Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Låååångt mellan inläggen...

Kategori: Allmänt

...är det..
 
Idag är det den sista april och Valborgsmässoafton, vädret är "sådär", det blåser ganska kallt, växlande molnighet och på radion sa de att det var stor risk för nederbörd i form av regn under seneftermiddagen/kvällen.
 
Vi har inga planer på att ge oss ut för att kolla någon brasa maken och jag, det är skönast hemma!
 
Var ju på "pyttedansavslutning" i lördags och han var så duktig vår lille Ture!
Ensam kille bland alla dessa småtjejer (3-4 år) och han bugade så fint när publiken applåderade!
 
På söndagen var det "dopfest" för alla barn som döptes förra året och det var en stor samling av folk, trevligt var det och Ture med moder var med också, det blev så att de sov kvar på loftet hos oss, det är alltid lika mysigt att få umgås lite extra med Ture.
 
Idag vid 15.30-tiden ska maken besiktiga sin motorcykel, han har bestämt sig för att sälja den eftersom han åker så lite med den och det är väl klokt, en motorcykel ska rulla längs vägarna, det mår den allra bäst utav.
 
Ett nytillskott har det blivit i "familjen", det är äldsta dottern som skaffat en hund!
En liten (med betoning på liten) dvärgpincher, fast jag tror att det är mer än pincher i henne, för det är en hon och hon heter Nahla, är tre år (betänkligheter där med) kuperad svans så hon är inte från Sverige från början och så lugn och snäll, lydig också och hur det än är, om hon är äldre än tre år så har hon fått det bra nu, för det märks på henne att hon inte haft det så roligt alla gånger, lillslarvan...
Hon är så liten, väger bara 2 kilo!
Morris, han väger dryga 5 kilo han!
 
Hoppas nu alla får en riktigt trevlig Valborg och 1:a Maj!
Ha dé!/tant raffa

Fullmånen...

Kategori: Allmänt

...som lyser så starkt uppe på himlavalvet, den gillar jag inte!
 
Vet, att det kommer att vara krångel att sova inatt, men jag är ändå tacksam att det inte är en gång i veckan som det är fullmåne!
 
Tänk, idag ringde telefonen och det var maken som svarade..
"Nämen, är det du som ringer" sa han och blev så glad!
Det var en gammal farbror som maken brukar klippa gräset åt som ringde och som ville förvissa sig om att maken kunde komma i sommar också.
 
"Det vet du, allt fixar sig och är jag inte hemma, då ser jag till att det kommer någon och klipper åt dig" sa min snälla make.
Han ska ju tillbaka till England i juli och blir troligen där 1-2 månader, så jag måste ju också få hjälp med klippningen, det kommer "personen" att se till att jag får och jag tror maken ska be honom om hjälp till den gamle mannen också..
 
Annars så har maken idag "renoverat" våra trädgårdsmöbler..
Ja, "man ska ju inte köpa nytt om det går att laga" finns det vissa i familjen som tycker och när det gäller maken, då byter man inte bara den bräda som är angripen, nej då, man byter allihop! Sparar bara själva ramen och bygger på den!
Nu blev det bra, jag ska införskaffa en burk Cuprinol (ädelträ) imorgon och plaska på, då blir det så bra så!
 
En ny "pjåp" till torkvindan har jag också "fått" idag!
Ja, det är som en stor skruv som man skruvar ner i marken och i den är det ett rör som man stoppar ner torkvindan i och "vips" så står den rakt!
Kan ju tala om, att det underlättar när man ska hänga tvätt...
 
Har varit till äldsta dottern idag, de största små kungligheterna kom hem efter en vecka hos fadern och Julius var lite blyg, men Wilgot han blev så glad!
Wilgot, han gillar sin storebror skarpt!
Så fort Elliot pratar med honom så skrattar han och det är ett enormt pussande på småbröderna från både syster och bror och det känns så skönt att veta, att de äldre längtar efter sina småbröder då de inte är hemma hos modern.
 
På lördag morgon ska jag, dottern, Elliot och Elvira åka till Gävle, det är Ture som har avslutning på sin Pyttedans!
Givetvis måste vi vara med på den!
Blir att gå upp tidigt för jag har för mig att det började 9.45!
Ja, vi har ju nästan 10 mil att åka...
 
Ha dé!/tant raffa
 

Irriterad..

Kategori: Allmänt

...på så mycket just nu..
 
Kan bero på att det är fullmåne, eller på något annat..
 
"Uppdrag granskning" ikväll om fosterbarn som farit så jäkla illa i sina fosterhem och som inte får någon upprättelse från Svenska staten, det gör att jag blir illamående!
Kränkta och misshandlade utav dem som var satta att ta hand om dem och som faktiskt fick jäkligt bra betalt för det också (det vet jag att de fick på den tiden), det är så fruktansvärt!!
 
Att de som då var barn, inte får någon som helst ersättning eftersom det var efter 1980 som all deras självkänsla och självförtroende togs ifrån dem, det är så dåligt!!
Så dåligt!!
 
Att inte åklagaren valde att tro på pojkarnas historia, utan svalde fosterföräldrarnas förklaringar, det är ofattbart och att samma åklagare fortfarande jobbar kvar på åklagarmyndigheten och nästan sitter med ett småleende på läpparna under tv-intervjun, det är beklämmande!
Nästan så jag önskade att just denna åklagare fått äta sina egna spyor, som pojkarna fick!
 
Just nu regnar det, det slår mot rutorna, fast det är omkring  fem plusgrader och det är ju positivt!
Ja, det är ju snart "natta väl"...
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Kallt inomhus...

Kategori: Allmänt

...kan man ju undra?
 
Förstår mig inte på de föräldrar som tillåter sina barn att ha mössa på sig inomhus, till och med då de sitter till bords och äter!
 
Mina små kungligheter skulle aldrig tillåtas ha mössa på sig då de är inne och definitivt inte vid matbordet!
Ja, det är lika illa med keps anser jag, man tar av den också vid matbordet!
 
Sen finns det vuxna som retar upp sig på barnen, det gör inte jag utan det är ju föräldrarna som inte tycks veta (eller skiter i) hur man ska "bete" sig och det kan jag reta mig på!
 
Ja, nu har jag fått spy ur mig lite galla så här en fredagskväll, det har regnat och varit (är) ganska svalt, omkring 5-7 plusgrader och det kan kännas lite kallt då det varit så pass varmt några dagar, man vänjer sig snabbt!
 
Maken ska jag hämta i Västerås i morgon och jag vet, att Morris kommer att bli jätteglad!
Ja, jag också förstås..
 
Ha dé!/tant raffa

"Vårregn"...

Kategori: Allmänt

..eller?
 
Ja, våren är ju här då det är plusgrader dygnet runt i flera dygn och så har det ju varit ett tag nu..
 
Idag är det torsdag och det spöregnar, vilket behövs, för trots all snö som legat kvar länge så är det väldigt torrt i marken.
Ska väl ge mig iväg ut och handla, men jag dröjer lite med det, har ju hela dagen på mig..
 
Till Eskilstuna har de åkt nu på förmiddagen, dottern, "personen" och twinsen, de kommer förhoppningsvis hem till Falun igen på måndag.
 
"Twinsen" ja...
Julius, han är för tillfället inte alls nöjd med tillvaron, han gnäller och gråter och är enormt mammig!
Annars så är han den där lille "tänkaren", inte alls så spontan som sin bror Wilgot.
Wilgot, han är familjens "pajas!
Så otroligt förnöjsam och lätt att aktivera och njuter av livet, med spring i gåstol och mat!
Han älskar mat, förutom blomkål och banan vilket Julius gillar skarpt!
De är så olika i ALLT!
Wilgot, han blir arg han om det är någon annan som sitter i mormors knä, då skäller han så det hörs minsann!
 
Har sagt till dottern, att Julius måste få ta mer plats, han försvinner lätt bakom Wilgot som är så intensiv och faktiskt mycket större än Julius.
Längre är han och väger mer, har större händer och fötter och han är stark minsann!
 
Julius, han är grönögd och ganska ljus i håret, precis som sin far, Wilgot, han är brunögd och mörkhårig, precis som sin mor!
Elliot och Elvira, de är blåögda och har mörkbrunt hår, så en av fyra fick bruna ögon och det är ju kul!
(Ett "arv" från mormor) Jag har ju bruna ögon och innan jag blev gråhårig så var jag väldigt mörk, så pass att en gång i en affär så frågade en invandrare från vilket land jag kom ifrån...
Ja, jag var ganska solbränd då också..
 
Få se, om jag ska hämta maken vid flyget imorgon eller på lördag, som vanligt så är det svårt att få klara besked av engelsmännen, men till helgen är han troligtvis hemma igen.
 
Ha dé!/tant raffa

Lära sig hålla käften...

Kategori: Allmänt

...kanske...
Ligger nog inte så bra till hos "personen" just nu..
 
Var dit en sväng på förmiddagen och Julius skulle sova, han är väldigt "mammig", men har ju en pappa hemma också, så dottern lämnade över Julius till fadern som TROTS att Julius skrek som...ja, han SKREK och fadern håller fortfarande på med den där jäkla Iphonen!
Jag kunde efter ett tag inte hålla käften längre utan sa, "lägg ifrån dig mobilen och håll pojken med båda armarna så han får känna trygghet så ska du se, att han lugnar ner sig"..
 
Hur jäkla arrogant, oförskämt, irriterande är det inte med dessa mobiler/Iphones som folk inte tycks kunna existera utan nu för tiden!
Stackars barn, de blir ju aldrig sedda för dem de är eftersom föräldrarna hela tiden ska kolla mail, facebook, tradera, blocket, hemnet, skriva "statusuppdateringar" och framförallt fota allt!
 
Ja, jag vet att jag låter som en riktig gnällkärring, men se det skiter jag högaktningsfullt i!
Vill bara att de små barnen ska få den uppmärksamhet de förtjänar och jag tycker att föräldrar ska minska sitt "beroende" utav mobilen, man behöver inte ha den i handen hela tiden!
 
Såååå...jag åkte därifrån innan jag skulle vräka ur mig något mer, vet ju att jag får ha åsikter, men kanske hålla inne med dem..
Fast idag så kunde jag inte hålla käften!!
 
Men, när jag tänker efter, så måste man väl kunna ta "kritik", fast det var ju ingen kritik jag framförde, utan ett tips/råd och jag tänker alltid på barnens bästa, har alltid gjort och kommer alltid att göra!
 
Ha dé!/tant raffa

Söndag...

Kategori: Allmänt

..är det och alldeles nyss gick solen i moln!
 
Gårdagen var en riktig skitdag när det gäller vädret, snö och regn hela dagen och hela resan Falun-V-ås-Gävle-Falun!
Det blev ju en liten omväg på drygt 10 mil då jag åkte till Gävle efter att ha lämnat av maken i V-ås och flyget till England.
Han blir nog bara borta en vecka denna gång och det passar ju bra, eftersom det finns mycket att sysselsätta sig med här hemma i trädgården bara all snö försvinner.
 
I Gävle var det full hus, nästan som en "öppen förskola", det var Ture, Alfred (Tures kusin på pappans sida och jämngammal med twinsen), Elliot, Elvira, Wilgot och Julius och jag kan tala om, att ljudnivån var ganska hög mellan varven!
 
Ture, han blev så glad när "mormor åsna" kom!
Lite svårt det där med Åsa/åsna, men det gör inget att han säger fel, åsnor är fina tycker jag!
Kändes så skönt att få träff Turebus lite, han växer så det knakar nu och är ju en stor kille på 3 år!
Otroligt verbal och han tyckte synd om mig som ska vara ensam hemma när "moffa" är i England, men han skulle snart komma och hålla mig sällskap sa han..
 
Morris, han hade nog inte varit upp ur makens säng på hela dagen och följde mig som en hund då jag kom hem, ända tills han gick ut i mörkret och kom in med en livs levande råtta till matte!
Måste ha varit en "syn för gudar" när jag jagade runt den stackars råttan på nedervåningen, mörkt och eländigt som det var, men till slut så...
 
Talade om för Morris, att han får gärna föda mig, men jag vill att råttor/fåglar ska vara döda när han släpper ner dem på golvet!
 
Hackspetten var in på altanen och hälsade på nu på förmiddagen, den kom gående in via fönstret som jag har öppet lite eftersom det blir som en bastu på altanen då solen ligger på och den tittade sig omkring lite och gick sen ut igen!
Trevligt med lite besök och en jäkla tur, att Morris inte låg på sin vanliga plats..
Ha dé!/tant raffa

11 April...

Kategori: Allmänt

...är det idag och det är torsdag..
 
Mmmm...snart mitten på april och folk ojar sig över att våren inte kommit längre..
Våren är inte så hemskt sen enligt mig, det har varit väldigt kalla nätter, men annars så är det faktiskt som det brukar.
 
Nu ska det tydligen komma snö som imorgon, men redan på måndag ska det bli omkring 15 plusgrader och då blir det som tidigare om åren, det exploderar i naturen, björkarna slår ut på ett kick, tussilago och vitsippor kommer att trängas och det kommer att bli ett frenetiskt arbete i alla myrstackar!
 
Vi har fortfarande väldigt mycket snö kvar i trädgården, men den kommer att försvinna i ett nafs, bara det blir lite regn och blåst så..
 
Äldsta dottern har en kompis som åker till Kirkenes i nordnorge på söndag, hon ska dit och jobba (inom vården) och där tror jag det dröjer innan det blir vår!
Häftigt!
Googlade på Kirkenes, det är långt bort och så nära Ryska gränsen..
 
Tjänar bra gör hon och jag tycker hon gör alldeles rätt i som skippar urusla Falu kommun som arbetsgivare!
För urusel kommun är det att jobba åt, det vet jag av egen erfarenhet och jag hoppas att hon skriver en bok om hur illa behandlad/bemött man kan bli av Falu kommun!
 
Vet, att det finns de som anser att det är fel att åka till Norge och jobba, men jag tycker det är alldeles rätt jag, att få lite "credit" för det man gör OCH bra betalt!
 
Ha dé!/tant raffa

"Däckbytardag"...

Kategori: Allmänt

...har vi idag..
Våren låter ju vänta på sig, men vi byter däck i alla fall!
 
Nu har vi två bilar som det behövs bytas till sommardäck på och vi har sån tur, att vi får hjälp av en kille som har verkstad, då går det undan och maken slipper svära sig gul och blå!
Ja, svär det gör han när han byter däck för det är alltid något däck som sitter fast rejält!
 
Nu ska det visst komma mer snö och det till helgen, jag ska skjutsa maken till flyget igen, men de stora vägarna brukar ju vara framkomliga även om det kommer en och annan snödimp och maken ska ju vara borta en vecka så det hinner nog bli vår och dubbdäcksförbud..
 
Maken, han "ojar" sig fortfarande över sin förkylning, men jag sa just till honom, att "du har ju inte behövt snyta dig mer än en gång idag så den verkar ju ha blivit bättre"...
Inte det han ville höra tror jag, utan det ska ömkas, men det är liksom inte min "grej" att hålla på och ömka!
 
Annars så är väl allt "som vanligt"...
Är till dottern med jämna mellanrum och hjälper till med Wilgot och Julius, dem är det full fart på!
Tränar lite krypning, vilket inte är så populärt, humör har de kan jag lova!
Friska är de från kräksjuka/öroninflammation och diareér, nu är det "bara" vanlig förkylning..

Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 

Intensiv lördag...

Kategori: Allmänt

...var det igår..
Vi drog iväg till Eskilstuna tidig förmiddag för att först uppvakta min lillasyster i efterskott, hon fyllde 55 år förra helgen och därefter var vi och uppvaktade min storasyster som fyllde 60 år!
 
Jättefint väder var det, solen strålade från en klarblå himmel, det blåste lite "snålt" men det gjorde ju ingenting.
Men, på hemvägen så var det ett riktigt "aprilväder", det snöade så ymnigt och så stooooora snöflingor att det var riktigt otäckt!
Mellan Säter och Borlänge kunde vi inte köra fortare än 40-50 där det var 110-väg!
Jätteläskigt var det!
 
Roligt var det att få träffa nästan alla syskon, brorsan och hans fru var sjuka så de var inte med, annars så var det fullt hus!
Syskon, barn,barnbarn och hundar!
 
Morris, han hade nog tyckt att det var tråkigt att vara själv hemma för han följde oss i hälarna som en hund när vi kom hem på kvällen och hungriga trodde han säkert att vi var också..
Ja, han kom ju in med en råtta/mus och lämnade till husse, det måste ju vara kärlek det!
 
Idag har vi ingenting ppå agendan maken och jag, det är skönt det!
Vädret är "sådär", solen har varit framme och det ligger snö kvar på marken efter gårdagens snöande, men det töar väl bort ganska snart tänker jag..
 
Det är ju trots allt april och med allt vad den månaden innebär, finns ju en orsak till att det kallas "aprilväder".... lurigt!
 
Ha dé!/tant raffa

"Toppar" det hela...

Kategori: Allmänt

...med dubbelsidig öroninflammation för Julius!
Ja, tänk att han inte klarade sig från att få ont i öronen den lille kraken..
 
Annars så ska vi vara smittfria nu, om man går efter 48-timmarsregeln och det gör vi i det här huset.
Maken, han hostar och snörvlar fortfarande och det är inte klokt så han kan "oja" sig!
Ja, jag vet ju, att han var görförkyld redan innan han fick kräksjuka, men ändå...
 
Det har funnits ljusglimtar också, igår kväll såg jag Morris gåendes bredvid en annan katt utmed gatan och det värmde så i mitt hjärta att se, att han har en kompis!
För att de var kompisar, det rådde det ingen tvekan om och jag vet inte om det är en tjej, men jag tror inte det spelar så stor roll för Morris, han är så otroligt snäll denna katt!
 
Ute är det soligt idag igen och det var längesedan vi haft så bra väder så länge!
Visserligen svinkalla nätter, men dagarna är underbara!
 
Väntar på att prinsessan Elvira ska komma till oss en sväng och jag hoppas hon har sin cykel med, då kan jag sitta på trappan i solen och kolla när hon cyklar fram och tillbaka på gatan.
 
Hoppas alla får en bra tisdag!
Ha dé!/tant raffa