Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Jaha, så har det gått en vecka...

Kategori: Allmänt

...igen..
 
Vet inte vad det är med mig egentligen, jag som gillade att skriva på min blogg..
 
Vad har hänt sen sist?
Ja, inte mycket kan jag tycka, det "knallar på" i sina gamla vanliga spår..
 
Twinsen är sjuka, eller rättare sagt Wilgot är sjuk, han har öroninflammation, för vilken gång i ordningen vet jag inte och jag antar att han ärvt sin mors öron, hon hade öroninflammation jämt och ständigt när hon var liten, likaså yngsta dottern.
Snoriga är de både Julius och Wilgot och Julius, han är "lättkräkt", faktiskt den mest "lättkräkta" jag någonsin träffat och är han då förkyld...ja, då är det ännu värre och på dagis börjar de nog förstå att det inte är någon form av magsjuka när han "lägger en pizza" då och då!
Modern, hon har ju varit tvungen att "vabba" och det är ju synd eftersom hon börjat ett nytt jobb, men barnen går ju alltid i första hand, men jag tror att det är dagisdax imorgon, de har varit hemma sedan i torsdags.
 
Morris, han har varit lite "låg" och "annorlunda" mot hur han brukar vara och maken blir ju så orolig, ja det blir ju jag också, men inte lika som han och eftersom Morris blir 12 år nu i maj så är han ju en gammal katt (det står överallt att en katt blir gammal vid 12) och man får ju ta med i beräkningen att det kan tillstöta vissa åldersrelaterade saker...
Fast, idag tycker jag att han är som han brukar, det kan ju vara så, att han också har en eller ett par dåliga dagar emellanåt.
 
Idag har vi varit upp på vårat loft och tittat hur det blir efter brand/vattenskada och jag säger då det, vilka killar det är som håller på där uppe!
Så otroligt fint blir det och de är så duktiga!
Vitvaxad panel/pärlspont är det på väggar och tak mot furu förut och skillnaden är enorm!
Nytt golv är också lagt i furu och det ska vaxas, inte lackas och det har maken erbjudit sig att göra.
Balkong/trappa/altan, det kommer snickarna att fixa när snön och eventuell tjäle försvunnit, det är ju ingen brådska och det kommer att bli så bra så!
Var noga med att berömma killarna och man riktigt såg hur de växte!
En jättebra firman som heter STH bygg (Svärdsjö Trä Hantverk & Bygg AB) och jag kommer att rekommendera dem till alla som behöver bra snickare!
 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Så spännande med loftet, äntligen nåt bra! Men stackars twinsen och deras mamma. Hoppas mamma trivs på nya jobbet i alla fall.
    Kram!

    2014-01-28 | 19:16:02
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Det skulle vara introduktion för dottern denna vecka, men det har funkat ganska bra via telefon och mailkontakt och imorgon ska twinsen till dagis.
    Är så glad över att loftet blir bra, hade mina betänkligheter innan, men det blir så jädrans bra!
    Ha dé!/Kram

    2014-01-28 | 23:12:54
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • paula i pörtet säger:

    Hej, säger du att katten redan är gammal vid 12. Jag inbillade mig att katter blir över 20 år gamla om dom inte råkar ut för nåt i trafiken eller så. Jag tror dom räknar något medelvärde och eftersom många trafikdödas så blir medelåldern lägre. Hoppas han mår bra igen, mina går inte ut alls mer än Torsten som går ut för att göra sina behov.
    Ha en fin helg/kram

    2014-01-30 | 22:05:57
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:
    En katt verkar bli gammal vid 12-års ålder, det är väl då som krämporna kommer kanske..
    Just nu tycker jag att Morris är som vanligt, kanske dricker lite mer vatten, men jag vet inte riktigt.
    Tror att det finns en risk att man "väver in" mer än man behöver ibland....särskilt maken ;)
    Ha dé! /Kram

    2014-01-31 | 23:36:54
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: