Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Jaha, så har det gått en vecka...

Kategori: Allmänt

...igen..
 
Vet inte vad det är med mig egentligen, jag som gillade att skriva på min blogg..
 
Vad har hänt sen sist?
Ja, inte mycket kan jag tycka, det "knallar på" i sina gamla vanliga spår..
 
Twinsen är sjuka, eller rättare sagt Wilgot är sjuk, han har öroninflammation, för vilken gång i ordningen vet jag inte och jag antar att han ärvt sin mors öron, hon hade öroninflammation jämt och ständigt när hon var liten, likaså yngsta dottern.
Snoriga är de både Julius och Wilgot och Julius, han är "lättkräkt", faktiskt den mest "lättkräkta" jag någonsin träffat och är han då förkyld...ja, då är det ännu värre och på dagis börjar de nog förstå att det inte är någon form av magsjuka när han "lägger en pizza" då och då!
Modern, hon har ju varit tvungen att "vabba" och det är ju synd eftersom hon börjat ett nytt jobb, men barnen går ju alltid i första hand, men jag tror att det är dagisdax imorgon, de har varit hemma sedan i torsdags.
 
Morris, han har varit lite "låg" och "annorlunda" mot hur han brukar vara och maken blir ju så orolig, ja det blir ju jag också, men inte lika som han och eftersom Morris blir 12 år nu i maj så är han ju en gammal katt (det står överallt att en katt blir gammal vid 12) och man får ju ta med i beräkningen att det kan tillstöta vissa åldersrelaterade saker...
Fast, idag tycker jag att han är som han brukar, det kan ju vara så, att han också har en eller ett par dåliga dagar emellanåt.
 
Idag har vi varit upp på vårat loft och tittat hur det blir efter brand/vattenskada och jag säger då det, vilka killar det är som håller på där uppe!
Så otroligt fint blir det och de är så duktiga!
Vitvaxad panel/pärlspont är det på väggar och tak mot furu förut och skillnaden är enorm!
Nytt golv är också lagt i furu och det ska vaxas, inte lackas och det har maken erbjudit sig att göra.
Balkong/trappa/altan, det kommer snickarna att fixa när snön och eventuell tjäle försvunnit, det är ju ingen brådska och det kommer att bli så bra så!
Var noga med att berömma killarna och man riktigt såg hur de växte!
En jättebra firman som heter STH bygg (Svärdsjö Trä Hantverk & Bygg AB) och jag kommer att rekommendera dem till alla som behöver bra snickare!
 
Ha dé!/tant raffa

Jo, jag lever..

Kategori: Allmänt

...än så länge..
 
Tänk, att det blir så långa glapp mellan mina blogginlägg nuförtiden..
Beror väl på att det inte händer så mycket i mitt liv kanske och det som händer är inte så intressant..
 
Maken är hemma från England och herreminje, nu håller han på att bli förkyld!
Det vet ju alla, hur karlar är då!
"Kan inte förstå varför det ska rinna från näsan hela tiden"...jamen, snyt dig då!
Vojne, vojne!
 
Äldsta dottern har börjat på nytt jobb (igår) och jag håller tummarna att twinsen inte blir sjuka, det är inte lätt för henne då eftersom "personen" just nu befinner sig någonstans vid Gambias kust och det ser ut som att resan blir förlängd, inte 4 veckor som det är sagt utan det lutar åt 5-6 veckor!
Nu är det ett väldigt "piratvatten" h*n befinner sig vid och det är ju ganska oroligt om man så säger eftersom det är en oljetanker och lasten är väldigt attraktiv...
Jobbigt också då det inte finns någon som helst täckning för mobil eller data, annars så kan de ju skypa med varandra och på så vis ha en daglig kontakt, men som sagt, noll täckning!
 
Roliga är de Julius och Wilgot!
Att vara 1,5 år och så fulla i sjutton, det är häftigt!
Wilgot är den som gör mest "sattyg", det skiner "sattyg" om hela han och Julius, han är den som hakar på och står bredvid och skrattar!
Roligt har de tillsammans och hemma är det Wilgot som tar plats, men på dagis är det helt tvärtom, där är det Julius som "regerar" och det är ju lite kul kan jag tycka!
Månar om varandra gör de och gråter en så brukar den andre gå och hämta nappen och stoppa in i munnen på den som gråter, det ser verkligen gulligt ut.
 
Elliot och Elvira, de går i skolan och de har börjat åka buss till och från (inte varje dag då de är hos modern) och de klarar det bra, ett ansvar de växer in i och det måste få ta lite tid, det är inte alldeles lätt det där med tidtabeller, men de har ju hjälp och sällskap av varandra.
 
Ture, han var till tandläkaren på 4-årskontroll och hon frågade, när han åt godis?
"Det ska jag göra när jag blir större" svarade Ture, som aldrig har smakat godis!
Hon blev lite paff tandläkaren, att han aldrig ätit godis, men Tures moder talade om, att de tycker att "den dagen kommer den också och då tar vi det då".
Fika får han göra Ture och det är han nöjd med, en bulle eller kaka, bra så!
Twinsen har heller inte introducerats bland sötsaker, de får frukt och bär och det tycker jag är bra.
Har läst bloggar där det är 4-5-åringar som varit till tandläkaren och lagat hål och det tycker jag är lite väl tidigt, men så äter de väldigt mycket sötsaker också och jag, jag fattar inte hur man kan skriva det på sin blogg, jag skulle då skämmas!
Men, det är ju jag det...
 
Ute är det väldigt fint faktiskt, snöar lite lätt och är omkring 5 kallgrader, det ska bli kallare redan imorgon, men det gör inget!
Tänk, att det redan är den 21 januari!
Snart har hela månaden gått och det står inte på förrän våren är här, när Vasaloppet har varit ( första helgen i mars) så brukar det bara schvischa till så...
Ja, förhoppningarna är ju det förstås, men man vet ju inte, det blev ju inte vinter förrän i januari, det kanske blir förskjutet...
Men jag blir så full i skratt på folk, det finns så många som skriver på FB och bloggar att "nu vill vi ha vår"...men, det har väl aldrig blivit vår i januari!?
Nu är det vinter och det ska det vara ända fram till mitten på mars, om nu jag skulle få bestämma..
 
Hänga tvätt ska jag göra nu, sen blir det att tillaga kokt torsk och äggsås, det ska bli gott det!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Nu har vintern kommit...

Kategori: Allmänt

...och snön ligger vit..
 
Jag gillar egentligen inte vintern, men i år så har jag verkligen saknat snön eftersom det varit så mörkt och trist så länge!
Men som sagt, nu har vintern gjort sitt intåg, det är kallt och kanske en dm snö, alldeles lagom tycker jag!
 
Kallt är det som sagt och jag fick lära mig ett nytt ord igår, EU-migrant och det syftar på tex Rumäner som bygger "kåkstäder" i Stockholmsområdet.
En reporter från Rapport var där och intervjuade några som bodde där och det var ju så synd om dem, för de hade ju inte fått några jobb och de frös..
Jag gillar inte "snyftreportage", det är ingen som bett dem att komma till Sverige.
Det är en jädrans skillnad på flyktingar som flyr undan ett krig och på de som kommer hit enbart för att tigga, vilket de gör och sen ska man tycka synd om dem för att de fryser...
Ja, fryser gör våra hemlösa också, men om de bygger skjul att bo i, då blir de bortmotade för se, det får man inte göra!
I vissa kommuner måste man ha bygglov för att bygga en koja till barnen..
Är nog en riktig surkärring jag!
Vet, att min yngsta dotter inte delar min uppfattning, hon anser att alla ska få komma, det gör ju inte jag, vi har inte resurser att försörja tiggare från icke krigsdrabbade länder..
 
Ja, ja...
 
Maken, han är i England, skjutsade honom till flyget igår och han blir nog där en vecka den här gången.
Morris, han saknar husse när han är borta, det är ju husse som kelar med honom heeela tiden, matte har inte samma tålamod..
 
Nu ska jag ta och göra lite nytta, har en tendens att slappa när jag är ensam hemma, tycker att "äsch, det där gör jag sen"..
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Redan den 7 januari..

Kategori: Allmänt

...och inte klokt va fort det går, hej och hå!
 
Man kan ju inte tro att det är januari månad då man tittar ut och möts av en grön och fin gräsmatta och lite fågelkvitter!
 
Idag är det nästan fem grader varmt och det är så mörkt och grått och har så varit den senaste veckan, otroligt mörkt faktiskt!
Man blir ju lite deppig...
 
Skönt att helgerna är över, man blir ju så dagvill, det är tisdag idag fast jag har ju måndag jag...
Funderar på om jag ska ta och plocka ner granen, ljusstakarna får stå framme och lysa upp ett tag till, det behövs!
 
De äldsta små kungligheterna börjar skolan idag och de börjar med studiedag!
Sååå bra mormor sa Elliot, då blir det en tredagars-vecka och det passar mig perfekt!
Ja, han går i 5:an och då läggs det lite mer ansvar och press på dem, vilket jag kan tycka är bra, men jag förstår att han gillar att få en extra "ledig" dag..
Elvira, hon skulle inte ha nåt emot att gå till skolan idag, hon går ju "bara" i 2:an och har inte alls så mycket läxor och så har hon massor med kompisar i skolan, vilket inte Elliot har..
 
Hade Elliot och Elvira här i helgen och det var meningen att vi skulle åka till Gävle i söndags, men det blev inget av med det eftersom Elliot kräktes på natten.
Ingen magsjuka kunde vi konstatera på dagen sen, men jag ville ändå inte utsätta andra för eventuella smittor, man kan aldrig vara för säker och är det magsjuka så gäller ju 48-timmarsregeln..
Ja, en regel som jag tycker alla ska följa då slapp vi mycket mag/kräksjukor!
 
Maken, han är hos kiropratorn just nu, problem med ryggen som vanligt och han brukar bli hjälpt av sin "kotis" som han gått hos i många år och det är ju bra!
 
Nej, nu ska jag ta och göra lite nytta, en maskin med tvätt riktigt skriker om att få bli upphängd på tork!
 
Ha dé!/tant raffa