Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Grop i hakan"...

Kategori: Allmänt

...har de båda efter sin mor!
Har varit upp till lasarettet och hälsat på idag, de ligger inte på BB utan fortfarande på neontalavdelningen, där storebror, min stora prins tillbringade sina första tre månader i livet.
De var så olika, fast lika ändå på något sätt de små underverken..
Wilgot är väldigt mörk, Julius är ljusare, Wilgot har uppnäsa som de flesta har på mormors sida (jag) Julius har sin faders näsa, men mun och haka är en kopia av modern!
Att de är tvåäggstvillingar, det är det ingen som helst tvekan om, till och med blodgrupperna skiljer, en är RH-positiv och den andre RH-negativ!
Det är otroligt, hur känslorna bara "kommer", satt med Wilgot först i min famn och jag kände hur varm jag blev i hela  kroppen och likadant med Julius, man känner att man kan gå i döden för dem!
Stora prinsen satt bredvid mig när jag höll i Wilgot och han viskade till honom, att "jag heter E****t och jag är din bror" och så smekte han sin lillebror på pannan och det var så gulligt!
Fick till slut hålla i Julius, som mesta tiden låg vid mammas bröst och jag kan bara säga, fantastiskt!
Tänk, helt plötsligt har jag fem barnbarn!
Stora prinsen ja...
Han tillbringade som sagt var de första månaderna på den avdelningen och det kom en personal som hade haft hand om prinsen då det "begav sig" och hon kom så väl ihåg honom och hon tyckte det var jätteroligt att få träffa honom.
Prinsen blev lite generad först eftersom hon sa, att han var så fin då och var lika fin nu!
Måste säga, att vilken människa hon är!
Lilla prinsessan, hon fick blöjor (de minsta, som prinsen hade första tiden, de är alldeles för små till hennes favoritdocka "Bellen", som är lika stor som en normal baby) och sond så att hon kan sondmata sina dockor, precis som hennes små tvillingbröder blir "stödmatade", det är pedagogik på hög nivå det!
Ja,  måste säga, att det är fantastisk personal på det stället!
Maken, han jobbar och står i han, uppbokad flera veckor framöver, han ska iväg och klippa gräs imorgon förmiddag eftersom han inte hann med mer än att snickra och greja på ett hus som han och en till har skrapat och ska börja måla på måndag och klippa på två utav fyra ställen idag!?!?
Duracellkanin?
Ja, jag börjar ju undra...
Ha dé!/tant raffa

Wilgot och Julius...

Kategori: Allmänt

...heter de mina allra nyaste, minsta, bedårande små kungligheter!
Igår kväll klockan 19.24 kom "tvilling 1" och exakt på minuten två timmar efter klockan 21.24 kom "tvilling 2" till världen!
Är så stolt över min duktiga dotter, som jobbat så bra, det var visst ganska jobbigt med 2:an eftersom han låg i säte och det var dåligt med värkar, men hon klarade det!
En väldigt ororlig dag var det igår, dottern ringde vid 10-tiden på förmiddagen och sen dröjde det ända till 10-tiden på kvällen innan hon hörde av sig igen och då var det alltså klart och jag som är så fruktansvärt lättrörd, jag ulade och grinade så det stod härliga till, men det var ju glädjetårar!
Det känns ganska gôtt faktiskt!
Det där med "naturens lag", det är inte nåt jag gillar, inte på nära hand, eller "första parkett" kanske man kan säga...
Igår eftermiddag/kväll var det ett väldigt enerverande "kvillrande/skärande" ljud från trädgården och det visade sig vara en grävling (!) som slogs med en igelkott på våran tomt!
Jag säger bara...fy f-n va makabert det var och jag tyckte så synd om igelkotten som kämpade i timmar för sitt liv!
Grävlingen, han reagerade inte på någonting, vi kastade massor med saker på den för att den skulle släppa taget om igelkotten, eller åtminstone ge sig av från vår tomt, men inte då!
Jag är ju rädd för grävlingar och Elvis, han höll sig på behörigt avstånd, då var han inte så tuff inte!
Hade för mig, att grävlingar skyr människor och tätbebyggda områden, men....
Nu ska jag duscha och göra mig iordning och planera den här dagen, förhoppningsvis får vi besöka de nyaste små kungligheterna idag de äldsta kungligheterna och jag, det är ju väldigt viktigt enligt prinsen, att de får varsitt gosedjur från sina stora syskon, så det är väl bara att åka iväg och införskaffa antar jag...
Hoppas alla får en jättebra dag i solen, ja, det regnar inte här i alla fall..( kors i taket)
Ha dé!/tant raffa
 
 

De små kungligheterna...

Kategori: Allmänt

...inväntar jag..
Modern till kungligheterna ska ta med sig sin packade väska när hon ska till specialistmödravården idag, det fick hon tillsägelse om när hon var där sist och det är ju spännande!
(En dag tidigare än vad som sas då hon var dit på midsommarafton..)
Undrar, vad vi ska hitta på kungligheterna och jag, det är ju ett sånt skitväder och det lockar ju inte speciellt mycket att vara utomhus..
Maken, han jobbar som flyttkarl idag istället för att skrapa och måla hus, det är liksom inte väder för det.
Tänk, att det kan regna så mycket, så oavbrutet!
Svalt är det också, bara omkring 10-graderssträcket och det är ju inget att hurra för!
Tycker synd om alla som har semester, men man måste vara positiv och tänka, att "det kan bara bli bättre"..svårt att vara positiv, jag vet!
En sak som jag tycker är positivt, det är att idag ska vi skörda första gurkan som växt till sig här på min altan!
Ha dé!/tant raffa
 

"Vanlig"...

Kategori: Allmänt

måndag är det...
Nu är midsommar över för denna gång..
Trevligt hade vi på midsommaraftonen, det var uppehåll och ganska varmt, så vi satt ute till efter midnatt och slogs med myggen, ja, även mycket knott var det!
Nästan genomgående fisk serverades, hade införskaffat lite rostbiff och grillad fläskkarré för dotterns skull, hon är inte så förtjust i fisk och har aldrig varit.
Igår var vi på 7-årskalas, det var lilla prinsessan som fyllde och Turebus var också där med sina föräldrar, så det var en jättebra dag!
En kanin fick prinsessan av moder och "personen", kaninbur hade snickrats och målats med Falu rödfärg, den är jättefin!
Nu är det ju så, att prinsen, han har i många år önskat sig en kanin, så nu bor det faktiskt två kaniner i samma bur och prinsessans heter Nova, prinsens Ronja och de är så söta så!
(Prinsen fick betala sin själv.)
Inga tvillingar har det blivit i helgen heller...
Få se nu på onsdag vad läkaren säger, om det ska sättas igång eller..
Dottern har huvudvärk och är väldigt svullen nu och det tyder ganska säkert på att det är havandeskapsförgiftning, inte lika uttalad som då när hon var tvungen att snittas i vecka 29 med prinsen, då jäklar var hon dålig!
Allting är klart för barnens ankomst så nu så..
Maken, han är iväg och skrapar/målar hus, hoppas att det inte regnar, här är det väldigt "lågt i tak" idag.
Ha dé!/tant raffa

Midsommarafton....

Kategori: Allmänt

..är det idag och solen skiner!
Hoppas, att den fortsätter göra det hela dagen och kvällen, snälla, snälla...
Vill önska alla en riktigt trevlig midsommarhelg!
Ha dé!/tant raffa

Vattna ute...

Kategori: Allmänt

...är inget man behöver bry sig om att göra..
Har väl aldrig varit med om mer regnig och kall Junimånad förr!
Två (2) gånger har jag vattnat "sålådan" hitintills i år och det är ju ganska skönt att slippa bära vattenkannor, men..
Inte nog med att det regnat varenda dag, det har ju varit så kallt också, här har det varmaste varit omkring 12-13 grader och det är inte mycket att hurra över!
Igår tog maken och jag med oss de små kungligheterna och åkte upp till Hulån, det ligger i västerdalarna, inte så lång från Vansbro.
Yngsta dottern med fästman och charmtrollet Ture var där vid deras sommarstuga, mågen skulle klippa gräs och det var inte det lättaste i regnvädret och högt var det dessutom!
Väldigt trevligt hade vi, det var varmt och skönt i stugan, vi grillade korv och fikade innan vi åkte hemåt igen.
Ture lillplutten hade fått ett insektsbett på höger kind, strax under ögat och maken tyckte det såg ut som om han varit med i en boxningsmatch och under natten sen hade det blivit värre, så idag har Ture varit till doktorn och fått medicin, så nu så ska det väl bli bra hoppas jag.
Lilla prinsessan är också väldigt känslig mot insektsbett, hon får stora bölder på en gång och det kan se riktigt otäckt ut ibland.
Äldsta dottern har "permis" från lasarettet, alla prover var bra igår så hon fick åka hem, men jag tror att det kommer smått ganska snart jag..
Få se, vad läkaren säger i morgon då hon ska upp till lasarettet igen.
Tänk, från en dag till en annan kommer man att ha fem barnbarn istället för tre!
Häftigt!
Kors i taket!!!
SOLEN skiner helt plötsligt!
Kan tala om, att det har regnat, det har varit "öppna spjäll" om man så säger!
Men undrens tid är alltså inte förbi!
Undrar om jag ska fråga maken om vi ska ta en "promenad", det var ju så längesedan...
Ha dé!/tant raffa

Tvillingar snart..

Kategori: Allmänt

...eller?
Äldsta dottern ligger inne på observation sedan igår eftermiddag, blodtrycket hade stigit och det var spår av äggvita i urinen..
Risken finns ju att hon får "havandeskapsförgiftning" (preklamsi), som hon fick då prinsen föddes, men han kom ju väldigt för tidigt, nu är det ju "bara" 4-5 veckor kvar så tvillingarna är inte så små.
Fick nyss ett meddelande om att hon blir kvar till i morgon och har inte trycket stigit och hon inte har huvudvärk och "flimmer" för ögonen så kan hon få permission och komma tillbaka på måndag.
Håller tummarna!
Hon var till barnmorskan igår, hade tid en timme efter skolavslutningen, en avslutning som klarade sig från regn nästan hela tiden, det var bara de sista fem minuterna som himlen öppnade sig och det rejält!
Barnmorskan ja..
Hon tyckte att dottern skulle få en läkartid och det visade sig att denne läkare ville att dottern skulle vara under uppsikt utav kunnigt folk på förlossningen och det är ju bra!
Väldigt hoppigt blir det märker jag, men..
Efter skolavslutningen, som faktiskt både morfar och farfar var med på för första gången, (till barnens förtjusning) så var vi på café och fikade, då var de små kungligheternas lillebror med moder med också och det känns så skönt att vi kan umgås tillsammans allihop.
Så nu har de sommarlov vilket började med spöregn och inte speciellt varmt, nu kan det väl bara bli bättre?!
Maken, han är iväg och klipper gräs han, undrar om det går bra, det är ju så blött i backen..
Ha dé!/tant raffa

Så grönödiskt...

Kategori: Allmänt

..trött...
Kan inte förstå, att jag är så trött!
Varje morgon då jag vaknar är jag tröttare än då jag la mig..
Undrar, om det kan bero på mediciner jag äter, eller så är jag bara lat!
Vädret gör väl sitt till, det regnar ju vareviga dag!
Alldeles nyss så "sprack det upp" till en ny regnskur, fast det är inte mulet och grått utan riktigt ljust och solen gör tappra försök at ta sig igenom molnen och det är omkring 14-15 grader varmt.
Hoppas, att sommaren kommer efter helgen, då har väl alla skolor haft avslutning och barnen börjat sitt sommarlov.
Jag ska på skolavslutning imorgon, det är bra att de små kungligheterna går på samma skola och har avslutningen ute på skolgården alla klasser tillsammans och så får man sjunga "Den blomstertid", är det riktig sommar!
Äldsta dottern, hon är tjock nu!
Det är inte mer än dryga fem veckor kvar till beräknat förlossningsdatum och det är så spännande!
Undrar hur de kommer att se ut?
Kanske dottern kommer att få åtminstone ett barn med bruna ögon, hon har ju två stycken blåögda redan, hon är ju brunögd själv, efter sin mor..
Spännande är det!
Kan tala om, att jag har gurkor på G här på altanen, det är två stycken på tillväxt ( gurkplantorna heter även i år Sven) och jag har införskaffat två sådana, en "vanlig"gurka och en som blir lite kortare och knubbigare, fast det är ingen Västeråsgurka.
Det är faktiskt lite häftigt att skörda sina egna gurkor på altanen!
Kollade på programmet om "Östen med resten" igår och jag som inte varit så förtjust i dem har helt ändrat uppfattning, de är ju suveräna!
Ja, inte bara för att de kommer från Hudik, utan snacka om att vara musikaliska!
Nu ska jag ta mig ner i tvättstugan, har inte tvättat sedan förra veckan och har jag tur så kan jag hänga ut tvätten på tork mellan regnskurarna.
Ha dé!/tant raffa

"Rättvist"...

Kategori: Allmänt

...vill jag att det ska vara!
Vår lillprins Ture bor ju nästan 10 mil från oss och det gör ju att han inte får lika mycket som de små kungligheterna, de får ju en sak då och då, inget dyrbart, men ändå...
Det kan vara en en pysselbok, ett hopprep, färgkritor....
Idag var vi till Biltema och köpte en balans/springcykel till Ture!
En liten 10" utan trampor och utan broms, den är jättesöt!
Svart och röd är den och den har "attityd" precis som Ture.
Har läst mycket om just denna cykeln och det är jättebra balansträning med en sådan, de flesta som använt den kan cykla på vanlig cykel utan problem på en gång och det är ju bra!
Vi har ju köpt de första cyklarna åt de små kungligheterna, dessa har Ture fått ärva så den biten slipper vi ju när det är aktuellt och den här balans/springcykeln var inte dyr och eftersom jag inte röker så...
Hoppas nu att Ture kommer och hälsar på snart, annars lär jag väl ta en tur till Gävle..
Maken, han ska jobba hela nästa vecka, han och en till ska måla ett hus i Borlänge och det kommer maken att må så bra av!
Han har lite problem att räcka till nu käre maken, för nu är det många som vill ha hjälp med än det ena, än det andra, men eftersom jag är övertygad om att han har "vuxendamp" så är det nog inga större problem...
Själv så tar jag det lugnt...
Är så lycklig över att slippa svettas, att jag är så muntorr att överläppen fastnar på tänderna, det gör ingenting!
Tänk, inte en svettdroppe på snart fem dagar!
Finns nog ingen som kan förstå hur det känns att vara torr i håret, att slippa "svettpapper" att torka panna, hals och kinder med, att faktiskt få känna sig "normal", vad nu normal är..
Ha dé!/tant raffa

Är det verkligen medicinen...

Kategori: Allmänt

...som fungerar?
Igår och idag har jag hållit på och grejat både inomhus och i trädgården (låter stort, men jag har trimmat lite) och inte en enda svettpärla!
Vanligtvis så rinner svetten från huvudet på mig, men det enda jag kan känna är att jag blir lite "varm" i huvudet, inte så att det "brinner i pallet", utan lite varm bara..
OM det nu är så, att medicinen fungerar, ja då står jag ut med biverkningarna, den otäckaste är hjärtklappningen som gör mig illamående och "skakig", men det är som en "fis i universum" jämfört med hur jag lidit innan.
Har ju hela tiden trott på läkarna då de sagt att det var på grund utav medicinerna efter infarkten som jag svettades onormalt mycket, men jag förstod ju efter artikeln i Allers om Hyperhidros, att det var det jag hade, allt stämde till 100% och om nu medicinen hjälper som jag fått, ja då är det ju så!
Fint väder har vi idag, maken ska klippa gräset, han håller på och pular med en massa småsaker så jag tror, att han vill dra på det där med gräsklippning...
Han var ju iväg och klippt på fyra olika ställen igår, åkte före åtta och var inte hemma förrän vid fem så det blev en heldag och jag kan förstå, om han inte är så pigg på ett möte med gräsklipparen...
Äldsta dottern fyller ju idag, men hon är inte hemma i Falun så det blir ingen uppvaktning..
Tänk, om hon skulle föda barn idag, nere i Eskilstuna, där de befinner sig just nu..
Jag var ju i Eskilstuna och hälsade på över pingsten då för 36 år sedan och födde fem veckor för tidigt, skulle åkt med tåget 13.32 och dottern är född 12.29!
Fick faktiskt tillbaka pengarna för biljetten, det var annat med SJ på den tiden..
Nu ska jag ta mig en tur med "hjärtat", ja, min eloped, tycker det är juste arbetsfördelning..
Ha dé!/tant raffa

Alla andra...

Kategori: Allmänt

..håller sig säkert utomhus idag, men inte jag!
Är verkligen "kärringen mot strömmen" och stannar inomhus och städar!
När det är dåligt väder, vilket det varit ganska länge, så har jag aldrig någon större lust att städa och idag är maken iväg och klipper gräs på fyra olika ställen så jag får dona ifred och det gillar jag!
Jag gillar att slippa ha någon "besserwisser" som ska tala om för mig hur jag ska göra saker och ting och få göra i min takt.
Igår var det alltså Svenska flaggans dag och jag tänkte på det, hur kan det komma sig, att EN gång om året är det helt okey att hissa vår flagga och vara stolta över den utan att uppfattas som rasister?!
Vi har ju fasadflaggor, en på husknuten på framsidan, en på lekstugan och två nere vid loftet och det har faktiskt varit personer som påpekat detta och kallat flaggorna för "rasistflaggor"!
Nu stundar ju examen i skolorna igen och visst sjutton ska det tjafsas om skolavslutningarna, det får ju absolut inte vara något kristet budskap med i det hela, att det sjungs "Den blomstertid nu kommer" som är en psalm, det får man eftersom den är så "förknippad med tradition", men att en präst skulle välsigna barnen om avslutningen är i kyrkan, det är absolut förbjudet!
Ja, prästen brukar ju säga "Gud välsigne eder" och jag tycker det känns bra jag...
Inte klokt, va tiden går fort, lilla prinsessan slutar förskoleklass och börjar ettan till hösten, prinsen han ska börja i fyran!
Duktig är han vår prins, vääääldigt bra resultat på nationella proven, man blir riktigt stolt!
Ha dé!/tant raffa

Redan 5 Juni...

Kategori: Allmänt

...idag..
Ja, i morgon är det Sveriges nationaldag och vad jag vet, ska vi inte fira den på något vis...
Grannpojken fyller "moped" på nationaldagen och det är inte klokt, va tiden går fort!
Tycker inte det var längesedan han satt här på altanen med byrackan och mig, vi pratade, ritade och lekte i största allmänhet och vi var/är jättebra kompisar.
(Det är han som tycker att det är lite "skämmigt" att jag som är så "gammal" har en blogg!)
En lång ståtlig herre har han blivit och tjejerna är väldigt förtjusta i honom, han behöver inte vara singel om han inte vill om man så säger..
Min äldsta dotter fyller 36 år på fredag!
Men, hur sjutton har det gått till?
Jag är ju fortfarande 23....
Nu ska inte hon ha kalas i helgen, utan det blir lilla prinsessan som ska kalasa med sina klasskompisar, eller, det är tjejerna från klassen och så hennes kille Vilmer!
Prinsessan fyller ju runt midsommar och då brukar det inte finnas så många kompisar som kan komma eftersom de flesta är bortresta, så hon ska få tidigarelägga kalasandet och det tycker jag är en bra idé!
Prinsen, han vill inte vara hemma då så han kommer att vara hos oss istället och det blir ju bra det!
Maken, han har varit och klippt gräset åt en äldre dam nu på förmiddagen och han har tagit på sig gräsklippning på fyra olika ställen i stan, han får ju bestämma själv när han vill klippa, men det blir väl en gång i veckan antar jag, med början på torsdag, om det är uppehåll vill säga...
Han är energisk den karln!
Förresten..
Var det någon som såg programmet om "Världens fetaste mörderska" igår på tv 5?
Jag/vi gjorde det och fy va jag tyckte det var äckligt!
Människan vägde nästan ett halvt ton, 500 kilo!
Hur kan man låta det gå så långt?
Att bara sitta/ligga till sängs och äta och titta på tv!
Människan kunde klämma i sig 3-4 tårtor på en dag, "hon tyckte mycket om sötsaker och efterrätter"..!?
3-4 tårtor, det har nog inte maken och jag klämt i oss tillsammans på de 16 år vi varit ihop!
Absurt!
Jag är definitivt inte kräsmagad, men igår var jag det, så fruktansvärt osmakligt!
Ha dé!/tant raffa


Siljan runt...

Kategori: Allmänt

...har vi åkt idag maken och jag..
Ja, inte bara vi, för det var cykeltävling och flera hundra stackars krakar som trampade på i 4 plusgrader och spöregn!
Är övertygad om att alla som pinade sig hade räknat med strålande försommarväder och inte det skitväder som var idag!
Har nog inte varit med om någon kallare inledning på Juni, det brukar ju vara över 10 grader varmt i alla fall, förra helgen hade vi ju 29,8 varmgrader i Falun, det är lite skillnad!
Vi åkte alltså Siljan runt och på Sollerön åt vi lunchbuffét på värdshuset Jugen Jon och det var jättebra mat.
Billigt var det också, 75:-/person för buffét, dryck, smör, bröd, kaffe och kaka och så är det jättetrevlig personal, det gör väldigt mycket!
Skitväder är det alltså och vi har tittat på "Morden i Midsomer" och just nu så bastar maken, jag ska göra varsin råraka med löjrom, det räcker för varken maken eller jag är hungriga på "riktig mat" till middag.
Tittade på finalen av Let´s Dance igår och jag säger bara det...Så duktiga de är på att dansa både Molly Nutley och Anton Hysén!
Nu vann ju Anton och det var rätt tycker jag, han var ett strå vassare..
Ikväll blir det att kolla "Mästarnas Mästare" och jag hoppas att Pernilla Wiberg vinner hela tävlingen!
En brasa ska jag ta och tända i kakelugnen, det har visserligen blivit lite varmare, nu är det hela 6 plusgrader ute!
Ha dé!/tant raffa