Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Fyyyyyy vilken påsk....

Kategori: Allmänt

...det blev...
Ja, roligare har man ju haft än denna påsk, som för övrigt inte är slut ännu!
Tvillingarna var ju sjuka, de kräktes och bajsade i parti och minut från onsdagen och i fredags så kände jag, att nu är det kört!
Mycket riktigt, man kan verkligen säga, att jag blev totalt dränerad!
Kände mig hyfsat bra när jag vaknade imorse och det var så skönt, ända tills maken for upp som skjuten ur en kanon från sängen ut på toaletten och kräktes! Jisses, så han kräktes!
"Personen" kräks också och har "näradödenupplevelser" han med och den där påskmiddagen, den får vi nog ta till midsommar istället!
 
Prins Elliot och prinsessan Elvira kom hem till modern igår efter att ha varit hos fadern och faktiskt ett par dagar extra för att slippa den värsta smittan, men nu så är det ju fullt av baciller i huset igen.... jag hoppas verkligen att de klarar sig...
 
Julius, han är såååå grinig och gnällig, men det är tänder på gång i överkäken, skulle tro att de spricker fram väldigt snart, kanske redan imorgon och man förstår ju, att det måste göra fruktansvärt ont på den lille stackaren.
 
Wilgot, han är familjens lilla pajas!
Alltid ett stort leende och han tokar sig för att få alla att skratta, även sin tvillingbror och han älskar all mat till skillnad mot brorsan som grinar illa åt allt!
Väldigt, väldigt olika är de!
 
Morris, han tyckte säkert att eftersom det är påsk så ska man äta fågel och kom därför in med en sådan i morse, vi tackade och släppte ut den igen, föredrar kyckling eller kalkon faktiskt!
Ha dé!/tant raffa
 

"Hasta Kvasta"...

Kategori: Allmänt

...är det väl som gäller ikväll antar jag..
Ja, det är ju på skärtorsdagen man ska flyga till Blåkulla och jag lär ju först och främst leta fram kvasten!
Den svarta katten, den har jag ju, Morris är ju kolsvart!
 
Men, det blir inte alltid som man tänkt sig..
Har varit hos äldsta dottern och "twinsen" sedan tidigt i morse eftersom hon är ensam hemma med dem just nu och båda hade börjat kaskadspy igår kväll och hade hållt på hela natten, så hon var ganska slut som människa!
Kan ju inte göra annat än att finnas där och hjälpa till så gott det går och den som är mest "utsatt" är Wilgot, just nu kommer det "bakvägen" och jag ljuger inte, om jag säger att på en timme så bytte jag sju blöjor!
Stackarn!
De har ju kaskadspytt ett X antal gånger också....
 
Annars så är de ganska pigga mellan varven, de prejar varandra med gåstolarna och något som är härligt att se, det är att de kommunicerar med varandra och de "spelar pajas" för att få varandra att skratta!
Men, de är ju stora karlarna nu, blev ju 9 månader igår!
Inte klokt, vad tiden går fort!
 
Så...
Eftersom Wilgot och Julius är sjuka och även maken så blir det inget besök från Gävle i helgen och jag förstår det, de har ju varit sjuka i stort sett hela året och undviker i största möjliga mån att bli smittade..
 
Morris, han har varit inne hela dagen, jag tror att honkatten slutat löpa för det är så lugnt utanför..
 
Soligt och fint har det varit idag också, kallt på morgonen och plusgrader under dagen och jag hoppas att det blir fin imorgon också, för då ska min stora prins Elliot dansa uppe på Lugnet och Clash of nations och jag kommer troligen att vara där då.
 
Nu vill jag önska alla en riktigt Glad Påsk!
Ha dé!/tant raffa

"Pippina pippar"....

Kategori: Allmänt

...så sa äldsta dottern när hon var liten och det var fågelsång hon menade..
I morse var det fågelsång redan vid 6-tiden och det är väl ett säkert vårtecken om något!
Ett annat vårtecken är ju de skrikande katter som befinner sig på vår tomt, vi räknade till sex stycken maken och jag och längst upp på altantrappan låg Morris som en riktig buddha!
Är ju övertygad om att Elvis aldrig skulle ha tillåtit en enda utav dem att beträda tomten utan ett riktigt slagsmål!
Det är skönt att Morris inte har samma "fightingspirit" som Elvis..
 
Maken, han är dunderförkyld och jag tycker faktiskt lite synd om honom..
Tror att jag är på väg att bli krasslig jag också, känner mig inte på topp, det är något på gång i kroppen och det vore ju typiskt om man skulle bli liggande i påsk då Turebus äntligen kommer på besök!
 
Vi ska sammanstråla hos äldsta dottern, det blir lite knytkalas, fast om sanningen ska fram så står nog jag för den mesta maten...
Köpte en lammstek idag och jag hoppas ju att den kommer att smaka bra, är ju inte så förtjust i får/lamm, men vet att de flesta anser det vara en delikatess.
 
Påskägg har jag fixat åt de små kungligheterna, de tre minsta får inga sötsaker utan det blir andra grejor istället och de två äldsta får en slant så att de kan köpa vad de vill.
Måste ju säga, att jag har blivit lite "bekväm" med åren..
 
Ute är det ett strålande väder, många minusgrader på morgonen, men varmt på dagen och det har varit likadant i över en vecka och man kan ju hoppas, att det håller i sig över påsken, men...
Ha dé!/tant raffa
 

"Vårdagjämning"...

Kategori: Allmänt

..är det idag...
Visst känns det att våren är på gång, även fast det är snöoväder, snålblåst och minusgrader!
Det är ju faktiskt ljust ute när klockan passerat 18-tiden och det är väl positivt!
Jag tycker det är bra att "våren tvekar" för då brukar det bli ganska bra sommar.
Förra året var det + 16,8 grader i Falun samma datum som idag och då vet man ju med facit i handen hur eländig sommaren blev!
 
Känner mig väldigt trött och jag undrar vad det kan bero på..
Kan ju inte påstå, att jag överanstränger mig så det kan jag utesluta, kan ju vara det att jag har så mycket värk och det går åt ganska mycket energi till att orka med den, är så fruktansvärt trött på att må dåligt!
Men, men, det kan ju bli bättre...vem vet?
 
Maken, han ojar sig över att han är stel och har ont i ryggen, jag skulle vara jättenöjd med "bara" det, men var och ens smärta uppfattas ju olika och han har säkert väldigt ont..
(Kan ju inte låta bli att tycka, att han känner efter ganska rejält..)
Nej, nu var jag dum!
 
Idag har jag stekt strömming och gjort ättiksströmming till maken, han gillar det skarpt och det var så bra pris på strömmingsfileér så ja, varför inte?
Skulle aldrig ställa mig och rensa strömming, tycker det är så äckligt, det har jag alltd tyckt!
Fiskar väldigt gärna, men se rensningen den får andra sköta!
 
Ska åka över till äldsta dottern en sväng på eftermiddagen, stora prinsen Elliot är hemma från skolan, han har ont i halsen och det var ett par dagar sedan jag träffade "Knoll" och "Tott" som vi brukar kalla twinsen, det händer så mycket med dem varenda dag, de lär sig hela tiden något nytt.
Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 

Vilket jäkla tjat om våren...

Kategori: Allmänt

..det är i alla forum..
Det är den 19 mars och det brukar vara vårvinter det datumet!
Nu kommer det ju mer snö, som är väldigt vanligt förekommande just denna tid, det är kallt och ganska rejäl kyla också, vilket även det är vanligt...
Men, det verkar på folk som att de aldrig upplevt månaden mars förut!
Hos mig är det idag en blek morgonsol, lite snöande och omkring 10 minusgrader, som det brukar vara alltså!
 
Inatt hade vi sovgäster på loftet, det var äldsta dottern och lilla prinsessan som sov där, de hade en mor/dotterkväll och hade sovit som "klubbade oxar" båda två!
Dottern "hotar" med att flytta dit eftersom det är så skönt att sova där, lugnt och "fridfullt" (låter som en kyrkogård..) säger hon och det tycker alla som bott över där.
 
Jag har inga som helst planer för dagen, maken är ute och går med sin kompis och två hundar, kommer väl hem snart för nu är det en timme sedan de gick.
 
Jag skulle behöva städa, för det är katthår både högt och lågt, han fäller rejält Morris!
Men, få se hur det blir...
Hoppas nu alla får en bra dag i det "hemska" vädret som de flesta tycker att det är...
Ha dé!/tant raffa
 

In´t som alla andra...

Kategori: Allmänt

...in´t...
Vi är "som vi är" maken och jag..
Igår sa maken vid frukosten, "vad roligt det skulle vara att få se Sixten Jernbergs museum som de nyss invigt"..
Jaha, sa jag, med då åker vi väl och tittar på det då!
Kan ju tala om, att museumet liller i Lima, som i sin tur ligger mellan Malung och Sälen, det är 17 mil enkel resa!
Alldeles nybyggt ligger Sixten Jernberg museum vid Limedsforsen norr om Lima och det var en restaurang också som hette "lilla Sigrids skafferi" och de hade så god, vällagad buffét (fylld lunchkorv med senapssås, pasta Carbonara och olika sillsorter) ett dignande fräscht salladsbord, nybakat bröd, varmt gott kaffe och kaka, ja, det var perfekt!
Spelade inte så stor roll, att själva museumet var under uppbyggnad, de hade inte alla pokaler och plaketter (tror jag det heter) för det var så trivsamt där att alla milen var värda att köra!
 
Idag har vi varit på hemmaplan, inga större ovationer om man så säger..
Har varit till Wilgot och Julius en sväng och de är förkylda igen!!
De hinner bara vara friska ett par dagar mellan sjukdomsperioderna och jag förstår att dottern är trött!
Det blir ju ingen sammanhängande sömn på nätterna precis...
 
Nu ska jag göra lite middag, det serveras färsk torsk tillagad i ugn med lite grädde, brukar bli väldigt gott!
Ha dé!/tant raffa
 
 

Man kan ju inte klaga på vädret...

Kategori: Allmänt

...i alla fall..
Svinkalla nätter och strålande sol på dagen, det är ju bara hur bra som helst!
Skulle man trots det klaga så kan det ju vara på att det är lite väl kallt på morgonen kanske...
 
Var ju till Gävle i lördags och där har de snö!
Ja, så jädrans mycket snö!
Vi har inte haft hälften av vad Gästrikland/Hälsingland har fått och det kommer att  ta tid innan dotterns trädgård töat fram!
Mysigt var det att få träffas och umgås med alla barnbarnen på en och samma gång, ja, de vuxna var ju också roligt att träffa..
Maken, han stannade hemma, han fick "despans" att se på skidor för han missade ju både Vasaloppet och den där otroliga femmilen alla pratar om!
 
Kollade på Melodifestivalen och jag tyckte det var rätt låt som vann!
Han har en otrolig röst Robin och efter att Alexander Bard dissat honom totalt i Idol så var det ännu bättre att han vann tycker jag, där såg man ju, hur långt Army of Lovers gick, spelar ingen roll hur mycket man spökar ut sig, det är rösten det hänger på.
Maken han höll på Louise Hoffsten och javisst var hon bra, men inte "fullt ut" tyckte jag.
 
Igår var Julius och Wilgot hit med föräldrarna och fikade och Wilgot, han blev rädd för Morris!
Så fort han såg Morris (och det var ju ofta eftersom han hela tiden kollade var katten var) så började han gråta, men Julius han bara skrattade han!
Har jag sagt förut, att de är olika?!
 
Idag var vi bjudna på lunch hos dottern och "personen", det bjöds på bouillabasse och det var så gott!
Det är "personen" som tillagar allt som har med havet att göra eftersom dottern aldrig varit så förtjust i "seafood", men hon har lärt sig att tycka om räkor och färsk fisk, det tycker ju jag är otroligt, men..."när fan blir gammal blir han religiös" heter det ju!
 
Jag har på spisen just nu, frikadeller i tomatsås och ska koka lite pasta till det, ett glas rött blir det till också, även fast det bara är måndag, man måste ju se till att varje dag är en fest!
Ha dé!/tant raffa
 
 

Vårvintern när den är som allra finast..

Kategori: Allmänt

...är det idag..
I morse när jag gick ut till postlådan och hämtade tidningen så var det nästan 10 minus, solen sken och fåglarna kvittrade, det var en så härlig känsla!
Det står inte på förrän våren är här, men först ska det tydligen enligt SMHI bli rejält kallt på nätterna, fast det gör inget eftersom det blir dagsmeja senare på dagen.
 
Idag har jag inte gjort så mycket ännu, hängt lite tvätt bara och snart ska jag åka och handla, har fått för mig att jag ska baka lite kakor som jag vet, att alla barn gillar och det är vaniljhorn.
Ska ju till Gävle på lördag och uppvakta Ture som fyllt 3 år!
Tänkte att jag skulle bidra med åtminstone en sorts kakor, äldsta dottern har bakat tre eller fyra sorter, allt för att yngsta dottern ska slippa stressa inför kalasen, ja, det blir kalas i dagarna två!
 
I morgon ska jag hämta maken i Västerås och det ska bli riktigt skönt att få hem honom, det tycker nog både Morris och jag.
Men, nog kan man vänja sig vid att ha en make som är borta på jobb igen...
Ha dé!/tant raffa
 

En stolt liten tjej...

Kategori: Allmänt

...var mormors prinsessa igår..
Hämtade prinsessan Elvira efter skolan igår och så åkte vi till Borlänge och Kupolen.
Hade bestämt mig för att ta några timmar tillsammans med henne, bara hon och jag och hon skulle få köpa sig ett par vårskor.
Det är intressant att studera en 7,5-årig tjej som får bestämma alldeles själv vilka skor hon ville ha och efter att ha varit i alla skoaffärer på köpcentrat i vilka hon snabbt "scannade av" utbudet, bestämde hon sig för ett par svarta sneakers i "skinn" med lite snudd på kilklack och tydligen det absolut "hetaste" i skoväg denna vår och som hon testade hur de var att hoppa med (rep) och hur bra de var att liksom gå på tå med (vad nu det skulle vara bra för?) och hon speglade sig hur länge som helst i affärens speglar!
Lyckan i hennes ögon då jag sa, att "vi köper dem om det är just de du vill ha" och lyckan då hon efter att vi kommit ut ur affären fick sätta sig och byta från sina vinterstövlar till de nya skorna, den var obetalbar!
"Jag tror inte att det finns någon mer i klassen som har så här fina skor och vet du mormor, jag känner mig jättehäftig och frän" sa hon, mormors lillslarva!
Det var precis det jag ville att hon skulle få känna, att hon var/är speciell!
Kändes väldigt skönt i mormorshjärtat faktiskt!
Ha dé!/tant raffa
 

Vinden har mojnat...

Kategori: Allmänt

...efter att det stormade som f-n igår och inatt!
Tycker inte om blåst och definitivt inte stormvindar!
Får så förbaskat ont i kroppen när det blåser friskt, det "ilar" och det är inte skönt om man så säger...
 
Vasaloppet körs idag och jag håller lite koll på tv:n för det ska ju rapporteras vidare till England och maken.
Han tycker det är lite tråkigt att vara borta just den här tiden då det är mycket skidor att se på och Vasaloppet, där är det viktigt att vara med och se från starten enligt honom..
 
Var till dottern igår och det är så roligt att se tvillingarna, hur de far fram med sina gåstolar, det är rena rama tivolit och radiobilar (gåstolarna) de prejar och springer för att krocka med varandra!
Avundsjuka har de också börjat visa och så snor de grejor för varandra hela tiden!
Just nu är de friska (vet att man inte ska yttra de orden) och idag ska visst hela familjen till Romme alpin och åka slalom, de har ju väldig tur med vädret, strålande sol och "lagom" blåst
 
Jag och Morris, vi håller oss och nog hemma, eventuellt att jag tar och sätter mig i lä ute i trädgården en stund..
Ha dé!/tant raffa