Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Fy f-n va en katt kan låta...

Kategori: Allmänt

..illa!
Elvis har röstresurser, jag lovar!
Efter en morgon med jamande som höll på att göra oss tokiga så var jag till apoteket och införskaffade "djurbandage"...alltså det finns i grönt och rött och är självhäftande gasbinda kan man säga..
Elvis har nu ett grönt fint bandage runt magen och så har han fått gå ut!
Ja, va sjutton ska man göra?
Vi får vara ytterst noggranna med rengöring av sår när han kommer in och det har faktiskt gått jättebra och döm om min förvåning då maken självmant ville spola rent med koksaltlösning...
Det är bara att konstatera att "undrens tid" inte är förbi!
Nu ska jag alldeles strax hämta yngsta dottern vid stationen, hon ska på Peace & Love-festivalen och Ture ska åka med fadern till sina kusiner i Växjö..
Dottern kommer att kampera på loftet (som tidigare år) och hon har längtat sååå efter den här veckan!
Ha de!/tant raffa

"Stöddproppen" Elvis...

Kategori: Allmänt

...hade så klart åkt på däng!
Han hade ett bett som satt väldigt djupt, ovanligt djupt enligt veterinären nästan vid magen och det var ju en enorm tur att vi ringde djursjukhuset idag!
Nu har han, inte bara "tratt" utan ett gult och fint dränage, vilket det hela tiden savar ifrån och det är ju bra eftersom det är hela grejen med dränage liksom, men det som jag inte gillar, det är att vi (läs jag) måste tvätta där flera gånger per dag och skölja rent med koksalt i hålen där dränaget sitter så att det inte fastnar...
Tycker inte om sådana saker, är rädd att det ska göra ont och det vill jag ju inte!
Men, huvudsaken att Elvis blir bra och det ska han väl bli utav antibiotikan som han ska ha två gånger om dagen och gissa, vem som får den stora äran att försöka få i honom det?
Rätt gissat...JAG!
Tratten...
Ja, har han den kvar till i morgon då kan vi ju vara glada!
Veterinären sa, då vi hämtade honom och han verkligen var groggy, men ändå försökte få av sig tratten, att "han gillar inte den där nåt vidare, det märkte vi på en gång"...
Jo, jag tackar jag!
Att vara kattägare, det är svårare än hundägare tycker jag, för katter är så jäkla envisa!
Nu var ju vår byracka väldigt medgörlig, det kanske är ovanligt, men hunden jag hade innan byrackan var också "lätt" att ha att göra med, alltså inte alls som Elvis..
Dyrt är det att vara djurägare också..
Nu är ju Elvis värd varenda krona som han kostar, det handlar inte om det, men man undrar ju många gånger VAD det är som kostar så otroligt mycket?!
Vilken tur, att han är försäkrad för vad skulle inte notan ha hamnat på annars!
Nu har maken gett Elvis lite mat och han var ganska utsvulten fast maken har lite svårt med att ge Elvis liiiite till att börja med eftersom som maken sa, "han kan väl inte sitta (halvligga) och titta på ett tomt fat"?
Det visar sig väl om Elvis mår illa, vatten har han fått i sig litegranna i alla fall och det är ju jättebra eftersom han nog är ganska uttorkad..
Har pratat med äldsta dottern, hon har ju varit jättorolig hon också, hon och barnen är i Eskilstuna för tillfället och där har de det jätttoppen!
Sol, bad, båtturer och fiske, vad mer kan man önska?
Unnar verkligen henne och de små kungligheterna att få må bra, vilket jag vet att de gör och i ett mor(mors)hjärta så känns det gott ska ni veta!
Nej, nu ska jag titta till min lilla plutt, ska kolla om såren måste tvättas igen vill ju inte att det ska bli alltför kladdigt för honom, han kan ju inte tvätta sig själv ännu...
Ha dé!/tant raffa


Djursjukhuset...

Kategori: Allmänt

...har vi tid till klockan 13.30 idag..
Vår lilla Elvis mår inte alls bra, han är så loj och orkeslös och det beror inte bara på värmen..
I morse när maken öppnade altandörren så ropade han på Elvis och Elvis svarade, han låg vid ena knuten på lekstugan och orkade inte ta sig upp utan maken fick gå ut och bära in honom.
"Bulan" han har på ena sidan har inte blivit något större, men han liksom drar ena bakbenet efter sig när han går och han tvättar sig inte som han brukar, jag är ju inte något kunnig om katter, men just det där med att tvätta sig har jag fått för mig är en viktig del av deras liv och ett "friskhetstecken"..?!
Ont har han, det kan man se och som sagt var, djursjukhuset nästa!
Just oron över en sjuk familjemedlem, en som inte kan tala om vad det är som gör ont, det trodde ju jag att vi hade gjort klart i och med att byrackan blev sjuk och vi var tvugna att ta avgörandet om att han skulle få somna in och det var därför jag hela tiden sa, att jag aldrig skulle skaffa något mer djur...
Nu sitter man där igen, med oron och avgöranden, men det är ju så, att Elvis ska få den bästa vård som finns och är det "bara" det som de på djursjukhuset trodde (på telefon) så blir det dränage och sen är han "fit for fight" igen!
Märker på maken, att det är jättejobbigt för honom, jag älskar ju också Elvis, men det har ju blivit maken lilla "bäbis" och med en infektion i kroppen så är nog maken lite mer...
Ja, vi får se vad de säger i eftermiddag, håller ju Elvis inne (så klart) och det är just nu +34 grader på vår altan eftersom vi inte kan ha öppet för då finns ju risken att Elvis smiter ut..
Vad gör man inte för de älskade små liven..
Ha dé!/tant raffa

Har vi inte en "fågelskräck" i familjen...

Kategori: Allmänt

...kan man ju undra då jag måste schasa ut skator från altanen, som jag för övrigt sitter på..?!
Men, Elvis "lyser med sin frånvaro", jag tror att han ligger under lekstugan för där är det nog ganska svalt..
Han slickar sig väldigt mycket på ett ställe ovanför vänster lår och jag skulle kolla igår om han hade fått en fästing, men han jamade hela tiden och så bet han mig!
Ut åkte han så det tjongade om det (jag är ju rädd för katter) det är ju en helt annan sak om han bits om vi busar!
Det tog ett litet tag, sedan kom han in via sin kattstege och han strök sig mot mina ben och jag förstod ju att han ville säga "förlåt", men han ville inte komma upp i famnen, förmodligen trodde han väl att jag skulle klämma och ha mig igen..
Idag har jag fått titta lite, men jag ser inte så mycket det är som en bula och jag tror, att han varit i slagsmål...
Han är ju lite stöddig den där Elvis!
Maken, han ligger och fryser mellan varven, ingen feber har han och jag har ju en teori där också, jag tror att det kan bero på alla myrbett han fick av de där små svartmyrorna, konstigt är det i alla fall...
Har varit till tandläkaren idag och han beklagade sig över att han hade så mycket att göra hemmavid under semestern, (han har en stor Bergsmansgård utanför Falun) det var än det ena än det andra och jag var ju inte sen med att rekommendera Veterankraft!
Olle, som min tandläkare heter, han googlade direkt och blev så glad att jag upplyste honom om att Veterankraft fanns och jag blev ju glad, för har vi tur så får maken åka dit och jobba, på så vis betalar ju Olle tillbaka min tand...
Varmt har vi i Falun idag, det är nästan 30 grader men jag sitter som sagt var på altanen, här har jag vidöppet och en fläkt som står på hela tiden, ute är det äckligt hett och inte speciellt mycket vind..
Nej, nu ska jag servera min sjuke make lite Bollnäsfil och jordgubbar, han måste ju få i sig lite annat än bara vatten..
Ha dé!/tant raffa

Braaaaak....

Kategori: Allmänt

...Lät det förresten i lördags kväll vid halvnio ungefär!
Det som brakade, det var ett utav våra äppelträd!!
Ett äppelträd som säkert hade en 60-70 år på nacken, kanske mer också..
Vi har ju tyckt att trädet verkat lite "konstigt", men det blommade för fullt och massor med frukt var det så vi tänkte, att det får väl vara kvar som det står..
Jag kan lova, att det lät över hela gatan när trädet föll över vårat "soldäck", som tur var så satt ingen där, men parasollet fick sig en rejäl "kyss" så det ligger på tippen nu!
Trädet var helt ihåligt!
Massor med myror var det och inga rötter alls!

Myrorna har alltså haft myrstack under trädet och gjort det ihåligt, helt otroligt vad de kan åstadkomma de krypen!
Maken hade att göra hela förmiddagen igår och det kanske är därför han inte är så kurant idag, många myrbett fick han...
Ha dé!/tant raffa

 

En så bra helg..

Kategori: Allmänt

...har det varit!
Vår lilla Ture med moder kom ju och förgyllde vår tillvaro och han är för härlig!
Världens temperament och väldigt bestämd är han, men trots sin ringa ålder "resonabel" tycker jag..
Katt´n är ju en stor favorit och jag tror att Elvis gillar Ture för han låter Ture klappa på honom (fint) och han kommer självmant emellanåt.
Igår kom även de små kungligheterna på eftermiddagen tillsammans med moder och "personen", vi åt tillsammans och vi kunde sitta ute för vädret blev toppen!
Idag ska de små kungligheterna åka till Eskilstuna igen och jag vet att de kommer att få det hur bra som helst med bad, fiske och båtturer och för omväxlighetens skull ska det ju bli "högsommarvärme"!
Maken, han ligger sjuk, feber och frossa så han ligger och hoppar och det är ju inget vidare nu när det kommer värme...
Få hoppas att det går över fort, kommer ju ihåg förra sommaren, veckan efter midsommar då jag blev sjuk och var så jättedålig..
Nej, nu ska jag ta och göra lite nytta, har blivit lite dåligt med det de senaste dagarna!
Ha dé!/tant raffa

"Om inte Muhammed kommer till berget"...

Kategori: Allmänt

..".så får berget komma till Muhammed"...
Det sa yngsta dottern då hon ringde och frågade om de kunde komma idag och jag sa ju JA förstås!
Ture med mamma blir det som kinesar på loftet i natt, fadern åker vidare lite längre upp i Dalarna så det  passar ju hur bra som helst att de är kvar här..
Nu kan jag få pussas lite..
Ha dé!/tant raffa

Vet, att det är midsommarafton, men...

Kategori: Allmänt

...får höra att en granne som bara var 45 år hastigt har gått bort och jag blir så ledsen!
Det är ju så, att ibland så får man höra, att den och den har gått bort, men just idag, när jag fick höra att *G* fått en stroke och avlidit efter några dagar, då blev jag fruktansvärt ledsen!
Han lämnar en sambo och tre barn i åldern 3-10 år och jag lider med familjen...
Varför är det så, att de som är snälla, hjälpsamma, sociala och enormt goa, de får inte vara kvar..
Nej, alla dessa otrevliga psykopatiska individer som finns runt omkring en, de kommer säkert att överleva en själv med god marginal!
Nu vill jag ju inte framstå som så jäkla bra, men jag vet att det finns de grannar som tycker att jag är helt OK!
Midsommarafton är det och jag har träffat mina små kungligheter, prinsessan har ju födelsedag idag och jag var faktiskt på väg till Gävle (maken grävde och gjöt på förmiddagen) men vände och åkte hem eftersom jag kom på, att det skulle inte bli så mycket tid tillsammans med Ture och jag tyckte det var lika bra att spara på resan till en annan dag då det blir både "kvantitet och kvalitet", kanske redan i helgen...
Nu ska jag ta ut en Västerbottenpaj ur ugnen och sedan så ska vi äta lite gott maken och jag..
Ha dé!/tant raffa

Hur intelligent är man...

Kategori: Allmänt

...om man har ett hus ute till försäljning och säger ifrån skyltning?!?!
Just så har en nära "bekant" gjort och enligt mig är det hur knäppt som helst!
Är det inte meningen, att folk ska se att det finns ett hus till salu eller?
Jag blir så frustrerad när det är som det är och vederbörande fortfarande framställer sig själv som ett offer!

H*n är definitivt inte ett offer, tvärtom!

Ja, ja, nu är det midsommarafton i morgon och det är denna dag som lilla prinsessan fyller 6 år och jag kommer fortfarande ihåg det som igår när hon föddes, dottern hade gått 17 dagar över tiden och vi hade väntat och väntat, men "den som väntar på något gott"....
Just nu väntar vi på att de ska komma förbi en sväng, de är på hemväg från Eskilstuna och vi har bestämt att vi ska äta middag tillsammans.
Förresten så har jag gjort "gubbröra" och nu tycker maken att det ÄR midsommar!
Önskar alla en riktigt trevlig (och solig) midsommarhelg!
Ha dé!/tant raffa

En hissad flagga...

Kategori: Allmänt

...till vår älskade prinsessas ära...
Kommer för alltid att finnas kvar i mitt minne!
Var ju till Eskilstuna igår för att fira vår lilla prinsessa som fyller 6 år på midsommarafton, vilken hon kommer att fira tillsammans med sin far..
Det är ju så, att äldsta dottern har varit i Eskilstuna eftersom hon träffat en "person" som hon är väldigt förtjust i och det har ingenting med hennes tidigare förhållande att göra.
"Man rår ju inte över sina känslor" heter det ju och det stämmer!
Dottern hade verkligen inte tänkt sig att träffa någon "permanent" på mycket länge, men som sagt....
Vi var alltså i Eskilstuna och det var hur underbart som helst (förutom att det blåste mer än halv orkan), det var syskonbarn med sina barn och andra släktingar, det var alltså underbart, saknade yngsta dotter med familj, Ture hade trivts som "fisken i vattnet"!
Ett "magiskt" ögonblick i firandet var när "personen" vid fikat hissade flaggan för lilla prinsessan, hon blev såååå glad!
Tänk, att Svenska flaggan hissades enbart för henne!
Hon satt i mitt knä just då och jag tittade på henne och jag riktigt såg hur stolt hon var och det var en sån otrolig känsla, har nog aldrig känt så för vår flagga förut!
Dagen var väldigt blåsig, men det gjorde ingenting för vi kunde vara ute hela dagen och tänk, till lunch fick vi Mälaregös!
Så gott!
De små kungligheterna var jättefina (såklart), prinsen var lite "rostig" i ansiktet enligt honom själv, det var näsan som blivit väldigt brun under Turkietvistelsen och tänk att lilla prinsessan hade också fått lite färg!
Presenter fick ju jubilaren och vi hade köpt en klocka till henne, hion kan ju inte klockan ännu, men det går bra att gissa...11...3..7...nej, den är säkert 6! 
Kastspön hade de även fått och jädraranåda va fort de lärde sig att kasta, men vid fisket som följde med alla sex barnen så blev det att meta, man ska ju inte utmana ödet med fiskekrokar till höger och vänster....
Fisk fick de också, men trots att det blev ganska många firrar på kroken så fick alla simma tillbaka till sina familjer, det var ju inte meningen att middagen skulle införskaffas utan det var bara för nöjes skull som det fiskades..
En helt underbar dag var det och vi kom inte hem förrän vid halv elva på kvällen och maken var så orolig att det hänt Elvis något eftersom han inte kom så fort vi parkerat bilen...(Maken trodde på allvar att grannarna som inte var så snälla hade gjort Elvis något eftersom de inte besitter sunt förnuft...att de alltså skulle "straffa" oss genom att skada Elvis..ja, man kan ju aldrig riktigt veta..)
Det hör till saken, att Elvis han var lite sur på morgonen då vi åkte (enligt maken) och han hade inte varit in och ätit under hela dagen (nu tror ju jag att han varit inne, men...) och det tog säkert en halvtimme, trekvart innan Elvis kom in, gick förbi oss med vääääldigt höööög svans, slösade inte en blick på oss, gick in i köket och åt lite torrfoder (fast husse lagt upp alldeles fräsch kattmat åt honom) drack lite vatten och sen gick han ut!
Inte EN blick gav han oss och det höll på att knäcka maken!
Men, tiiidigt i morse (ja, den tidpunkten då jag inte äger någon katt) då var Elvis upp i husses säng, låg som en halsduk runt halsen och spann, han spann så det lät som en stenkross!
Jag bara vände ryggen till och så fortsatte jag att sova, jag äger ingen katt vid den tidpunkten!

Idag har Elvis följt efter husse hela dagen, har husse grävt en grop, ja då måste ju Elvis dit och kolla hur djup gropen är och han har allmänt bara varit i vägen, men det gör ju inget, för det är ju Elvis och han är ju the KING!

Ha dé!/tant raffa

Hej, jag heter Elvis...

Kategori: Allmänt

...och jag är katt säger de..
Jag har flyttat hit, till morfar och mormor, som det sas i början, sen blev det husse och matte, men nu säger husse mest pappa och mamma!
Från början bodde jag hos min älsklingsmatte som är flicka till min mormor/matte/mamma, men hon och de små "lillhussematte" kunde inte bo kvar i deras hus utan var tvungna att flytta in i en lägenhet som ligger nere på stan...
Jag trivdes inte alls i lägenheten så jag började rivas och bitas och jag kunde bitas riktigt rejält må ni tro!
Min familj älskade jag, mest av allt i hela världen, men det var så tråkigt att bo i en lägenhet hela dagarna, att aldrig få gå ut..
Det var meningen, att morfar och mormor skulle ha mig hos sig under några dagar då min familj var till Vemdalen, men det slutade med att jag flyttade hem till dem tidigare och det för alltid!
Här, här har jag det så bra!
Här går jag in och ut som jag vill (ja, jag "tjatar" på husse när det är tiiiiidig morgon att han ska gå upp och släppa ut mig, men det gör jag bara för att jag gillar honom så mycket, förstås! Det måste väl husse fatta, att det är kärlek!) Fast jag går ju in och ut via min kattstege alla andra tider på dygnet.....
Husse, han ger mig mat så fort han ser mig och eftersom han är så snäll så kan jag inte låta bli att älska honom, han är go han!
Brukar ligga på hans bröst och spinna, oftast på morgonen och det är ett bra sätt att få upp honom fast  han brukar viska åt mig att klockan är så och så mycket, det struntar väl jag i!
Fast nu på senare tid har det varit ganska mörkt ute forfarande då jag vill ut så...
Matte, hon är inte lika "lättlurad" som husse, men hon är juste hon ockå, älskar henne också, men husse, han är outstanding!
Fast matte, hon ger mig lite göttare att äta ibland, det är fjäskfärs som är det absolut godaste man kan äta!
Nu tror ju inte matte att jag vet om att hon lägger i nåt tjafs som  tydligen ska vara bra mot loppor och fästingar...
Kan inte förstå, varför hon håller på med detta, jag har ju aldrig haft några loppor eller fästingar!
Fast....nu har jag ju en ny kompis som heter Kottfrid och han har nog lite loppor och löss så det kanske är bra att matte "lurar i" mig fjäskfärsen....
Det finns en "storskräcken" på min gata också, men nu har jag blivit en riktig katt!
Har jagat bort "storskräcken" från mitt revir flera gånger nu och hitintills så är det han som åkt på däng, inte jag!
En väldigt stöddig typ den där...
Måste säga, att jag trivs med mitt liv, jag fångar en råtta ibland och fåglarna...det är ett annat kapitel...har ju liksom blivit ganska haj på det där, det är inte så svårt när man lärt sig knycken på tassen då fågeln lyfter och jag hoppar efter med benet utsträckt och mina fruktansvärda klor spretande!
Matte tycker att det är lite för mycket fågelfjädrar under torkvindan ibland, men jag kan ju inte svälja alla fjädrar, det kittlar ju för mycket i halsen, det borde hon ju förstå...
Nu ska jag äta lite, sen ska jag ut och kolla om det händer något på gatan, "storskräcken" kommer säkert och ska mucka, det brukar vara så på kvällarna...
Ha dé!/ Elvis via matte!

Sett kort på de små...

Kategori: Allmänt

...kungligheterna..
På dotterns sida på face book så har hon lagt ut kort på de små kungligheterna tillsammans med två av deras tremänningar/sysslingar (ja, det heter sysslingar i Eskilstuna och tremänningar i Dalarna), de var på Parken Zoo i Eskilstuna och hade visst haft jätteroligt!
I morgon får jag/vi träffa dem för maken och jag åker ner till Eskilstuna en sväng över dagen.
Äldsta dottern har varit där några dagar och i söndags kom ju kungligheterna hem från Turkiet, där de varit en vecka med fadern och dottern hämtade dem på Arlanda för det passade ju hur bra som helst att göra så..
Våran lilla prinsessa fyller 6 år på midsommarafton och då är de hos fadern så vi ska uppvakta henne i morgon och jag längtar!
Såg på korten, att de var solbrända, prinsen hur brun som helst och vår lilla prinsessa som vanligtvis nästan ser "transparant" ut hon såg ut att ha fått färg på kinderna hon också..
Konstigt, att två syskon kan ha så olika pigment och den ljusa hyn, den kommer definitivt inte från dotterns sida!
Idag har det varit 50/50 med vädret, så fort jag hade hängt ut tvätt på tork så "sprack det upp" till en regnskur och så har det hållit på, fram och tillbaka...
Maken, han har grävt och gjutit, allt med "assistans" av Elvis, han har varit ner i groparna och kollat så att det var riktigt gjort och han har legat mellan makens knän när han stod på alla fyra (maken alltså) och ja, varit i vägen med andra ord, men inte gör det något!
Nej, Elvis kan inte göra någonting fel enligt maken, Elvis är ju "guds gåva till mänskligheten"!
Han är jättemysig vår katt, lite "tjatig" ibland bara (speciellt tiiiidigt på morgonen, men då är han inte min katt, då äger jag ingen katt överhuvudtaget..) men maken går så gärna upp ur sängvärmen för att släppa ut Elvis, även fast han har sin kattstege som han använder alla tider på dygnet annars....Konstigt!

Ha dé!/tant raffa

 

 

 

Jaha, det var den grannen..

Kategori: Allmänt

...det..
Maken, som faktiskt kan bli hederligt förbannad var ut och sa till vår granne när klockan var 8.50 och de hade satt igång både gräsklipparen och röjsågen, att det var hänsynslöst att föra ett sånt jäkla liv så tidigt en söndagsmorgon!
Svaret han fick var, att "hänsyn, det skiter vi i", vi gör som vi vill och hur länge tänker din "prinsessa" sova då?
Jo, jag tackar jag!
Prinsessa, det är inte kattskit det inte! (Undrar om jag får nåt apanage..)
Nu blev ju maken ännu argare och han sa, att det handlar inte om oss utan om alla andra här på gatan som kanske hade tänkt sig att få sova ut nu då det är helg och att man ska respektera det och inte börja låta illa hur tidigt som helst..
Kan bara konstatera, att dessa grannar, de kommer med största säkerhet aldrig mer att hälsa på oss och inte gör det mig något, för grannens "resonemang" slutade på rena sandlådenivån och det betackar vi oss från!
Kan inte förstå, att det ska vara så svårt att förstå, att när det är helg då vill ju i alla fall ungdomar sova länge och det är ju inte så lätt med den ljudnivån som grannarna har...
"Bitchen" på gatan, det blir väl jag som vanligt, även fast det var maken som ilsknade till, men va sjutton, det bjuder jag på!
Har förresten varit till Gävle en sväng och pussat på lillfisen Ture, sååååå skön!
Vi har ju 13-årig bröllopsdag idag och vi "firade" den på så vis, att jag var till Gävle och maken han har grävt och grävt och i morgon ska han gjuta, han har haft "hjälp" av Elvis nästan hela tiden och enligt maken har det varit hur mysigt som helst! 
Ha dé!/tant raffa

Hoppas gräsklipparen exploderar..

Kategori: Allmänt

...för grannen!
Nu är jag lite uppretad..
Hur i hela friden kan man en söndag börja klippa gräset klockan 8.30 då man bor i ett villaområde?!
Igår så började samma granne med röjsågen klockan 8.20 så man kanske får vara tacksam att h*n väntade tio minuter längre idag..
Förhoppningsvis så tar det inte hela dagen med gräsmattan, igår så höll h*n på från 8.20 till 18-tiden och det kan jag lova, var ganska enerverande!
Visst måste man få hålla på med sin trädgård, men att börja så tidigt på helgen, det är så häsynslöst!
En vardagmorgon, det är en annan sak och jag vet, att det finns de grannar som längtar efter helgen då de ska kunna sova ut...
Vi är ju uppe ganska tidigt maken och jag eftersom vi har en katt som "tjatar" upp oss, han ger sig inte förrän vi gått upp!
Ha dé!/tant raffa

"Sju torsdagar i en vecka"...

Kategori: Allmänt

...sa mannen att han trodde det skulle vara innan jag skulle säga, att jag fryser och det den 17 juni!
Det regnar och regnar, mycket mellan varven och det gör mig ingenting, men det är kallt tycker jag, bara omkring 10-graderssträcket!
Det är defenitivt inte skönt ute, det tycker inte Elvis heller, han är ut en liiiten stund och det är väl bara för att kolla om det finns några fåglar som trotsar vädret och luftar sina vingar, men tji får han för fåglarna de har jag varken hört eller sett på hela dagen..
Fredag är det idag och det blir inte många knop här resten av dagen, ska elda lite i kakelugnen och se på en film tror jag, det är ju verkligen ett sånt väder.
Det har ju städats på förmiddagen, vi körde "arbetsfördelning" maken och jag, han fick dammsuga under sängarna och sedan så klippte han gräset (det hade inte börjat regna klockan nio) och jag dammade, dammsög och torkade golven.
Att han var ute så pass tidigt och klippte beror mest på att han var till tandläkaren redan vid sjutiden i morse och eftersom det är vardag så kan man ju klippa vid den tiden och förresten så var det redan andra som var ute med gräsklippare och trimmer..
Ha dé!/tant raffa

Botox...

Kategori: Allmänt

...i läpparna...
Undrar om det känns likadant med det som när man har tandläkarbedövning?!
Just nu sitter jag med vänster ansiktshalva bedövad och jag sa just till maken efter att ha pussat på honom (enbart för att känna hur det kändes) att, det måste ju vara något liknande att ha läpparna fulla med botox, alltså man känner inte beröring..
Har ju varit till tandläkaren och det blir ju inte billigt om man så säger..
Det är ju så, att har man gamla amalgamfyllningar så expanderar de med tiden och det gör att emaljen blir skör och kontentan av det hela är, att emaljen lossnar men amalgamet finns kvar!
Nu ska jag sätta en porslinstand där jag bitit sönder (komposit håller bara ett litet tag eftersom det är en tand som belastas ganska hårt) och bara det kostar en liten förmögenhet, min skatteåterbäring räcker inte långt!
Vi prioriterar våra tänder maken och jag, han går ju också hos tandläkaren och håller på med ett titanimplantat av en tand så....
Men, som jag sa till maken, "det är bara ut och snickra fler altaner åt Veterankraft, sitt för sjutton inte och stelna till"!
Ute regnar det titt som tätt och min vittvätt som jag hängde ut på tork för ett par dagar sedan får jag nog ta in och tvätta om och hänga på tork inne, annars blir den väl aldrig torr...
Nu ska jag, så fort min bedövning släppt åka och uppvakta min absolut bästa kompis som fyller 65 år, skickade ett grattis- sms i morse och hon hävdade bestämt att jag hade fel, för enligt henne så fyller hon bara 37....!?
Ha dé!/tant raffa

Tänk, att man aldrig får vara riktigt...

Kategori: Allmänt

...glad..
Fick, för första gången på en herrans massa år tillbaka på skatten och jag var så glad!
Men snacka om den glädje som varar...
Igår kväll när vi åt middag (grillat) så sa jag till maken att, va konstigt det känns i munnen..
Tro på f-n, visst hade jag bitit sönder en tand i nederkäken så det var bara att ringa till tandläkaren i morse..
"Hej, det är jag, sa jag och jag undrar om Olle (som min tandläkare heter) vill ta hand om min skatteåterbäring"?
"Pris ske herren" svarade hans sköterska och så skrattade vi båda två!
Fick en tid på onsdag förmiddag och jag ser redan tusenlapparna svischa förbi!
Roligar kunde man ju ha haft för pengarna..
Annars är det väl "som vanligt", maken har lite mindre jobb den här veckan, men det kan vara bra, han är ju ingen ungdom längre, även fast han tror det själv emellanåt...
Ute är det ganska "vanligt" sommarväder, mulet mellan varven och inte över 20 plusgrader, passar mig perfekt!
Det kom lite regn för en stund sedan, men det hade jag bara väntat mig eftersom jag nyss hade hängt ut en vittvätt på tork.
De små kungligheterna är i Turkiet nu och jag hoppas att de har det jättebra, med mycket bad och vattenrutschkanor, något de gillar skarpt!
Det är väldigt tomt här hemma i Falun utan dem och vi kommer väl inte att träffas förrän mitten på nästa vecka, det gäller att ha tålamod..
Få se, om jag tar en tur till Gävle nu i veckan så att jag får pussa på lilla Ture(bus), jag får ju "abstinensbesvär" för sjutton...
I dag blir det matjesill till middag, beställt utav maken för själv är jag inte så förtjust i just matjesill utan jag äter mest potatis, gräddfil och gräslök, men det går bra det med...
Kanske lika bra att hålla sig till sådan kost, då är ju inte risken att bita sönder tänder så stor..
Ha dé!/tant raffa

Något jag aldrig trodde att jag skulle göra...

Kategori: Allmänt

...har jag gjort..
Jag har tagit bort vänner från Face Book!
Har ju FB och faktiskt så har jag en hel del vänner, (det trodde jag ju inte från början!)
Nu är det så, att jag anser att vänskap, det är något man gör sig förtjänt utav och att man ska vårda den ömt..
Att vara "gammal" som jag och gå omkring och tjura, knappt hälsa när man möts, då har man "förbrukat" vänskapen enligt mig för livet är så kort och i min/vår ålder så kan vad som helst hända från ena sekunden till den andra..
Jag tänker inte slösa energi på folk som inte är förtjänta utav den utan den energin kommer jag att lägga på de som är riktiga vänner i mitt liv!
Tycker faktiskt att det är lite "sandlådenivå" på allting och då betackar jag mig!
Annars så har det regnat och det rejält!
Kan säga som så, vattna ute behöver jag inte göra på ett tag...
Det är riktigt skönt ute, temperaturen är omkring 20 plusgrader och det gillar jag!
Elvis, han tycker nog att det är skön temperatur, men regnet skulle han nog kunnat varit utan.
Han kom in och såg verkligen ut som en "dränkt katt" och stannade vid mina fötter, jamade och tittade bedjande på mig, det var bara att ta fram en handduk och torka honom så torr som möjligt och jag hävdar bestämt, att han inte alls är bortskämd!
Ja, han har ju fått lite "fjäskfärs" också förstås.....
Ha dé!/tant raffa

Vilken fin dag...

Kategori: Allmänt

...det varit idag!
Den började ju med skolavslutning, jag pallade inte med att vara kvar i klassrummet under hela "ceremonin", det fanns liksom ingen luft utan jag väntade ute och där var det redan klockan halv nio nästan 25 plusgrader!
Blev så glad att prinsens fader med sambo och farmor var där ( fadern med sambo skulle på ultraljud till klockan tio, men de hann ju vara med om det viktigaste i alla fall) och jag skrev fel förut, det är i november som de små kungligheterna ska få ett syskon, inte september.
Vädret har alltså varit strålande idag, inte ett moln så långt ögat kunde nå, varmt och kvavt..
Just nu så har det i alla fall börjat blåsa lite (ytterst lite) och AC:n går för fullt på övervåningen så det är ganska behagligt när man ska gå till sängs, men det blir ju varmt under natten förstås, fast det får man leva med, huvudsaken att man kan somna..
Grillbuffét var vi och åt till lunch maken och jag och det var så pass att ingen av oss var sugna på middag så det fick bli lite jordgubbar i stället för lagad mat, inte helt fel!
Gräsmattan har maken klippt nu mot kvällningen och jag tyckte synd om honom för det var sååå varmt, men ett glas Sangria med mycket apelsin, citron och is fick honom att tycka, att livet var ganska skönt ändå...
Elvis, han har varit lite slö idag och det beror ju på värmen fast nu så är han ute och smyger på fåglarna igen, "fågelskräcken" allmänt kallad!
Nu ska jag gå ut och sätta mig i trädgården ett tag, maken tittar på en film, den har jag sett ett par gånger förut så jag står över..
Ha dé!/tant raffa

Glass...

Kategori: Allmänt

...är ju gott!
Kan inte förstå, varför vi inte äter det oftare maken och jag..
"Vi kan väl åka och köpa mjukglass" sa ju maken på kvällskvisten och "tok gjorde som tok sa"..
På vägen så tänkte vi efter hur längesedan vi åt en mjukglass eller "kulglass" och vi kom fram till att det måste vara omkring tre år sedan!
Inte allt för ofta alltså..
Ikväll har Elvis slagits med "storskräcken", det var på vår tomt och "storskräcken" åkte på rejält med däng!
Det var intressant att se, hur Elvis "tvingade" bort "storskräcken" från sitt revir, inte helt enkelt att vara katt inte!
Regnat har det gjort, men inte sjutton blev det något svalare för det, det är fortfarande fruktansvärt kvavt och det ska tydligen vara likadant väder i morgon, men det gör ju inget då det är studenten för hela slanten nere på stan..
Ha dé!/tant raffa

Mycket ska man vara ...

Kategori: Allmänt

...med om..
Var till ICA Maxi här i falun tidigare idag, det var nästan 30 grader varmt och jag kan ju vara lite "stinslig" då..
Parkerade bilen och klev ur, på vänster sida om mig stod en röd Seat combi parkerad och på passagerarsidan satt det en man, som direkt jag hade låst bilen sa, "ursäkta mig, men jag undrar varför du är så svullen om dina ben och fötter"?
Jag tittade på honom och jag såg nog mer ut som en "fågelholk" än vanligt och han sa, "jag heter Mats (någonting) och jag har själv väldigt svullna ben och jag undrar, vad gör du åt dina"?
Eftersom jag har så svullna fötter/ben så ser du väl att jag inte kan göra speciellt mycket sa jag och han fortsatte..
Ja, jag har fått "soppatorsk", tar mig kanske ner för backen till bensinmacken där nere, men jag har en väldigt, väldigt dum fråga..(tänkte säga till honom, att eftersom frågan var så dum så skulle han kanske låta bli att säga något) och frågan var om jag hade 40 kronor att "låna ut" till honom..?!
Nej, sa jag, det har jag inte (det hade jag om jag bara velat, men det ville jag inte för jag tyckte, att det var ganska fult av honom att påpeka mina fötter/ben och jag har en "aning" om vem han är)..
Stod ett tag och dividerade med honom och jag blev mer och mer irriterad och när han frågade om jag kunde skjutsa hem honom, då var liksom "måttet rågat"!
Nejdu, sa jag, du får väl sitta här tills det kommer någon som är tillräckligt dum att "låna" dig pengar, men utav mig får du inga!
Sedan gick jag in och handlade, när jag kom ut satt han fortfarande i bilen och sa genast till mig att, "jag spelade hockey i min ungdom, tillsammans med Kallur´s pappa och det, det är tamejf-n en merit"!
Jamen, sa jag, ta då den "meriten" och tanka bilen med den!
"Jag som trodde att du var en snäll människa", sa han och jag kontrade med, att, du ska inte döma en kvinna efter hennes fötter/ben, du får nog kolla lite längre upp hädanefter...
En väldigt obehaglig man måste jag säga!
På förmiddagen var äldsta dottern, lilla prinsessan och jag till Kupolen i Borlänge och inhandlade examenskläder till prinsen, shorts, vit kortärmad skjorta och ett turkost linne blev det (helt enligt önskan från honom) för han har skolavslutning i morgon och jag tror, att han ska läsa en egenhändigt kompoerad dikt ( i år igen) och jag tycker att han är så modig!
På söndag ska de små kungligheterna åka på en veckas semester till Turkiet, det är med fadern och hans sambo denna gång och jag är så glad för deras skull.
I september ska de få ett litet syskon också (även det på faderns sida) så det dröjer väl ett tag innan det blir utomlandssemester igen..
Nej, nu ska vi åka och köpa varsin god glass maken och jag!
Ha dé!/tant raffa

Tänk, vad en ny...

Kategori: Allmänt

...toalettsits kan ställa till det..
Maken och jag var och inhandlade en ny toasits för ett par dagar sedan eftersom den vi hade blivit lite "vajsig"...
Vi har haft en toasits i furu och badrumsskåpet var också det i furu, hemsnickrat av maken, även ett smalt "högskåp", gissa, vad det var gjort av..furu så klart!
Nu köpte vi en vit toasits och helt plötsligt så tyckte jag att det fick vara slut på "furuperioden" så nu har jag målat allt furu vitt!
Gissa, om det blev skillnad!
Nu är det så ljust och fint i badrummet och jag har gjort en "totalsanering" som heter duga!
Jag har inte använt tandborste i kakelskarvarna, men näst intill...
Kan tala om, att det var svettigt!
Ute är det omkring 27-28 plusgrader och vårat badrum är inte speciellt stort så...
Nu känner jag mig väldigt nöjd med mig själv, fast jag vet att jag får lida för det i morgon, men "den dagen den sorgen"!
Nu ska jag bara vänta till klockan blir 13.00 för då ska jag hämta lilla prinsessan på dagis, efter det hämtar vi 35-åringen och efter det ska prinsen hämtas vid skolan...
Fullt upp hela dagen alltså!
Ha dé!/tant raffa

För 35 år sedan, nästan exakt på klockslaget...

Kategori: Allmänt

...sa min moster, efter att ha spått mig i kaffesump att, "du lär nog åka hem nu ikväll, för jag ser ett lindebarn väldigt nära och en uniformsmössa långt bort"...
Jamen... jag åker  i morgon, har ju köpt biljett till tåget som går 12.34 och det är lugnt, jag ska inte föda förrän i slutet av juli, närmare bestämt den 22:a..
Hade varit i Eskilstuna under pingsten eftersom min fästman låg i lumpen just då och han tränade för fullt inför kortegen han skulle rida i under kungen och Silvias bröllop och det var så tråkigt att vara ensam hemma i Falun så jag tog min hund och åkte ner till E-tuna och min familj.
Nu blev det så, att klockan 11.05 dagen efter att jag blivit spådd så gick fostervattnet!
Ringde förlossningen för att få höra, om jag skulle hinna hem till Falun innan det var dags att föda...
Kom upp till BB, där blev jag undersökt av en barnmorska som sa, "friskt vågat hälften vunnet", det är öppet tre centimeter...
Efter att hon sa det fick jag min första värk,  jag har för mig, att det var omkring 11.30 någon gång och efter det, då gick det undan!
Klockan 12.29 gratulerade samma barnmorska mig till en välskapt och frisk liten dalkulla!
Jag fattade ingenting till en början, allt hade gått så fort!
Jamen, jag hade ju knappt hunnit komma in på förlossningen förrän det var klart!
Hon var liten min lilla prinsessa,  hon var ju 5 veckor för tidigt född, men helt utvecklat allting så vi var bara kvar på BB i en vecka (men det var vanligt att man var där minst en vecka efter alla förlossningar på "den tiden"), vi fick åka hem då hon kommit upp i 2,5 kilo i vikt ( det gjorde hon då jag vägde henne i en fullspydd filt, man var ju tvungen att "fuska" lite..)
Dotterns far låg ju i lumpen och fick faktiskt permission och kunde hälsa på då dottern var tre dagar, men det var inte så jäkla självklart att han skulle på permis, de låg ju i hårdträning inför den där förbaskade kortegen..
Vi var kvar i E-tuna en vecka efter att ha "släppts ut" från lasarettet och det var ganska skönt, hade ju hjälp med hunden och fick ju lite goda råd angående amning och sådant som följer med automatiskt...
Amningsråden var ju bra, ammade dottern till hon var 18 månader....
Tänk nu, att detta lilla förvarslösa barn fyller 35 år i morgon!
Tänk, att JAG har lyckats att fostra henne till den hon är idag, för det är ju så, att det är VI föräldrar som lägger grunden till våra barns liv och jag har varit ensam så länge med dem att jag tar åt mig hela äran då det gäller mina barn!
Låter kanske stöddigt, men jag är en stöddig typ!
Det absolut värsta med att hon fyller 35, det är ju att JAG blir så jäkla gammal!
Mammas lilla "Uttmo"...
Ha dé!/tant raffa

Sveriges nationaldag...

Kategori: Allmänt

..är det idag och den har jag tillbringat i Gävle..
Åkte till Gävle med min yngsta dotters gammelfarmors cykel (det blev lite invecklat..), allmänt kallad "blåa faran" eftersom jag tyckte att det var mest rätt att hon fick den..
Det är en gammal cykel med ballongdäck och två växlar som fungerar så, att man "trampar bakåt" för att byta växel och inte nog med det, det är ett handtag på ramen också, så om man ska vända cykeln, då tar man ett stadigt grepp och svingar runt ekipaget!
En riktig hederlig pakethållare finns det också och där kommer cykelsitsen till Ture passa perfekt!
Mina små kungligheter från Falun var i Gävle hos moster, de åkte tåg med henne dit igår och de var så glada!
Vi tillbringade största delen av tiden i Bolougneparken där det var MASSOR med folk!
Landshövdingen talade ( fd. svärmor till Tiger Woods) och det var flera uppträdanden, det var även studenter som hade olika tävlingar, en del var väldigt (över)förfriskade och en hel del låg och tog sig en stärkande tupplur..
Mycket (hög) musik spelades och det var allmänt festligt, vi var ju mest vid lekparken och barnen var jättenöjda!
Vädret var fint, sol men inte så varmt, det var mycket varmare här hemma i falun, här är det enligt mig "äckligt" varmt just nu...
Ture, han var så glad att kusinerna var på besök och det känns så bra att han inte är ett dugg blyg för mig, han sträcker armarna mot mig och vill komma till mormor, det är inga som helst problem.
Vi träffas ju inte så ofta så om han vore blyg så var ju inte det konstigt, men som sagt, han vill till mormor!
Är så lyckligt lottad som har tre välskapta, vackra, friska barnbarn och jag håller med om att de är "guldkanten" på tillvaron!
Ha dé!/tant raffa

Annika Östberg och Rickard Flinga...

Kategori: Allmänt

....är två människoöden som jag har varit intresserad av..
Kommer så väl ihåg den första dokumentären om Rickard Flinga, en man som aldrig varit i Sverige, men blev utvisad hit från USA eftersom han hade Svenskt medborgarskap då hans föräldrar var Svenska emigranter i USA..
Han kunde inte språket och hade knappt några pengar, men skulle alltså klara sig i ett land han inte kände till, det gällde för honom att skaffa jobb och försörja sig ( han hade suttit 20 år i Amerikanskt fängelse, utav dessa, 13 år i isolerinscell!)
(Han hade skjutit en man med 12 skott, en man som sexuellt ofredat hans 6-åriga dotter...)
Alltså i en cell i ensamhet, utan kontakt med andra levande individer, i 13 år!!
Utan att få känna mänsklig kontakt...
Ja, inte undra på, att han ville "leva livet" i 180 knyck när han kom ut i frihet, det kan jag mycket väl förstå!
Tom Ahland har ju gjort ytterligare en dokumentär om just Rickard Flinga och Annika Östberg och det visade sig, att det gått bättre för Annika, men det är jag övertygad om att just där, där spelar media en stor roll..
Nu tycker ju jag, att det var helt rätt att släppa Annika fri, hon har sonat sitt straff och det går inte att jämföra henne med tex. Anders Eklund, Jackie Arklöv och en massa andra grova mördare, men det är min åsikt, fast jag vet ju att det finns många som anser annat...
Har följt Annikas öde i en herrans massa år, det finns de som man känner mer för och hon var/är just en sådan person kanske för att vi är jämngamla hon och jag, det skiljer bara 6 månader mellan oss...
Nu hoppas jag att hon får leva ifred och njuta av sin frihet och jag hoppas även, att det ordnar till sig för Rickard Viking Flinga, att han får en bra ålderdom och att han kommer att känna att Sverige är hans land eftersom han aldrig kan återvända till sitt hemland USA, där han faktiskt har sina barn...
Många människoöden finns det och otroligt många som berör...
Ha dé!/tant raffa

18 mm...

Kategori: Allmänt

...så långt hår har jag på huvudet efter att ha varit till frissan..
Maken tog fram tumstocken och mätte för jag sa, att det var ett par cm och han måste ju alltid veta exakt!
Ganska bra gissat av mig (som för övrigt har sveriges sämsta ögonmått)...
Det var så skönt att vara till frissan idag för nu var mitt hår lång, hade "gått över tiden" med nästan två veckor och det gör väldigt mycket..
Man kan vara nyfriserad och "fin", rätt som det är så blir man lite svettig i huvudet (jag svettas som en "gnu" enbart uppe på knoppen) och vips...så blir man alldeles platt i håret!
Nu, nu står det rakt upp, precis som det ska!
Ute är det verkligen sommarväder idag, det var + 15 grader redan vid halv sju i morse och nu är det väl omkring 22-25 grader och det blåser "lagom", jätteskönt!
Det är ju roligt, att det för en gångs skull är bra väder då det är många som är lediga ("klämdag"), annars brukar ju himlen öppna sig och det vanliga är ju att det är svinkallt och blåser om inte full, så halv orkan...
Elvis är slö idag, han skulle ut tiiiidigt i morse så det har väl sin förklaring kanske...
Han är lite sur, för grannen håller på att byta tak och det låter lite högt ibland och det gillar inte Elvis!
Är det något han inte gillar så är det höga ljud, han brukar komma springande och gömma sig under där vi sitter och inte komma fram förrän det är lugnt, så blev han efter att ha varit borta i flera dygn i vintras, vet ju inte vad han varit med om eller var han befunnit sig under den tiden, att det var svinkallt, det vet vi ju (mellan -18-25 grader hela tiden)..
Nu ska jag ta med mig en bra bok och gå ut i trädgården, ska sätta mig i skuggan och bara njuta av tillvaron..
Önskar alla en riktigt skön helg!
Ha dé!/tant raffa

Så lätt det tydligen är.....

Kategori: Allmänt

....att prata en massa osanningar och skit om folk, ja riktigt baktala personen enbart för att själv komma i bättre dager, FAST det är den skitsnackande som är riktigt sjuk i huvudet!
Tant raffa, hon är oftast go och snäll, men när det kommer till orättvisor, skitsnack och lögner, då får det tamejfan vara nog!
Just nu handlar det (förstås) om äldsta dottern och "mågan"...
De jobbar ju på samma ställe och till saken hör, att min dotter var den som styrde upp hela avdelningen och hon är fortfarande gruppledare där..
Jag vet, att min dotter har gjort och förhoppningsvis fortfarande gör (trots skitsnacket och baktaleriet som "mågan " håller på med...) ett förbaskat bra jobb!
Nu har dottern valt att inte basunera ut sitt privata helvete på den avdelning hon och "mågan" jobbar på, tycker att det ska skötas på annat vis, inte på jobbet och det tycker ju jag är professionellt..
MEN det verkar inte "mågan" tycka!
Är inte den människan psykopat, då jäklar ska jag lära mitt arsel att äta havre!!!
Blir så ledsen när jag ser min dotter brytas ner på grund av "mågan", som inte brytt sig ett förbaskat dugg om de små kungligheterna under alla år, som inte bryr sig om Elvis, han bodde ju hos dem i flera månader från det att han var lilliten...
Inte EN enda gång brydde "mågan" sig om att hjälpa till att skjutsa/hämta de små kungligheterna från dagis/skola, det fanns liksom inte i hennes liv på nåt vis, utan det var annat hon gjorde, tränade och när de blev med hus så var det BARA trädgården som gällde!
Skjutsning och hämtning har ju alltid jag ställt upp på då ingen annan "kunde"....allt handlar om prioterin...hela livet handlar om priotering...
Förra sommaren jobbade dottern natt och det var sagt, att "mågan" skulle "ta hand om" de små kungligheterna och aktivera dem...det var en fruktansvärd värmebölja, "mågan" hon var ute i trädgården hela dagarna då dottern sov och kungligheterna fick vara inne för det var för varmt att vara ute...
Ofta var de hos oss då dottern var tvungen att få sova..
Inte ett snack om att barnen kanske skulle behövt besöka en badstrand, inte då!
Själv var "mågan" iväg och badade då det blev för varmt för henne, men det var ju när dottern sovit klart på dagen efter att ha jobbat hela natten..
Jag är fruktansvärt förbannad på ren svenska, att folk är så förbaskat dumma att de går på "mågans" sätt att framställa sig själv som ett "offer", för ett offer, det är hon tamejfan inte!
Hon är nöjd då hon fått folk att tro att det är synd om henne, det är det inte!
Hon har själv försatt sig i den situation hon är i och jag känner ingen medlidande alls för henne, hoppas bara att huset blir sålt (något hon dragit ut på och lägger skulden på dottern) och att hon sen inser, att hon ska nog leva själv i framtiden eftersom hon inte har känslor för någon annan än sig själv!!
Jag skriver det här eftersom jag blivit så arg efter att fått höra, hur dottern blivit behandlad av arbetskamrater efter att ha kommit tillbaka från en semesterresa till Grekland och då fått höra taskiga antydningar om olika saker som inte alls stämmer och hon vet att det är "mågan" som ligger bakom...Frustrerande!!
Men, jag håller tummarna för min dotter och önskar henne all lycka i sitt framtida liv och att hon som sin mor lärt sig hur det är att leva med en psykopat!
Förresten, de små kungligheterna trivs så bra nu, ingen "måga" att tassa på tå för och nu får de faktiskt leka och låta som barn gör i den åldern ( 6 & 9) och det är bra tycker jag!
Ha dé!/tant raffa

Klockan är inte nio ännu...

Kategori: Allmänt

...och jag har bara att torka golven kvar att göra...
"Men, ska du städa nu"!?
Så sa maken innan klockan åtta och jag förklarde (återigen) att jag var tvungen att göra det när jag känner att jag klarar av det, för jag vet ju att jag knappt kan röra mig på eftermiddagarna..
Inte ville jag ha någon hjälp av maken heller eftersom jag både såg och hörde, att han tyckte att jag var lite knäpp som började städa så pass tidigt på morgonen..
Nu har han åkt iväg på jobb och det är skönt, nu kan jag göra precis som jag vill utan att få höra några kommentarer!
Idag är det en "mellandag" i vädret tydligen, bara dryga 10 grader och mulet, men igår var det 27 varmgrader så det är lite skillnad och inte undra på, att kroppen inte hänger med riktigt.
Nej, på´t igen så att det blir klart!
Ha dé!/tant raffa