Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Världens sämsta...

Kategori: Allmänt

....bloggare är jag..
 
Kan inte fatta vart inspirationen för att blogga har tagit vägen?
Det händer väl inte så mycket i livet kanske..
 
Vårt loft är inte klart ännu, men det står inte på, för idag är elektrikern där och fixar det sista med elen.
Maken ska vaxa golvet, det gör man nuförtiden istället för att lacka, för lacken kan göra att brädorna spricker och jag tror att vax blir minst lika bra, det ska "härda" 4-5 dagar efter att det är pålagt och sen kan man plocka in möblemanget (som fortfarande är på saneringsfirman) och ja, det ska ju städas innan och putsas fönster, men det blir fint däruppe, det blir det!
Ture, han längtar efter att få sova på "sitt" loft, det är längesedan nu, snart ett år!
 
Bilen vår är inte heller klar, de har inte börjat med den än och det blir nog inget gjort den här veckan heller, det är ju "kortvecka" eftersom det är valborg och 1 maj..
 
Valborg ja...är väldigt glad och tacksam att döttrarna är vuxna så man slipper stå vid en kasa och frysa och vara skiträdd för alla smällare som kastas hur som helst och det där med att lukta brandrök, det är liksom inte "min melodi", tycker det luktar hemskt jag!
Sitter hellre hemma i värmen, äter och dricker nåt gott och bara "är".
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Påskafton 2014....

Kategori: Allmänt

...är det idag..
 
Alla storhelger "kommer och går" enligt mig, men visst är det roligare då man får dela den med fler...
 
Yngsta dottern med familj firar i Gävle, äldsta dottern med sin familj firar i Eskilstuna, det innebär att det bara är maken, Morris och jag här hemma..
Hade ju blivit "lovade" utav snickarfirman att trapp och balkong upp till loftet skulle vara uppsatt till påsk, men det var inte en käft här och gjorde någonting i veckan!
Lite putt blir vi maken och jag, vi har varit enormt tillmötesgående, men tycker att vi inte har ett dugg för det, så det gäller nog att tuffa till sig lite och komma med krav på saker och ting!
Alltid för snälla.....
 
På tal om påskfirande, så var jag till Gävle med påskägg igår, klart Ture ska ha ett påskägg från mormor och "moffa" fast de inte kommer hit!
I morgon åker vi troligen till Eskilstuna en sväng över dagen maken och jag, det är fint där den här årstiden och vädret skulle visst bli bra!
 
Hoppas alla får en riktigt bra fortsättning på påsken!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Får väl hoppas...

Kategori: Allmänt

...att "vindarna vänt" och vi får ha lite tur ett tag..
 
Fredagen var ju en skitdag! En riktig skitdag!
 
Först så prayade maken med "hövdingen" på firman som ska återställa vårt förråd/loft och han påstod att isoleringen inte skulle ingå i jobbet!?
Jamen...hur f-n kan det inte ingå då det var isolerat från början?
Till och med jag fattar ju, att man inte kan sätta tillbaka rök/vattenskadad isolering!
Till saken hör, att nya isolringen sitter ju redan där, mellan ytter/innervägg...
Åhhhhhhh...säger jag bara, blir så trött!!
Vi har varit enormt tillmötesgående, sa ju att det inte var någon större brådska ( i november) bara det var färdigt till påsk!
Nu är det skärtordagen på torsdag och för mig så börjar påsken då...
Vi har fortfarande ingen trappa upp till loftet och ingen balkong, det innebär att vi inte tar oss upp, om vi inte vill klättra på en stege eller nåt liknande och golvet på loftet ska vaxas, det tar sin tid och inventarierna ska tillbaka från saneringen, det är ju liksom inte bara ett..
 
Bilen, "min" Skoda Yeti står ju på verkstad och det är en hel del som ska göras och det är ett fasligt ringande hit och dit med olika försäkringar som vi har, "mobilitetsgaranti" (täcker ju ingenting) någon tilläggsförsäkring via OKQ8 och snacket med däckverkstaden, fixet med hyrbil och en massa som liksom bara kommer "som ett brev på posten"...
Nu kör jag en relativt ny automatväxlad Skoda Yeti (hyrbil) och det är ovant!
Jag har knappt kört automat förut, de gångerna kan jag nog räkna på en hand!
Väldigt "bekvämt" med automat, "man behöver ju inte ens tänka" sa jag till maken och han höll med!
Nejdå, visst måste man tänka, men bekvämt är det!
 
Ha dé!/tant raffa

Vilken jäkla skitdag det varit.....

Kategori: Allmänt

...idag...
 
Var med "min" bil till däckverkstaden igår och skiftade till sommardäck..
Idag tyckte jag att det lät som att en sten fastnat i/omkring (jag veeeet inte vad det heter) bromsskivorna (?) eller tja....
Var till Borlänge, som ligger mindre än två mil från Falun och på hemvägen så började bilen låta mer och helt plötsligt smäller det till och jag ser nåt i backspegeln som far ut över asfalten (det är en 110-väg) och jag sa till maken, att "det var visst en sten" (?!) mitt på en motorväg och jag tyckte att bilen betedde sig lite konstigt och helt plötsligt började hela framvagnen att skaka och inte lite heller!
 
Jag bromsade ner farten och höll mig så långt åt höger jag kunde och PANG!! lät det och helt plötsligt fanns det inte en tillstymmelse till styrförmåga!
Tur, att jag bromsat farten så pass och att vi inte for över i vänstra filen, där det for förbi bilar i 110 km/h och hade vi gjort det så hade jag säkerligen inte suttit här vid datorn och skrivit det här ikväll...
 
Tänk, så fort ett liv kan förändras, på mindre än en blinkning!
 
Nu trodde ju maken och jag, (vi som måste framstå som de mest godtrogna gud har skapat,) att vår tilläggsförsäkring skulle gälla, inte då!
Nämen, den gäller enbart vid motorhaveri och punktering!!!
Jamen, va faaaaan.....
Är det inte punktering då VARENDA bult är borta, däcket petar åt helt fel håll/rakt ut (och det syns på de bultar som maken, med risk för sitt eget liv hämtade från vägen (2 st), där bilar körde i MINST 110 km/h) och man ser, att däckverkstaden har förstört VARENDA bult med att skruva i dem så lång och hårt att varenda gäng var borta....
Blir så jäkla trött på försäkringsbolag som lovar än det ena, än det andra och när det sker nåt, då gäller tamejfan ingenting!
Likadant med vårat loft, idag pratade maken med snickarfirman och helt plötsligt så ska tydligen inte isoleringen ingå i försäkringen....???
Jamen, va faaaaan!!!!
Vi hade ju isolerat och jag kan ju inte tro, att man ska sätta tillbaka en rök/vattenskadad isolering vid en renovering...men, jag kan ju ha helt fel förstås....
Är ganska så sur eftersom de lovat oss att det skulle vara klara till påsk...nu är det påsk nästa vecka och det är en massa som ska göras, vaxning av golv tex (som maken åtagit sig att göra, så fort man kan ta sig upp dit) och det ska väl ha en viss torktid antar jag och sen ska alla inventarier tillbaka från OCAB och jag hade ju hoppats på att Ture (bus) skulle kunna sova där med sin familj under påsken, men det ser inte ut att bli så....
 
Vi har, maken och jag, varit alldeles för snälla och tillmötesgående, SOM VANLIGT och nu har andra dragit nytta av det, IGEN!!!
Vi måste bli lite elakare, lite mer på hugget tror jag......
 
Nu ska jag gå och lägga mig och det med vissheten att vår tid var väl inte ute ännu, makens och min....
Kunde ju ha gått riktigt illa om det sig ville..
 
Ha dé!/tant raffa

Skåne....

Kategori: Allmänt

...har vi vari till..
 
Maken fyllde 65 år i fredags (4 april) och på torsdagens morgon styrde vi kosan mot Skåne och närmare bestämt Lund!
Maken hade en liten aning om vad som var i görningen eftersom jag sa, att det var tidigt sänggående som gällde på onsdagskvällen, för vi hade en lång resa framför oss på torsdagen..
Hade mackor med stekt ägg och varsin drickyoughurt med oss, kaffe kan man köpa på vilken bensinmack som helst nu för tiden, det är ingen mening med att släpa en termos som kanske läcker och inte håller värmen som den ska..man blir bara så irriterad!
 
Vi bodde hos makens ungdomskompis, han bjöd på både kost och logi, en väldigt snäll människa!
Han har en granne, en änka som är 86 år, på sitt 87:e och som är så trevlig, hon och hennes hund Manne, som är en dvärgschnauzer på 10 år var med oss hela tiden!
Till Österlen var vi och det var vackert där, men det blåste så vi höll på att blåsa i havet när vi var till Smygehuk!
Ystad och Simrishamn fick också ett besök, Kivik sparade vi för dit ska vi på hösten någon gång.
Har ändrat inställning till Skåne, det är inte alls bara platt och blåsigt, det finns faktiskt kuperad terräng också, påminner lite om norra Tyskland tyckte jag.
En väldigt trevlig resa var det och maken, han var mer än nöjd!
 
Skönt att få komma iväg lite och byta miljö, men såååååå skönt att komma hem!
Morris, han satt på trappan när vi kom och han "beklagade" sig högljutt!
Vi ska inte resa bort tycker han, utan vi ska hålla oss hemma!
Det har inte gått någon som helst nöd på honom då äldsta dottern varit här med jämna mellanrum och gett honom färskt vatten och mat, men som sagt, vi ska vara hemma med honom!
 
Idag är det regnväder här hos mig och jag tycker det är skönt jag!
Det har ju varit så torrt så det behövs lite väta uppifrån och blir det sen lite värme och solsken, då kommer väl grönskan att "explodera"!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Coolt....

Kategori: Allmänt

...va?!
 
Har varit i Gävle idag och umgåtts med min lillprins Ture!
 
Yngsta dottern ringde igår och undrade om jag hade lust och möjlighet att vara barnvakt en stund på eftermiddagen idag, hon hade ett möte (som hade kunnat skjutas på) och Ture var hemma från dagis då han varit lite dålig i magen i helgen.
Jag hade inget speciellt för mig så jag åkte gärna till Gävle för att få träffa en helt underbar liten fyraåring som kan cykla utan stödhjul, vilket han hade lärt sig på mindre än 10 minuter!
Trampa på fort och så tvärnita så att det blir lååååånga bromsspår, det är coolt det!
Att starta själv, att bromsa och att svänga, inga problem!
Coolt va?
Det uttrycket, det är poppis just nu!
 
Mycket mys har vi haft Ture och jag och att han tycker om sin mormor, det har jag då verkligen fått känna idag, massor med kramar och pussar har jag fått och det har varit en toppendag!
 
Kallt har det varit, mellan Hofors och Sandviken kom det lite snö och tänk, jag såg två tranor på en åker på hemvägen!
Måste ju säga, att de såg lite frusna ut...
 
Ha dé!/tant raffa