Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Norra Europas...

Kategori: Allmänt

...mest bortskämda katt...
Det har vi!
Elvis har fått för sig att VI ska öppna kattluckan åt honom när han ska ut eller in!!
Maken gjorde det igår eftersom Elvis stod utanför dörren och jamade, då visade husse så snällt hur det skulle gå till liksom...
Har förbjudit maken att vara där och peta upp luckan så fort kattskrället piper lite!
Jag har tittat och klämt överallt på Elvis och det finns ingenstans han reagerar speciellt på tryck, så jag tror ju att han är helt återställd från helgens bravader.
Ja, dags att gå ut och fixa lite nya skavanker..
Idag har det varit ett underbart vårväder, flera plusgrader, takdropp och strålande sol!
Jag har förlustat mig med att vara inomhus och städat på övervåningen, kan tala om, att solen den avslöjar en hel del!
Ta bara trappan till övervåningen...hualigen så dammigt där var, solen skiner in genom hallfönstret och jag kan tala om, att det var ingen rolig syn, men nu är den ren och fin ett tag igen...
Maken är på ett månadsmöte på ett utav de pensionärsföretag han är listad och genom just detta så kommer han och en till karl troligen att få ett målerijobb i början av våren, det är en dam som vill ha hjälp med sitt hus och det låter ju bra, då har ju maken något att göra..
Jag ska ta och hänga lite tvätt, lika bra att passa på medan jag kan röra mig..
Ha dé!/tant raffa

Vårkänslor och revirtänkande..

Kategori: Allmänt

...kan inte vara lätt..
"Gatuskräcken" Elvis har varit ute och slagits, inte en gång utan flera gånger under helgen!
Han måste ha åkt på lite däng för han vägrar att använda kattluckan när han ska gå in och ut och förra gången han gjorde likadant så hade han ju ett stort sår uppe på huvudet, nu ser vi inga yttre skador, men han kan ju ha huvudvärk ändå...
Grannkatten, han som bor två hus ifrån oss är väldigt stöddig just nu, han kan ju inte räkna med annat än stryk då han envisas med att försöka sitta på Elvis trappa!
Kan tala om, att det är ett jäkla liv på katterna stup i ett, de skriker och morrar åt varandra och det låter riktigt kusligt emellanåt.
Elvis kom in i lördags kväll med en konstig "sörja" på hela ryggen, det kändes som olja/fett av något slag och vi försökte få bort det mesta med diskmedel och vatten, men det finns lite kvar och just där så tappar han väldigt med päls, det är stört omöjligt att få bort alltihop och Elvis kommer inte åt att tvätta sig mitt på ryggen så det får väl nötas bort antar jag...
Igår var vi till Gävle och uppvaktade vår lilla Turebus på hans 2-årsdag!
Ture hade sin kompis Tilde där (dotter och mågen var barnvakt) hon är en vecka äldre än Ture och man skulle kunna tro, att de var tvillingar.
Lika lockiga i håret och nästan samma hårfärg, Tilde var lite kortare än Ture, men så är hon ju tjej också, det var jätteroligt att se deras "samspel", de var så goa mot varandra.
Man fick liksom en liten "hint" av hur det kommer att bli framöver..
Vi var även till IKEA i Valbo, en löningshelg!
Mycket folk var det, men det gick faktiskt bra ändå!
IKEA hade ju ett erbjudande i helgen om att man fick spjälsäng gratis (?) om man köpte en madrass till den samme och i Västerås och Stockholm var det helt slutsålt, men i Valbo så fick äldsta dottern tag i två stycken!
Det finns ju en spjälsäng, en oval som maken och jag köpte till prinsen då han föddes, men den har Ture och den måste ju han få ha så länge han vill och som sagt, dottern fick två sängar med madrasser till ett pris av en säng i vanliga fall, säng utan madrass..
Ja, hon behöver ju två sängar, dubbelt utav allt!
Ute är det ett fint väder, vi har knappt någon snö kvar och för min del så behöver det inte komma någon mer heller.
De små kungligheterna har sportlov denna vecka och ska vara hos fadern från i morgon och jag hoppas ju att de får möjligheten att åka lite skidor, det finns många bra preparerade spår här runtomkring och några slalombackar så...
Ha dé!/tant raffa

2 år fyller...

Kategori: Allmänt

...världens bästa TURE idag!
Tänk, vad fort tiden går, det känns som om det var alldeles nyss som lillprinsen såg dagens ljus!
Ringde och sjöng för honom i morse, men han hade inte tid att prata i telefon, för han hade fått låna en hammare av modern så han hade fullt upp med att "panga"!
Ja, det låter ju så tycker han, pang, pang!
Men, han hann med att tala om att han fått paket med Lego i av mamma och pappa och att han hade bjudit på glass på dagis igår.
Sen hörde jag honom sjungandes "ja må han leva" i bakgrunden och det med en basröst som inte alls lät som hans..
Ture ska ha kalas för sina kompisar idag på eftermiddagen, vi från Falun åker till Gävle imorgon och uppvaktar honom och jag tror ju att paketen spelar inte så stor roll, kusinerna är ju med och det är roligt det!
Ture har en stor favorit och det är lilla prinsessan, henne gillar han skarpt och det är ömsesidigt!
Prinsen, han är ju snart 10 år så han är väl inte lika rolig att leka med kan jag tänka...
Ute är det ett par grader varmt, men det blåser utav bara den!
Elvis, han går in och ut, hinner inte mer än in och tvätta av sig om tassarna innan han ska ut igen!
Kan det vara "vårkänslor" tro?
Undrar om han vet att han är kastrerad....
Ha dé!/tant raffa

Inte alls...

Kategori: Allmänt

...något namn man tänkt sig...
Lilla prinsessan ska visst heta Estelle..
Fint namn, men jag tänker bara på Estrella chips..(?!)
Nog tycker jag att Sofia Ulrika hade varit bättre, men som tur är så är det ju inte jag som bestämmer!
Man "vänjer" sig väl..
Men, nu har ju alla skitstövlar som skrivit så nedlåtande om lilla prinsessans födsel något nytt att klaga på, för det lär de väl göra antar jag.
Ha dé!/tant raffa

Jag är ingen...

Kategori: Allmänt

..rojalist, men...
Idag har en liten prinsessa kommit till världen, en liten flicka som varit efterlängtad av sin mor och far..
Hur reagerar folk?!
Jag kan bli heligt förbannad på dem som bara spyr ut en massa galla över kungahuset och lillflickans födelse!
Nu råkar det vara så, att vi har monarki här i Sverige, vi har ett kungahus och en kronprinsessa och denna kronprinsessa har varit med om det som för de flesta kan vara det absolut "häftigaste" som finns, att föda sitt första barn!
Att det är ett sådant mediaintresse, det är väl inte konstigt!
Nu är det ju så, att Victoria, hon är väldigt "folklig" för att vara kunglig i Sverige och hon är populär, att hon gift sig med Daniel gjorde ju inte att hennes popularitet minskade..
Jag är jätteglad för deras skull, att förlossningen gick bra och att mor och dotter verkar må bra.
Så jag säger...Grattis till erat lilla underverk Victoria och Daniel!
Ha dé!/tant raffa

Ranelid igen då...

Kategori: Allmänt

..för det tycks aldrig ta slut...
Nu slås det upp med stoooora bilder i tidningarna hur Ranelid parkerat sin Jaguar (ja, det var visst tvunget att skrivas ut att han kör en Jaguar) på handikapplats uppe i Tällberg!
Det står inget om alla andra "kändisar" som faktiskt KÖPT sina handikapptillstånd, speciellt de som bor i Storstockholm...Jag minns ju hur det var då man kom på Pernilla Wahlgren och hennes dåvarande make Ingrosso (tror jag han hette) med att ha införskaffat varsitt tillstånd och hennes kommentar var att.."det är väl min/vår ensak"!!!!
Men, nu är det ju Ranelid som ska synas i sömmarna och visst, han var en skitstövel som parkerade på en plats som det klart och tydligt var markerat att man måste ha särskilt tillstånd för att få stå där, men jag undrar ju, är det en följd utav mobbningen av honom, eller..?
Ja, att man bemödar sig att slå upp det som en jätteskandal i våra största dagstidningar, det måste väl för sjutton finnas viktigare saker att skriva om!
Jag avskyr allt som har med elakheter att göra och när man mobbar , då är man elak!
Ute är det ett strålande väder, takdropp och snöras från taken.
Elvis, han höll på att hoppa ur skinnet idag då det small till som bara den då en hel massa snö och is ramlade ner på altantaket och jag hoppade högt jag också!
Men, nu så är det inte långt kvar tills våren annonserar sin ankomst, det ska ju bli varmgrader i flera dagar framöver enligt SMHI, fast de har ju haft fel förr förstås.....
Ha dé!/tant raffa

Helt acceptabelt att mobba...

Kategori: Allmänt

...och det offentligt!
Ja, det verkar som om det har blivit acceptabelt att mobba folk..
Ranelid är ju som han är och jag kan ju tala om, att han aldrig varit en favorit hos mig, varken som författare eller "artist", men för den skull finns det väl inget som gör det legalt att mobba honom i varenda tidning!
Nu var han med i Melodifestivalen och gick vidare till Globen, det är ju ingenting som säger att han kommer att vinna där och OM han gör det så är det Svenska folkets vilja!
Här pratar man med barnen och talar om att man absolut inte får mobba någon och så står det på alla löpsedlar vilken "skitstövel" Ranelid är som överhuvudtaget dristade sig till att delta med en låt, en låt som en "låtjury" bestämt ska få vara med!?
Jag tycker att medierna ska skämmas!
Ha dé!/tant raffa

Nog såg vi...

Kategori: Allmänt

...de små kungligheterna på tv igår...
Lilla prinsessan satt precis vid gången där alla artister gick förbi på väg upp mot scenen så hon syntes minsann!
Fadern satt bredvid henne och prinsen på faderns andra sida, så honom såg vi bara ett par snabba sekvenser utav, men som sagt, prinsessan hon viftade med en ballong och så hade hon tydligen  fått köpa en silverfärgad hatt som prydde hennes huvud.
Nu tyckte ju både maken och jag att det var en värdelös tävling, inte ett enda bidrag var nåt att ha!
Att Ranelid gick vidare till Globen, det är ju för mig väldigt konstigt, men det är tydligen en hel del som tyckte att låten var bra eftersom så många hade röstat..
För inte är det väl så, att det finns folk som ringer och röstar för dyra pengar bara för att jäklas?!
Men, eftersom Sean Banan gick vidare till andra chansen så...
Kan inte fatta, utav alla dessa tusentals bidrag som skickas in, fanns det inget bättre???
Hur är det egentligen, hur mycket har Christer Björkman att säga till om?
Ja, ja, världen går ju inte under för det...
Roligt att se de små kungligheterna var det i alla fall!
Ska bli roligt att prata med dem och få höra hur det var under direktsändningen igår kväll..
Nu har äldsta dottern och "personen" talat om på FB vad det är för kön på de små liven i magen och det är med 98% säkerhet två små prinsar!
Lilla prinsessan, hon hoppades ju på att det årminstone skulle vara en tjej så hon blev lite besviken först, men det gick över fort!
Nu får ju hon vara den enda prinsessan..
Ha dé!/tant raffa

Äntligen....

Kategori: Allmänt

...är det offentligt!
Ja, att min äldsta dotter, hon som är mor till de små kungligheterna väntar tvillingar!
Vi har ju vetat om det ett tag, men dottern ville vänta till i dag med att göra det offentligt efter att ha varit på ultraljud och "könsbestämning"...
Nu vet ju vi vad det är som befinner sig i hennes mage och det ska bli så spännande att få träffa de små krabaterna då det är dags..
Nu vill ju inte hon och "personen" tala om för allmänheten vad könen är och det får man ju respektera, men jag kan tala om, att det var en "lågoddsare"...
Jätteroligt är det och jag hoppas att allt ska gå bra och de små liven är sååå välkomna!
Vi har ätit surströmming här ikväll, ja, dottern och jag åt kokt frukostkorv och potatismos eftersom hon har en fruktansvärd magkatarr och kommer förmodligen ha det hela graviditeten eftersom två foster gör att det blir trångt och magsyran trängs upp...inte roligt om man så säger!!
Elvis, han har bastat med husse ikväll!
Jodå, han satt utanför dörren till bastun och skrek så maken öppnade dörren och Elvis, han la sig på laven han och mådde så bra så...det var +85 grader där inne...
Har jag sagt, att den katten, han är inte normal han inte..
Ha dé!/tant raffa

"Mot alla odds"..

Kategori: Allmänt

...finns det ju en serie som heter som visas på svt 1 tisdagkvällar..
Det är 10 stycken funktionshindrade som ska avverka ett x antal mil genom Afrika och jag måste ju säga, att fy sjutton vilken jävlaranamma de besitter!
Igår fick man se och höra då ett par deltagare fick ringa hem via satelittelefon och en utav dem var Madeleine (Madde) som så tragiskt gick bort efter inspelningen och hon ringde till sin farmor.
Madde och farmodern hade vanligtvis daglig kontakt, de ringde varje morgon och varje kväll till varandra och Madde kallade sin farmor för älskling och när vi såg programmet igår så grät jag, för tänk vad Maddes farmor måste ha blivit känslomässigt berörd om hon såg inspelningen, hennes älskade barnbarn som inte finns här längre...
Ja, jag torkade massor med tårar..
Måste säga, att dessa människor som vissa saknar både armar och ben, men ändå klarar av strapatserna i Afrika, de är värd all beundran, vilket de får utav mig i alla fall.
Nu börjar det dra ihop sig för Melodifestival här i Dalarna igen, det är Leksand som får "äran" denna gång också!
De små kungligheterna ska dit på lördag med sin far, de fick det i julklapp från honom och tänk, de kanske kommer med i tv!!
Sa till prinsen, att han fick ha en skylt som det står "hej mormor, här är jag" på så att jag skulle kunna se honom, men det tyckte inte han var en bra idé, "men gud så skämmigt" sa han!
Han har ingen humor....
Synd att det är så "konstiga" artister med, det är ju tur att Molly och Andreas är med annars så var det ju inga som kungligheterna kände igen och Björn Ranelid (?!) undrar vad han ska komma med för nåt, tror ju inte att han ska sjunga...eller?
Tycker att hela spektaklet är botten, men lär väl titta på det ifall de små kungligheterna syns och det är ju viktigt att veta hur de olika bidragen låter då vi ska diskutera Melodifestivalen de små och jag, vilket vi gör..
Ute är det ett riktigt blåsväder idag, det är ju tur att det inte är mer än ett par grader kallt, men det blir snart vår, fåglarna kvittrar för fullt!
Nu ska jag ta och förlusta mig lite nere i tvättstugan...
Ha dé!/tant raffa

Och ut åkte Elvis...

Kategori: Allmänt

...med full fart!
Han trodde kattskrället, att han skulle få hänga i gardinerna i sovrummet, men se det fick han inte!!
Jag blev så arg att jag tog honom i nackskinnet och slängde ut honom!
Gissa, om han såg förvånad ut, han trodde nog att jag blivit alldeles knäpp!
Jag köpte nya gardiner (längder) till sovrummet för en månad sedan, de var visserligen på superrea, men ändå...
Va f-n...han har ju en hel jäkla skog att vara i, massor med träd att klättra i och vässa sina klor på!
Ibland blir jag bara så.....
Idag är det ett underbart vackert vinterväder, solen skiner från en klarblå himmel och eftersom solen faktiskt värmer nu så är det ett par plusgrader, jätteskönt!
Maken, han har fullt upp med skidåkning, visserligen på tv, men ändå..
Jag har varit och hjälpt äldsta dottern att städa lite i lägenheten, det behövdes inte flyttsstädas eftersom tjejen som ska ha lägenheten får ta den ett par veckor tidigare och då tyckte hon att dottern kunde lämna det åt henne , men man vill ju åtminstone städa kök och badrum ordentligt.
Nu ska vi, så snart det tillåter i skidorna åka över till dottern och fika, hon har visst gjort en kaka till kaffet och det brukar alltid bli gott, hon är jätteduktig på att baka (hon har inte ärvt det från mig..) och har en dröm om att någon gång kunna öppna ett eget litet café.
Ja, den som lever får se...
Ha dé!/tant raffa

Fick ett telefonsamtal..

Kategori: Allmänt

..i morse...
Det var mormors lillprins Ture som ringde!
Ture talade om att han var hemma från dagis för han var sjuk och han ville att "mommosch" skulle komma!
Vad gör man?
Jo, efter att ha varit till tandhygienisten (som för övrigt kostade 1.020:- för 30 minuter) så styrde "mommosch" kosan till Gävle..
Förkyld var han min lillprins och lite feber, men han var lika glad ändå och jag fick både pussar och kramar så det är ju tur, att man inte är rädd för lite bacillusker..
Var in på IKEA en sväng på hemvägen och det blev billigt, jag handlade inte ens för en hundring!?
Det var faktiskt ganska skönt att åka iväg själv en sväng, det har varit mycket gemensam tid för maken och mig den senaste tiden, inget fel i det, men visst är det skönt att få vara själv emellanåt..
Ha dé!/tant raffa

Tycker inte att det händer...

Kategori: Allmänt

....någonting...
Men, det gör det ju om man bara tänker efter lite..
I fredags så var det meningen att vi bara skulle hjälpa äldsta dottern och "personen" med att flytta lite kartonger och annat "brôte", men att bara gå och vänta på att det ska bli lördag och dags att flytta större saker, det ligger liksom inte för maken (och mig)..
Jag kom med förslaget att det skulle kolla om det fanns någon ledig släpvagn att hyra och det fanns det!
Sagt och gjort, på eftermiddagen var det mesta flyttat och de kunde sova kvar i huset på natten och på lördagen flyttades resten, som inte var så mycket utan det gick undan!
På söndagen kom de små kungligheterna hem från fadern och de var så lyckliga då de fick greja och dona i sina små rum.
Ja, de har varsitt litet rum, det är "kattvindar" som gjorts iordning och så är det ett stort "allrum" mellan där de kommer att kunna vara och spela tv-spel och rita och om jag känner lilla prinsessan rätt så kommer det snart att vara invaderat av hennes dockor.
"Allrummet" kommer också att användas som gästrum, det blir bara toppen alltihop!
Nu återstår det "bara" städningen utav lägenheten, men vi är några stycken som hjälps åt så det kommer inte att bli några problem.
Ture var ju hit i helgen också, han var på 83-årskalas, det var hans gammelfarmor som fyllde år och de sov kvar fredag till lördag.
Inte klokt vad det händer massor mellan gångerna vi ses, han utvecklas med stormsteg!
Den 25:e fyller Ture 2 år och jag måste ju säga, att tiden flyger fram!
Han prata meningar med sex ord och det är duktigt gjort för en så liten krabat och han talar verkligen om vad han vill och inte vill!
Idag tänker jag inte gå utanför dörren, visserligen så är det "varmt", ja, om man jämför mot helgen då det var mer än 25 minusgrader, jag tror att det bara är ett par tre minus just nu..
Har gjort chili con carne och ska ta och fixa lite helstekt karré, lika bra att passa på medan lusten finns..
Elvis, han tycker nog att livet leker igen!
Så kallt som det varit har ju inte lockat till utevistelse för honom utan han har varit inne och terroriserat oss och jag trodde att jag skulle bli knäpp på honom ett tag, för han har legat och smygit på oss vart vi än har gått och rätt som det är så har han hoppat fram och nästan skrämt livet ur mig!
Ha dé!/tant raffa

Vissa dagar...

Kategori: Allmänt

...tycker jag inte att jag gör annat än lagar mat..
Nu gillar ju jag att laga olika maträtter och idag har det blivit att jag gjort potatisplättar, (utav mos som blev över från middagen igår) bacon och lingonsylt.
Efter det gjorde jag en sorts Burgundisk köttgryta, kan ju inte säga att det är just en sådan eftersom jag aldrig gör efter recept.
Just nu står det en gryta med älgstroganoff och puttrar på spisen, den blir bra till lunch i morgon för dotter, "personen", maken och mig då vi flyttar lite kartonger och annat..
Köttgryytan är till lördagen och då är vi fler som ska äta.
Annars så har jag inte gjort så mycket idag, det är kallt ute och då blir jag väldigt stel och stelare blir jag väl eftersom det ska bli ännu kallare!
Elvis, han kom alldeles nyss in, han "gled" förbi mig utan en blick på mig och det beror säkert på att jag ropade på honom då han var ute i trädgården och gav en annan katt spö!
Han tycker säkert att jag ska sluta lägga mig i vad han gör...
Ja, ja, tonåringar..
Ha dé!/tant raffa

Gårdagens tv-kväll..

Kategori: Allmänt

...tillbringades tillsammans med svt..
Vi kollade ju förstås på "Mot alla odds" och jag kan inte annat än beundra deltagarna!
En så otrolig kämparglöd!
Kan inte förstå medias syn på programmet, vad är det för "kränkande" med detta?
Alla deltagare är med frivilligt och för att bevisa för sig själva att de klarar mer än de trott och för att visa alla som inte har något funktionshinder att de kan de också och att man finns till för varandra och hjälper varandra när det behövs, inga utröstningar utan man gör så gott man kan..
"Veckans brott" såg vi efter det och jag gillar ju Leif GW Persson, om han ler så kan man ju tro att det beror på att han har magknip för ler, det gör han inte i onödan..
Sedan såg vi en Irländsk dokumentär som hette "Knuckle" och handlade om resandefolk på Irland, olika "familjer" och hur de slogs mot varandra!?
Ja, knuckle betyder ju knoge och det var ju så, att de slogs mot varandra med knytnävarna, man fick inte bitas eller slå ojuste, då blev man diskad...
"Familjerna" hade varit osams i 50 år och slagits mot varandra med jämna mellanrum och de trodde inte att det skulle ta slut inom de närmaste 200 åren..?!
Så otroligt fjantigt!!
Barnen föds in i det negativa tänkandet och indoktrineras utav de vuxna, helt sjukt!
Dagen idag...
Ja, det blir väl inte så många knop gjorda, var och hjälpte dottern städa lite i huset igår, inte betungande på något vis utan det gick hur bra som helst.
Vilket fint hus de fått hyra, jättemysigt!
Det är ett gammalt hus som är relativt nyrenoverat men med den gamla känslan kvar och en ganska stor tomt, nära stan och nära oss, kan det bli bättre?
Elvis, han är trött just nu, han har haft fullt upp med att jaga skator nu på morgonen.
Jag hade slängt ut gammalt bröd och det tar ju inte lång stund innan skatorna kommer och just idag var de visst väldigt svultna för det var massor av dem!
Men som sagt, jag sysselsatte ju vår katt och han sover djupt i sin "låda" just nu...
Ha dé!/tant raffa