Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Alla andra...

Kategori: Allmänt

..håller sig säkert utomhus idag, men inte jag!
Är verkligen "kärringen mot strömmen" och stannar inomhus och städar!
När det är dåligt väder, vilket det varit ganska länge, så har jag aldrig någon större lust att städa och idag är maken iväg och klipper gräs på fyra olika ställen så jag får dona ifred och det gillar jag!
Jag gillar att slippa ha någon "besserwisser" som ska tala om för mig hur jag ska göra saker och ting och få göra i min takt.
Igår var det alltså Svenska flaggans dag och jag tänkte på det, hur kan det komma sig, att EN gång om året är det helt okey att hissa vår flagga och vara stolta över den utan att uppfattas som rasister?!
Vi har ju fasadflaggor, en på husknuten på framsidan, en på lekstugan och två nere vid loftet och det har faktiskt varit personer som påpekat detta och kallat flaggorna för "rasistflaggor"!
Nu stundar ju examen i skolorna igen och visst sjutton ska det tjafsas om skolavslutningarna, det får ju absolut inte vara något kristet budskap med i det hela, att det sjungs "Den blomstertid nu kommer" som är en psalm, det får man eftersom den är så "förknippad med tradition", men att en präst skulle välsigna barnen om avslutningen är i kyrkan, det är absolut förbjudet!
Ja, prästen brukar ju säga "Gud välsigne eder" och jag tycker det känns bra jag...
Inte klokt, va tiden går fort, lilla prinsessan slutar förskoleklass och börjar ettan till hösten, prinsen han ska börja i fyran!
Duktig är han vår prins, vääääldigt bra resultat på nationella proven, man blir riktigt stolt!
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Paula i pörtet säger:

    Vad roligt att det går bra för prinsen! Önskar jag kunde säga detsamma, men nu ska i alla fall Paulina slippa den eländiga skolan de alla gått i när hon nu börjar högstadiet. Hon ska börja i en friskola i Borlänge istället, dottern var mycket bestämd att inte förstöra en tredje unge i den närliggande skolan de gått i.

    Tyvärr fick inte Simon sommarjobb, hade sökt både hos kommunen och på annat håll, nu ska han gå och driva hela sommaren utan ett öre, något studiebidrag får de ju inte. Här i Smedjebackens kommun får alla ungdomar som söker jobb i minst ett par veckor, så tycker jag det borde vara. Han fyller arton i år o har aldrig jobbat på riktigt, bara haft några praktikplatser...

    Jaja, tiderna förändras, tänk,själv började man jobba på sommarloven när man var femton och det var hur lätt som helst att få tag på ett jobb!

    Såg att solen sken hos dottern idag, här regnar det som vanligt..

    Kramen

    2012-06-07 | 13:47:35
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Tofflan säger:

    Jag tycker att det är fånigt om man inte får ha skolavslutning enligt traditionen. När det gäller "vår" minsting sker det inte i kyrkan utan på skolgården och på kvällen. Toppen för föräldrar och andra som jobbar dagtid! Och här sjungs Den blomstertid!!!

    Kram!

    2012-06-07 | 14:07:05
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Paula:

    Jag vet ju precis vilken skola du menar..

    Det kan ju vara värt resorna dagligen för att få gå på en bra skola och det är ju inte ens 2 mil mellan Falun-Borlänge, tid för läxläsning kanske..

    Synd om ungdomarna (och föräldrarna) när det inte finns sommarjobb, lite ynkligt av kommunen att inte se till att det finns fler!

    Vet du, jag är så tacksam att jag inte är ung idag!

    Ha dé!/Kram

    2012-06-07 | 16:38:56
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Avslutningen med föräldrar och syskon sker på skolgården och det kommer att sjungas "Den blomstertid nu kommer" för fulla halsar, annars är det ju ingen sommar!

    Kyrkan, dit är klasserna dagen innan och det är ju där som det inte får vara något kristligt budskap (?!)

    Så otroligt fjantigt enligt mig!

    Ha dé!/Kram

    2012-06-07 | 16:42:30
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: