Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Sommartid...

Kategori: Allmänt

...är det nu då..
 
Igår var det en otroligt vacker dag, med strålande solsken och omkring 8-10 varmgrader.
Då var det fortfarande vintertid...
Idag är det ett riktigt skitväder, det snöar och regnar och är bara ett par ynkliga varmgrader och idag är det sommartid!
Har aldrig gillat det där med att vi ska ställa fram och tillbaka klockan, blr bara förvirrande och just vid sommartiden då blir jag så trött!
Ja, det försvinner ju en timme hux flux!
 
Snart är det påsk och för första gången (tror jag) så kommer vi inte att ha några barn/barnbarn hemma i Falun och faktiskt, det känns ganska skönt att slippa det där med påskmiddag!
Maken och jag kommer troligtvis åka mot Hälsingland, makens "bästis" har utställning tillsammans med några andra konstnärer under påsken och eftersom maken fyller år på påskafton så har han fått bestämma hur han vill ha sin födelsedag och just det här ville han så gärna göra.
Äldsta dotter med familj kommer att åka till Eskilstuna på skärtorsdagen redan tror jag och yngsta dottern har massor att göra hemma i Gävle då de måste bila upp golvet i källaren för att byta stammar...
Fy f-n vilket skitjobb!
 
Ture med föräldrar sov på loftet fredag-lördag för igår "inkasserade" Elliot och Elvira sin julklapp från "Gävleborna", det var en heldag på Aqua Nova i Borlänge och de hade haft det suuuuuperbra och suuuuperroligt!
 
Alla barnbarnen fick påskägg från mormor och morfar eftersom vi inte ses under påsken och de tre yngsta äter ju inte godis, så i deras ägg fanns det såpbubblor, strumpor, liten leksak, russin, tandborste och tandkräm.
Ture, han blev överlycklig för sin nya tandborste med "Spiderman" på!
De två äldre, de fick också såpbubblor (vet att de tycker att det är roligt att blåsa) godis och biocheckar, väldigt uppskattat!
 
Förresten..
Morris, han är jätteförtjust i Ture!
Kommer och lägger sig bredvid honom och vill så gärna bli klappad och det skulle aldrig hända om twinsen var här, då försvinner Morris som en "avlöning"!
Till och med yngsta dottern, som väl aldrig varit så väldigt förtjust i katter sa, "om Morris inte vill bo kvar hos er så får han jättegärna flytta hem till oss i Gävle"!
Blir nog ingenting av med det!
 
Ha dé!/tant raffa

"Rocka socka"...

Kategori: Allmänt

...ska man göra idag...
 
Alltså, man ska ta på sig "omaka" strumpor för att markera att det är okej att vara annorlunda!
Kan tala om, att just det där med "omaka" strumpor, det har vår prinsessa Elvira anammat ända sen hon var liten och började klä sig själv (omkring 1,5-2 år) hon har varit väldigt tidigt med allt den tjejen!
När det gäller twinsen så är det mer regel än undantag att det är "rocka socka" dagligdags!
"Har annat att göra än att leta och para ihop strumpor" brukar dottern säga och det är ju huvudsaken att de har strumpor på fötterna, skit samma om det är samma färg eller mönster!
 
Solförmörkelse har det varit idag också, jag såg ingenting för här snöade det och gör fortfarande, tror inte att kung Bore vet, att det är vårdagjämning idag...
 
Blev så full i skratt åt Elliot igår då jag skjutsade honom till dansen..
"Imorgon är det vårdagjämning, solförmörkelse, rocka socka, redovisning på musiken (och en sak till som jag glömt bort) och jag fattar inte, hur kan det vara så många grejer på en och samma dag" sa han och jag frågade om det körde ihop sig för honom och se, det tyckte han!
Inte lätt att vara ung idag!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Snart sovdags, eller...

Kategori: Allmänt

...försök till att sova i alla fall..
 
Såg på "uppdrag granskning" nu ikväll och det handlade om våra stackars psyksjuka/drogmissbrukare/hemlösa som vi har här i Sverige och som vi beter oss så illa emot att jag blir spyfärdig!
 
Om de kallas till ett möte via brev/sms eller telefonsamtal (mobilt då..) och dessa trasiga, sjuka människor kanske missar ett möte, eller inte har alla papper med sig, då får de ingen hjälp från samhället!
För vissa kan det vara en oöverkomlig sak att fixa just det som krävs utav dem på grund av deras "sjukdom/problematik"..
Då hamnar de sist i kön till eventuellt boende/behandling och medicinen de behöver för att över huvud taget överleva, den kan de också se i stjärnorna efter om det vill sig riktigt illa!
 
MEN...kommer det papperslösa, då minsann får de allt de kräver, till och med så att de får välja vilken sorts Ipad de vill ha!..
 
Kalla mig vad f-n som helst, men jag tycker att det är rent bedrövligt att vi inte tar hand om de psykiskt/drogberoende sjuka i vårt samhälle och jag lider så med dem!
Nej, skämmes tamejfan och det rejält!!!
 
Ha dé!/tant raffa
 

Tvillingar = ALLT gånger två...

Kategori: Allmänt

...ja, så är det!
 
Inte nog med det, allt som införskaffas ska ha samma färg, annars blir det lätt "världskrig"!
 
Idag köpte maken och jag varsin balanscykel (cykel utan trampor) till Julius och Wilgot.
De fyller ju tre år i slutet på juni, men det är ju nu de behöver sina cyklar (som vi tänkt som presenter) och då köpte vi dem idag och gissa, om det var två killar som blev lyckliga!
Inte har de någon aning om vilka datum det är, ett varsitt paket med någon bil i på födelsedagen, det blir perfekt!
 
Prinsessan Elvira, hon fyller ju också i juni, närmare bestämt tre dagar innan twinsen och hon talade om, att hon ville då inte ha några presenter i förskott, lillslarvarn!
 
Det är fint väder på dagarna, strålande sol men kallt!
Jag har varit ute på tre färder med "Elfrida" och igår var det kallt, svinkallt!
Det är ju mellan 7-10 minusgrader på nätterna och det är väl "normalt", det är ju trots allt bara mitten på mars än så länge...
 
Morris, han har det jobbigt kvällar och nätter med alla katter som är in på hans revir och jäklas!
Kan inte förstå, vart de kommer ifrån?
Det vimlar av katter i vår trädgård så fort mörkret lägger sig och vår "gammgubbe", honom tycker jag enbart synd om!
 
Ikväll ska vi kolla på Melodifestivalen maken och jag och båda hoppas att Jon Henrik Fjellgren vinner, det är ju Sverige i ett "nötskal" och låten gillar vi skarpt!
Vinner inte han så hoppas vi på Måns Zelmerlöw, det är en duktig kille det och låten är bra!
Men....som "vanligt" så blir det väl.....
 
Ha dé!/tant raffa

Vasaloppet...

Kategori: Allmänt

...är i full gång och det blev som maken trodde Norsk seger!
 
Något han aldrig missar, det är Vasaloppstarten (om han är hemma i Sverige) och idag var det ju ganska "snöpligt" då det var något som gick fel då "startsnöret" inte for upp utan det blev tvärstopp och alla bara "tjoppade in" i varandra!
 
Trots varmgraderna, det var ju 7 grader varmt redan vid starten i Sälen så verkar det som att spåren är relativt bra och alla de intervjuar ger en eloge till arrangörerna och det är ju bra!
Lite kämpigare än vanligt, men som sagt, det går tydligen att staka sig fram i nio mil ändå...
Här i Falun är det varmt och mulet, ingen tillstymmelse till sol ännu och en koll på himlen gör att jag tror den kommer att lysa med sin frånvaro resten av dagen..
 
I veckan som var åkte jag till Gävle och hälsade på vår Ture(bus) som hade fyllt hela 5 år!
Han (och föräldrarna) hade haft en underbar resa i Asien och massor med bilder fick jag se.
Bad med elefanter och delfiner, möte med sjölejon och hökar och så snorkling!
Jodå, Ture lärde sig att simma med fenor (ja, på fötterna alltså) och att snorkla!
Det är ju en annan teknik att simma med fenor och det fick han träna på i poolen och att hoppa från poolkanten utan att hålla för näsan och förstås att simma "vanligt" längd efter längd..
Duktig kille!
 
Morris, han har det jobbigt nu!
Ja, det är ju mars och som vanligt så samlas ett flertal katter i vår trädgård och låter fruktansvärt illa!
Igår räknade jag till fem stycken innan jag gick till sängs och Morris, han har ju "nattpasset", det gäller ju att försvara sitt revir och jag säger åt honom att vara försiktig varenda gång han går ut.
Han är ju tretton år snart, ingen ungdom alltså och jag är lite orolig att han ska bli skadad om han blir attackerad av "ungtupparna" som befinner sig i HANS trädgård!
Lite roligt det där med mars..
Undrar om katter har en inbyggd almanacka?
 
Många i min omgivning som har eller har haft influensan, vill inte få den, men idag känner jag mig lite "konstig"..
Håller tummarna att jag ska slippa den!
 
Ha dé!/tant raffa