Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Ett riktigt, riktigt...

Kategori: Allmänt

..Gott Nytt År!
Önskar jag er alla!
Ha dé!/tant raffa

Nu är dopet...

Kategori: Allmänt

...avklarat!
Nu är de "namnade" Wilgot Carl Gustav och Julius Carl Bertil i St: Kopparbergs kyrka och det var så fint så!
Mycket folk var det som närvarade och en fadder kom från Tyskland, en från Eskilstuna och två från Falun..
"Prinskorvarna" skötte sig exemplariskt hela tiden, de var så söta i sina västar och röda flugor (dopklänning på dem hade varit så fel) och fina byxor med hängslen dagen till ära!
Storebror hade svart kavaj, svarta byxor, vit skjorta och röd fluga och så välkammad, prinsessan var förtrollande söt i sin svarta tyllklänning, glittriga strumpbyxor och svarta skor med strass och som pricken över i:et diademet som hon envisas med att ha för långt fram mot pannan..
Det som var så jättetråkigt, det var att Turebus med föräldrar inte kunde komma!
Fadern hade fått ont i magen på fredagen och ganska snart efter det börjat kräkas och det var ju inget vidare så även fast Ture och modern mådde som vanligt så bestämdes det att de skulle stanna hemma, för alla vet ju hur smittsamt det är med kräksjuka!
(Ja, det finns ju vissa äldre damer som hävdar, att det inte är smittsamt alls...)
Fikat efter dopet blev lyckat, det serverades smörgåstårta och efter det fika med en mjuk kaka och några sorters småkakor.
Kul, att det kom så många "långt ifrån", de flesta kom ju faktiskt från Eskilstunahållet och det var jätteroligt att träffa lillasyster ett par timmar.
Nu är det söndag och varmgrader, vilket jag tycker är tråkigt, för jag tycker att den snö vi har kan få ligga kvar ett par månader till..
I morgon är det nyårsafton och vad jag vet nu så kommer maken och jag fira in det nya året tillsammans med Morris och det ska bli intressant att se, hur Morris reagerar på smällare och fyrverkerier.
Morris ja..
Han är mysig den katten, så fort jag går upp på toa på natten så hör jag honom komma som ett "jehu" i trappan och så krafsar han på toadörren och vill in och efter att jag sagt att han inte får sitta i mitt knä så krafsar han på dörren och vill ut igen, det slår aldrig fel, han kommer på direkten!
Nu har vi kommit på vilken katt det är som ligger och passar på Morris utanför kattluckan på kvällarna, det är grannkatten två hus ifrån oss, den som Elvis spöade upp och inte tillät sätta sin tass på vår tomt...
Nu ska väl den kattf-n (ja, så känner jag) ge igen antar jag och visa vem det är som bestämmer!
Det är ju "djurens lag" som råder, men jag blir så förbaskad då kattf-n försöker ta sig in via kattluckan, vill ju inte ha någon catfight inomhus!
Idag ska maken bjuda mig på restaurang har han sagt och jag tackar ju inte nej precis..
Ha dé!/tant raffa
 

Lugn och skön julafton...

Kategori: Allmänt

...hade vi, helt utan stress..
Träffades hos äldsta dottern och "personen" vid 11-tiden igår för julbrunsch och kom hem igen vid 23-tiden på kvällen..
Det var så lugnt  och skönt och alla var nöjda och belåtna, många julklappar blev det och så otroligt god mat!
"Personen" hade gjort något jag aldrig ätit förut, grillade fläsksvålar och jag var lite skeptisk till det först, men när jag väl smakat så tyckte jag att det var en riktig hit, jättegott faktiskt!
Turebus, han har ju sovit på "loftet" och han gillar verkligen det!
Han kallar det för "mitt loft" och visst, det är väl hans då...
Idag har vi varit och ätit "restlunch" hos dottern och tänk, det var lika gott idag!
Svärmor till dottern är där och kommer att vara kvar till den 29:e och efter det tycker jag att dottern ska ha guldmedalj!
Behöver jag säga något mer...
Ibland tycker jag att folk ska hålla tyst..
Folk fattar inte hur det är att ha tvillingar, "dubbelt jobb" säger de och tror att det bara är dubbelt, jo tjena!
Har man två lika gamla som inte är synkroniserade för fem öre, då kan man lätt räkna med att det ALLTID är någon av dem som är vaken på dagen och ofta även på natten och att få in det i huvudet på en äldre dam, det är inte det lättaste! (Åtminstone då man väljer att inte lyssna!)
Men, att påstå att barn på ett halvår är bortskämda för att man tar upp dem i famnen då de är ledsna, då blir tant raffa lite irriterad och att sedan säga, "hade jag haft dem så skulle de få skrika sig trötta och att skrika stärker bara lungorna"...!?
Ja, ja, tror ju inte att hon blir anlitad som barnvakt..
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

En riktigt...

Kategori: Allmänt

...GOD JUL!
Vill jag önska alla!
Ha dé!/tant raffa

Julen...

Kategori: Allmänt

...närmar sig..
Kan inte påstå, att ja känner mig stressad på något vis, har slutat med det!
Julen kommer och julen går, ingen mening med att stressa upp sig och må dåligt.
Vi kommer att vara hos äldsta dottern på julafton, det kommer både bli julbrunch och julmiddag där och vi bidrar allihop till det, perfekt!
Att vi kommer att vara hos dem, det beror på att de har störst utrymme och så finns allting till tvillingarna inom räckhåll, behövs inte släpas med en massa utan allt finns!
Julklapparna har inhandlats, vi vuxna har ju slutat ge varandra och bara det underlättar enormt, huvudsaken är att de små får sina paket och gärna många sådana!
De sista som vi köpte var varsin babypulka till Wilgot och Julius, de måste ju få åka pulka nu i vinter, snö har vi ju så det räcker..
Ska fråga prins Elliot om han har lust att vara tomte, vi brukar inte ha någon tomte, men tänkte att det kanske skulle vara roligt för honom att få klä ut sig lite och i år är ju Ture så stor att han är lite nyfiken med det där med tomten.
Att vi inte haft tomte utan delat ut julklapparna ändå, det beror på att prins Elliot var så jädrans rädd för tomten när han var liten att vi tyckte att det var lika bra att skippa det och det har funkat bra!
Morris, han är mysig han..
Ja, inte på nätterna kanske...
Så fort jag eller maken går upp på toa på natten så kommer han springande upp för trappen och "pratar" HÖGT!
Länge håller han på också, ända tills han väckt den som ligger kvar och sover!
Men, det gör inget, han är så snäll och go och han gillar verkligen barn!
Han ville att lilla prinsessan skulle borsta honom och så fort hon tänkte sluta så visade han att han ville att hon skulle fortsätta och det är så roligt att se, helt olik Elvis!
Bara en sån sak, att Morris, han vill inte ha "blöt" mat utan han äter bara torrfoder och det gör ju ingenting, för det ska visst enligt de som "förstår sig på" vara bättre och man får väl tro på det då..
Nu ska jag ta och diska efter middagen som ikväll bestod av fiskplanka och idag blev det torskrygg, så jäkla gott!
Ha dé!/tant raffa
 
 

Gävle...

Kategori: Allmänt

...ska jag strax åka till..
Ska vara barnvakt till Turebus!
Yngsta dottern ringde igår och undrade om jag hade något speciellt för mig idag och jag sa som det var, att nej, det har jag inte!
Då undrade hon om jag hade möjlighet att komma över till Gävle och vara med Ture ett par timmar på eftermiddagen då hon hade ett jätteviktigt möte på jobbet.
Ture ska vara hemma från dagis i dag också eftersom han kräktes lördag/söndag och hon vill vara helt säker på att han inte smittas.
Jag tycker ju att det ska bli jätteroligt att få rå om honom alldeles själv för en gång skull och jag är nästan 100% säker på att det kommer att bli filmtittande, det är ju Nicke Nyfiken som är favoriten och som Ture kan titta på hur många gånger som helst..
Ute är det inte så kallt, ett par minusgrader bara, det kommer smååååå snöflingor, knappt så att man kan säga att det snöar..
Morris är lugn idag, det har tydligen inte varit någon grannkatt på besök inatt och skulle det vara så, att det kommer in andra katter, då får vi skaffa en ny kattlucka, en med chip...
Dyrt som sjutton, men vad ska man göra?
Hoppas alla får en fortsatt bra tisdag!
Ha dé!/tant raffa

05.22...

Kategori: Allmänt

...for rullgardinen i sovrummet upp med världens smäll!
Gardinstången hoppade ur sina fästen och allt ramlade ner på adventsljusstaken!
Maken, han sov...
Hade så fruktansvärt ont i mitt högerben så jag kunde inte somna om och gick ner på undervåningen tillsammans med Morris (han springer fort som attan före mig i trappen) och gjorde iordning en kopp kaffe.
Satte mig på altanen och läste tidningen då jag hör Morris låta som en hund...han morrar och "skäller" där han ligger och tittar ut genom kattluckan som var stängd, det är ju hårdplast så han ser ut genom det..
Jag reser mig upp och går fram till altandörren, tittar ut och ser en stoooor mörk katt sitta på trappen och rätt som det är så flyger kattf-n rakt mot kattluckan och försöker ta sig in!
I ren reflex så sparkar jag och foten far genom kattluckan och jag tror, att jag träffade inkräktaren för han for iväg som ett jehu genom trädgården!
Morris, han blev så rädd att han försvann inåt i huset!
Maken, han sov...
Nu har det gått tre timmar och inte förrän nu vågar Morris sig ut på altanen och jag säger då det, det är väldig skillnad på Morris och Elvis, Elvis hade aldrig tillåtit en annan katt komma så nära kattluckan utan att ha spöat skiten ur den..
Nu är klockan snart 9 och jag känner mig ganska trött, det har varit jobbiga nätter ett tag, men jag tröstar mig med att det kan ju inte bli värre....eller?
Äsch, ska inte klaga, det finns ju alltid små "solglimtar", mina underbara små kungligheter bland annat..
Förresten om en vecka är det julafton!
Ha dé!/tant raffa
 

Blir så förbannad...

Kategori: Allmänt

...på maken ibland!
På förmiddagen var det ett sådant tillfälle..
Telefonen ringde och jag var upptagen vid diskhon, maken var på övervåningen, där vi har en enhet att svara i...
Jag hann (eller ville) inte svara och jag tänkte ju, att maken kan ju svara han också..
Eftersom jag inte svarade så kom han ner och var skitsur, det var ju hans bror som ringt!
Ja, det såg vi på displayen..
Jamen, det är väl bara att ringa upp honom tyckte jag, men det skulle ju ältas just det att jag så sällan svarar i telefonen, något som jag gör medvetet många gånger för jag avskyr att prata i telefon, har alltid gjort!
Ska det vara något att älta om?
"Ring själv för f-n om du tycker att det är så roligt att prata med folk"...sa jag och sen dess har han varit tjurig!
Kan tala om, att jag har ingenting att prata med hans bror om, vet ju att brodern inte gillar mig speciellt mycket heller för den delen och jag har så svårt att sitta och "småprata" i just telefon, mycket beroende på att jag hör så dåligt och vetskapen att personen i andra änden bara pratar för att vara "artig", det gör att jag ännu mindre vill svara då det ringer...
Ute har det blivit väldig temperaturväxling, från -18,5 igår kväll till -2  just nu!
Snöar gör det och maken kommer nog att få att göra under helgen då han åtagit sig att skottasnö på de ställen han klippte gräs i somras.
Det är ju bra, då får han motion!
Morris, han håller sig mestadels inomhus, han går ju ut också och det händer att han kommer in i "full karriär" för att hinna på lådan för kissande och bajsande!
Duktig katt!
Nu ska jag ta och åka en sväng, ska hälsa på mina små kungligheter hade jag tänkt..
Hoppas alla får en bra lördag och trevlig 3:e advent imorgon!
Ha dé!/tant raffa

Det var med stor njutning...

Kategori: Allmänt

...de bastade igår kan jag säga!
"Tänk va skönt att få tina upp ordentligt" sa "personen" efter att ha kommit upp från bastandet, dottern och prinsen tyckte likadant.
Det som var så synd, det var att prinsen ett tag efter att de kommit hem fick hemsk huvudvärk och kräktes, vi tror att det var migrän, för han hade så ont att han inte kunde prata stackarn!
Men, efter att ha kräkts och sovit hela natten vara han som vanligt i morse igen, men fick ju vara hemma från skolan förstås.
Idag har de fått värmefläktar från ett byggbolag så det är hyfsat varmt i huset, men de har taskigt med varmvatten och det kan ju vara jobbigt med småbarn, men det går!
Jag bodde ju omodernt med bara kallvatten, vedspis, fotogenkamin och kakelugn när äldsta dottern var liten och vi överlevde ju...
Kommer så väl ihåg då jag fick en modern lägenhet på två rum och kök, det var på min födelsedag och jag var sååå lycklig!
Tänk, att slippa hugga/bära ved och fotogen och att bara vrida på kran så kom det varmvatten!
Dottern, hon badade varenda dag, ibland flera gånger!
Det var då det...
Nu eldar maken och jag i kakelugnen för det blir kallare och kallare ute, just nu är det -16,5 och kvicksilvret ska sjunka mycket mer enligt prognosen, imorgon kommer det att vara svinkallt och jag tror, att Morris håller sig inomhus, han trivs bäst i husses säng, där är det varmt och skönt!
Nu ska jag titta på TV, det är ju onsdag och "Bonde söker fru", därefter "Grey´s anatomy", en perfekt kväll!
Ha dé!/tant raffa

Välbehövligt bastubad...

Kategori: Allmänt

...blir det för äldsta dottern och "personen" i eftermiddag/kväll..
Ja, har man knappt någon värme i huset där man bor så behöver man få tina upp!
Igår ringde dottern och frågade om hon kunde få komma över med de små "prinskorvarna" för de hade skorstensbrand!
Det var på grund av pelletsbrännaren/pannan det blev så, eller rättare sagt berodde det på hur pelletsen hade sprutats in av leverantören och eftersom det hade varit vajsing med just det så bildades det tjära som antändes och brandkåren var dit, ännu en gång!
Den här gången var det mer jobb för dem (brandkåren eller räddningstjänsten som det heter) och nu har de eldningsförbud i pannan och i täljstenskaminen de har i vardagsrummet, det är meningen att elpatronen ska "gå in" och täcka upp med värme, men det är inget vidare med den tydligen...
Kontentan blir ju, att de går och småfryser för det är ju mellan 6-8 minusgrader ute så nu har vi satt på bastun och jag har gjort köttfärssås som de ska få till middag.
Alla tre prinsarna kommer med, inte prinsessan för hon vill "vila" sig från sin storebror så hon är hos fadern efter skolan idag och hämtas upp imorgon bitti för transport till skolan igen.
Storebror, han kan ju så mycket (enligt honom själv) och han är inte den som inte "prackar på" henne det hela tiden!
Skönt att det går att lösa på ett smidigt sätt!
Jag var ju på dansuppvisning i lördags, det var prinsen som hade sin show och det var så bra!
Riktigt, riktigt stolt mormor kan jag tala om!
På söndagen var det meningen att jag skulle bevista prinsessans show, men jag var orolig i magen, (inte kräksjuk) så jag stod över, men Ture och hans moder kom från Gävle och tittade istället och han hade varit så glad att få träffa sina kusiner!
Morris, han blir mer och mer hemmastadd, är fortfarande försiktig utav sig och är väldigt lugn..
Äter dåligt tycker vi att han gör, han har liksom inget som han visar att han tycker väldigt mycket om förutom rökt skinka och ost, ska kanske servera honom en skinksallad....
Han kommer och möter oss i hallen när vi kommer hem efter att ha varit borta och handlat tex. och han kommer upp till övervåningen då vi ropar på honom, så han börjar ju lyssna till sitt namn, eller så är det för att vi låter så fjantiga på rösten..."Mollllliiiiss" kom! Så låter vi, det är ju inte klokt egentligen!
Ja, huvudsaken att vi trivs med varandra och det gör vi!
Ha dé!/tant raffa
 
 

Hutlöst...

Kategori: Allmänt

...dyrt tycker jag att det är..
Ja, alltså de små kungligheternas dansuppvisningar!
Uppvisning både lördag och söndag blir det eftersom de går i olika åldersgrupper och givetvis måste man som anhörig gå på båda!
Inte nog med att det är svindyrt för dottern att ha dem på just dans som fritidsaktivitet, jag tror att det kostar över tusenlappen vardera per termin och det tycker jag är dyrt!
Inte nog med det, vi kommer alltså att gå, jag , dottern och "personen", en föreställning per dag lördag-söndag och det kostar 780:- och eftersom det är så, att de dansar olika grupper så får vi lov att betala för prinsen på lördagen och prinsessan på söndagen eftersom de givetvis vill vara med och titta de också, det betyder 200:- till!
Det är ju fasen inte klokt, nästan tusen spänn!
Men, jag har läst om andra dansskolor som även de tar hutlöst betalt, för hutlöst tycker jag att det är!
Ja, inte nog med det, det ska ju vara "rätt" klädsel till uppvisningen också och även det får ju föräldrarna betala..
Dyrt blir det!
Idag har vi varit till Kupolen äldsta dottern, Wilgot, Julius och jag och jag måste ju säga, att de skötte sig exemplariskt de små "prinskorvarna", det fanns ju hur mycket som helst att titta på.
Det är roligt att gå med tvillingvagn för det är så många äldre herrar (faktiskt) som frågar en massa och som pratar med "prinskorvarna", det var en man som frågade om vagnen (direktimporterad från USA för då blev den avsevärt billigare) för han hade tvillingbarnbarn och han tyckte att vagnen verkade så smidig och det är den.
Inte en enda kvinna brydde sig, men flera män, kul!
Morris, han har gått ut via kattluckan, det kom han på alldeles själv och tog samma väg in igen!
Jag tror, att han är äldre än 2-3 år, han är så lugn och har en så "klok" blick och att han njuter av sin tillvaro, det kan man nästan se.
Han är ingen "kelkatt" precis, men han älskar att bli borstad av matte, vi kan hålla på hur länge som helst, han bara njuuuuter!
"Fjäskfärs" var nog det mest hemska han kunde tänka sig, erbjöd honom det igår och han trodde nog att matte blivit alldeles tokig!
Finns inte mycket likheter med Elvis inte och det tycker jag är bra, för Morris är Morris!
Nu vill jag önska alla en fin 2:a advent, var försiktiga när ni går ut, det kan vara snorhalt!
Ha dé!/tant raffa
 

Bara 20 dagar kvar...

Kategori: Allmänt

..till julafton!
Ja, det börjar dra ihop sig och jag vet som vanligt inte hur jag ska "lägga upp" saker och ting..
Vi ska ju vara hos äldsta dottern med familj och vi ska ha "knytis", vilket är jättebra tycker jag!
Men....jag är ju så "sen i starten" och velar hit och dit när det gäller julklappar till barnbarnen..
Wilgot och Julius har ju redan fått sina utav oss (matstolar med tillbehör) och det blir bara varsin liten leksak i paket, men de större barnen är det mycket svårare med!
Tror, att det får bli antingen presentkort eller kontanter, åtminstone till stora prinsen Elliot, då kan han köpa Starwarlego eller tv-spel och få de han vill ha..
Var och tittade efter en väckarklocka (!?) till prinsessan, för det har hon önskat sig, men kunde ju som vanligt inte bestämma mig!
Turebus, han har jag köpt en "prinsessklänning" till, enligt önskemål från modern och jag köpte ju alla "prinsess/utklädningsklänningar till stora prinsen så....
Igår var jag till Gävle en vända, det var Ture som ringde, han var hemma från dagis eftersom han var lite hängig och Ture ville att mormor skulle komma och då gjorde jag det!
Kallt som f-n var det, -23 grader hemma hos dem, vi hade "bara -21,5 och idag har vi omkring 17-20 kallgrader så det gäller att elda i kakelugnen.
Morris, han har inte varit ute ännu, vi väntar till i morgon, då ska det visst bli lite varmare.
Han finner sig i att vara inomhus och han är fortfarande lika lugn, en riktigt mysig kattherre!
Nu ska jag ta och steka lite fläsk, ska servera maken stuvade makaroner, blev sugen på fläsk med lök och det passar ju till!
Ha dé!/tant raffa
 

Ifrågasätts...

Kategori: Allmänt

...hela tiden..
Har man en åsikt när det gäller våra invandrare så är man liksom per automatik rasist och Sverigedemokrat!
DET retar mig!
Skulle aldrig någonsin rösta på SD, men har väl rätt att tycka och tänka ändå...eller?
Ha dé!/tant raffa