Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Morrisbesök"...

Kategori: Allmänt

....gjorde vi dag igen..
Ja, vi åkte till katthemmet idag igen och hälsade på Morris, mycket för att vi ville se, om han brydde sig om att vi kom..
Idag var det många katter igång, det var 8 vuxna katter och så tre bedårande kattungar som var högt och lågt, mest högt faktiskt och så var det andra människor där som var intresserade utav att eventuellt ta emot en katt i sitt hem, så det var allt annat än lugnt!
Men Morris, han var lugnet själv, han brydde sig varken om de andra vuxna katterna eller de små "odågorna" som for som "skållade troll" i rummet!
Nu hade en av personalen haft med sina barn på förmiddagen och de hade klappat Morris och han hade varit lika lugn och stabil som vanligt och det lät ju bra, hoppas att det kommer att vara så..
Han är jättefin och så stor!
Väger 5 kilo gör han och det går tre "normalstora" katter på en Morris och jag tvivlar ju på att han kommer igenom kattluckan, blir väl att på något vis göra den större för jag tror ju att han vill kunna gå in och ut.
Han är nattsvart, inte ens morrhåren är det något vitt i och så har han runda snälla ögon och uppnos!
Ja, jag tror att han kommer att trivas här hos oss, få god mat och "bara va" och få all kärlek som vi har att ge honom.
Vi har diskuterat fram och tillbaka och kommit överens om att Morris får flytta hit på måndag eftersom Turebus med moder kommer till helgen och vi vill att Morris ska få ha det lite lugnt omkring sig första tiden och det kan ju vara allt annat än det då Turebus kommer och busar med mormor och moffa!
Viktigt att Morris får tid på sig att känna trygghet med oss känner vi så då får det bli på detta vis.
Vi kommer att besöka honom igen, antingen imorgon eller på fredag och han gillar oss, åtminstone maken som han väldigt gärna går fram till och vill bli klappad och gosad med.
Ja, han kommer fram till mig också!
Idag har jag köpt transportbur och det var ju tvunget att vara en stor, för han är BIG alltså!
Sa till maken, att han skulle egentligen heta Bigfoot, men icke sa nicke, Morris ska det va!
Hoppas jag kan sova lite inatt nu när vi har bestämt oss!
Natten som var låg jag och funderade hit och dit och hit och dit och...
Morris har alltså varit en familjekatt från början och de tror att han kallades för "Rambo" och han bodde i ett bostadområde här i Falun som ligger på andra änden av stan och han blev utkastad då matte skaffade kattungar och han har tydligen gått ute i över ett halvår...
Mat hade han fått av en gammal tant som hade egna katter, men hon ville inte ha fler så...
Ja, det finns många tankar om hur han haft det och hur det kommer att bli och jag frågade en jättetrevlig personal på katthemmet, hur det skulle bli om det mot förmodan inte skulle fungera mellan oss, men hon sa att det var bara att komma tillbaka med honom och låta köpet gå tillbaka.
Det kostar ju att ta katt från katthem, men det är bra tycker vi för då är det seriöst och katterna är kastrerade, vaccinerade, öronmärkta och "genomgådda" av veterinär.
Måste säga, vilket otroligt jobb de gör alla dessa människor som jobbar ideellt på alla katthem som finns över hela Sverige, full av beundran är jag!
Förresten så fanns det en till katt som "valde" maken idag, en långhårig honkatt som var jättefin, men Morris vill nog helst vara ensamkatt så...
Ha dé!/tant raffa
 

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Å va kul! Hoppas familjen blir utökad med denne fyrbening!
    Kramen!

    2012-11-22 | 15:31:12
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Han hämtas på måndag...
    Ha dé!/Kram

    2012-11-22 | 22:43:50
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: