Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Riktigt bra tv-kväll...

Kategori: Allmänt

...har det varit..
Först så tittade vi på "Så mycket bättre" och jag gillar alla artister som är men denna gång, förra omgången så störde jag mig på Christer Sandelin hela tiden.
Laleh, hon ligger mig varmt om hjärtat och det efter att yngsta dottern och jag var på en konsert med henne, det var några år sedan och hon var så "enkel" och så otroligt duktig och när hon sjöng sången "Mamma" så höll min dotter min hand och dottern, hon kan leva sig in i saker och ting, tårarna rann nedför hennes kinder och hon tryckte min hand, hårt, hårt...
Ja, det var en magisk stund...
Jag hade ju knappt hört talas om Laleh innan, det var dottern som kom och sa, att hon hade köpt biljetter till oss, det var bara att följa med och det ångar jag inte!
Sedan var det ju första avsnittet utav "Downton Abbey", gillar det, skarpt!
Till sist såg vi på "Boardwalk empire" och den serien kommer nog också att bli sevärd..
Tänk, att det för en gångs skull var bra program på tv en lördagkväll, hur länge som helst har det ju varit rena rama skitprogrammen!
Ha dé!/tant raffa

Jag säger det igen...

Kategori: Allmänt

..det finns inget "ämligare" än en förkyld karl..
Jomenvisst, maken har blivit förkyld, det började med att han nös tre-fyra gånger i morse, innan han stigit upp ur sängen..
Nu har han gått och lagt sig igen och tycker ganska så synd om sig själv och det förstår jag, för jag har inte hunnit med att "ömkan" honom ännu!
Kan inte förstå, att det är så hemskt för en karl att bli lite snuvig!
Synd är det ju att det är så fint väder idag, solen skiner från en klarblå himmel och det är 2-3 grader varmt och vi skulle egentligen ha varit iväg en sväng på en tipspromenad, men nu är ju maken "sjuk" så...
Elvis, han har fått "fnatt", han jagar omkring med en leksaksråtta här inne så dammet flyger, jag är ju väldigt tacksam att det inte är en riktig råtta han släpat in..
Ha dé!/tant raffa

Vad jag blir f-bannad...

Kategori: Allmänt

..då jag läser dagens Aftonblad..
Läser om mannen som inte har råd att ta sig ut hur han vill, eftersom han är beroende utav färdtjänsten och deras "trappklättrare" då han är rullstolsburen och bor två trappor upp utan hiss..
Det kostar honom 24:-/gång, alltså "enkel resa" och det blir 17.500:-/år om han vill komma ut en gång om dagen!
Han har bara sjukpension och då han flyttade till lägenheten kunde han fortfarande ta sig upp och ner utan hjälp, men nu är han beroende utav rullstol för att ta sig fram..
Ynkligt utav kommunen att inte bistå med gratis hjälp tycker jag!
Sen är det ju de rullstolsburna som eventuellt tänkt sig att åka med SJ mot norrland under julen...
Nej, se det går inte!
Inga tåg norr om Sundsvall är handikappanpassade!!
Men va f-n!?
Lever vi inte på 2000-talet?
Nu skyller SJ och Trafikverket på varandra, eftersom det tydligen inte är SJ som ansvara för linjen och tågen inte tillhör Trafikverket..osv..osv..
Ska det vara så svårt att sätta in vagnar som är handikappanpassade?!
Skamligt är vad det är!!
Ha dé!/tant raffa

"Hej vad det går"...

Kategori: Allmänt

...Nu är det torsdag igen...
Torsdagar har ju, åtminstone för mig i min värld varit en soppdag och givetvis så ska det tillagas lite soppa hos tant raffa idag!
Maken gillar kålsoppa, väldigt mycket förknippad med just Hudiksvall eftersom det är den soppan som säljs när det är höstmarknad där.
Sagt och gjort, det blir kålsoppa!
Väldigt trist väder idag, det är mulet och grått, visserligen ganska varmt, men man känner sig så trött...
Elvis, han har legat hos oss nästan hela natten, troligtvis för att det spöregnade och var ett riktigt "skitväder" från kvällen ända fram till morgonkvisten.
Han har förresten inte gått upp ännu den slöfocken!
Maken, han är iväg och införskaffar lite spik, skruv och annat roligt så att han har att ta av nere i "snickarboa" där han helst håller till och pular med än det ena, än det andra..
Jag tvättar, inte alls roligt, men jag litar inte på maken då det gäller tvätten, han kan få för sig att blanda hej vilt han, med mottot "allt blir ju rent i alla fall"!
Nej, nu ska det göras lite soppa..
Ha dé!/tant raffa

En bra onsdag...

Kategori: Allmänt

..har det varit hitintills..
Vi var på en liten "roadtripp" idag maken och jag, vi hade hoppats att vi skulle få syn på en björn kanske, eller en varg, men det enda vi såg var älg och rådjur...
När jag kom hem så kollade jag lite bloggar och jag blev så glad då jag på en blogg kunde läsa, att denne hade fått ett vikariat till årets slut och forhoppningsvis fortsatt tjänst efter det!
Jag kommer att hålla både fingrar och tår att det blir så!
Har kalvkött kokande på spisen, det ska serveras tant raffas absoluta favoriträtt till middag, kokt kött med dillsås!
När min mor gjorde dillsås då jag bodde hemma, så brukade hon alltid be mig smaka av såsen och då tog inte jag en sked, nej, en kaffekopp tog jag!!
Nu kanske inte jag kan göra exakt lika smarrig sås som min mor, men....gott är det!
Det går lite på "tomgång" här hos oss just nu, vi (kanske) håller på att samla krafter till ytterligare målande, det är ju dags för köket nu...
Inte roligt, men som jag sagt förut, nödvändigt!
Ha dé!/tant raffa

Spontantripp...

Kategori: Allmänt

...till Gävle..
Pratade med min lillprins Ture i telefon på förmiddagen, han var hemma från dagis för han var förkyld och han ville att "mommosch" skulle komma!
Ja, vad gör man inte...
Fick några mysiga timmar tillsammans med Ture och yngsta dottern och det är inte klokt så fort det går i utvecklingen hos Ture!
Efter att han börjat på dagis så pratar han och så pratar han...
Han kan massor med ord och ibland kan han även sätta ihop två ord och det är ju jätteduktigt!
Pussar har jag fått, så nu är det väl bara att vänta sig en förkylning, men inte gör det något, det går ju över...
Annars så har det varit en grå dag, det var "natta" hela dagen och det ser ut som att det kommer att bli likadant i morgon, men det gör inte så mycket, huvudsaken att vi slipper nederbörd i form av snö..
Ha dé!/tant raffa 


Nu får det räcka...

Kategori: Allmänt

...med svamp..
Har varit till skogen idag igen och plockat trattkantareller, finns ingen som är härligare än att gå i en skog på hösten då solen skiner, inte ett enda flygfä, bara ljuvligt!
Nu hade det varit folk och plockat sedan jag var där sist, men det fanns massor ändå!
Satte mig på en stubbe och tittade mig omkring och det var så häftigt!
Överallt var det trattisar!

Nu har jag rensat allt och lagt på tork, maken har en kompis i Lund som gärna vill ha svamp och jag har lovat att han ska få en hel del, ja, i utbyte mot god mat då vi kommer ner och hälsar på förstås...

Elvis, han har det jobbigt nu...

Vi har börjat mata fåglarna ute i fågelstugan och Elvis ("fågelskräcken") han ligger under altantrappen och smyger hela dagarna, ibland så fixar han en liten "aptitretare" och det ligger fågelfjädrar lite varstans i trädgården...
Han kommer ju inte upp till fågelstugan, men han är så jäkla snabb och en riktig "fena" på att ta fåglar!
Nej, nu ska jag ta och steka lite ytterfilé och göra en svampsås till det...
Ha dé!/tant raffa

En salig blandning...

Kategori: Allmänt

...blir det till middag ikväll..
Dottern, "personen" och de små kungligheterna kommer och äter ikväll och det kommer att serveras surströmming, kräftor, räkor, västerbottenpaj och köttbullar i gräddsås!
Det är liksom indelat i 2 och 2..
Maken och "personen" kommer att njuta av surströmmingen, dottern och jag av skaldjur och paj, kungliheterna av köttbullarna och vips...så har alla fått det de tycker om!
Bra va?!
Elvis, han får väl smaka av det han vill, han är ju inte så mycket för fisk/skaldjur,  föredrar nog hellre köttbullarna!
Igår införskaffade vi en taklampa, kan inte säga att det är en kristallkrona, men det är några prismor på den (glas) och den passar bra i halltaket, känner oss ganska nöjda faktiskt.
Fick ett ryck igår eftermiddag och drog iväg till skogen, en skog där jag vet att det finns svamp, lite krånglig att gå i med kryckor, men det gick!
Har aldrig sett så mycket trattkantareller på ett och samma ställe i hela mitt liv!

På mindre än en kvart så hade jag plockat så mycket jag fick med mig och det tog sin lilla tid att rensa...

I morgon ska det visst bli finväder och då kanske jag tar en sväng till i skogen, det är ju så underbart att plocka svamp, men jag undrar ju om det finns björn i närheten där jag var eftersom det fanns så otroligt mycket trattisar där, vet ju att det funnits björn där tidigare år så...

Skit samma, björnen blir nog rädd när den får syn på mig, man är ju ingen skönhet precis...

Nej, nu ska jag ta och hacka lite rödlök till surisarna..

Ha dé!/tant raffa

Kristallkrona...

Kategori: Allmänt

...är vi ute efter...
Vi (läs gärna jag) har bestämt oss för att vi ska införskaffa en taklampa till hallen, en hall där det aldrig suttit någon belysning i taket, inte vad vi kan se i alla fall...
Maken ska dra el så att vi kan ha en lampa lysande där och jag vet, att det kommer att bli så bra så!

Men...nu är det ju det med hurdan lampa som vi ska ha där och vi (läs gärna jag) vill helst ha en kristallkrona!
Kanske låter hemskt, men jag har fått för mig att det skulle passa bra och alltid retar det väl någon att vi har en sådan där...
Vi har kollat på nätet efter kronor, men det är ju svårt att få en "bild" på hur det kommer att se ut och vi vill ju gärna ha sett lampan innan ett eventuellt köp så...Lampshopen i Falun, imorgon får de ett besök utav oss!
Även om vi inte kommer att köpa någon lampa där så kanske de har en del uppsatta så man kan få ett "hum" om hur det kan se ut..
Vi var till Gagnef och Tulavippan (loppis) för att kolla efter lampa, men där fanns det bara "räsche", en massa saker som luktade mögel och det vill jag inte ha hem!
Onsdag kväll är det och min tv-kväll är spikad, "Bonde söker fru", "Grey´s anatomy" och sist "Body of proof", det känns bra!
"Bron" på ettan ikväll, den ser jag på nätet imorgon, men jag vet att maken kommer att titta ikväll, vi brukar tillbringa onsdagkvällarna på varsin våning, väldigt praktiskt faktiskt!
Idag har det varit uppehåll hela dagen och Elvis har haft koll på småfåglarna, så nu är han ganska trött, ligger bredvid mig och sover, han snarkar emellanåt och det låter så roligt.
I morse åt han upp hälften av min frukost, det var de "skramlande äggen" som han tyckte var så gott och visst fick han väl äta, han är ju inget bortskämd den där katt´n inte!
Ha dé!/tant raffa

"Hacke Hackspett"...

Kategori: Allmänt

...är fridlyst..
Mmmm...det har jag talat om för "fågelskräcken" Elvis fleeeera gånger idag!
Vi har ju så att vi matar fåglarna och för tillfället har de "bara" fått talgbollar och jordnötter, detta hänger vid altanfönstret och Elvis är helt "fnoskig" mellan varven..
Hitintills så har Elvis försökt att få tag på Hackspetten fem gånger!
Vi är ju glada att ha Hackspetten som matgäst för den är så fin att titta på, att maten tar slut fort, det är ju en annan sak...
Nu är det så, att Hackspetten (faktiskt) är smartare än Elvis och det är vi tacksamma för, vet ju att det är naturens lag och hela det köret, men, men....
Han låter så roligt då han sitter inne på alatanen och kollar fåglarna (ja, Elvis) han liksom "harklar" sig och så "skäller" han!
Det är ju så, att vi kommer att mata fåglarna hela hösten/vintern och på ett sätt är det ju bra, då är ju Elvis sysselsatt i alla fall!
Idag går vi liksom på "tomgång" både maken och jag, beror säkert på att det var ganska intensivt förra veckan då vi målade och grejade som mest, lika bra att ta det lite lugnt ett tag innan vi ger oss på nästa projekt..
Ute är det ganska mulet idag, det är en 6-7 grader varmt och det får man väl vara tacksam över, det är ju en jäkla period nu, med blixthalka lite varstans, många olyckor i helgen som var..
Ha dé!/tant raffa

Så roligt att se...

Kategori: Allmänt

...Moraeus på tv ikväll...
Ja, det uppträdanden jag tittade extra noga på, det var Miss Li och hennes orkester och det bara för att killen som spelade bas, han var mitt barnbarn en gång i tiden!
Clas heter han och som jag sa till döttrarna idag, att...honom har vi bytt blöja på alla tre!
Så roligt att se, att han kan försörja sig på musiken, kommer ihåg när han satt och övade på sin lilla cello i köket hemma hos dem (zuzukimetoden tror jag det kallades) och han suckade och "filade" på med stråken, han tyckte inte att det var så roligt alla gånger men nu är han riktigt duktig och visst känner man sig lite stolt när man ser honom uppträda!
Det var ett riktigt bra program ikväll tycker jag, gillar blandningen och så gillar jag ju Kalle förstås!
Helgen har varit lugn, vi har hållit på och "pulat" med lite av varje maken och jag, nu känns det skönt att det är färdigt i hallarna och trappen, återstår bara resten...
Visst är det mysigt med ett gammalt hus, men det finns ingenting som är rakt!
Tur, att man har en händig make säger jag bara...
I morgon är det måndag igen och jag hoppas att jag får träffa de små kungligheterna, har inte sett dem sedan i onsdags för de har varit hos fadern i helgen och jag längtar.
Lillprinsen Ture har jag pratat med i telefon idag och han skulle bada han!
De hade varit ute i skogen och grillat berättade modern och det var på sin plats med ett bad efter det..
Nu ska jag för en gångs skull gå till sängs i skaplig tid och lägga mig med en bra bok..
Ha dé!/tant raffa

Veckorna går fort..

Kategori: Allmänt

...tycker jag..
Fredag igen och jag har städat, det blir ju lite att ta reda på efter ommålning och lite snickeriarbeten..
Men, det blir bra, precis som vi tänkt oss, ljust och fint, vi har ju haft vår "furuperiod" och kände att det var dags att förnya sig lite!
Mycket kan man förändra med lite färg, man behöver inte köpa nytt hela tiden, fast visst är det vissa grejor man vill byta ut förstås, men då har jag en make som anser att det är så onödigt många gånger...
tillämpar man "kvinnlig list"...

Som tex. då jag sa att det skulle vara fint med en ny matta i hallen och jag fick med honom till Matts Mattor i Borlänge och vi kom in där, gick runt och kollade lite, hittade inget som var det (jag) vi hade tänkt..

Jag hade ju sett på en gång då vi kom in just den matta jag ville ha, jag förstod att den skulle vara ganska dyr, men eftersom vi inte hittade någon vi gillade så sa jag till maken, att den där då?

Jaaaa, sa han, vi bor ju i Dalarna så...

Det blev alltså en "Pappelina" med svart/vit-vit/svart sida och det är dalahästar på!

Passar perfekt i vår hall!
Jag är såååå nöjd!
Men nu har han fått för sig att han ska måla om alla galgar vi har i hallen (vita), fast jag talat om att det finns billiga på IKEA, det är som att "tala till en dörr" och visst, han får väl stå i förrådet och måla då...
Ha dé!/tant raffa

Så orättvist livet kan vara..

Kategori: Allmänt

...tycker jag..
Det finns gamla människor som ligger i fosterställning i flera år och inte kan tillgodogöra sig någon näring så att de till slut ser ut som benrangel man trätt på lite hud, som inte är medvetna om någonting..
Och så finns det ettåringar som drabbas av den där förbannade jävla cancern och som inte får leva livet..
De små kungligheterna har en nära släkting som somnat in idag, hon blev drygt ett år och jag är så ledsen, tårarna rinner på mig då jag skriver det här och jag lider med den lillas föräldrar..
Sov sött lilla *I*.

Ommålnig kräva nya gardiner...

Kategori: Allmänt

...eller hur?!
Javisst måste det införskaffas nya gardiner till hallen och jag hade bestämt mig för att det skulle bli bra med en hissgardin..
Googlade på tamejsjutton ALLA tänkbara ställen där det fanns just hissgardiner, men hittade inte en enda som "föll mig på läppen"!
Pratade med äldsta dottern och vi kom överens om att vi skulle ta en tur till Borlänge och en affär som heter Önskehuset och dit styrde vi kosan efter att de små kungligheterna blivit hämtade efter skolan..
Den affären, den har så otroligt mycket fina saker och tänk, på en gång hittade jag precis den hissgardin som jag hade tänkt mig!
Köpte den och ett stolsöverdrag (tror jag att det heter) i samma stil som jag ska ha på en gammal stol som jag målat vit och det kommer att bli perfekt!
Visserligen så blev jag 700:- fattigare, men så sällan som jag köper gardiner så...
Prinsen, han sa till expediten att han tyckte att hans mormor hade väldigt bra smak och hon höll med...
Efter det var vi till Dollar store och där köpte jag kattgodis, som faktiskt vår bortskämda katt tyckte om!!! Kors i taket!!!
Eftersom kattgodiset var så pass billigt så tänkte jag att det inte gjorde något om inte Elvis gillade det, men han åt av bara den...
Man ska aldrig sluta förvånas..
Elvis ja, han har ju en kattkompis, en tjej som heter Grynet och är jättesöt, ljusgråspräcklig och liiiten och de leker så bra ihop, det är en fröjd att titta på dem när de springer och jagar varandra, det är faktiskt den enda katten som Elvis INTE slåss med!
Förresten så räknade jag katter på vår väg idag och jag såg sju stycken på mindre än en halvtimme, det är ju inte undra på att Elvis har så fullt upp med att slåss och vakta sitt revir..
Just nu är han faktiskt inne, han ligger på sin plats i soffan och sover, han kommer säkerligen att följa med mig upp när jag går och lägger mig, då placerar han sig i husses säng och ligger där till femtiden i morgon bitti, då går han ut och kommer in igen vid sjutiden...
Dyblöt brukar han vara om tassarna då han kommer och lägger sig på bröstet på antingen husse eller mig och där ligger han sen och tvättar sig så noggrant så och spinner, han låter som ett tröskverk..
Han är faktiskt mysig, bara han kunde låta bli att slåss så jädra mycket, det är ju flera gånger om dagen!
Han är inte "gatuskräcken" för intet...
Nej, nu ska jag gå till sängs, det känns att vi hållit på och måla i några dagar, man är trött och har ont i muskler som man inte ens trodde fanns...
Ha dé!/tant raffa

Whiskey före klockan...

Kategori: Allmänt

...femton, noll noll...
Jomenvisst!
Blev så förbaskat trött på att måla och kände att nu jäklar pallar jag inte längre, så jag gick och hällde upp varsin whiskey till maken och mig!
Men, sa han...klockan är ju inte ens "riktig" eftermiddag än...
Skitsamma sa jag, vi har gjort oss förtjänta av ett glas god whiskey och det spelar väl ingen roll hur mycket klockan är på dygnet!
Höll på och målade från klockan 9 till klockan 16.30, då gick det inte längre, jag var stel som, jag vet inte vad och jag antar, att jag kommer att vara stelare imorgon...men, "den dagen den sorgen"..
Känner, att jag inte ska måla tak, inget vidare att jobba med armarna över axlarna, men det finns huuuuur mycket annat som helst att måla, jag behöver ju inte vara utan jobb så att säga!
Elvis, han kommer med jämna mellanrum och låter, ja, han jamar ju inte utan han låter och ibland, då låter han högt!
Att han låter, det beror väl på att det finns grejor på ställen som det annars inte finns så mycket "onödigt" på och han tycker nog att vi är jäkligt dryga!
Men, det är inte så mycket kvar att måla i hallarna och trappen, det jag bävar för är ju köket...
Nu ska jag göra lite middag till maken och mig, det blir rostade rotsaker och en bit oxfilé till det..
Ha dé!/tant raffa

Helgen är "räddad"...

Kategori: Allmänt

...kanske man kan säga..
Ja, jag vet ju i alla fall vad jag ska ägna mig åt..
Jomenvisst så har maken och jag börjat att spackla allt som ska spacklas vid ommålning och med ommålning så menar jag, övre hall, trappa, nedre hall och det är väggar och tak det handlar om!
Kan någon tänka sig, hur mycket pryttlar som ska förvaras på andra ställen under tiden?!
Jodå, det står skohyllor i vardagsrummet och det ligger en hatthylla där också, stolen som vanligtvis står i hallen nere står också i vardagsrummet och jag kan ju tala om, att jag blir ganska så "hispig" då det blir så rörigt, för rörigt är det!
När vi är klara med detta så har maken bestämt att det är kökets tur och jag bävar redan!!
Vet ju, att det är nödvändigt, men....
Idag fyller yngsta dottern 32 år och jag var till Gävle en sväng igår och uppvaktade henne.
Ture hade haft feber dagen innan så dottern var hemma med honom och jag tyckte det passade bra att jag åkte dit igår medan maken höll på att förbereda inför spackling/målning, ansåg att det var bra arbetsfördelning...
Han är bestämd lilla Ture, den mest bestämda 1,5-åring jag känner till och han måste ha fått det efter far sin för modern, hon har sitt kvar...
Ute är det ett strålande väder, det är avsevärt kallare, omkring 5-6 plusgrader, men det är soligt och fint..
Ha dé!/tant raffa

"Vågen"....

Kategori: Allmänt

...tyckte maken att jag skulle göra idag...
Varför??
Jo, för att han hade tvättat ett fönster!!!
Så här var det...
Maken kom och talade om för mig, att han hade tagit ner gardinerna i sovrum och gästrum för han skulle måla elementen där..?!
Jaha, sa jag...
Jamen så bra, då blir det dammsuget på övervåningen då, eftersom jag antar, att du måste skrapa elementen lite innan målning och eftersom du tagit ner gardinerna så tvättar jag ju självklart dem och du tvättar väl förstås fönsterna....
(Jag hade inte alls tänkt mig fönsterputs idag..)
Men...det ska väl inte behövas tyckte han, man kan väl sätta upp rena gardiner ändå...
Där blev jag liiiite irriterad och talade om, att jag aldrig skulle sätta upp nya, rena gardiner i ett otvättat fönster och tänk, han tvättade ett fönster!

Ja, jag var iväg till frissan och klippte mig och trodde ju i min enfald, att båda fönsterna skulle vara tvättade och klara då jag kom hem, men inte då!
Nej, inte orkade han tvätta båda idag inte, nån måtta får det ju vara!
Han tyckte ju att det var på sin plats med "vågen" då han tvättat ett utav fönsterna, men jag vägrade!
Kommer aldrig att förstå mig på det manliga könet...
Annars så har det varit ett fint väder idag, strålande sol men blåsigt, fast det gjorde ju ingenting, gardinerna torkade på en kvart!
Ha dé!/tant raffa

Borsjtj..eller rödbetssoppa...

Kategori: Allmänt

....blev vi bjudna på igår..
Tänk, nu har vi ätit den godaste soppan någonsin maken och jag!
"Personen" hade kokat Borsjtj utav egenodlade rödbetor och den var magnifik!
Maken, han åt fyra (4) portioner, det var så att han inte orkade "efterrätten", ja, jag skriver så, för man fick välja om man ville ha våfflor (det fanns fullkorn också) med sylt och grädde, eller med löjrom, rödlök och creme fraiche, jag valde löjrom såklart!
Jättegod mat, gott vin och fantastiskt trevligt sällskap och så var det cirkusuppvisning med clowner också, det ni!
Fick middagen som en "födelsedagspresent" eftersom jag blir ytterligare ett år äldre idag, tänk att man är så gammal som 57 år, helt otroligt!!
Fint "fylleriväder" har jag fått dagen till ära, det är strålande sol, varmt men lite blåsigt och maken, han ska bjuda ut mig på lunch hade han tänkt och det får han väl, jag är ju inte den som tackar nej...
Ha dé!/tant raffa

Fy för fisk...

Kategori: Allmänt

...fnyser Elvis..
Han gillar inte fisk nåt vidare vår borskämda katt, spelar ingen roll hur mycket husse fjäskar!
Hämtade hem maken igår och han hade med sig nyrökt sik och han trodde att Elvis skulle bli jätteglad, men han bara fnös och gick därifrån, då tog jag fram lite rökt skinka, tänkte att jag skulle kolla om det är just fisken han inte gillar och visst var det så!
Skinkan, den åt han upp i ett nafs!
Det är likadant med kattmat som innehåller fisk, den slickar han av gelén eller såsen och låter fisken vara...
Jätteglad blev Elvis i alla fall över att husse kommit hem, han hade hela tiden koll på vart maken var och han har legat i hans säng hela natten.
Idag är det lite sämre väder, eller det är höstväder, 10-12 grader varmt och en regnskur då och då...
Ikväll är vi bjudna till äldsta dottern, "personen" och de små kungligheterna på middag och jag tror, att det blir vin till maten eftersom vi skulle bli hämtade maken och jag, spelar ju ingen roll att det är måndag!
Ska bli så roligt att träffa dem alla, det är nästan en vecka sedan vi sågs..
Kommer säkerligen att träffa lillprinsen Ture denna vecka också eftersom hans moder fyller år på fredag, jag förmodar att vi ska åka och uppvakta henne..
Ha dé!/tant raffa

Skönt med gamla vänner...

Kategori: Allmänt

...tycker jag...
Har en vän, som jag känt sedan -89 då vi började jobba tillsammans och vi umgicks väldigt mycket hon och jag.
När jag sedan träffade mannen som skulle bli min make så blev det att vi träffades mer sällan och de senaste åren har det varit ganska långt mellan gångerna...
Vi hör alltid av oss då det är bemärkelsedagar, det blir telefonsamtal eller sms och visst, vi hör ju av oss till varandra ändå, men inte alls så som det var en gång i tiden.
Nu fick jag för mig att jag skulle åka förbi och se om hon var hemma igår och det var hon!
*M* blev så glad och det som var så roligt, det var att vi liksom bara "tog upp tråden" och så pratade vi, det var så mycket vi hade att "ta igen" och det kändes så skönt, att det var precis som vanligt mellan oss..
Vi har inte alltid samma åsikter, men vi respekterar varandra och det vi tycker och tänker och "tassar inte på tå", det är liksom inte "vår melodi"...
Har ju haft erfarenheten av "vänner" som inte alls var vänner, för så fort man hade en egen åsikt så passade det inte längre!
Vi diskuterade det där igår *M* och jag, att vi har alltid vetat att vi funnits där för varandra, även om vi inte har umgåtts så mycket de senaste åren och det känns så skönt, det är vänskap!
Tänk, jag tycker att jag är så lyckligt lottad!
Idag har jag ont i halsen, det blir nog att gurgla i whiskey, vill ju inte känna mig krasslig imorgon då jag ska hämta hem maken från fiskeveckan...
Han ringde nyss och de hade fortfarande lika vackert väder, lite molnigt började det bli, men det var varmt och skönt.
Fisk hade de fått, kanske inte så mycket som de hoppats på, men det räckte i alla fall, nu har de ju några nät till att ta upp så...
Brodern höll just på att röka en massa fisk..
Ska bli intressant att se, om det duger med färsk fisk till vår bortskämda katt!
Han är ju inte så förtjust i fisk Elvis, det ska vara kött och allrahelst "fjäskfärs"!
Hoppas alla får en fortsatt skön "brittsommarhelg"!
Ha dé!/tant raffa