde hem för en stund sedan och jag talade om vad som hänt med min säng och hans kommentar var, att "då får de jäklaranåda skicka en reparatör"!
Min man, han är stark, väldigt stark, men där går liksom gränsen...
Vi fick ju upp båda sängarna för två år sedan och vi fattar inte än hur vi bar oss åt?!
Varmt och jäkligt är det idag också så toleransnivån är nog ganska låg skulle jag tro, inte alls upplagt för reklamationer...
Ha dé!/tant raffa