Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Får väl göra så gott jag kan"...

Kategori: Allmänt

...sa jag nyss till maken..
Solen skiner, det är redan ett strålande väder och ganska varmt (+7,9 redan klockan 6.30) och det är ju ett ypperligt målarväder!
Det är så, att lekstugan som maken byggde förra året till våra tre små kungligheter och som stått på tomten hos dottern och "mågan", har flyttats hem till oss (separation mellan dem) och bara flytten, den var häftig!
Jag stod i vårat sovrumsfönster på andra våningen och såg på när en kille som kör pelletsbil med kran, lyfte lekstugan upp på flaket och sen backade han hit och lyfte av lekstugan ner på "grunden" som maken förberett och allt var gjort på 18 minuter!!
Ja, jag tog tid..
Nu står den alltså här och jag har städat ur den, tvättat mattor och nu så ska den målas....
Den är Faluröd med vita knutar nu, men jag ska måla om det vita till "dunkelblått" för det har vi på fönsterfoder och knutar på huset, loftet och förrådet, men skillnaden blir, att dessa är ljusgrå/dunkelblå men lekstugan ska få vara röd, annars ser det nog ut som om det bara är ett till förråd och det vill vi ju inte!
Att jag ska "göra så gott jag kan", det sa jag eftersom det (som vanligt nu för tiden) är värken från helvetet och jag har svårt att "hålla fast greppet", jag tappar saker och ting hela tiden och det ska bli intressant att se, om jag lyckas hålla fast målarpenseln...
Men, men, jag är ju född förbaskat envis så...
Kommer väl att ha sällskap av Elvis antar jag, han är med mig hela tiden då jag är ute och just lekstugan, den är jätterolig att vara under och jaga allt möjligt.
"Storskräcken" jagade han undan igår kväll och jag tyckte att han var så duktig så!
"Det tar sig sa mordbrännarn"....
Ha dé!/tant raffa

"Smidighetsministern"....

Kategori: Allmänt

...har det inte lätt!
Elvis alltså...
Han har inte fattat att ekorrar kan hoppa från träd till träd!
Vet inte hur han hade trasslat in sig i äppelträdet, men det tog en bra stund innan han kom därifrån och ekorren hade fullt upp med att jävlas med honom under tiden!
Vi har haft det riktigt skönt idag Elvis och jag, längesedan det var "egentid" och jag hoppas ju, att maken tycker att det är lika skönt...
Mulet är det och bara en 10-12 grader varmt, men det känns bra, för det är ju mer "normalt" för årstiden.
I morgon ska äldsta dottern och de små kungligheterna åka till Vemdalen och vara där till på söndag och jag hoppas verkligen att det finns snö kvar i backarna så att de kan åka lite slalom.
Det är väl "sista rycket" för slalomverksamheten för den här säsongen, uppe i Sälen var det i helgen som var och det hade visst varit dåligt med snö...
Får väl hålla tummarna..
Ha dé!/tant raffa

"Rosor äro röda, violer äro blå"...

Kategori: Allmänt

...smultron äro söta...
Så tänkte jag idag när vi var till kyrkogården och satte blomster på gravarna..
Speciellt min mormor och morfars grav, de betydde så mycket för mig och de var verkligen söta båda två!
Planterade ju rosor på gravarna förra året och har för mig att den på deras grav gick åt det röda hållet så därför blev det violer idag och rosen hade faktiskt börjat komma så smått så det blir nog "rosor äro"...
Varmt har det varit, 23 plusgrader i skuggan och det var ljuvligt att sitta under parasollet i trädgården och titta på vår tokiga katt när han jagar humlor!
Han har en förkärlek till just humlor och det är häftigt hur han "tar ner" dem med tassen, "plaff" säger det bara och sen så leker han för fullt och jag lovar, humlorna tycker inte alls att det är lika kul som han!
Elvis var lite konfunderad idag, hans tjejkompis fick massor med "däng" av "Storskräcken", en stooor hankatt som bor två (2) hus ifrån oss! (Det är jag som döpt katten till "Storskräcken)
Elvis satt på vår trapp och såg, hur mycket "däng" lilltjejen fick och han visste inte hur han skulle göra tror jag, för jag hade dörren öppen och såg hur han tvekade om han skulle ge sig dit eller om han skulle strunta i det (han är ju ingen bodyguard precis) och han velade fram och tillbaka, men när lilltjejen skrek och sprang hem så tittade Elvis på mig och jag sa, "kom in du" och vips så var han inne!
Den katten, "Storskräcken" har Elvis fått mycket spö av och jag lovar, det är en STOR hankatt!
Nu ligger Elvis i soffan och tvättar sig, det kan ta flera timmar, men så är han stilig också!
Han har lärt sig mer och mer att uträtta sina behov ute, men ibland kommer han i 250 knyck upp för altantrappen och in med "bredhas" i hallen där hans låda står för att då, då är det jäkligt bråttom!
Maken, han har lagt sig redan, han ska jobba i morgon!
En altan ska han och en till "kille" (67 år ung)  bygga åt en dam och det innebär att han blir borta på dagarna ett par veckor i alla fall och det kommer att bli skönt både för honom och mig, att få vara lite ifrån varandra och så tjänar han litegranna också (inte helt fel...)
Vi har ju planer att åka till Skottland i höst och det kostar ju litegranna...
Efter det har vi tänkt oss till Island, det är ju ett så fantastiskt land och enligt maken helt fantastiska människor som bor där...
Ja, den som lever får se, men man måste ju ha visioner...
Ha dé!//tant raffa

Vill man tjäna riktigt mycket pengar...

Kategori: Allmänt

....ska man ägna sig åt annat..
Så säger Maud Olofsson, som själv tjänar 450.000/år + 108.000/mån !!!
Jag bara undrar, vilken planet kommer hon ifrån?!
För mig är det enormt mycket pengar, men vi tänker väl lite olika kanske.....
Här i Falun har vi haft dryga 20 plusgrader idag och det har varit ljuvligt att sitta ute i trädgården, inte ett dugg har jag gjort mer än att hänga lite tvätt och sedan plocka ner den då den var torr..
Maken, han vet precis vad en kvinna vill ha, han kom med ett glas rosé och det var sååå gott!
Elvis, han har fullt upp med att retas med Nisse, grannkatten som är nästan 15 år och som har haft sitt revir lika länge...
Först så var Elvis som matte, "blyg och tillbakadragen"...men nu så har han kaxat till sig rejält och han åker på däng, men så är han där igen och jäklas och åker på däng...osv...
Kul att titta på honom är det och man får sig goda skratt varenda dag!
Gävle var vi till igår, med rutschkana och liten studsmatta (som har 28 år på nacken), Ture blev jätteglad och testade grejorna fast han var sjuk...
Feber hade han  och var ganska hängig, men det var ju så fint väder att han kunde vara ute ändå med oss andra.
Kul att se, hur trädgården ser ut hos dem, de vet ju inte själva vad som kommer upp ur marken så det är ganska spännande!
Förresten, lammsteken blev väldigt mör och fin, jag tycker ju "sisådär" om lammkött (ja, inte det manliga könet då..) och jag tror att det beror på lukten, för det luktar "kofta"...
Nej, nu ska jag sätta mig vid tv:n, ser fram emot "Mästarnas Mästare", det är ett toppenprogram tycker jag!
Ha dé!/tant raffa

Glad Påsk...

Kategori: Allmänt

...på er alla!
Här i Falun så skiner solen!
Ska inte göra så mycket mer idag än att vara hemma och greja lite i trädgården, senare på eftermiddagen kommer äldsta dottern (de små kungligheterna är hos fadern) och äter middag med oss.
Ska göra lammstek för första gången och det ska ju bli intressant och se, hur det blir...
Vi kör en liten "påskmiddag" idag och få se, om det blir så att maken och jag tar en tur till Gävle och hälsar på lilla charmbubblan Ture i morgon, det är inget bestämt och det tycker jag är skönt eftersom jag aldrig vet hur min "dagsform" kommer att vara.
Solen skiner alltså och Elvis har fullt upp med allt som flyger och kryper, man kan sitta hur länge som helst och studera honom och få sig en massa goda skratt!
Fästingmedlet, det är det inga som helst problem med och det gläder mig!
Som sagt var, trevlig Påsk på er!
Ha dé!/tant raffa

På "agendan" idag...

Kategori: Allmänt

...står det inte så mycket...
Ska alldeles strax åka och införskaffa fästingmedel åt marodören Elvis och har fått ett tips att det ska finnas bra sådant på Djurmagazinet..
Har skickat iväg maken på ett "jobb", han och en "kompis" från Veterankraft ska klippa en häck, det var både kaffe och smörgås med!
I kväll ska vi, Jim och Carina till Leksand och titta på "Elvis" med "Glada Hudik" och det ska bli så roligt!
Tänk, i söndags kunde jag/vi fått besök av en bloggkompis, Paula som har bloggen "Paulas pörte", men det blev inte så eftersom vi redan hade stugan full av "främmat", men vi talades vid i telefon och att vi ska ses, det är det inga tvivel om, kanske maken och jag tar en tur till dem..
Nej, nu ska jag dra iväg och göra det som ska göras...
Ha dé!/tant raffa

"Det bidde ingen utdragning"..

Kategori: Allmänt

...utav någon tand för maken igår..
Nej, tandläkaren hade bestämt att det ska ske i början av Maj istället och då får väl maken vara "ämlig" då, men, han hade lagat två små hål igår (han har inte varit till tandläkaren på en herrans massa år) och det var ju synd om honom ändå...(förstås)
Idag fyller "The King" ELVIS 1 år!
Mmmmm...han har fått fläskfärs och ett par räkor, färsen den åt han direkt, men räkorna, de ligger kvar!
Konstig katt det där.....
Vi har haft fullt upp idag maken och jag, vi har tvättat fönster på altanen (10 stycken) och aluminiumet (tror jag att det är, det är ljusgrått i alla fall...) och det var inte gjort i en "handvändning" precis, alla ljus som vi har tänt på altanen under vinterhalvåret, för värmens skull bland annat, gör att det blir väldigt svart och eländigt, men nu så ser det ut som om vi nyss satt dit fönsterna (jodå, jag har gjort rent en massa gånger, men nu så är det verkligen rengjort!)
Skönt väder har vi haft hela dagen, satt ute nu på seneftermiddagen och tog varsin cider och det var så skönt, Elvis, han försökte fånga en duva och vi skrattade gott åt honom, han är "smidig som ett kassaskåp"...kan tala om att duvan, den klarade sig och det med god marginal!
Nu ska jag snart sätta mig vid tv:n och titta på "Så ska det låta"...
Ha dé!/tant raffa

Strålande sol...

Kategori: Allmänt

....har det varit i ett par timmar redan..
Var uppe "före tuppen" i morse, maken skulle till tandläkaren redan klockan 7 och hans klocka ringde vid 5.30 så då kom ju Elvis och tyckte, att det var dags för uppstigning!
Gör mig ingenting att gå upp tidigt om det är som idag, ett strålande väder och pippina "pippar" (som yngsta dottern sa när hon var liten) för fullt!
Nu ska visst maken dra ut en visdomstand idag och jag vet ju, hur "ämlig" han kommer att vara, det ska bli skönt att åka till frissan vid lunchtid, det är dags att "sanera" uppe på huvudet igen, ser som vanligt ut som en tvättbjörn!
Är inte alls bra i benet, men jag är ju kvinna, så det är bara att "bita ihop"...(eller, jag är envis som en röd gris kanske man ska säga..)
Elvis, han går in och ut via sin "kattstege", jätteduktig är han, men se, kissa och bajsa, det gör man inte ute, nej, det springer han in för att göra på lådan!
Tids nog lär han sig väl att göra det ute också, det är ju fortfarand tjäle i backen så det finns väl inte så mycket att krafsa över än så länge..
Förresten. jag tittade på Uppdrag granskning igår om pedofiler och jag säger bara det, sådana program är inte bra för mig och mitt redan höga blodtryck!
Stackars, stackars  barn som blivit utsatta för dessa äckel! 
Ha dé!/tant raffa

Är så trött...

Kategori: Allmänt

...på att ha värk!
Nu gnäller jag IGEN!
Var "ganska" bra i mitt vänsterknä i två dagar, men nu är det lika förbaskat igen..
Ringde till läkaren i morse (bara det ett bevis på hur jäkla ont jag har), han hade semester, men sköterskan pratade med en annan läkare och han kunde ju inte göra något mer än skriva ut lite medicin eftersom det enda som hjälper är att vila benet så mycket som möjligt...
Har även köpt ett knästöd på apoteket och det känns "sisådär", det är som sagt var vila som gäller..
Jag har suttit i trädgården nästan hela dagen, är väldigt bra på att "peka med hela handen" och tala om vad maken ska göra!
Han har bland annat gjort en "kattstege" till Elvis och som den intelligenta katt han är så fattade ju han direkt hur han skulle bete sig!
Elvis, han har varit ute hela dagen och nu så är han så trött, ligger i fåtöljen bredvid mig och snarkar så det står härliga till..
Ha dé!/tant raffa

Vet ju, att han heter...

Kategori: Allmänt

...Varg Veum och inte Varg Verum....Sorry!
ha dé!/tant raffa

"Det är jobbigt att laga mat"...

Kategori: Allmänt

...sa maken ikväll..
Mmmmm...svarade jag, det gör jag varenda dag både lunch och middag!
Ja, men du är ju van sa han och det har han ju alldeles rätt i och han talade också om att det var svårt att hitta på vad vi skulle äta.
Nu hade han två (2) rätter att komma på och jag har då 363 dagar att hitta på lite varierande måltider och han förstod faktiskt att det kunde vara lite svårt ibland..!?
Men, jag har fått god mat, ikväll var det marinerad biff, ugnsbakade rotfrukter (frysta, men helt klart godkänt) och grönpepparsås, han hade glömt sallad, men man kan ju inte begära allt....
Fick faktiskt frukost också, äggröra med bacon och det var en överraskning!
Mitt vänsterknä har mått bra av att få vila, vilket jag gör om jag slipper stå för mycket, idag har jag faktiskt klarat mig med en krycka inne, positivt!
Nu ska jag strax bänka mig vid tv:n och titta på Körslaget och efter det blir det Varg Verum, det kallar jag en bra lördag (Varg alltså..)
Ha dé!/tant raffa

Tikka Masala....

Kategori: Allmänt

.....bjöd maken på till middag..
Gott var det, jättegott!
I morgon blir det visst nån biff av nå´t slag och jag är bergsäker på att det kommer att smaka alldeles förträffligt!
Ska börja med att låta honom få tillgång till köket och framförallt spisen ofta även fast jag är hemma!
Ha dé!/tant raffa

Envisaste kärringen som finns...

Kategori: Allmänt

...är jag enligt maken..
Har ju en fruktansvärd värk i mitt vänstra knä, kryckor är ett måste vid förflyttning, även inomhus just nu..
Känner, att det är en infektion jag har och jag vet ju att jag inte kan äta inflamationshämmande medicin för magen så det är bara att "vänta ut" skiten..
Så här ont är det längesedan jag hade, men jag försöker i alla fall göra lite saker och ting här hemma och det är därför maken säger som han gör!
Nu ska maken få åka och handla inför helgen hade jag tänkt, få se, hur enkelt han tycker det är då, han har ju inte behövt bekymra sig om såna "vardagliga" saker och för att göra det ännu "enklare" så ska han få bestämma vad det ska serveras för mat och så ska han få tillaga den också..
Jag klarar faktiskt inte av att gå i en affär bland en massa folk när jag känner mig så här, ingen toleransnivå alls att tala om och det kan ju få fruktansvärda konsekvenser (har ju svårt att knipa käft annars)!
Men, men, det går över det vet jag, det gäller bara att ha tålamod och bita ihop..
Förresten... höns, det tyckte Elvis var en höjdare!
Ha dé!/tant raffa

Stormar gör det...

Kategori: Allmänt

..rejält!
Undrar hur det är i Skåne, där har väl folk blåst bort!
Helt otroligt ändå, vad effektivt det är med blåst, man kan nästan stå och se hur snön försvinner i trädgården!
Där lilla prinsessan igår låg i en snöhög och hade massor med snö över sig och sin overall, där är det knappt någon snö kvar idag!
Elvis, han har jagat gamla löv som blåst omkring (ja, jag är ingen lövkrattare på hösten) och igår kom han hem med sin första råtta!
Han fick inte komma in, men vi berömde honom rejält (har hört, att man ska göra det), han blev lite sur över att maken stängde dörren, men se där går gränsen!
Vi har ju haft funderingar på en kattlucka, men jag tror inte att det är nåt vidare att få in döda råttor och annat "smått och gott"...
Kokar höns gör jag  idag, det har aldrig hänt förut, kan inte minnas att jag gjort det, fast minnet kan ju svika..
De hade så billigt på City Gross att jag tänkte att, va sjutton, blir det inte bra så har det ju i alla fall inte "kostat skjortan"...
Ha dé!/tant raffa

Inte bara bortskämda barnbarn...

Kategori: Allmänt

...utan bortskämd katt också..
Ja, visst är väl Elvis bortskämd, om jag står och kokar lax enbart till honom...eller?
Skit samma, han har fått kokt lax två dagar nu och det verkar som om det "faller honom på läppen"!
Tänk, idag har vi hört fiskmåsar maken och jag och då bor ju vi en bra bit ifrån sjön och så har vi sett tranor och svanar (igår) så nu så, nu är våren här!
Skottade ju av "soldäcket" igår och sen regnade det och jisses vad det tog på snön, nu är det nog bara 30 cm kvar i trädgården, förutom jättedrivorna som finns på vissa ställen..
I dag ska jag på mammografi, inte här i Falun, utan nu får man åka till Borlänge och visst, inte gör det mig nå´t, men de som inte har bil måste ju krångla med buss och olika zoner så det kan bli en riktigt dyr historia för att åka kommunalt utanför stadszonen, det kan kosta det!
Kan inte påstå, att jag gillar mammografi, tycker att det gör ont, men det är ju bra att man får göra den kontrollen..
Läste i en blogg om lapplisor, att personen som skrev bloggen gladeligen skulle köra på dem med sin bil (!?) och då blir jag lite fundersam, fattar inte vederbörande, att lapplisorna bara gör sitt jobb!
Visserligen måste de vara världens mest utskällda och "hatade", men om folk parkerade som man skulle så...
(Nu gäller inte det Ninni som har handikapptillstånd och parkerade på en sådan markering, men kommunen hade gjort om till lastplats utan att ta bort markeringen på backen..)
Men, om en vuxen person inte fattar att de bara utför sitt arbete, då är det ju inte konstigt, att det ser ut som det gör i världen... 
Fast, om man bor i en storstad och det är svårt med parkering så kanske man får sådana tankar, inte vet jag...
Nej, nu ska jag ta och skruva bort mina "dubbar" på kryckorna, för nu har jag bestämt att det är vår!
Ha dé!/tant raffa

Hjälpa våren på traven...

Kategori: Allmänt

...lär vi göra..
Maken ska skotta fram vårat "soldäck" idag, det ska bli nederbörd och då är det ju bra, om man hjälpt till lite för regn brukar vara effektivt!
Tänk, vår lilla prinsessa, hon börjar bli stor för igår tappade hon sin första tand!
Det var den tanden hon visade morfar och mig att hon kunde "snurra" på....
På kvällen efter badet så hade hon helt sonika tagit tag i tanden och dragit ut den (antar, att den inte satt speciellt bra fast..)
Prinsen, han är bara "ihop" med My "lite"..?!
Vad menas med det då, frågade jag?
Jo, att man är "ihop" fast man pussas inte!
Så, om ni blir "ihop-ihop", då pussas ni?
Ja, såklart, var svaret!
Härliga tider! Strålande tider!
Mysigt med barn!
Ha dé!/tant raffa

4 April...

Kategori: Allmänt

...är det och maken fyller 62 år idag!
Helt otroligt, att man är gift med en så gammal "gubbe"..
Bra väder har han på "fylleridagen", solen har tittat fram och det är nästan 10 varmgrader!
Har faktiskt köpt en tårta till kaffet på eftermiddagen då dotter och små kungligheter kommer för att uppvakta, har slutat med att göra hemgjord tårta, inte bara för att jag är lat, utan för att de köpta alltid blir mer uppskattade utav små kungligheter...
Elvis, han har fullt upp med att jaga flugor utomhus, mot husväggen (som är ljusgrå) flyger både det ena och det andra och han varken ser eller hör oss när vi pratar med honom, det kallas för stor koncentration!
Min värk, den har inte blivit bättre, tvärtom och jag kan ju säga, att roligare har jag varit med om...
Men, men, det blir väl bättre så småningom, det värsta är att toleransnivån blir ganska låg..
Ha dé!/tant raffa

Testar väl...

Kategori: Allmänt

...den absolut första headern jag hade, igen... Ha dé!/tant raffa

"Vanemänniska"...

Kategori: Allmänt

...nähä..! Kommer nog att byta header snart igen, känner ju inte igen mig! Ha dé!/tant raffa

Inte nog med att det är regnigt och dimmigt...

Kategori: Allmänt

...jag har värsta värken from hell! Så typiskt, att för det första så har min fibromyalgi (har ju mobilt sånt) flyttat sig till höfterna och mitt högerben är så svullet, att det nästan är dubbelt så tjockt som det vänstra, (i vilket jag även har enorm värk i knät så jag har ganska svårt att gå idag...) Humöret ligger väl inte på "topp" så att säga, men det är väl bara att bita ihop, som vanligt! Är så fruktansvärt trött på att ha ont! Nu finns det ju de som har det värre, men det skiter jag högaktningsfullt i! Idag ska i alla fall de små kungligheterna komma hem till sin mor igen efter att ha varit hos fadern sedan i torsdags och jag längtar verkligen efter dem! Mormors lillprins Ture, han har fått magsjuka igen! Vet inte, vilken gång i ordningen det är, men den lillparveln har inte något extra hull att ta av så... "Pratade" med honom lite i telefonen igår, men han var så "ämlig" och skulle just till att kräkas så det blev ett kort "samtal"... Igår var Elvis ute på "upperupptäcksfärd"! Vi satt på balkongen vid "loftet" en timme igår eftermiddag maken och jag och Elvis, han tyckte att det var såååå spännande med balkongräcket, där gick han och balanserade ett bra tag, sedan hoppade han upp på taket och inspekterade det, jag satt med hjärtat i halsgropen, för det är ju i alla fall minst fem meter högt! Men, han är ju en katt så... Idag blir det inget av att sitta ute för det spöregnar och det är ju bra, då försvinner snön snabbare, det är även 7-8 grader varmt och det tackar vi ju för.. Nu ska jag nog ta och lägga mig på soffan och läsa lite tror jag, om maken vill se på tv får han gå en trappa upp.. Ha dé!/tant raffa

Testing, testing...

Kategori: Allmänt

...åtminstone ett par dagar, sen får vi se, hur det blir.. Ha dé!/tant raffa

Måste bara testa...

Kategori: Allmänt

...hur det kan se ut.. Ha dé!/tant raffa