Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Årets sista dag...

Kategori: Allmänt

....är det idag..
 
Många skriver en slags "årskrönika" över det som hänt, det kommer inte jag att göra!
 
2013 var ett innehållsrikt år, med både glädje och sorg, som alla andra år...
 
Ser fram emot 2014 då vi ska göra en hel del saker tillsammans i vår familj och jag hoppas att alla får vara friska.
 
Vill nu önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
 
Ha dé!/tant raffa

"Vanlig fredag"...

Kategori: Allmänt

....är det idag...
 
Jaha, då var julen över för den här gången och jag måste verkligen styka under, att det var helt utan stress!
 
Den 22/12 åt vi julbord vid Falu Gruva och innan dess hade vi haft grötbrunch och julklappsutdelning hos äldsta dottern och alla var där!
Barnbarnen var jättenöjda med dagen som sådan och med sina julklappar.
 
Tyvärr så fick yngsta dottern i Gävle halsfluss på juldagen, så hennes jul har ju varit allt annat än angenäm...
 
De äldsta barnbarnen har varit hos fadern sedan julafton och kommer att fira nyår med modern och det vet jag att alla ser fram emot!
 
Jättetråkigt väder har det varit hela tiden!
Spöregn varvat med duggregn, mörkt och trist och flera varmgrader!
Har aldrig under hela min livstid ( och jag är gammal jag ) varit med om varmare och mer snöfri jul, gräsmattorna är alldeles gröna, nästan så man skulle behöva ta ut gräsklipparen!
 
Maken, han tjatar att vi ska åka iväg och kolla på en ny dator till mig, men jag vill vänta tills "mellandagsrean" lugnat sig lite, vill inte ut och trängas med en massa folk, avskyr ju det i vanliga fall och nu är det värre än vanligt!
Behöver en ny dator, den här pajar ihop vilken dag som helst, men den har ju några år på nacken så...
 
Hoppas nu att alla får en skön helg, det står inte på förrän det är nytt år och jag säger det igen, "inte klokt så fort tiden går"!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Julkort...

Kategori: Allmänt

...skickar jag inga i år..
 
Har bestämt, att i år skickar inte jag några julkort till mina vänner eftersom jag har alla (nästan) på Facebook och önskar dem god jul där!
Istället så ger jag dessa pengar som kort och frimärken skulle ha kostat + lite mer till behövande i Sverige och det UTAN mellanhänder, alltså inte till Röda Korset eller Rädda Barnen eller liknande, de som sitter med generaldirektörer som lyfter miljonbelopp i lön, nej tack!
 
Surkärring?
Javisst!
Är så trött på alla som skor sig på andras elände, det står mig upp i halsen!
 
Riagården här i Falun brukar vi alltid ge pengar till, det vet vi går direkt till verksamheten och det känns bra att de som inte har det lika "förspänt" som vi, får möjligheten till mat i magen och tak över huvudet, åtminstone ett tag i alla fall...
 
Frälsningsarmén brukar jag hjälpa med att hålla grytan kokande och så får man alltid "guds välsignelse" utav den som står vid grytan och det tycker jag känns så skönt på nåt vis..
 
Fattiga barnfamiljer finns det gott om och där kan man också gå in och göra en insats, vad som än sägs i media så finns det en stor barnfattigdom i Sverige!
Tänk, så många föräldrar det är som inte har råd att ge sina barn en julklapp och det svider i mitt hjärta när jag tänker på det, vet precis hur jävligt det kan vara och just julen är en hemsk högtid.
 
Tänk, så priviligierad jag är nu, med en make, hus, friska barn och barnbarn, möjligheten att ge dem både mat och julklappar och en väldigt, väldigt bortskämd katt!
Fast....vägen hit har ju varit lång och kämpig bitvis..
 
Nu vill jag passa på att önska alla en riktigt..
 
GOD JUL!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Luciagenrep...

Kategori: Allmänt

...har jag varit på ikväll..
 
Har under mina år som förälder varit på många Luciatablåer, men ingen kan slå det jag varit på ikväll!
 
Min största prins Elliot (och prinsessan Elvira) går på en skola som heter Söderbaumsaka skolan och är en friskola här i Falun, en skola som dottern är väldigt nöjd med, väldigt nöjd!
 
Det är tradition att femmorna står för Lucia, ja, mestadels, men niorna är också med och det som de bjöd på var helt otroligt genomtänkt och vackert!
Det var så att jag satt med en klump i halsen från första tonen och jag hade "ståpäls" mest hela tiden!
 
Det märktes att de hade tränat intensivt i över en månad, de har inte haft läxor, utan all tid har gått åt till att "nöta in" programmet och alla låtar.
 
Det var ungdomar som spelade fiol, cello och trumpet och det var så bra gjort!
 
Luciasången sjöngs på Italienska för att på slutet då de tågade ut övergå till Svenska och det var enormt vackert!
 
En perfekt kväll alltså!
 
Ha dé!/tant raffa

Andra advent..

Kategori: Allmänt

...är det idag..
 
Vaknade till en kall morgon (ja, enligt mig) det var -15 grader och det tycker ju jag är 10 grader för mycket!
Snö har vi, det är väl en 25-30 cm och det räcker!
 
Morris, han är snäll han, kommer in med småfåglar till matte och han kan väl inte förstå varför jag inte reagerar så där jättepositivt, för det gör jag inte!
Kan tala om, att det är ett fasligt jagande innan man får tag i f-nskapet för det är ju inga döda djur han kommer med, färskt ska det vara!
 
Igår var det dansuppvisning och eftersom de små/stora kungligheterna dansar i olika föreställningar så blir det så att man måste gå både dag och kväll, det är så otroligt viktigt för dem!
Det allra bästa var nog att moster från Gävle också kom och tittade, Ture fick vara hemma med fadern för de hade fått främmande och det hade blivit så sent för lillprinsen i alla fall.
Jätteduktiga är de på att dansa och det var två jättebra föreställningar!
Det dansas idag också, men idag faller det på faderns lott att vara publik..
 
Maken är kvar i England, han kommer hem på tisdag och hur höga är oddsen att han och "personen" landar på exakt samma tid, men en på terminal 2 och den andra på terminal 3?
Jag ska åka till Arlanda och hämta dem, gruvar mig lite för det kommer att vara mörkerkörning hela vägen och det gillar jag inte nåt vidare, men jag kör nog bara ditvägen..
 
I morgon bitti ska jag klippa mig, ser som vanligt ut som en tvättbjörn i skallen efter fem veckor, kan inte förstå att håret växer så fort!
Ska bli riktigt skönt att bli av med det!
 
Nu ska jag ta och göra mig iordning och åka över till Julius och Wilgot en stund, dottern behöver säkert handla och det kan ju vara skönt att slippa ha vildbasarna med sig, passar på då de ska sova middag.
 
Ha dé!/tant raffa