Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Let´s Dance....

Kategori: Allmänt

...borde avpolletera Tony Irving, han är en skam för de homosexuella!
En gubbsjuk liten patetisk gubbe som dreglar över de yngre männen som dansar...Äckligt!
Ha dé!/tant raffa

Influensan...

Kategori: Allmänt

...härjar visst för fullt här i Falun..
"Personen" har ju legat sjuk i influensaliknande symtom sedan i söndags och idag är det visst första dagen feberfri.
Påmönstringen som var aktuell, den blev det ju inget utav och nu är förhoppningen att det ska kunna ske på söndag i Rotterdam, återstår att se....
Prinsen som är hos fadern har visst även han feber och jag hoppas verkligen att han slipper influensa, pojkstackarn är ju smal som ett "spöregn" sen förut och är han sjuk så äter han ju ingenting..
Själv har jag huvudvärk (skryt) och det är fjärde dagen, ingen migrän för det vet jag hur det känns!
Har varit till frissan idag på förmiddagen och det var verkligen behövligt, såg ut värre än vanligt!
Det är ju inte billigt att gå och klippa sig var femte vecka, men det är något som jag unnar mig, för om man ska ha en kort frisyr, då gäller det ju att underhålla den också.
Ute skiner fortfarande solen, det blåser och är bara ett par tre grader varmt så det blir ingen "promenad" med elopeden idag utan vi stannar nog inne och kollar på en film istället.
Hoppas att alla får en jättebra helg!
Ha dé!/tant raffa


"Jönssonligan"...

Kategori: Allmänt

....eller?
Skjutsade maken i morse, han ska jobba på en flyttfirma idag och de skulle till Fagersta och flytta kassaskåp.
Därav rubriken "Jönssonligan", de flyttade ju också kassaskåp och jag vet inte vem maken kan tänkas vara, Charles-Ingvar eller dynamitharry..
Tror nog det lutar åt dynamitharry!
Tänk, att jag gick upp klockan sex alldeles frivilligt!
Ja, om jag vill ha bilen hemma så lär jag ju göra det och jag har en del saker som ska uträttas idag och som det krävs bil till så..
Det är mulet och "bara" 4-5 plusgrader, men det är uppehåll och det får man väl vara tacksam över, jag är glad bara man slipper mer snö, har vi inte haft någon snö att tala om under hela vintern så vill man ju inte ha den nu..
Ha dé!/tant raffa

Lika besviken..

Kategori: Allmänt

..blir man varje år..
Man vill ju så gärna tro att det är vår nu, men det är det ju inte, åtminstone inte om man kollar almanackan!
Nu ska det visst bli ett "bakslag" i vädret till helgen, ja, det har väl redan börjat här i Falun med regn och rusk, men det är fortfarande varmt, omkring 6-7 grader, fast det ska alltså bli avsevärt kallare.
Vi är ju fortfarande i Mars månad och det är ju inget onaturligt med både snöoväder och en massa kallgrader...
"Personen" ligger sjuk i vad vi tror är influensa och det är ju inte så kul, speciellt som det är påmönstring på fredag (tror jag) och alla hoppas att "personen" ska bli så pass pigg att det går att genomföra..
Inte för att vi vill att "personen" ska åka iväg, utan för att vi vill att "personen" ska kunna komma hem till förlossningen, det är ju ofta så, att vid tvillingfödsel så finns det en tendens att komma lite för tidigt och det blir ju spännande...
Hoppas att dottern klarar sig från att bli sjuk, men om det blir så, ja då finns ju vi här och hjälper henne, det är bra att bo nära varandra.
Lite mycket "personen" kanske, men det har sina orsaker, det är vissa som läser min blogg och som har lite konstiga "åsikter" om allt och inget..
Igår gjorde jag kålsoppa, en favorit hos maken (jag är "sådär" förtjust) och jag hade i lite bacontärningar och jag tyckte att det luktade bacon blandat med s**t i hela huset, men soppan blev god i alla fall, det är bra mat soppa, väldigt underskattad!
En stoooor kastrull blev det så nu får maken äta både till lunch och middag!
Ha dé!/tant raffa


Sommartider hej...

Kategori: Allmänt

...hej!
Då har man ställt fram klockan en timme igen då och vareviga gång blir jag lika irriterad eftersom det tar så lång tid att "vänja" sig.
Jag, som inte behöver upp tidigt på morgnarna för att gå till jobbet, jag ska väl inte gnälla egentligen, men jag har alltid tyckt att det varit ett "jäkla skit" med sommar/vintertid!
Varför inte låta tiden bara vara?!
Ute är det solksken, blåser gör det och det är inte lika varmt som det har varit några dagar, men det är ju inte mer än Mars månad så....
Inte en gnutta snö finns det, inte ens i skogen och det är väl ovanligt tycker jag och i myrstackarna har det börjat bli febril aktivitet, ganska tidigt, eller?
Idag tror jag att maken och jag ska ta en sväng till Långshyttan och kyrkogården, det behövs väl "rensas" efter vintern, ta bort gammal ljung och ljuslyktor, göra det lite snyggt helt enkelt!
Har jag tur, så kommer maken med erbjudandet att "bjuda" mig på mat på restaurang, det skulle vara skönt, känner inte för matlagning idag.
Hade dotter, "personen" och de små kungligheterna här på grillning igår kväll, det var så gott!
Vi grillade älgkött som maken hade gjort marinad till och som köttet fått ligga i och dra i sig i ett dygn och det blev så bra!
Prinsen, han ska ha kött som är jätteblodigt, det tycker han är en höjdare och jag tycker att det är lite ovanligt för en herre som inte ens fyllt tio!
Prinsessan, hon gillar grillspett som hon får kombinera själv med köttbullar och korv, inga grönsaker på spettet för hon gillar inte varma sådana, men hon åt tomat, paprika och jordgubbar (!) och hon var så nöjd så..
En riktigt trevlig lördagkväll var det!
Ha dé!/tant raffa

Så ljuvligt..

Kategori: Allmänt

...var det att ta en "promenad" idag!
Kan tala om, att det luktade till och med vår ute och massor med tussilago såg vi också!
Elopeden skötte sig bra, den indikerade fortfarande "grönt" när vi kom hem och då hade jag åkt med den i både snöglopp, lera och i uppförsbackar och det känns ju bra och jag kanske fick ett nytt batteri till den i alla fall...
Nu ska jag premiärhänga tvätt på torkvindan.
Ha dé!/tant raffa


Vårdagjämning....

Kategori: Allmänt

...har det varit och det är +13 grader ute, kan man säga att våren är på väg då?
Det är inte solsken, men så pass varmt ändå, det är ju härligt!
Idag ska vi packa med oss fikakorg maken och jag och ta en "promenad", han har ju varit ute en timme på morgonen förstås, men han är inte bang han han inte, det är bara att greppa gåstavarna och nya friska tag!
Igår var vi ut en liten sväng, men det var inte skönt alls, det var riktigt gråkallt och det var varmt thé som gällde då vi kom hem.
Är lite fundersam över hur fort batteriet drar ur på elopeden, det ska ju räcka till 45 km enligt instruktionen, men efter bara en kortare tur så indikerar det på lågt och rött..
Maken tycker att jag är så negativ då jag säger, att jag inte alls skulle vara förvånad om det är utbytt batteri och vi fått ett gammalt, men det ska vi väl hoppas, att det inte är så..
(Så mycket som man blivit lurad under åren så är det väl kanske inte undra på om man tänker så som jag gör, även fast det är negativa tankar..)
Så, idag ska det testas ordentligt, batteriet är fulladdat, fikakorgen packad och maken och jag på ett glatt humör!
Ha dé!/tant raffa

Blåst, blåst, blåst...

Kategori: Allmänt

...och så lite blåst på det!
Det blåser ute, hujedamej så det blåser!
Tycker, att det varit ovanligt blåsig vårvinter, kan inte minnas att det brukar vara så här...
Inte är det speciellt varmt heller, bara ett par plusgrader och visst, solen skiner, men inte värmer den idag inte!
Blir ingen tur på elopeden idag, vägrar sitta på den och frysa ändan av mig, även fast maken tycker att vi ska "ta en tur", han kan ju inte vara klok tänker jag..
Är fortfarande jättesnorig, har ingen feber, men som sagt snorig är jag och det känns som om hela huvudet var fullt med fetvadd!
Undrar förresten, hur många det är som vet vad fetvadd är idag?
Fetvadd, det var ju det bästa man kunde ha att värma sig med förr i tiden om man hade ryggont, nackont, halsont eller "örsprång" tex. men jag vet inte om det finns kvar på marknaden överhuvudtaget..
Nu för tiden är det ju vetevärmare och liknande som gäller, att värma några sekunder i micron är väl bättre än att gå med tjockt fetvadd runt halsen och nacken, men visst, det väcker minnen..
Vi ska ta en tur till Borlänge maken och jag, han måste ha ett nytt pass och det går inte att få gjort i Falun längre och eftersom det ändå är "skitväder" enligt mig så fixar vi det idag..
Elvis kom in för en liten stund sedan och han tittade på mig med smaaaala ögon och så jamade han högt!
Jag förstod ju, att det var vädret han klagade på, han brukar göra så när det blåser eller är nederbörd, han är faktiskt riktigt rolig den där katt´n!
På tal om katt´n så pratade jag med Turebus i morse, han var hemma från dagis för han var förkyld (!?)
Han frågade som vanligt efter "Elisch" och så talade han om, att moster *J* hon har "tå" bäbisar i magen och enligt Tures mor så visade han upp en hel hand, det va "tå" det!
Ha dé!/tant raffa

"Europa Blues"....

Kategori: Allmänt

...heter den senaste utav filmerna av författaren Arne Dahl och den har vi tittat på idag maken och jag.
Jag tycker att de blir bättre och bättre filmerna, den sista nu var väldigt bra!
Är jätteförkyld, febrig och huvudet känns som fetvadd, men som jag sa till maken, att det är tur att jag är kvinna, annars hade jag nog haft en "nära döden" upplevelse natten som var.
Skitnatt helt enkelt!
Var en sväng till dotter med elopeden igår och visst, det gick bra, men den hade inte laddat tillräckligt tror jag för det gick väldigt sakta hem och det indikerade lågt batteri, så ska det ju inte vara!
Nu har jag inte varit utanför dörren idag, men i morgon ska jag testa igen, är det så att det drar ur batteriet väldigt fort, ja då måste det ju vara något fel för man ska ju kunna åka 3,5-4 mil innan ny laddning..
Det känns lite "skämmigt" att sitta på den och åka, men va sjutton, jag behöver ju den!
Alltid retar det väl någon...
Var till dottern och "personen" och tittade på deras fynd!
Ja, de har verkligen gjort ett fynd, tvillingvagn med "hel" liggdel för en väldigt bra peng, det är tur att blocket finns!
Ja, det var liggdelen de köpte på blocket, underredet stod i källaren och det fick de köpa av dem de hyr utav, snacka om flyt!
Det gäller ju att de fixar så mycket som möjligt för "personen" ska iväg och jobba igen och blir borta måååånga veckor, kanske så många som 10, det återstår att se...
Ha dé!/tant raffa

Nu är "hon" här...

Kategori: Allmänt

...min fiiiina Eloped!
Röd och fin står "Hjärtat" som jag kallar henne i trädgården, på sin alldeles egna plats!
Levererades till dörren igår kväll vid sjutiden och det var ju redan mörkt, men jag tog en liten premiärtur längs med vägen här och testade hel/halvljus, blinkers, varningsblinkers och signal, ja, man kan tuta på folk som står ivägen!
Igår kväll kände jag även att det började göra ont i halsen och jag kände mig allmänt hängig och visst, som ett "brev på posten" kom ju febern också!
Har haft en mindre rolig natt, med frossa och svettningar om vartannat och en hals som kändes som skinnflådd, men just nu känns det bättre, febern har nog försvunnit och jag kan svälja utan att bli tårögd och det är ju bra!
Vill ju ut och testa min nya kompis, men det kommer ju massor med tillfällen, man är som ett barn på julafton tamejsjutton..
Ute är det ett fint väder, inte strålande sol, men varmgrader och det är ju bra, då försvinner det sista utav snö och is.
Svenska Skidspelen är det i Falun just nu och det blir väl som vanligt att vi(maken) ser det på tv fast vi bor så nära stadion, men det är ju inte gratis att se det på plats, hutlösa priser tycker jag, anser som vanligt att det skulle vara mer attraktivt för folk om det var ett överkomligt pris och då skulle de även få mycket publik som hejade på skidåkarna i "mördarbacken".
Ha dé!/tant raffa

Mitt i veckan...

Kategori: Allmänt

...är det..
Solen skiner från en klarblå himmel och det var ett par grader kallt i morse..
Jag ska ta och städa idag hade jag tänkt, det behövs verkligen, solen  i all ära, men den avslöjar väldigt mycket!
Igår var Ture med moder här i Falun och hälsade på, vi sammanstrålade hos de små kungligheterna och han är så mysig vår lillprins Ture, bestämd och skön!
Nu blåste det ju halv storm ute igår, men satt man i lä så var det riktigt skönt faktiskt, barnen lekte och hade sig i sandlådan, som har tinat åtminstone till hälften..
Maken, han drog el och satte en kontakt där jag ska ha min Eloped stående på laddning ute, det är så skönt att ha en karl som behärskar lite utav varje, men det är lätt att man blir "bortskämd"..
Få se nu, om Elopeden kommer imorgon eller på fredag, ska ju bli bra väder under helgen så vi kommer säkerligen att vara ute och "promenera" maken och jag.
Det ska bli skönt!
Tänk, att kunna vara ute i naturen utan att behöva ta bilen och att få uppleva våren med allt vad det innebär..
Förresten, maken ska iväg nu på förmiddagen en sväng, han ska till en flyttfirma och prata med dem, de kanske behöver hjälp någon gång och då står han till förfogande, har jag talat om, att maken min, han måste ha något att göra hela tiden..
Huvudsaken att han är nöjd!
Nej, nu ska jag ta och skaka lite mattor (eller, maken om sanningen ska fram, bäst att passa på innan han sticker iväg..)
Hoppas alla får en bra dag!
Ha dé!/tant raffa

Så var den saken klar då...

Kategori: Allmänt

...att det är Loreen som ska representera Sverige i Baku....
Det är lättare att skriva Baku än Azerbadjan, eller hur det nu stavas, i vilket fall som helst så är det hon som får åka dit..
Vi tittade på Melodifestivalen igår maken och jag, mycket för att se och höra Thorsten Flinck och för att veta vad de små kungligheterna pratar om, de gillar ju spektaklet enormt!
Vi blev faktiskt glada maken och jag, att Thortsen fick så många utav folkets röster, han kom ju inte trea, men han var en utav tre i toppen som fått flest röster och det var ju inte dåligt!
Tyckte synd om Danny, han var också en värdig vinnare enligt oss, men som sagt, nu var det Loreen som vann och någon måste ju alltid komma tvåa..
Idag hade vi tänkt gå till dottern och fika, men nu har lilla prinsessan kräkts inatt så det får vara för vår del..
Prinsen hade samma sak förra helgen, en kräkning och sen var han bra och jag hoppas att det är likadant för prinsessan.
Igår var jag hem till dem, maken han åkte ju skidor hela dagen (på tv) och det var ett härligt vårvinterväder, solen sken från en klarblå himmel och vi satt ute i trädgården och bara njöt!
På kvällen sen så började det blåsa utav bara sjutton och spöregna!
Det var en 3-4 grader varmt så regnet och blåsten tog ganska bra på snön och isen, vi har ju inte haft någon snö att tala om i år, det verkar som om alla snöoväder gått "runt" Falun och det har ju vi varit tacksamma över, som mest tror jag det varit ett par decimeter.
Elopeden, den kommer visst att levereras i slutet på nästa vecka och det blir bra!
Ja, i slutet av nästa vecka kommer det troligen inte att finnas en snögnutta kvar och jädrar inåda vad jag ska vara ute och "gå"!
Maken, han ser verkligen fram emot att vi kan göra sällskap ut, en fikakorg och så promenad, härligt!
Jag vet, att det kommer att kännas lite "skämmigt" i början, mycket beroende på att det finns grannar som gärna pratar skit och säkert anser, som vissa sa för omkring 10 år sedan, att jag var drabbad av "latmasken" (kom "via" grannbarnet som då var en femåring...)
Då förstod ju jag hur snacket gick för just sådana ord finns inte i ett så litet barns normala ordförråd och just då blev jag väldigt ledsen eftersom man inte hade tagit reda på varför jag behövde kryckor och hjälp med olika saker, men nu får det väl kännas "skämmigt" i början, det går väl över...
Jag måste lära mig att skita i vad folk tycker och tänker om mig och mitt handikapp, det är ju bara jag och mina närmaste som vet hur det egentligen är och jag ska faktiskt klappa mig själv på axeln första gången jag sätter mig i min eloped som jag behöver för att som de flesta, kunna ta en promenad.
Ha dé!/tant raffa

Internationella Kvinnodagen...

Kategori: Allmänt

...är det idag...
Jag uppmärksammar den med att köpa en bukett tulpaner åt mig sjäv!
Ja, om jag ska vara riktigt ärlig så var det för att de hade extrapris på 10-pack tulpaner på ICA...
Ute snöar det idag, men det gör inget för det ska ju bli varmare redan imorgon så den snö som kom mer nu försvinner ju snabbt.
Tänk, jag kan inte förstå varför min käre make måste gå upp varenda morgon långt innan grannens tupp har vaknat!
I morse var maken uppe innan klockan sex!!
Jamen, varför göra dagen så lång?
Han går ju inte ut och går förrän efter åtta, halv nio...
Nu blir det ju ljust ganska tidigt, men jag vägrar gå upp innan klockan åtta, varför skulle jag?
Ha dé!/tant raffa

Nu är den beställd...

Kategori: Allmänt

...min Eloped...
Efter mycket googlande hit och dit så slutade det med att vi beställde en röd och fin Eloped hos en "kille" i Kvarnsveden, (som ligger i Borlänge) och som jag provkörde tre olika varianter hos igår.
En riktig häftig känsla var det att köra en Eloped och jag kan tala om, att fast maken är "högt kluven" och har väldigt långa ben så kommer han att få pinna på om jag kör på högsta hastigheten!
Nu går den ju inte fortare än 8 km/timmen, men det är snabbt ändå det!
Det finns många olika modeller att välja på, inte det lättaste att bestämma sig...
Nu fick inte enbart priset avgöra, utan även servicemöjligheter och tillgång till reservdelar så då blev det från en affär i Dalarna.
Elopeden levereras hem till mig ihopmonterad och laddad och så får jag en genomgång av alla detaljer, för det finns det gott om!
Hoppas nu att det blir finväder i helgen, då kommer vi att vara ute och "gå" maken och jag!
Ja, det var inte mer än högst ett par dagars leveranstid från Malmö  upp till affären och det låter ju bra.
Igår var dotter, "personen" och de små kungligheterna här och åt "Pulled Pork" och det uppskattades!
De små kungligheterna fick Tacos, man fick höra att man var världens bästa mormor, inte dumt det inte!
Konstigt egentligen, att lilla prinsessan kan klämma i sig två stora tortilliabröd med "fyllning"...ja, lite köttfärs, gräddfil, tomat , majs och gurka, det är vad hon gillar mest och som sagt, hon klämde i sig två och hon var jättemätt efter det!
Det var så roligt att träffa de små, de har ju varit hos fadern under lovet så det var en vecka sedan vi sågs och prinsen, han hade längtat efter mormor han och jag talade om, att det var ömsesidigt..
Prinsessan, hon hade längtat efter morfar och Elvis hon!
Elvis ja..
Nu har det ju tinat undan nästan all snö så nu har han lite mer att sysselsätta sig med ute och jag tycker att han tuffat till sig lite igen, han har ju varit "låg" ett tag och jag undrar om det är någon som varit dum mot honom ute.
Inte någon annan katt utan människor, man vet ju aldrig, det finns så mycket elakt folk så...
Just nu ligger han bredvid mig i sin favoritfåtölj och sover, han har varit ute hela förmiddagen så han är lite trött nu..
Ha dé!/tant raffa

Trodde att jag skulle klara mig...

Kategori: Allmänt

...från att kräkas..
I natt så var jag tvungen att göra det jag verkligen avskyr, kräkas!
Tror ju inte att det är vinterkräksjukan för jag har inte kräkts mer än en gång, men jag känner mig lite "orolig" i magen..
Det blir alltså att skjuta på middagen med Pulled Pork (dragen gris) men det gör ju inget.
De små kungligheterna är hos fadern, kommer hem idag och fadern talade om för dottern min att prinsen hade kräkts en gång igår, men att han efter det ätit middag och var som vanligt igen så det är väl kanske "bara" en liten bacill det handlar om, ja, man kan ju alltid hoppas...
Vasaloppet körs idag och det är ett strålande väder, många minusgrader på morgonen och det kommer förmodligen att vara lite kyligt ända tills solen gör sitt och värmer upp luften.
Kungligheternas fader åkte öppet spår i måndags och han gjorde det på 6.03, han hade hoppats på att kunna åka under 6 timmar, men nu är han ju taggad till nästa år..
Maken, han åker också Vasaloppet, men han gör det i soffan!
Ha dé!/tant raffa

Krånglig blogg...

Kategori: Allmänt

..har jag..
Har skrivit inlägg som det står klart och tydligt att de ska finnas på min blogg, men inte då!
Nu har jag ju inte så mycket viktigt att dela med mig till omgivningen, men ändå...
Lördag är det och Melodifestivalen igen och som vanligt lär man väl titta eftersom de små kungligheterna alltid vill diskutera den senast omgången och de kommer troligtvis hit till oss i morgon.
Har tänkt bjuda dotter, "personen" och de små kungligheterna på "Pulled Pork", men vet av erfarenhet att det är lika bra att steka på några köttbullar åt prinsessan, för det vet jag att hon gillar!
Prinsen, han är mer nyfiken på att testa nya maträtter och han gillar då det är lite kryddat, så honom är det jätteroligt att bjuda på något nytt.
Ute har det varit ett riktigt fint vårvinterväder idag, ett par varmgrader och strålande sol, vad mer kan man begära?
Hoppas alla har möjlighet att njuta av det fina vädret och att alla har en bra helg!
Ha dé!/tant raffa

Bäst att hålla i hatten...

Kategori: Allmänt

...när man går ut idag..
Det blåser ute och inte lite heller!
Solen skiner och det är omkring fem plusgrader, men som sagt, det blåser så det är inte speciellt skönt när man är ute utan man vill inomhus ganska snabbt.
Nu har maken lagt kött i marinad så han ska stå ute och grilla på eftermiddagen och jag hoppas ju för hans skull, att han kan stå någotsånär i lä, annars blir det nog inte så skönt...
Förresten så tror jag att Elvis kommit på, att han faktiskt ÄR kastrerad!
I två dagar har han varit väldigt "timid", nästan lite "harig" och det är ju absolut inte likt honom, tvärtom!
Kan ju vara ganska skönt om man slipper ha en katt som ska slåss hela tiden, men jag vill ju inte att han ska bli ett mjäk för det!
I morgon är det "Andra chansen" i Melodifestivalen som gäller och jag kan inte förstå allt skriveri om Ranelid..
På tidningarna verkar det som att hans medverkan varit det mest traumatiserande som tänkas kan för karln, jag tror ju att allt är en PR-kupp av Ranelid, för hur mycket gratis PR har inte han fått efter att han gick vidare direkt till Globen?!
Efter det här kommer säkert folk att köpa hans böcker...
Han är smart den där..
Ha dé!/tant raffa

Eloped...

Kategori: Allmänt

...som de i "Pensionärsjävlar" har...
Just sådan ska vi kolla på imorgon maken och jag!
Jag vill ju så gärna kunna vara ute och gå, men det går ju inte, i alla fall inte längre sträckor och idag sa maken att vi kan ju kolla vad en eloped kan kosta för han vill att vi ska kunna gå promenader tillsammans..
Han har fått "blodad tand" min make när det gäller att promenera, han är ju ute varenda vardagsmorgon och går en timme med en 70-årig granne och han har fixat kartor på promenadvägar upp till 3 mil långa runtomkring Falun!
Tänk, vad mysigt om vi skulle ge oss iväg en sommarmorgon med lite fika i ryggsäcken, kanske vara ute ett par tre timmar, det skulle ju vara underbart!
Som det är nu, så är det ju helt otänkbart att jag skulle kunna gå, inte ens en kort sträcka och det är ledsamt för just det att gå har alltid varit det jag gillat mest.
Innan min sista operation så gick jag minst en mil om dagen, oftast mer...
Men, nu får vi ju se, hur dyr en eloped kan tänkas vara...
Idag har det varit ett underbart vårvinterväder, inte lika varmt som igår, men uppåt 9-10 grader varmt i alla fall, men just nu så har det börjat blåsa och det rejält!
Risken finns att Elvis blåser bort där ute!
Han har varit "spak" idag Elvis, han kanske har åkt på stryk igen för han har inte varit ute mer än en gång mitt på dagen och han brukar ju vara ute och bevaka sitt revir med hull och hår, men som sagt...
Just nu är han ute och jag ska ropa på honom snart och se, om han vill komma in för natten, han är ganska skeptisk till kattluckan och vi är övertygade att det hänt något med just den...
Ha dé!/tant raffa