Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Vilken jäkla skitdag det varit.....

Kategori: Allmänt

...idag...
 
Var med "min" bil till däckverkstaden igår och skiftade till sommardäck..
Idag tyckte jag att det lät som att en sten fastnat i/omkring (jag veeeet inte vad det heter) bromsskivorna (?) eller tja....
Var till Borlänge, som ligger mindre än två mil från Falun och på hemvägen så började bilen låta mer och helt plötsligt smäller det till och jag ser nåt i backspegeln som far ut över asfalten (det är en 110-väg) och jag sa till maken, att "det var visst en sten" (?!) mitt på en motorväg och jag tyckte att bilen betedde sig lite konstigt och helt plötsligt började hela framvagnen att skaka och inte lite heller!
 
Jag bromsade ner farten och höll mig så långt åt höger jag kunde och PANG!! lät det och helt plötsligt fanns det inte en tillstymmelse till styrförmåga!
Tur, att jag bromsat farten så pass och att vi inte for över i vänstra filen, där det for förbi bilar i 110 km/h och hade vi gjort det så hade jag säkerligen inte suttit här vid datorn och skrivit det här ikväll...
 
Tänk, så fort ett liv kan förändras, på mindre än en blinkning!
 
Nu trodde ju maken och jag, (vi som måste framstå som de mest godtrogna gud har skapat,) att vår tilläggsförsäkring skulle gälla, inte då!
Nämen, den gäller enbart vid motorhaveri och punktering!!!
Jamen, va faaaaan.....
Är det inte punktering då VARENDA bult är borta, däcket petar åt helt fel håll/rakt ut (och det syns på de bultar som maken, med risk för sitt eget liv hämtade från vägen (2 st), där bilar körde i MINST 110 km/h) och man ser, att däckverkstaden har förstört VARENDA bult med att skruva i dem så lång och hårt att varenda gäng var borta....
Blir så jäkla trött på försäkringsbolag som lovar än det ena, än det andra och när det sker nåt, då gäller tamejfan ingenting!
Likadant med vårat loft, idag pratade maken med snickarfirman och helt plötsligt så ska tydligen inte isoleringen ingå i försäkringen....???
Jamen, va faaaaan!!!!
Vi hade ju isolerat och jag kan ju inte tro, att man ska sätta tillbaka en rök/vattenskadad isolering vid en renovering...men, jag kan ju ha helt fel förstås....
Är ganska så sur eftersom de lovat oss att det skulle vara klara till påsk...nu är det påsk nästa vecka och det är en massa som ska göras, vaxning av golv tex (som maken åtagit sig att göra, så fort man kan ta sig upp dit) och det ska väl ha en viss torktid antar jag och sen ska alla inventarier tillbaka från OCAB och jag hade ju hoppats på att Ture (bus) skulle kunna sova där med sin familj under påsken, men det ser inte ut att bli så....
 
Vi har, maken och jag, varit alldeles för snälla och tillmötesgående, SOM VANLIGT och nu har andra dragit nytta av det, IGEN!!!
Vi måste bli lite elakare, lite mer på hugget tror jag......
 
Nu ska jag gå och lägga mig och det med vissheten att vår tid var väl inte ute ännu, makens och min....
Kunde ju ha gått riktigt illa om det sig ville..
 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Nej men vad är det du berättar??? Fy, så hemskt! Det var lite så jag upplevde det när Mekarbruden hade varit på min bil. Men då var det bara en bult som inte inte var fastskruvad OCH bromsbelägg som var felaktigt monterade (Mekarbruden jobbar alltså på en bilverkstad...). Och där hade jag åkt omkring med både Fästmön och Elias... Jag var så... jävla arg! Inget hände, dock, som för er, mer än att jag fick åka till märkesverkstan och fixa det hela för några sköna tusenlappar som jag egentligen inte hade eftersom jag var arbetslös.

    Skönt att allt gick bra för er!! Jag vågar inte tänka vad som kunde ha hänt...

    Kramar!! Till er båda!!

    2014-04-12 | 19:42:21
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Man får ju sig en riktig tankeställare över hur det kunde ha gått om bilen inte dragit till höger precis då styrförmågan försvann....
    Är så förbannad på däckverkstaden och på att jag nu är utan bil, hoppas det ingår hyrbil, men det borde det göra, vi har ju helförsäkrat.
    Vi kommer att kräva att däckverkstaden betalar självrisken, annars drar vi fallet vidare!
    Ha dé!/Kram

    2014-04-13 | 08:37:21
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: