Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Snacka om att bli snopen...

Kategori: Allmänt

...igår!
 
Sa till maken på morgonen/förmiddagen att "idag tänker inte jag laga någon mat"!
Nehej, sa han och sa, att det var OK vi skulle äta ute, vad det skulle bli visste vi inte...
 
Maken var borta i flera timmar, han skulle till sitt garage som han fått hyra som Amazonen ska stå i vinter och jag träffade på honom när jag var ute på en Elfridatur och han sa, att han snart skulle komma hem.
Tiden gick och jag ringde och frågade om vi inte skulle äta, jag var ju hungrig!
"Jag kommer snart" sa han och jag blev mer och mer f-bannad när han aldrig kom!

Tänkte, att det var nåt "skumt" på gång, för när hans mobil ringde hörde jag att det var äldsta dottern han pratade med men när jag frågade vem det var så sa han att det var hans konstnärskompis från Hudik...
 
Nåväl, när han äntligen kom hem så var det för sent att åka och äta för äldsta dottern och twinsen skulle komma med nybakta bullar om en stund och jag var jättehungrig och tack vare det på ett väldigt dåligt humör!
 
Efter en halvtimme så ringde och knackade det på dörren och jag öppnade...
Utanför stod båda döttrarna och frågade om jag var nypinkad, för nu så var det bara att hänga med!
In i bilen och en korg med rosa champagne, chokladdoppade jordgubbar och choklad!
 
Sen så blev det en resa på Memory Lane minsann och jag snaskade jordgubbar och drack champagne, hur härligt som helst!
Vi var på alla platser jag bott här i Falun, var inte till Borlänge, där vi faktiskt bodde ett drygt halvår då äldsta dottern var lika gammal som twinsen är nu.
 
Efter ett par timmar så styrdes kosan hemåt igen och där fick jag överraskning nummer två!
För hemma fanns mågarna, alla barnbarn och min bästa vän med sitt barnbarn och ytterligare en vän och det var fint dukat med mat från en cateringfirma!
Mer champagne och vin blev det och jag var så glad att de fixat allt detta bara för mig!
60 rosor fick jag av maken också och det är en sååååå vacker bukett!

De fixade festen för mig den här helgen för att det passade alla inblandade bäst och för att jag inte skulle ana så mycket och jag är så tacksam över att de finns i mitt liv allihop och tänk, jag skriver det här på min nya dator som ALLA varit med och bidragit till!
Tack! Från djupet av mitt hjärta!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

"Det ena behöver inte utesluta det andra"....

Kategori: Allmänt

....brukar man säga...
 
Idag har jag varit till vårdcentralen och fått mitt ben omlagt igen och jag fick även svar på odlingen som togs i onsdags och som jag befarade så var det stafylokocker!
Ja, jag är inte förvånad, men blir ju lite deppig, men tänker samtidigt, att jag klarade tre (3) år med skiten förut så nog ska jag fixa det här också!
Fick inte antibiotika ännu, för läkaren som kollade var säker (?) på att det skulle bli mycket bättre bara svullnaden gått ner ordentligt och jag vet, att det är en väldigt bra läkare, inte den jag ska gå till sen, men jag känner igen honom från då när jag jobbade och var i kontakt med honom via mina vårdtagare (om M läser det här så är det han som byggde en kanot...)
Han tyckte att vi skulle vänta med antibiotikan eftersom den slog ut allt i min kropp under de år jag var tvungen att äta den och jag var och tog leverprov i gång i månaden, så pass stark var medicinen,  mina tarmar har inte åtrhämtat sig än så jag är ju tacksam om jag slipper medicinera...
Måste bara tala om, att på den VC som jag nu går till, där är de helt fantastiska!
De får mig att känna mig välkommen och enormt omhändertagen, bara en sån sak som att sköterskan smorde in mitt ben och masserade det innan hon la på nytt förband för hon tyckte det skulle kännas skönt och behagligt för mig...vilket det gjorde!
 
Det där med att det ena inte behöver utesluta det andra, det är att på måndag 29/9 ska jag skjutsa min absolut bästa vän till Avesta och lasarettet där, hon ska vara där till klockan 11 (tror jag) och jag har ändrat min klipptid för ändamålet och nu då, nu ska jag till VC för omläggning just den dagen!!
Hade fått en tid 9.45.....men jag sa som det var, att jag finns inte i Falun då!
Tänk, då fixade sköterskan så att jag får komma dit på "övertid"...alltså på en tid då de egentligen inte ska ha några omläggningar och det, det är service det!
Klockan 15.40 kommer jag att infinna mig vid Vårdcentralen, M och jag får ju en ganska lång dag tillsammans i alla fall.
Vill såååå gärna ha den där dagen tillsammans med henne, hon är den jag kan prata med, skratta med och gråta med och jag är så tacksam att hon finns kvar i mitt liv, vi har haft så otroligt roligt och även tråkigt tillsammans, hon är min absolut käraste vän!
 
Gruvar mig lite....
Nästa lördag, den 4:e fyller jag år och jag vill inte ha någon uppvaktning, känner att jag inte orkar, det känns som luften gått ur mig totalt och det beror säkert på benet, men inte bara fysisk smärta, jag har ju liksom "seglat förr" och vet ju hur lång tid det tar med läkning och så....
Min familj, alltså döttrar/mågar/barnbarn och M+E(ke....) och J och C är vad jag känner spontant att det skulle vara OK, att jag fixar det, men den som lever får se...
 
Ha dé!/tant raffa

"Foppatofflor"....

Kategori: Allmänt

....är inte snygga!
Men, om man nu inte får på sig nåt annat än just dessa skodon för tillfället, ja då är det bara att se glad ut!
 
Har varit till distriktssköterskan idag och nu har jag högerbenet lindat från foten upp till knät och ska ha det så till på fredag, då ska jag tillbaka, byta kompress och linda om...
Kan tala om, att jag fullkomligt avskyr att vara lindad så, har haft det i åratal sammanlagt och som sagt, jag avskyr det!
Måste försöka bli av med svullnaden och jag vägrar stödstrumpa!
Kan låta lite konstigt kanske, men så mycket som jag varit med om då det gäller det här f-bannade benet så känner jag att just stödstrumpa, det skulle få mig att bli knäppare än jag är och med såret också så är det inte så bra, utan lindat får det bli!
 
Får alltså inte på mig några skor, utan det är ett par ljusgröna, nästan limegröna "foppisar" som pryder mina fötter för tillfället...
Tycker ju att det är så fult!
Men, men...
 
Ute är det höst!
Hösten kom bara "tjong", som ett knäpp med fingrarna och just nu är det riktigt fint ute, solen skiner och det är nästan 10 plusgrader och jag tror, att det blir en Elfridatur, med vinterjacka, skinnhandskar OCH "foppatofflor"!
Det blir snyggt det!
 
Först ska jag fixa lite mat till maken, han kommer snart från "jobbet" och blir nog glad då han ser vad jag serverar idag, paltbröd med fläsk!
Jag äter inte paltbröd, men tycker det ser så gott ut och jag har provat att äta det ett flertal gånger, men det är som med surströmmingen, jag kan inte svälja det.
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Behövs inte mycket...

Kategori: Allmänt

...för att göra mig glad..
 
Idag var jag ute med Elfrida, det har ju varit ett underbart väder och jag har försökt att "suga ur" det mesta utav det.
Kom åkandes och mötte tre killar som hade varsin regnbågsfärgad flagga i händerna och jag kunde inte låta bli att kommentera det och sa "vilken fin flagga ni har" och så gjorde jag tummen upp och helt plötsligt så fick jag kramar av alla tre!!
Det har ju varit Pridefestival här i lilla Falun idag, jag var inte nere på stan då, men fick ju lite "Pridefeeling" ändå!
Har sett flera utav stadsbussarna som haft Prideflaggor och det har gjort mig så glad och att lilla Falun´s stadstrafik uppmärksammar det, det är stort!
 
Blev också glad då jag märkte, att M och B har lämnat en kommentar i min blogg och jag säger då det...undrens tid är inte förbi!!
 
M och B är två före detta arbetskamrater till mig och jag kan tala om, att vi, vi har skrattat ihop mååååånga gånger! Vi är tre helt olika personligheter och det skiljer många år i ålder från den yngsta till den äldsta, men det är väl det som gör´t kanske...
Roligt är det i vilket fall som helst!
 
Idag har maken klippt gräset här hemma och han hoppas ju att det ska vara den sista gången för den här säsongen.
Igår klippte han på två utav de fem ställen han har åtagit sig och jag vet att han tycker det börjar bli lite tråkigt, nu väntar han väl på att det ska komma snö så han får skotta istället!
Han är lite tokig, men det underlättar väl när han är gift med mig...
 
Morris, han sitter ute i trädgården just nu och för ett "psykologiskt krig" med grannens katt, den där katten som Elvis var ute och slogs med VARENDA dag!
Kan inte förstå vad det är med just den katten, Morris avskyr också den!
Fast...Morris slåss inte som Elvis gjorde, Morris är en väldigt snäll gammal herre (snart 12,5 år) och det verkar som att just slagsmål, det är under hans värdighet, sånt håller bara "ungtuppar" på med liksom...
 
Fick telefonsamtal från Ture(bus) igår kväll, han talade om att han varit hos doktorn och fått medicin för han hade ont i halsen, halsfluss förstås!
Två tatueringar hade han också fått, en sjöjungfru och en huggorm!!
Ja, de hade han fått för att han var så duktig och så hade han "spytt två gånger och det räckte"!
"Han hade så svårt att svälja så därför hade han spytt, inte för att han hade ont i magen, så det så och så hade han feber och det var inte så hemskt skojigt"!
Ett riktigt roligt samtal mitt i allt "elände" var det, mormors lillprins!
 
Nu är det snart dags för sängen så...
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Dagen efter....

Kategori: Allmänt

...valet...
 
Ja, då blev det alltså regeringsskifte i Sverige och jag hoppas ju, att det kommer att bli bra...
 
Är ju inte ett dugg intresserad av politik, men jag har röstat för det tycker jag är en plikt att göra då man har rösträtt!
Nu blev det ju ett "ramaskri" att SD fick hela 13% utav svenska folkets röster och tänk, jag är inte förvånad!
Alltså, jag är inte förvånad att de fick så pass många röster, för allt "negativt" som folk hållt på med så fort SD visat sig, det gör att ett sånt parti inte tappar väljare, tvärtom!
Det är ju så folk fungerar tror jag...
Det som är fruktansvärt, det är ju att folk tycker att det ska behövas ett parti av den sorten, men att "idiotförklara" de 13% av sveriges befolkning som lagt sina röster på dem, det kan ju jag anse inte är demokrati!
Att sen de andra partierna som säger att de vägrar samarbeta med det tredje största partiet, kan man verkligen göra så?
 
Det jag röstade på, det håller jag för mig själv, men att det blev tre olika valsedalar i de tre kuverten, så pass har jag talat om för maken, för just det med hur jag röstar, det är och förblir min hemlighet.
 
I helgen var Ture med moder hit och sov kvar på loftet, han är en duktig liten kille mormors lillprins!
Julius och Wilgot var också hit på lördageftermiddag/kväll och de hade så roligt tillsammans med sin kusin och det syntes så tydligt att de "såg upp" på Ture, han blev liksom deras "idol"!
Det var "Tuje" hit och "Tuje" dit mest hela tiden.
 
Elliot och Elvira var i Stockholm med fadern, det var visst kalas för Elliot hos deras faster och så var det Gröna Lund på lördagen, tror ju att de haft jättemysigt!
 
Otroligt vackert väder har det varit och fortfarande är, så nu ska jag ta mig en tur med Elfrida, lika bra att passa på innan höststormarna kommer....
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 
 
 
 

12 år...

Kategori: Allmänt

...fyller mormors stora prins Elliot idag!
 
Helt ofattbart att han blir så "gammal", tycker ju att det var alldeles nyss han kom, yttepytteliten, vägde bara dryga kilot och jag måste ju säga, att han vuxit på sig!
Envis var han redan då i kuvösen med respirator och senare syrgas som han hade i fem månader, en riktig kämpe och sååååå intensiv ända upp till 5-årsåldern!
Trodde aldrig han skulle kunna sitta stilla och se en film, men det kan han!
En väldigt snäll och go kille är han och jag är övertygad om att han kommer att klara sig bra här i världen, bara han får möjligheten att utveckla sina "speciella" sidor.
 
Vi har varit på kalas maken och jag och Julius och Wilgot blev så glada när "moffa" var med!
Oftast så är jag förbi med Elfrida på kvällskvisten, då är ju maken hemma....
I present hade jag köpt ett par långärmade tröjor och två t-shirtar och det kan jag tala om, att det är inte det lättaste att handla kläder till Elliot, men det fick "med beröm godkänt"!
Gillar det där med "ta tre betala för två"!
Duschkräm. rollon, badlakan och presentkort fick han också och han var så nöjd och tacksam, det kändes riktigt bra.
 
Idag har det varit fint väder, soligt men inte så varmt i luften, det kände jag då jag var ute med Elfrida, var tvungen att värma mig med en kopp te då jag kom hem och imorgon får jag se till att klä mig lite varmare.
Maken, han ska jobba imorgon igen (han har jobbat sen förra veckan) och han ska ta sovmorgon!
Ja, ända till klockan 6 säger han, men jag vet ju att han kommer att vara uppe tidigare än så....
Kan inte förstå varför han är uppe före tuppen varenda morgon, han kan ju bestämma sina arbetstider själv, men nädå, här ligger man inte och drar sig i onödan inte!
Jag går inte upp vid den tiden, det vägrar jag, dagen är ju lång ändå!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

Och dagarna de går...

Kategori: Allmänt

...och de går fort!
 
Nu är det fredag igen (!) hinner knappt med i svängarna!
 
Vad har hänt sedan sist då...
Ja, som vanligt inte så mycket, det har varit finväder så jag har varit ute mycket med Elfrida.
Som jag skrev på facebook så har jag varit ute idag också och jag blir heligt förbannad och kan känna att det skulle nog inte vara så svårt att begå ett våldsbrott när jag som idag såg en pappa slå sitt barn!!
Nu, med risk för att klassas som rasist, (nåt jag inte orkar tjafsa om längre, för i Sverige får man inte ha åsikter om våra invandrare utan att klassas som just rasist...)
MEN...hur i hela friden kan Migrationsverket låta bli att upplysa våra nysvenskar (som de kallas) och observera ordet nysvenskar att i Sverige, där är det enligt lag FÖRBJUDET att slå sina barn, ja, alla barn!
 
Jag kom åkandes på Elfrida, det var ett underbart sensommarväder, inte ett moln på himlen och jag ser och hör en familj framför mig, det är några barn i ålder...tja, jag såg inte den som låg i vagnen, men mellan 0,5 år till 5 år kanske.
Det var den äldsta utav barnen som fick sig en riktig snyting av fadern och jag blev förbannad!!
Åkte ifatt dem på Elfrida och talade om för fadern och även modern, att i Sverige så är det FÖRBJUDET att slå sina barn och jag sa samma sak på engelska och tillbaks fick jag en harang på deras modersmål och jag kan sätta tusen spänn på att det inte var några snälla ord fadern sa till mig!
 
Är det någonting jag fullständigt avskyr, så är det barnmisshandel!
Så innehelskotta fegt, fult och även förnedrande att ge sig på att slå ett barn!!
Men va f-n!!
Om man inte kan prata vett, inte sjutton kan man slå in det!
JAG kommer ALDRIG att hålla käften när jag ser sådana här saker och det är inte första gången jag försvarar ett barn som får stryk av en vuxen och det spelar ingen roll vilken nationalitet det är, ingen ska ge sig på försvarslösa barn, inte så länge jag finns i närheten i alla fall!
Är ju medveten om, att jag ligger i riskzonen att få mig en "tjockablängare" jag också, men jag är vuxen och kan polisanmäla händelsen, det kan ju inte barnen....
 
Ha dé!/tant raffa

1:a september....

Kategori: Allmänt

...är det idag och nu kan man väl säga, att hösten är på gång..
 
Ett underbart väder har det varit de senaste dagarna och jag har varit ute på Elfridaturer så gott som dagligen.
Det gäller ju att passa på, det står väl inte på förrän det vänder och det blir regn och rusk!
Eller...det har väl kommit lite regn nästan dagligen, men jag har skyndat mig ut mellan skurarna och det jag skrev, att det varit ett underbart väder, det tycker jag, även om det regnar!
 
Vad har jag gjort sen sist då?
Ja, inte så mycket..
I fredags var jag till Gävle en sväng, längtade efter Ture så jag var och hämtade honom på dagis efter lunch och sen hade vi hela eftermiddagen tillsammans och vi hade det sååå mysigt!
En väldigt rolig ålder 4,5 år, man får skratta väldigt mycket!
 
Måste ju säga, att dryga 2 år, det är en mysig ålder det också och vi får ju allt x 2!
Satt senast idag och fikade med Julius och Wilgot och vi "diskuterade" dagis och har man lite fantasi så blir det riktiga "diskussioner" minsann..
Wilgot, han har en tendens att vara "storebror" och tillrättavisar "Lulus" när han tycker att han säger fel och det låter så gulligt!
 
Har haft besök från Eskilstuna, det var min näst yngsta syster med sina två whippets (hundar) och min yngsta systers son med sin whippet som huserade på loftet en natt och det gick så bra så, inga problem med whippets inte!
Morris, han var ju mindre förtjust förstås, men det gick bra, stängde grindar som vi har för småbarnens skull till kök och övervåning och Morris kunde gå in och äta om han ville, men det var fint väder så han höll sig mest utomhus.
 
Tänk, idag är det 20 år sedan maken köpte huset vi bor i!
Mycket har hänt på den tiden, jag har funnits med i 18 år så jag har varit med på det mesta, köket hade han fixat innan jag kom med i bilden och det var ju bra.
Fy sjutton så drygt att helrenovera ett kök, jag hade säkert blivit helt knäpp!
Huset är gammalt, byggt omkring 1904-07, det är lite "svävande" årtalet...
Trivs gör vi vilket som!
 
Ha dé!/tant raffa