Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Nu är glada julen....

Kategori: Allmänt

...slut..
Annandagen är det i dag och som sagt var, julen är slut!
I morgon är det vardag igen och det är bara att vänta in nyåret..
Här hos tant raffa har julen varit väldigt behaglig, med god mat och god gemenskap.
Lillprinsen han tyckte, att det varit en jättebra jul, med fina julklappar och god julmat (prinskorv, köttbullar, skinka och så kokt ägg utan gulan.)
Prinsessan, hon bara håller med allt vad prinsen säger, hon är som en papegoja...
Det var en fröjd, att se dem på julafton när det ÄNTLIGEN blev dags att dela ut julklapparna.
Moster, prinsen och prinsessan skötte den saken med bravur, det var en ansenlig hög som skulle till rätt ägare...
Byrackan, han höll på med sitt sista paket i dag faktiskt, det kostar på att öppna paket, man måste ta en vilopaus stup i ett när man är så gammal som han.
Den här julen, den har verkligen gått i lugnets tecken, vi har inte gjort många knop, men gud, så skönt vi har haft det.
Nu ska vi ta och äta det sista utav julmaten till middag, sedan ska jag servera skatorna det som är kvar, vägrar att plocka i och ur kylskåpet nå´t mer...
Hoppas, att alla får en god fortsättning och att alla njuter av tillvaron, för det ska jag göra.
Ha dé! / tant raffa

Nu kan julen....

Kategori: Allmänt

...få komma, för nu är maken/husse hemma igen!
Äntligen har "husbonden" kommit hem, byrackan och jag var till Västerås och hämtade honom i dag.
Nu är det meningen, att han ska vara ledig till den 14/1-08, då ska han tillbaka till England.
Byrackan och jag ville hämta "husbonden" för det var så längesedan vi träffade honom och på så vis fick vi ett par "bonustimmar" med honom...
Det kan kanske verka fjantigt, men vi älskar faktiskt vår "husbonde" och vill ha så mycket tid tillsammans med honom som möjligt...
Just nu så ligger "husbonden" och byrackan och vilar lite middag, för "husbonden har varit vaken sedan 02.00 i natt och han vill så gärna vara pigg och alert när det blir på spåret i kväll, det är ju för sjutton Hoa-Hoa som är med och tävlar och det vill vi inte missa..
Tant raffa, hon ska förbereda lite middag, det ska bla. bli hasselbackspotatis och en köttbit, till det så tror hon att det kan bli kantarellsås...vi får väl se...
Vi ska också dricka ett gott rödvin till det...
Nu vill tant raffa och byrackan önska ALLA en GOD JUL & ETT GOTT NYTT (blogg) ÅR!
Ha dé!/Kramar tant raffa

Äntligen..

Kategori: Allmänt

...så har jag kunnat boka in min mans hemresa från England!
Förhoppningsvis så kommer han hem på fredag, det var ju meningen att han skulle kommit hem som i dag, men så blev det inte...
Lillprinsen, han var så orolig att morfar skulle missa julen, så han skulle minsann ringa och tala om för morfar att nu fick han lov att komma hem..
Nu är det faktiskt längesedan min man var på hemmaplan, skjutsade ner honom till Västerås den 12/11.
Har han/vi tur så kan han vara ledig till efter trettonhelgen, det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.
I dag så har inte byrackan och jag gjort så mycket egentligen, (men när jag tänker efter så blir det ju lite i alla fall.)
Det är ju så, att man gör saker hela tiden, man plockar lite här och där, man tvättar och hänger tvätt, man lagar mat och man diskar, ja, det går "förunt" hela tiden.
Hur det än är så går ju dagarna och de går fort ibland också...
Tänk, om en vecka, ja då är julen snart över..
Det finns ingen anledning att få prestationsångest, det är som jag säger, julen kommer och julen går..
Nu ska byrackan och jag ta en kopp thé, ja, byrackan han vill nog inte ha thé, men en smörgås, det säger han nog inte nej tack till..
Ha dé!/ tant raffa

Svinkallt....

Kategori: Allmänt

....är det ute, det tycker både byrackan och jag.
Det var -15 grader när jag drog upp rullgardinen i morse och det var så vackert, med all rimfrost som är som ett snötäcke nästan.
Vi har ingen snö, men det ser ut som det ändå eftersom det är så kallt och så mycket frost.
Det är "upp och nedvända världen", här i mellersta Sverige så är det svinkallt, ,men uppe i norr, ja där är det "varmt"..
I dag måste byrackan och jag verkligen lägga i en högre växel när det gäller julförberedelsena...köttbullar, det är det enda vi hitintills åstadkommit, antar att de nära och kära önskar lite annat att äta än det på julbordet...
Men, hur det än är, så tänker jag inte stressa eller ha dåligt samvete för att jag inte gjort det eller det, julen kommer och julen går och det väsentliga är ju att vi träffas och har det mysigt.
Lillprinsen, han tycker att det är sååå spännande, han räknar dagarna (ja, han räknar allting, är i den åldern) och han säger att det pirrar i magen.
Lilla prinsessan, hon är ju livrädd för allt som har med tomten att göra så hon längtar nog inte.
Men, vi ska inte ha någon tomte, det är ju onödigt att skrämma henne ännu mer utan Prinsen, prinsessan och moster får vara tomtar och dela ut julklapparna som tomten varit hit med natten till julafton..
Vi, morfar och jag har fått lova prinsen, att vi inte ska elda i kakelugnen ifall att tomten kommer...det kan ju vem som helst förstå, att man inte kan elda då...
Nej, nu ska jag och byrackan planera dagen, det ska handlas och det ska donas..
Ha dé! / tant rafa

Har just....

Kategori: Allmänt

...ätit middag för mig själv, som vanligt....
Tycker, att det är jättetråkigt att sitta och äta för mig själv, men kan ju trösta mig med, att det smakade väldigt bra.
Gjorde en rotfruktsgratäng och till den stekte jag fläskkarré och tog ett glas rött vin.
Det är såååå tråkigt med helgerna när maken är borta på jobb, vet inte hur jag ska göra, för att de ska gå fort.
I dag har jag och byrackan varit till lillprinsen och prinsessan och fikat, vi blev bjudna på nybakade pepparkakor och det var väldigt gott, det tyckte byrackan med, han blev bjuden på de som var mer svarta än bruna..
Kommer ihåg, när mina barn var små, de fick ju alltid baka pepparkakor och det var bland det tråkigaste jag visste...degen tar ju aldrig slut!!
Men, på den tiden hade vi en annan byracka som älskade allt som hade med pepparkakor att göra...han snodde varje gran som tillhörde pepparkakshuset vartenda år..
Vi såg, att han varit framme och snott eftersom det fanns spår efter florsocker på mattan under bordet där pepparkakshuset stod och det försvann ju granar hela tiden....
Han älskade också pepparkaksdeg, vilket gjorde att han blev dålig i magen och det var inte roligt...
Byrackan, han gillar också pepparkakor i alla dess former, men han är inte "manisk" som vår andra byracka, han kunde göra vad som helst för att få en pepparkaka.
Vi ska snart gå ut en sväng byrackan och jag, han kommer inte att gilla det för det är svinkallt ute och han vägrar ju att ha täcke på sig.
Ja, vägra och vägra, sätter jag på täcket så sitter det ju där, men han varken kissar eller bajsar om han har täcke på sig...
Vitsen med att gå ut med honom är ju att ha ska "göra ifrån sig"...eller...
Nej, det här duger inte, nu får jag lov att göra lite nytta, på så vis så går tiden lite fortare.
Ha dé! /tant raffa

Lucia...

Kategori: Allmänt

...har jag varit och tittat på nu på morgonen.
Det var ju barnbarnen som lussade på dagis och jag lovar...de var hur söta som helst..
Det är alltid luciatåg ute på barnens dagis, förmodligen för att det är mer praktiskt så.
Man blir bjuden på glögg, kaffe eller thé och pepparkaka, det är jättemysigt.
Här hos mig var det -10 i morse och barnen hade lucia/stjärngosse kläder över sina vinteroveraller och lilla prinsessan, hon såg ut som en michelingubbe, men hon var bedårande söt..
Lillprinsen, han tyckte det var fränt med en stjärna "på pinne" så han var nöjd fast stjärngossestruten gick sönder.
Prinsen, han sjöng med i alla sånger, men prinsessan hon var hur allvarlig som helst, där drogs det inte på mun minsann..hon tittade sig mest förskräckt omkring undrandes vad sjutton det var som hände...
Mormor, hon klarade av att inte gråta av rörelse vilket är väldigt ovanligt, det minsta lilla som är rörande så nog sjutton börjar jag att gråta..
Det måste bero på åldern....
Nu har det blivit lite mildare ute, så jag ska ta med byrackan på en liten promenad hade jag tänkt, få se, om han tycker att det är en bra idé...
Ha dé! / tant raffa

Bonde söker fru...igen, jag...

Kategori: Allmänt

..förstod att Karl-Petter skulle välja det blonda bimbot!!
Hon visste inte, om Lissabon var en huvudstad eller ett land...
Men, hon var inte kass på geografi...utan, hon hade otur när hon tänkte...hmmm??
När de kastrerade småkultingarna, så var det så hemskt tyckte hon, med "skärningen"...en riktig bondmora måste jag säga..
När de sedan satt där på en restaurang i Lissabon så tyckte bimbot, att menyn borde ha varit på svenska också....
Alltså..give me a breake..
Men, som sagt var.. Karl-Petter var ju inte ute efter att få tag på en arbetskamrat, utan en livskamrat, men man undrar ju, har han inga som helst krav på en livskamrat?
Att Susanne skulle välja Per-Inge, det har man ju förstått på hennes blickar mot honom och jag tycker, att hon gjorde ett bra val.
Anders, han valde ju Isabell och det var heller inte oväntat.
Hoppas, att de står ut med varandra, de är nog lika dryga båda två, men det heter ju att "kaka söker maka".
Sist men inte minst, Fredrik...har tyckt, att det har bara varit pinsamt när de har filmat honom och tjejerna på hans gård.
Hans val, det kan jag ju förstå, men det kommer nog inte att bli någonting utav det.
Hur det än är, så har jag tyckt, att bonde söker fru har varit ett underhållande program och jag vill gärna se fler i samma stil.
Nu ska man ju få se, när de har varit på "kärlekssemester" i morgon, men det missar jag så jag får lov att titta på reprisen i stället.
Alltså, jag kan inte förstå, att man kan vara så....ja, som bimbot Karl-Petter valde..
Men, men, det blir nog bra det där..
Ha dé! / tant raffa

Då var man...

Kategori: Allmänt

....görförkyld igen då...
Det kan jag tacka min lilla prinsessa för, hon är så frikostig med pussar, det är så mysigt med pussar tycker hon.
Det ÄR mysigt med pussar, men man blir ju förkyld hela tiden!
Prinsen, han är inte heller riktigt kurant, han får vara hemma från dagis i morgon, han måste ju vara frisk på torsdag, för då ska han vara stjärngosse och prinsessan lucia..
Egentligen skulle jag velat ha dem hemma hela veckan, för det går magsjuka på dagis och det är det värsta som finns tycker jag.
Värsta scenariot är ju att alla ligger magsjuka under jul, hur roligt skulle det vara på en skala??
Usch!!!!
Och tänk på stackars morfar, komma hem från England för att bli magsjuk....
Nej, nu ska vi tänka positivt, får vi magsjuka nu, så hinner alla bli friska till jul.........
Det där med att vara förkyld, att vara helt igentäppt..
Man snyter och snyter, det tar aldrig slut på snor...sedan tar man nässpray/näsdroppar och så schvisch....så är snoret borta...
Jag undrar...vart tar det vägen?
För efter ca. fyra timmar....ja då är man lika igentäppt igen!!
Och så tar man medikamenter igen och så är man snorfri ett tag igen...osv...
Ja, jag blir inte klok på det där...
Men, det är jobbigt att vara förkyld, tycker, att det är lite väl ofta faktiskt.
Får väl acceptera att vara snorig största delen av året, vill ju inte för allt i världen vara utan dessa "snorpussar" från
lilla prinsessan.
Från det ena till det andra..
Det har ju varit flera från min familj som kommit underfund med att jag har en blogg, det har jag tyckt varit väldigt roligt fast lite pirrigt också..
Min äldsta dotter frågade mig i dag om jag tänkte annorlunda när jag skriver nu, men jag svarade, att det gör jag inte!
Det är ju så här, att min blogg, den har jag ju för min egen del och är det ju roligt om nå´n vill läsa den och att det finns de som lämnar en kommentar.
Men, jag började skriva blogg för att det fanns mycket som jag ville "ha ur mig" (låter som om jag skulle spy..)
Det har varit ett händelserikt år för mig och min familj och att få skriva av sig på bloggen har hjälpt mig jättemycket.
Om jag då skulle ha tagit hänsyn hit och dit, ja då hade det ju inte varit min blogg..
Jag står för vartenda ord jag skrivit och jag tror inte, att jag sårat nå´n.
Om jag har gjort det, ja då får jag väl be om ursäkt i så fall, jag har aldrig medvetet sårat någon i hela mitt liv (förutom mina systrar som fick spö när vi var små).
Det är många som förfasar sig över att det finns de som skriver blogg, att som de säger "viker ut sig själv och sina närmaste", det är väl upp till var och en att skriva vad de vill och att avslöja hur mycket de vill...eller hur?
Jag har också fått mailvänner genom bloggen och det är jag så glad och tacksam över, jag tycker att mitt liv har berikats faktiskt.
Nej, det här duger inte!!
Nu ska byrackan och jag ta en promenad så att han får nosa lite och göra ifrån sig lite, det finns löptikar i närheten...igen...
Ha dé! / tant raffa

På tal om...

Kategori: Allmänt

...Nobel och blå hallen..så har faktiskt jag, tant raffa varit där och ätit middag och blivit serverad utav nobelservitörerna.
Det var när min käre make hade jobbat 30 år på samma företag och de premierades med guldklocka och "blåhallenbesök"..
Det var ju en upplevelse alltihop, vi blev hämtade med taxi på morgonen hemma till tåget och när vi kom fram till Stockholm så checkade vi in på Radison Hotel vid centralen och det var ett bra hotell.
Vi blev "bussade" till blå hallen och det var såå fiint..
Det var en ceremoni där jubilarerna blev tackade och fick sin jäkla klocka (det tog en väldigt lång tid må ni tro) och sedan fick vi sätta oss till bords för att bli serverade mat.
Jag kan inte säga, att det var nå´n bra mat, det smakade inget egentligen, för de hade nog sprungit förbi med allt vad kryddor heter...
MEN...det var en trevlig "sak" att få ha varit med om, det lär väl inte bli någon mer gång.
Förresten, det var dans till Leif Kronlunds orkester och det var inte fy skam...
Det var en trevlig kväll faktiskt, man fick klä upp sig och känna sig lite speciell för en gångs skull och man blev ju mätt också.
Tänkte på det, när jag läste Liza Markluns, Nobels testamente, när hon beskrev interiören vid blå hallen, ja då visste jag hur det såg ut, det var ganska roligt.
Nu har de väl snart sänt färdigt på tv från blå hallen och Nobelfestan, det har ju varit sändningar hela dagen och jag antar, att det varit massor som tittat, det brukar ju dra storpublik Nobelpriset.
Själv har jag knappt tittat, tycker att det är så tråkigt..
Nej, nu är byrackan och jag uppe på "övertid" igen, ska släppa ut honom på "nattpinken" och sen bära upp honom till övervåningen, för att där bädda ner honom i husses säng, så att han har det riktigt varmt och gott till natten...
Byrackan, han om nå´n, kan konsten att njuta..
Ha dé! / tant raffa

Ja, så är det....

Kategori: Allmänt

...en ny vecka igen då....
Här hos mig i Dalarna, så är det bara tråkväder, det regnar och regnar så nu finns det inte en gnutta snö kvar.
Få se, om det kommer någon snö till lucia, det skulle ju vara mysigt med lite vinterlandskap då, men om jag minns rätt så var det barmark och "skitväder" förra året också.
Lillprinsen och prinsessan ska lussa på dagis, så då kommer mormor att vara där och titta.
Prinsen, han ska vara stjärngosse har han bestämt och prinsessan hon ska vara lucia.
De har övat julsånger ett tag nu på dagis, det ska bli kul att få höra dem sjunga, de är ju så gulliga....
Byrackan och jag ska hämta barnen på dagis nu i eftermiddag, sen ska vi hämta modern på jobbet, brukar göra så när barnen börjar tidigt så att det inte blir en jättelång dag för dem.
Barnens moster har gjort ett så fint pepparkakshus till dem och vi ska "greja iordning" så som barnen vill ha det, det är ju deras hus, så de måste ju få bestämma själva....
Det blir väl som med mormors lilla adventsgran, allt pynt på samma ställe och allt glitter hänger på samma gren...
Men, det är sååå fint det de gör och det är viktigt, att poängtera det också.
Byrackan, han har fått skäll av matte i dag, (fast han hör ju inget) han hade snott julgranspynt från adventsgranen, det såg jag när jag kom hem från affären och det låg rester från pyntet i soffan....
Byrackan, han bara tittade på mig precis som om...jamen, det kan väl inte göra nå´t, det finns ju mer kvar i granen...
Men, det är positivt, att han gör bus, för det är ett tecken på att han mår bra och är som han brukar vara.
Hade tänkt, att vi skulle ta en promenad nu efter lunch, men det beror på om byrackan överhuvudtaget vill gå ut i det här skitvädret, jag tvivlar...
Ha dé! / tant raffa

Det har....

Kategori: Allmänt

...varit slow motion här ett par dagar...
På grund utav att jag har som vanligt gjort mer än vad jag egentligen klarar av...
Jag kan bli så förbannad på mig själv, jag vet ju hur mycket jag klarar utan att bli helt "körd".
Det är det som retar mig, att det finns folk, som tycker att ALLA ska "dömas" lika, fast ALLA har inte samma problematik.
Jag, är "skadad" sedan 1972, jag hade inte fyllt 18 år när jag var med om en motorcykelolycka som gjorde att jag har spenderat år på sjukhus...
Jag har opererat mitt högerben 15 gånger och sista gången (som det skulle ha blivit) så fick jag sjukhussjuka i benet, på grund utav att de hade "glömt" tre dränageslangar i mitt underben....
Jag fick äta dunderpenicillin i tre år och under den tiden så värkte det hål i mitt knä med jämna mellanrum och det var inte så trevligt, det gjorde förbaskat ont!
Det som gör mig så förbannad, det är, att ortopeden de visste att jag hade slangarna kvar i benet, men infektion, de visste ingenting...
Men, ortopeden, de tyckte att jag var jobbig när jag ifrågasatte varför de inte tagit bort de där djävla slangarna när de visste att fanns där..
Jag åt alltså dunderpenicillin i tre år, jag fick gå och ta leverprov en gång i månaden för det var risk för allvarliga men....
Kontentan av det hela, det är att efter den där operationen jag gjorde så blev jag helt "körd" i hela min kropp, mina tarmar är förstörda och mina leder likaså, jag har konstant värk, jag behöver kryckor för att kunna gå utomhus, jag behöver hjälpmedel för att överhuvudtaget fungera i vardagen...men det finns ändå de som anser att ALLA med förtidspension ska kunna jobba åtminstone två timmar per dag..
Snart är det väl skottpengar på en sån som mig!
Ha dé!/tant raffa

Läste en...

Kategori: Allmänt

....insändare i lokala morgontidningen som fick mig att se rött!
Det var en kvinna, som ansåg att ALLA förtidspensioneringar skulle omprövas...
HON hade förtidspension och HON kunde minsann jobba två timmar/dag och då tyckte hon, att eftersom HON mådde så bra utav att göra det, så då kunde alla som har förtidspension också göra det....Hur puckad får man vara??
Jag skulle vara jätteglad om jag kunde jobba, det skulle vara roligt att ha ett "socialt nät" som jobbarkompisar faktiskt är och det skulle vara roligt att kunna bidra med mer pengar i hushållskassan varje månad.
Att det finns de som faktiskt skulle kunna jobba fast de har förtidspension, det vet jag, men att "dra alla över samma kam", det tycker jag är oförskämt!
Tänk, vad skönt det skulle vara, att vakna en morgon, efter att fått SOVA hela natten OCH att kunna komma upp ur sängen UTAN hjälpmedel, att SLIPPA medicinera för att överhuvudtaget kunna "fungera", det är en utopi för min del.
Men, jag skulle ju må bättre om jag jobbade två timmar/dag, enligt puckot...
Jag blir så jäkla trött på såna människor, de kan inte ha en aning om hur det är att vara handikappad, att vara beroende utav andras hjälp.
Det är så jag skulle kunna spy!!!!
Hoppas för f-n att försäkringskassan omprövar puckots pension.
Usch, jag känner i hela kroppen hur förbannad jag blir bara jag tänker på hur korkade en del är och faktiskt vilka fördomar det finns mot oss som har förtidspension.
Nej, nu måste jag ta och lugna nerverna....
Ha dé!/ tant raffa

Här blir det...

Kategori: Allmänt

....blogg på blogg eftersom det bara försvinner det jag skriver, för att helt plötsligt bara "poppa upp" som gubben ur lådan, jag tror tamejsjutton att jag blir knäpp på det här med datorer..
Nu kan ju folk tro, att jag har blivit helt senil eler att jag vill verka märkvärdig på nå´t vis.
Nejdå, jag är varken senil eller märkvärdig, det är bara det att speciellt på helgerna så funkar datorn konstigt.
Jag kan tex. inte ta emot mail eller skriva mail, det händer nästan alltid på helgerna.
Jag felanmäler men det händer aldrig någonting för det...
Ber så mycket om ursäkt om jag är tjatig, men det är kanske så här jag kommer att bli i framtiden....vem vet..
Ha dé!/tant raffa

Sket i...

Kategori: Allmänt

...att skotta i går, i stället så åkte vi till Gävle..
Vi, det var jag, äldsta dottern, lillprinsen, prinsessan och byrackan förstås.
Här hemma, snöade det och var riktigt "vintrigt", men i Gävle, där spöregnade det.
Yngsta dottern bor ju i Gävle och hon blev så glad att vi kom dit.
Nu var vi aldrig hem till henne utan vi var på stan och trängdes med vad jag tror, hela Gävles befolkning...
Vi skulle äta lunch och hade blivit rekomenderade en restaurang, som serverade buffé med bland annat amerikanska pannkakor.
Lilla prinsessan, hon hade sagt att hon ville ha pannkaka så det passade ju bra tyckte vi.
Nu var det så, att det var visst en väldigt populär restaurang så det fanns inga lediga bord och en servitris talade om att det var två sällskap som var före oss i kön...
Det som fascinerade mig då, var att lilla prinsessan, (hon är inte två och ett halvt år ännu), hon tittade allvarligt på servitrisen och sa..ja äl hunglig...och servitrisen, hon visste inte hur hon skulle göra, hon ursäktade sig flera gånger, ..till prinsessan..hon talade om att det var såå ledsamt att vi inte kunde få ett bord just då och att vi var välkomna tillbaka.
Nu gick vi till en annan restaurang, de serverade också buffé, men inte pannkakor, men det gick bra ändå...
Det är fascinerande hur de "små människorna" kan få oss vuxna att känna oss som banditer ibland.
I dag är det första advent och det är julskyltning, men jag fick min beskärda del utav det i går så jag håller mig nog hemma i dag.
Ska väl ta och skotta mig fram till loftet och "jula" till det lite där uppe.
Hoppas, att alla får en trevlig advent..
Ha dé!

Jag kan bli...

Kategori: Allmänt

fascinerad utav mycket, men när någon utav mina barnbarn kommer med nå´t som man inte förväntar sig, ja då...
Ett exempel..Äldsta dottern, lillprinsen, prinsessan, mormor och byrackan, de sket högaktningsfullt i att skotta sig fram till loftet för att "jula" i dag...
I stället för att göra det så åkte de till Gävle och hälsade på yngsta dotter/moster.
Vi var på stan och kollade i affärer...dvs. trängdes med folk till förbannelse..
Vi skulle äta lunch och hade blivit tipsade om ett ställe där de serverade en förträfflig buffé.
Lilla prinsessan, hon hade talat om att hon ville ha pannkaka..det hade hon tjatat om i flera dagar (en sak att bli fascinerad av) och på det stället serverades amerikanska pannkakor, men...det fanns inga bord lediga..Då tittade prinsessan på servitrisen, ja, hon som talade om det för oss och sa med bestämd ton...jag äl hunglig..Det är fascinerande tycker jag, att en liten prinsessa, som inte ens är två och ett halvt år, kan, med en blick och med ett tonfall, få en vuxen människa att helt tappa fattningen...
Servitrisen, hon visste inte hur hon skulle bete sig, hon talade om att det var två sällskap som var före oss i kön och mormor, hon vägrar ju att stå i kö för att få ett bord, hon går helt sonika till ett annat ställe.
Det som var så fascinerande, det var att servitrisen, hon var så full utav ursäkter, till lilla prinsessan..!!
Nu gick vi till ett annat ställe där de också serverade buffé, men de hade inte pannkakor, men prinsessan hon var nöjd ändå.
Ja, det är häftigt med "små människor", de berikar ens vardag må jag säga..
Ha dé! / tant raffa