Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

1:a advent...

Kategori: Allmänt

...har jag varit i kyrkan och firat tillsammans med de små kungligheternas skola.
Inget tjafs här inte, utan enligt gamla hederliga traditioner så sjöngs det psalmer (2 stycken) och så var det skolans förskoleklasser, ettor och tvåor som var en kör och de sjöng så fint och bra!
"Prinskorvarna" Wilgot och Julius var också där med sina föräldrar och för dem blev det en liten försmak hur det kommer att bli i slutet på december då de ska döpas i just denna kyrka.
Massor att titta på var det ju för dem, ljus som brann, jättestora kristallkronor och fina fönster i massa olika färger och så var det ju sång och musik!
De små kungligheternas far och lillebror Theo var också där och det känns så skönt att vi sitter tillsammans och kan umgås helt avspänt och naturligt, inga sura miner och inget skitsnack, vilket kan vara vanligt annars...
Snöat har det gjort och gör så forfarande och jag hoppas verkligen att det inte är allt för snorhalt då "personen" och lilla prinsessan ska åka neröver ikväll, de ska jaga!
Ja, Elvira är en tuff liten tjej och hon ska vara med på hjortjakt nere i Jönåker (ligger nära Kolmården), hon ser så fram emot det!
Hon har redan bestämt att hon ska bli jägare hon också och det tycker jag är bra, det behövs jägare som håller viltstammen nere och det är ett sunt intresse, mycket ute i skog och mark och så frisk luft på det!
Morris, han är fortfarande väldigt lugn och faktiskt en "mattekatt", så fort han ser mig så ska han "prata" och han har en förmåga att vara framför mina fötter hela tiden!
En trevlig personlighet är han och vi undrar verkligen vad han varit med om...
Nu vill jag önska alla en trevlig helg och om ni ska ut, ta det försiktigt, det kan vara väldigt halt!
Ha dé!/tant raffa
 

Väldigt lugn...

Kategori: Allmänt

...är han Morris...
Han gör inte mycket väsen av sig, "halvjamar" emellanåt, men ligger mest och sover..
Vår säng är favoritstället hitintills och så pass att maken tycker att vi ska skippa att bädda med överkastet bara för att Morris ligger i sängen då det är dags att bädda ihop!
Men, nå´n måtta får det väl ändå vara!
"Morris får faktiskt flytta på sig under tiden det bäddas för att återigen lägga sig i sängen om han vill, men då på överkastet" sa jag till maken och då tyckte han att jag var taskig!
Han är som sagt väldigt lugn och tillbakadragen, men ändå så kommer han och hälsar då det kommer någon.
Han fick träffa de små kungligheterna igår, var och hämtade dem efter skolan och det var inga som helst problem, de tyckte att han var sååå fin och charmig med sitt ena "tuggade" öra!
Blev så full i skratt igår, hade varit och införskaffat en till "klösgrej" eftersom Morris inte visat "kattmöbeln" något intresse och så kom han ner från övervåningen och går direkt fram till "kattmöbeln" som vi har kvar efter Elvis och som Elvis aldrig använde och vässade sina klor!
Där ser man...
Ha dé!/tant raffa

Nu har han flyttat in...

Kategori: Allmänt

...vår Morris!
Var till katthemmet i Borlänge och hämtade honom vid lunchtid och han verkar ha accepterat sitt nya hem.
Vi satte ner transportburen på golvet bredvid kattlådan och öppnade den..
Det tog inte många sekunder förrän Morris var ute på "upperupptäcksfärd" runt i huset, finns inte många ställen där han inte varit!
Han jamar med jämna mellanrum och det tror vi är normalt, han har ju varit på katthemmet i flera veckor, där var det inte fönster man kunde se ut genom och här är det fåglar lite överallt tycker nog han.
"Morrrrisss" säger vi väldigt ofta så att han ska vänja sig vid sitt nya namn och faktiskt, han kommer när vi ropar!
Han har ätit av både torrfoder och "blöt" mat, druckit vatten och tiggt rökt fläsk utav mig när jag stod och skar sådant, varit på "lådan" och kissat och han tvättar sig med jämna mellanrum, har även funnit sig i att bli borstad!
Hoppat upp i knä på både maken och mig, ja, jag tror att han trivs allaredan!
Han är lite "klantig", men så charmig då han ska hoppa upp och kolla ut genom altanfönsterna på alla fåglar som flyger omkring och att studera fågelbordet verkar vara intressant...
Känns bra det här!
Försäkrad är han också, bra ifall det visar sig att han är en slagskämpe som Elvis var, men jag hoppas ju att han inte kommer att bli nya "gatuskräcken"..
Kan tala om, att maken har fuskdammsugit under sängen för Morris kom fram därifrån och såg ut som en grå pudel!
Han är ju kolsvart så allt ljust syns jättebra på honom..
Ha dé!/tant raffa

"Showartist"...

Kategori: Allmänt

...skulle jag kunna tro att vår prins Elliot har alla förutsättningar att bli!
Alltså....han är otroligt duktig på att uppträda inför publik, lite nervös innan allt sätter igång, men sen så..
Har ju varit på julbasar på de små kungligheternas skola och jag är stolt!
Stolt över att vara mormor till två som verkligen älskar sin skola och allt den står för och just detta att prins Elliot går upp på scen tillsammans med sina klasskompisa och levererar!
För leverans, det var det!
Turebus har ju också varit på "deras skola" och han var överlycklig!
Ture hann med att baka pepparkakor med sina "idoler" och att få rida på en häst!
Det hör ju till saken, att han fullständigt avgudar sina "stora" kusiner och att få träffa dem var ju lycka!
Att som mormor få se allt detta är ju fantastiskt!
Nu var de små kungligheternas far med sambo och lilla sonen som fyller 1 år idag också där och även farföräldrarna och det känns så skönt att vi kan träffas och fika tillsammans och faktiskt (tror jag) tycka att det känns riktigt trevligt..
Nu fick vi ju även dela ett sorgebesked med dem, men även det känns "bra", vi har ju trots allt tillhört samma "familj" i flera år..
Nu har Ture med moder åkt hem till Gävle igen och vi tackar och bugar för denna helg!
Kan ju inte påstå, att det finns mycket "dötid" då han är på besök och tacksam för det är jag!
I morgon ska vi hämta Morris!
Ja, jag ser verkligen fram emot det, ska bli riktigt roligt att ha en ny individ att få lära känna (och skämma bort..)
Ha dé!/tant raffa

"Turebus"...

Kategori: Allmänt

...med moder ska jag hämta vid tåget om en dryg timme..
Det kommer alltså att bli en helg med lite "drag" i!
Ikväll blir det väl mest middag och lite busande med Ture och i morgon förmodar jag att det blir besök hos moster och tvillingkusiner, tvillingar som växer så det knakar!
De små kungligheterna har pappahelg denna helg, men det är julbasar på deras skola på söndag så då träffas vi och vår stora prins Elliot ska ha showuppvisning med sin klass, det ser jag verkligen fram emot!!
Det är alltid roligt på julbasaren för barnen är så stolta över sin skola och visar gärna upp den för oss vuxna, det är en väldigt gammal byggnad med mycket själ i väggarna och flera våningar hög.
Ute har det faktiskt varit soligt idag!
Det är ju tur, att det "varvar" lite mellan grågrå och lite klarare väder annars deppade man väl ihop totalt!
Idag har vi inte varit till katthemmet och hälsat på Morris, men igår var vi dit en liten sväng för vi skulle i alla fall till Borlänge ett ärende och han känner igen oss och igår slickade han maken på handen ett bra tag..
Känns lite spännande att det ska komma en individ som vi inte vet så speciellt mycket om och jag hoppas verkligen att han kommer att trivas!
Ja, jag har köpt hem "gottis"...kattgodis alltså!
Idag har maken tagit upp "kattmöbeln" (klösgrej) från förrådet och eftersom vi inte gjort oss av med den så var det väl meningen att vi skulle ha katt igen och så har vi gjort iordning en jättemjuk och skön "säng" till Morris, det är ju inte alls säkert att han vill ligga där, men tanken är ju god...
Nu vill jag önska alla en riktigt skön helg (även h*n som går i gårdarna och pratar skit om mig och MIN blogg!)
Ha dé!/tant raffa

"Morrisbesök"...

Kategori: Allmänt

....gjorde vi dag igen..
Ja, vi åkte till katthemmet idag igen och hälsade på Morris, mycket för att vi ville se, om han brydde sig om att vi kom..
Idag var det många katter igång, det var 8 vuxna katter och så tre bedårande kattungar som var högt och lågt, mest högt faktiskt och så var det andra människor där som var intresserade utav att eventuellt ta emot en katt i sitt hem, så det var allt annat än lugnt!
Men Morris, han var lugnet själv, han brydde sig varken om de andra vuxna katterna eller de små "odågorna" som for som "skållade troll" i rummet!
Nu hade en av personalen haft med sina barn på förmiddagen och de hade klappat Morris och han hade varit lika lugn och stabil som vanligt och det lät ju bra, hoppas att det kommer att vara så..
Han är jättefin och så stor!
Väger 5 kilo gör han och det går tre "normalstora" katter på en Morris och jag tvivlar ju på att han kommer igenom kattluckan, blir väl att på något vis göra den större för jag tror ju att han vill kunna gå in och ut.
Han är nattsvart, inte ens morrhåren är det något vitt i och så har han runda snälla ögon och uppnos!
Ja, jag tror att han kommer att trivas här hos oss, få god mat och "bara va" och få all kärlek som vi har att ge honom.
Vi har diskuterat fram och tillbaka och kommit överens om att Morris får flytta hit på måndag eftersom Turebus med moder kommer till helgen och vi vill att Morris ska få ha det lite lugnt omkring sig första tiden och det kan ju vara allt annat än det då Turebus kommer och busar med mormor och moffa!
Viktigt att Morris får tid på sig att känna trygghet med oss känner vi så då får det bli på detta vis.
Vi kommer att besöka honom igen, antingen imorgon eller på fredag och han gillar oss, åtminstone maken som han väldigt gärna går fram till och vill bli klappad och gosad med.
Ja, han kommer fram till mig också!
Idag har jag köpt transportbur och det var ju tvunget att vara en stor, för han är BIG alltså!
Sa till maken, att han skulle egentligen heta Bigfoot, men icke sa nicke, Morris ska det va!
Hoppas jag kan sova lite inatt nu när vi har bestämt oss!
Natten som var låg jag och funderade hit och dit och hit och dit och...
Morris har alltså varit en familjekatt från början och de tror att han kallades för "Rambo" och han bodde i ett bostadområde här i Falun som ligger på andra änden av stan och han blev utkastad då matte skaffade kattungar och han har tydligen gått ute i över ett halvår...
Mat hade han fått av en gammal tant som hade egna katter, men hon ville inte ha fler så...
Ja, det finns många tankar om hur han haft det och hur det kommer att bli och jag frågade en jättetrevlig personal på katthemmet, hur det skulle bli om det mot förmodan inte skulle fungera mellan oss, men hon sa att det var bara att komma tillbaka med honom och låta köpet gå tillbaka.
Det kostar ju att ta katt från katthem, men det är bra tycker vi för då är det seriöst och katterna är kastrerade, vaccinerade, öronmärkta och "genomgådda" av veterinär.
Måste säga, vilket otroligt jobb de gör alla dessa människor som jobbar ideellt på alla katthem som finns över hela Sverige, full av beundran är jag!
Förresten så fanns det en till katt som "valde" maken idag, en långhårig honkatt som var jättefin, men Morris vill nog helst vara ensamkatt så...
Ha dé!/tant raffa
 

"Morris"...

Kategori: Allmänt

...kommer han att få heta vår "nya" katt..
Idag har vi varit till katthemmet i Borlänge och tittat på katt och det var en jättestor svart (kolsvart, inte ett vitt strå) hankatt med ett och ett halvt öra som gick fram till maken och visade att han ville bli kelad med!
En katt de haft på katthemmet i 5 veckor och som de aldrig hört spinna, spann så det lät som ett "tröskverk" när maken kelade med honom!
Katten som de kallade för Znake verkade väldigt lugn och "stabil" och att den gillade maken, det fanns det inget tvivel om, den kom även fram till mig och spann, men det var när den var "klar" med maken.
Nu var det en riktig bjässe och frågan är ju, om han kommer igenom kattluckan?!
Vi fick lämna en intresseanmälan och så vill de att vi besöker katthemmet ett par gånger till och det tycker vi är bra, det är seriöst och på så vis ser man ju om det bara var en engångshändelse, det att katten kom fram spontant.
Men, katten kommer att döpas om, maken vill att den ska heta Morris och då får den väl det då!
Mellan 2-3 år tror personalen på katthemmet att han är och han tycks inte bry sig så mycket om barn utan accepterar de barn som brukar vara med personalen där och det låter ju bara bra!
Kan nog lova, att till helgen har familjen utökats med ett stycke katt!
Senare idag ska jag till Borlänge en vända till, men denna gång tillsammans med äldsta dottern och lilla prinsessan, vi ska till Kupolen och kolla efter "finklänning" till prinsessan.
Det blir en "tjejgrej" eftersom vi tre åker, inga tvillingar eller storebror ska vara med och jag vet, att prinsessan tycker att det är hur skönt som helst!
Prinsen, han kommer också att få egentid med sin mor, han behöver ju också "finkläder", det kommer att bli dop i slutet på december och så är det ju nyår också och inte att förglömma, julafton!
Jodå, dop är bokat den 29 december så det blir lite att stå i innan dess...
Ute är det ett så fruktansvärt dystert väder!
Kan inte med detta mörker som är, man måste ju ha lamporna tända hela dagen, inte undra på att man blir trött!
Jag är ju kroniskt trött ändå eftersom jag har de medicinska problem som jag har, kan ju inte påstå, att det blir bättre...
Men, nu så kommer det en ny individ som vi får "slösa" vår kärlek på och jag tror ju att Morris kommer att trivas här hos oss och förgylla vår tillvaro.
Ha dé!/tant raffa
 

"Stalker"....

Kategori: Allmänt

...finns det ju ett nytt program på tv 3 som heter...
Trodde inte, att det skulle kunna beröra som det faktiskt gör efter så pass många år, men det gör det!
Under tiden som min förra make och jag låg i skilsmässa (tog 6 månader eftersom vi hade minderåriga barn) så krånglade min bil och jag var tvungen att ha bil eftersom jag åkte varje dag minst två gånger om dagen till min morfar (morfild) som mist sin allra käraste efter nästan 65 år tillsammans och han var helt, helt otröstlig och det var tvunget att jag var till honom varenda dag och det är omkring 3,5-4 mil enkel resa..
Ja, bilen krånglade och jag var tvungen att fixa den så jag kontaktade den bilreparatör som min (dåvarande) make alltid anlitade.
Denna bilreparatör, vi kan kalla honom för psykopaten, för så heter han när vi någon gång nämner honom i familjen, han insåg ju direkt att jag var en kvinna som kanske inte mådde så särskilt bra för tillfället eftersom det inte bara var morfild som tog energi utav mig utan min dåvarande make var inte speciellt hjälpsam.
 Det var ju allt annat runt omkring som tex. barnen, de var ju 11 och 14 år då och de hade ju skolan och en massa läxor och så skulle de ju ha mat, en förälder som fanns där och kunde bry sig, det var massor med skolan osv..osv..
Jag blev efter sju månder sjukskriven för djup depression och jag kan lova, att den var djup!
Ja, jag åkte alltså tur/retur Falun-Långshyttan minst två gånger om dagen, ibland hann jag knappt hem innan de ringde från sjukstugan och ville att jag skulle komma tillbaka för tillståndet hade förändrats och morfild var så dålig, så dålig...Ibland fick jag lov att åka tillbaka mitt i natten och det var så jobbigt emellanåt.
Det tog på dagen 8 månader för min älskade morfild att sörja ihjäl sig, för han dog faktiskt utav brustet hjärta..
Jag "klappade ihop" kan man säga efter att allt var klart med begravning, urplockning av hans rum på "hemmet" (lägenheten hade jag och en kompis tömt och städat ur då han fick ett rum på "hemmet") och allt som är runt ett dödsfall, val av kista, begravningskaffe, bouppteckning, osv...osv..
Nu hade ju jag vanan inne efter att mormor gick bort 8 månader innan, för det var ju jag som fick sköta det också..
Men...stalker..
Det blev så, att denna bilreparatör, han "charmade" mig och jag var väl ett lätt "villebråd" kan jag tänka, så nere som jag var och jag vet, att han sa en gång, att...denna kvinna ska jag ha!
Ja, man får tänka att jag var 36 år då och såg väl inte så illa ut och jag var en glad skit!
Jag älskade att umgås med människor, att göra människor glada, att bara finnas till!
Allt detta tog psykopaten ifrån mig ganska snabbt, men det insåg inte jag, men min bästa kompis hon undrade varför jag slutat skratta?
"Du som alltid varit den mest glada och positiva människa som fanns", vart har DU tagit vägen?
Ja, vart hade jag tagit vägen?
Men om man får stryk för att man är glad och en spottloska i ansiktet för att man skrattar och bruten tumme bara för att jag inte ville...
Det gör att man slutar vara glad och man passar sig för att skratta..
Psykisk och fysisk misshandel handlade det om och att han var/är en psykopat, nära en "borderline" expert på att föra över sina negativa känslor på andra, mådde andra skit, ja då mådde han toppen!
Det tog mig flera år att bli av med honom och det var fruktansvärt jobbigt!
Han satt i bilen utanför mitt jobb och väntade, utanför mitt hus och förljde efter mig då jag gick mellan bostadsområden för att komma till  mina gamlingar (vårdtagare) och han försökte köra över mig med bilen ett antal gånger och så ringde han!
Det kunde vara med tredygnsintervaller, ja, han var ju tvungen att sova ibland också..
Han ringde en (1) gång i kvarten dygnet runt!!!
Det pågick i månader!
Man kan ju undra, varför jag inte drog ur telefonen?!
Jodå, det gjorde jag mellan varven och jag konfronterade honom också flera gånger, men han nekade, han hade aldrig ringt, inte ett enda samtal!!
Det var i alla fall två år som han höll på som värst och jag ville inte anmäla honom eftersom han hade tre döttrar och jag tyckte synd om dem ?!
Ja, jag vet, knäpp i huvudet var (är) jag!
Men, som en polis sa som jag pratade med en utav gångerna då jag ringde dit, han sa, att det är ju bra att det finns dokumenterat i alla fall, men jag tycker ju att du är lite dum som inte anmäler honom...
Det tog mig alltså flera år att bli kvitt den här psykopaten, men han hade koll på mig och han var oförskämd om jag mötte honom då han kom i bil och jag var ute på promenad med mina gamlingar, då kunde han vräka ur sig en massa elaka fräcka saker om mig, till mig och en gång blev jag så förbannad att jag åkte till polisen och anmälde honom för ofredande och bad polisen tala om för honom, att jag aldrig ville höra ett ord till från honom!
Nu bor ju vi i en relativt liten stad och inte nog med det, vi bor inte långt från varandra och det allra värsta, det är att äldsta dottern hyr ett hus som ligger precis nedanför hans tomt, häck i häck alltså....
Jag vet verkligen vad de blir utsatta för, de som har stalkers efter sig, sjuka personer som man helst av allt skulle vilja göra pinan kort för och som förstör så otroligt mycket för den som är drabbad!
Bra tycker jag, att de gör såna program så att omgivningen får en inblick i hur sjukt en del agerar..
Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 

Allt är x 2...

Kategori: Allmänt

...när det är tvillingar...
Vi var till Gävle (Valbo) och IKEA igår maken och jag och vi införskaffade matstolar till "prinskorvarna".
Nu blev det tre stycken vi köpte, två till deras hushåll och en till oss, för vi har ju bara en kvar efter döttrarna, en i trä som blir 36 år på julafton, rejäla grejer de gjorde förr!
Nu skulle ju Wilgot och Julius få sina stolar i julklapp var det meningen, men de behöver dem nu så det fick bli en förskottsjulklapp och Julius, som var vaken då vi kom igår, han fick provsitta och det var så bra så!
Vi var även förbi en sväng till mormors lilla Turebus och han blev så glad att se mig att han hoppade rakt i famnen på mig!
Han blev ju glad att träffa "moffa" också förstås!
Mysig liten kille är det och som jag sagt förut, väldigt bestämd!
Roligt att han aldrig varit det minsta blyg för oss fast vi träffas så pass sällan, det kan ju vara lätt hänt annars..
Soligt väder idag, skönt för gårdagen var hur mörk som helst och man blir ju så trött..
Ha dé!/tant raffa
 

Lite solsken..

Kategori: Allmänt

...gör så mycket!
Tänk, vilket gråväder det varit hela helgen, helt otroligt!
Det var längesedan det var så mörkt och trist som det var lördag-söndag.
Det var ju varmt mellan 5-7 grader, men....
Idag så har solen skinit och man känner verkligen skillnad, att man är så beroende utav ljus!
Måndag är det och för en liten stund sedan landade Tysklandsresenärerna på Arlanda, har nyss pratat med dottern och det hade gått över förväntan med hemresan också, de hade skött sig exemplariskt de små "prinskorvarna"!
På ditresan hade Julius reagerat med örvärk vid landning, men idag var det Wilgot som var den som gnällt lite, men det gick ganska snabbt över som tur var.
Jag har ju varit kaninvakt och visst, de är jättesöta, men vad har man en kanin till?
De bara äter och skiter (ursäkta) och sen är det ju inget mer liksom..
En hund eller katt är något helt annat, de kan ju i alla fall se lite intresserade ut när man pratar med dem, se ut som att de fattar lite av vad man säger, men en kanin?!
Ja, som sagt var, de är ju söta i alla fall...
Ha dé!/tant raffa

Kommer aldrig...

Kategori: Allmänt

...att bli rasist..
Nej, det kommer jag aldrig att bli, eftersom jag anser att alla har rätt att andas samma luft.
Men åsikter om invandrarpolitiken kan jag ju ha ändå...
Ha dé!/tant raffa

Rasist...

Kategori: Allmänt

...är jag inte, inte ännu...
Men nu tycker jag att det börjar bli nog!
Sverige är det land som tar emot flest invandrare i hela Europa!
Jamen, har vi verkligen den kapaciteten, att kunna ta hand om så otroligt många flyktingar/asylsökande?
Vet inte hur många tusen till det är på väg till Borlänge...Alla anhöriga till de Somalier som redan nu befinner sig där ska ju få dit sina anhöriga och så är det ju alla Syrianer...
Vi har ju inte möjlighet att se till att Hildur eller Rutger kommer på toa om de behöver (med hjälp)...Ja, de är ju bara omkring 90-100 år och har bara jobbat hela sitt liv, betalat skatt och inte har deras jobb varit någon dans på rosor precis och det där med "yrkesskador", det ordet existerade inte på den tiden, man fick vara glad att man hade ett jobb och givetvis så "gav man allt"!
Att Sverige "binder ris till sin egen rygg", det är jag övertygad om och jag är innerligt tacksam att jag är så pass "gammal" att jag förhoppningsvis är död då allt kommer att gå "käpprätt åt helvete"!
Att våra barn/barnbarn inte ens kan få gå till skolan utan att bli mobbade, trackasserade och slagna utav våra nya "vänner", det gör mig vansinnig!
Att våra barn/barnbarn sen får höra, att " det är du som gör så att denna person beter sig så här eftersom du är lite otydlig i ditt sätt att vara?!?!
OCH....så är det ju så, att denna person förstår inte språket så bra så...
Men, va f-n!
Bor vi inte i Sverige och finns det inga som helst krav på våra invandrande flyktingar?
Ja, bara en så enkel sak som att man kränker och mobbar inte!
Nu vet jag att det finns många som kommer att reagera väldigt negativt, men varsågoda!
Kom igen då era egna barn/barnbarn blir utsatta, då kan vi ju ta ett snack!
Ha dé!/tant raffa
 
 

Novemberfredag...

Kategori: Allmänt

...är det..
Att det är november, det råder det ju ingen tvekan om, så mörkt som det blir redan på eftermiddagen..
Kallt har det varit här idag, men det ska visst bli varmgrader redan imorgon och regn förstås!
Maken, han är ute och jobbar så han är nog lagom stelfrusen när han kommer hem, får värma upp bastun så han kan sitta där ett tag och tina upp.
Äldsta dottern, "personen" och de små "prinskorvarna" flög till Tyskland igår, de är där och hälsar på en kompis som jobbar och bor där och de kommer hem på måndag, vilket innebär att jag är kaninvakt (som vanligt)!
Det hade gått förvånandsvärt bra att flyga med de små och jag hoppas ju att det kommer att gå lika bra hem...
Yngsta dottern med fästman flyger till Paris på söndag (tror jag att det var) för att gå på konsert med Jason M´raz, dotterns absoluta favorit och de blir kvar två nätter, inte klokt va de flänger och far!
Maken, han vill att jag ska kolla upp Jokkmokks marknad för maken är sugen på att åka på den och jag hänger väl med jag!
Men, det återstår ju att se hur man mår då, just nu är det inget vidare, men det blir väl bättre hoppas jag..
Tror, att det är det förbaskade vädret som aldrig kan bestämma sig, om det ska vara minusgrader eller inte!
Den här "jojotemperaturen" gör att jag blir väldigt dålig i lederna, det "ilar" i varenda led och nerv känns det som, inte alls skönt..
Det som retar mig mest, det är att jag inte kan göra det jag vill!
Hade tänkt börja med julklappsinköpen till barnbarnen, men jag klarar inte av att gå runt i affärer så det får vänta.
"Prinskorvarna" ska döpas i slutet på december och då ska det ju också vara presenter, men de kan jag skicka efter på nätet, finns massor med bra saker, inte bara dessa fotoramar i silver och bilar som är sparbössor, även de i silver, utan bra saker och jag  har bestämt mig för att de ska få varsin termos (?!) med ingraverade namn, jättebra att ha när de ska på utflykter!
Någonting mer blir det väl antar jag, men just nu är det krångligt nog att hitta på julklappar..
Lilla prinsessan, hon önskar sig en lavalampa i rosa och ett turkost badlakan, "det ska vara från här till dit" sa hon och visade mig och det innebar ett badlakan, inte en badhandduk!
Ja, få se då..
Ha dé!/tant raffa
 
 

En bra helg...

Kategori: Allmänt

...blev det..
I fredags var vi och tände ljus på kyrkogården i Enånger, vi tog en "liten tur" maken och jag, den blev ju ganska lång till slut, men va sjutton gör det!?
Vi åkte mot Furudal, vidare mot Los och hamnade som beräknat i Färila och Björk´s charkuteri där vi handlade en massa goda korvar och vidare därifrån mot Iggesund och slutligen Enånger..
På lördagsmorgonen ringde yngsta dottern och undrade om vi ville ha främmande och det ville vi såklart!
Under tiden vi väntade på att Turebus skulle komma så var jag in på facebook och kollade, såg då på en status att denna person var på väg hem till oss med sin dotter och nyfödda dotterson!
Så jätteroligt med spontanbesök!
Vi fick alltså "snusa" liiiten bäbis både maken och jag och det var alldeles underbart!
Sen kom som sagt Ture och då var det full fart och nu, efter en natt på loftet (tältet som Ture säger) så har de åkt hem till Gävle igen och det är så tyst, så tyst...
Igår ringde äldsta dottern från Eskilstuna, en granne vid deras stuga ( en permanentboende) hade kommit och knackat på och frågat vad dotterns mor hette, hon hade sett familjebild i tidningen efter tvillingarnas födelse och reagerat på dotterns efternamn och tänk, det visade sig att just denna kvinna var den som hela vår barndom fanns med i vår familj eftersom våra föräldrar umgicks!
Har funderat mycket på var hon tagit vägen, men nu vet jag ju och det ska bli så roligt att träffa henne igen!
Världen är liten och Eskilstuna ännu mindre...
Förresten, vi var ju till Långshyttan och tände ljus på gravarna där igår och jag tycker att det är en så fin helg Allhelgona och tänk, inga utklädda varelser kom och knackade på igår, utan det var avklarat i fredags!
Ha dé!/tant raffa

En bestämd 10-åring...

Kategori: Allmänt

...är han min store prins Elliot!
Var till frisören med honom i förrgår, erbjöd mig eftersom modern hade full upp med de små.
Det är "drop in" hos frisören och det brukar vara flera stycken som jobbar där på salongen, men just då var det bara en..
Vi fick vänta lite Elliot och jag eftersom det var en man som satt och blev friserad och ytterligare en satt och väntade på sin tur, men det fanns ju böcker med olika herrfrisyrer och det var ett jädrans bläddrande och kommenatrer från min unge herre, inte vidare tyst heller, men det var riktigt roligt!
Han bestämde sig för att han ville ha kort på sidorna och lite längre uppe på huvudet så han skulle kunna fixa lite olika frisyrer..
Hos herrfrisören klipps det oftast med maskin och frisören frågade snäll, om han kunde klippa med sån, men NEJ sa Elliot!
Frisören blev inte glad, för det tar dubbelt så lång tid att klippa med sax och det hade kommit ytterligare tre kunder som väntade, men Elliot han var bestämd, ingen maskin förutom lite i nacken!
Jag gillar ju att han vet vad han vill och han har så tjockt hår att det faktiskt blir mycket snyggare med en rejäl genomklippning med sax!
Till saken hör också, att frisören har det ganska svårt med svenska språket och han tittade på mig ett antal gånger (jag satt en bit ifrån och väntade) men jag bara ryckte på axlarna och såg väl allmänt dum ut för jag visste ju, att det där fixar Elliot och mycket riktigt, frisören fick "bakläxa" när det gällde klippningen i nacken, men till slut så var kunden nöjd!
Idag har de åkt till Eskilstuna dotter med familj, vi ska vara kaninvakt och den här gången har de inte glömt att lämna nyckel!
November månad har vi gått in i nu och det märks verkligen, fy så mörkt och trist det blir tidigt på eftermiddagen, ännu mer nu då den lilla snö vi fick har tinat bort, vi har just nu + 5 grader och varmare ska det visst bli..
Allhelgonahelg är det till helgen och vi ska till kyrkogården och tända ljus för våra nära och kära, en fin helg tycker jag.
Synd bara, att den hela tiden ska blandas ihop med Halloween..
Ha dé!/tant raffa