Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Välbehövligt bastubad...

Kategori: Allmänt

...blir det för äldsta dottern och "personen" i eftermiddag/kväll..
Ja, har man knappt någon värme i huset där man bor så behöver man få tina upp!
Igår ringde dottern och frågade om hon kunde få komma över med de små "prinskorvarna" för de hade skorstensbrand!
Det var på grund av pelletsbrännaren/pannan det blev så, eller rättare sagt berodde det på hur pelletsen hade sprutats in av leverantören och eftersom det hade varit vajsing med just det så bildades det tjära som antändes och brandkåren var dit, ännu en gång!
Den här gången var det mer jobb för dem (brandkåren eller räddningstjänsten som det heter) och nu har de eldningsförbud i pannan och i täljstenskaminen de har i vardagsrummet, det är meningen att elpatronen ska "gå in" och täcka upp med värme, men det är inget vidare med den tydligen...
Kontentan blir ju, att de går och småfryser för det är ju mellan 6-8 minusgrader ute så nu har vi satt på bastun och jag har gjort köttfärssås som de ska få till middag.
Alla tre prinsarna kommer med, inte prinsessan för hon vill "vila" sig från sin storebror så hon är hos fadern efter skolan idag och hämtas upp imorgon bitti för transport till skolan igen.
Storebror, han kan ju så mycket (enligt honom själv) och han är inte den som inte "prackar på" henne det hela tiden!
Skönt att det går att lösa på ett smidigt sätt!
Jag var ju på dansuppvisning i lördags, det var prinsen som hade sin show och det var så bra!
Riktigt, riktigt stolt mormor kan jag tala om!
På söndagen var det meningen att jag skulle bevista prinsessans show, men jag var orolig i magen, (inte kräksjuk) så jag stod över, men Ture och hans moder kom från Gävle och tittade istället och han hade varit så glad att få träffa sina kusiner!
Morris, han blir mer och mer hemmastadd, är fortfarande försiktig utav sig och är väldigt lugn..
Äter dåligt tycker vi att han gör, han har liksom inget som han visar att han tycker väldigt mycket om förutom rökt skinka och ost, ska kanske servera honom en skinksallad....
Han kommer och möter oss i hallen när vi kommer hem efter att ha varit borta och handlat tex. och han kommer upp till övervåningen då vi ropar på honom, så han börjar ju lyssna till sitt namn, eller så är det för att vi låter så fjantiga på rösten..."Mollllliiiiss" kom! Så låter vi, det är ju inte klokt egentligen!
Ja, huvudsaken att vi trivs med varandra och det gör vi!
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: