Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Inte lätt...

Kategori: Allmänt

...att vara barn ibland..
 
Att vara skilsmässobarn, det är inte lätt att vara och jag kan förstå att det är svårt för den "nya" vuxna som kommer in i en familj att ta plats, plats på rätt sätt!
Allt handlar om respekt enligt mig, respekterar man inte varandra då kan det vara ganska "kört" och just det där med barn, så viktigt att man visar dem respekt och det gäller från barnens sida gentemot de vuxna också, men vi vuxna måste förstå att barn är barn och lyssna på dem!
Har man haft så många år på sig att bygga upp en relation och det inte funkar, då måste man rannsaka sig själv tycker jag och det absolut VÄRSTA jag vet, det är när man gör skillnad på barn och definitivt då man gör det i samma familj!
 
Har ju skrivit inlägg förut som jag av "hänsyn" till vissa tagit bort, men tänker jag inte "curla" de vuxna längre, det får de klara själva!
 
Ha dé!/tant raffa

Ingen värme...

Kategori: Allmänt

...ute precis..
 
Har varit ute med Elfrida idag, hämtade dotterns hund Naala och hon tyckte som jag, att det var kallt om örona!

Solen värmer, men det blåser svinkallt och det är ju inget annat att vänta sig egentligen, det är bara mars månad ännu, men man vill så gärna att det ska vara riktig vår..
 
Har tänkt på en sak då jag är ute och "glider" med Elfrida och ser alla nybyggda villor häromkring (det byggs otroligt mycket just nu) och det som jag inte kan förstå, det är varför så många bygger med fönster som går från golv och nästan ända upp till tak och det är full insyn!?
Vissa har insynsskydd i form av...typ breda persienner på längden (?) ja, det ser så ut i alla fall och jag undrar ju, varför bygger man så enorma fönster?!
Fy sjutton för att tvätta såna, eller man kanske inte behöver göra det nu för tiden?
 
Det byggs alltså och det kommer att bli villor och hyreshus i massor i närområdet här hos oss och ja, det är väl bra, men det är redan hus till salu där de byggde för bara ett par år sedan och att det kallas för "skilsmässoviken" har väl sin förklaring antar jag...
Det är ju inte billigt att bygga idag (heller) och det är ju en form av "tävling" husägarna emellan, det ska vara värre än värst och det kostar, både det ena och det andra....
 
Igår var maken och jag ute på en Amazontur, det blev en sväng till Svärdsjö, som ligger, ja....kan det vara ett par mil dit och nästan mitt i "centrum" fick maken tvärnita för tre rådjur!
Väldigt vackra djur och de var inte det minsta rädda utan tog det väldigt lugnt och efter några kilometer så såg vi lamadjur!
Ja, det är en bonde som har några stycken i en hage och efter det så såg vi kronhjortar i ett hägn, det var en riktig safari vi var på!
Ja, en räv såg vi också!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Sicket skitväder...

Kategori: Allmänt

...det har varit/är!
 
Det började snöa lite försiktigt vid 11-tiden idag och sen så eskalerade det och blev världens snöoväder på bara ett par timmar!
 
Äldsta dottern jobbar ju i Borlänge, som ligger ungefär 1,7 mil från Falun och det är motorväg (110km/h) så det går ju vanligtvis ganska fort att köra den sträckan..
Inte idag!
Dottern ringde och talade om att hon inte fick igång bilen och jag erbjöd mig att hämta henne eftersom det skulle bli så sent för henne att hämta twinsen på dagis om hon skulle ta bussen..
Fy fan säger jag bara!
Det var KAOS på vägen, bilar hade krockat (4 stycken) och långtradare stod och blockerade vägen, jag räknade till 6 stycken innan jag, efter att ha legat i kööööööö hur länge som helst kunde köra av och ta en mindre väg mot Borlänge och det var den absolut värsta bilresa jag någonsin gjort i hela mitt liv!
Ingenting såg man eftersom vindrutetorkarna "tjoppade igen" på nolltid och jag vet inte hur många gånger jag/vi var tvugna att stanna för att göra rent dem från is.
Efter 1 timme och 40 minuter var vi tillbaka i Falun och det är ju tur, att dagiset som twinsen är på, är ett fantastiskt sådant!
De hade fått frukt och "maaacka" som Wilgot säger och personalen hade sagt åt dottern att ta det lugnt, "du kommer när du kommer" sa de och visst, det gjorde hon ju, fast ett par timmar för sent...
 
Maken, han har varit och skottat och han har ställt klockan på 04.30 då ska han iväg igen för det är visst ett nytt snöoväder på väg, det är ju tur att han inte hinner stelna till, ja, lederna alltså...
 
Ha dé!/tant raffa
 
 

Elfrida....

Kategori: Allmänt

....har plockats fram så NU är det väl vår då!
 
Har varit ute på Elfridatur tre gånger redan sedan i måndags och idag var jag förbi och hämtade med mig äldsta dotterns hund Naala!
Naala blev så glad då hon fick se Elfrida!
Ja, jag vet att det låter "löjligt", men hon blev det och det är väl för att hon vet att det vankas "promenad".
En lång sväng var vi, det är så skönt ute, tvåsiffrig temp och solsken, en riktig vårdag alltså och massor med tussilago!
Lika bra att passa på att njuta, det ska ju bli sämre väder, men det är ju trots allt bara den 12 mars än så länge...
 
Maken, han har fullt upp med sin Amazon!
Det ska bytas än det ena, än det andra och det är roligt att se hur han njuter av allt som "måste" göras.
Idag har han bytt olja i....ja, där det behövs antar jag..
Ny bilklädsel har han satt i och det blev så fint så!
 
Ha dé!/tant raffa
 
 
 

"En man som heter Ove"...

Kategori: Allmänt

...är en bok jag verkligen kan rekommendera!
 
Har haft den boken som ljudbok i bilen och jag har skrattat och gråtit och sista kapitlet satt jag i bilen utanför Dansa i Falun´s lokaler och lyssnade på i väntan på att lilla prinsessan skulle dansa klart igår kväll.
Folk som gick förbi måste ju ha tyckt att jag var "knäpp", där satt jag och torkade tårarna med en servett från Sibylla och rätt som det var så skrattade jag!
En så bra bok om Ove,  59 år gammal (ung) med sina principer och sin butter/bitterhet, ja, den boken var underbar!
 
10 mars är det idag och det är lite mulet, några regnstänk, men det är varmt, hela 6 grader, inte lika varmt som i helgen då det var tvåsiffrigt och jag har då aldrig varit med om en så varm marsmånad förut, såg till och med myggor igår!
Skönt är det ju, men nåt fel är det kan jag tycka eftersom våren börjat i större delen av landet, den månad då det vanligtvis är kallt och mycket snö..
Det ska ju vara skidtävlingar här i Falun i helgen som kommer, få se då om det finns någon snö kvar, det är alldeles snöfritt i resten av kommunen, men konstsnö håller sig väl ganska bra antar jag..
 
Satt ju utanför dansstudion igår och väntade på prinsessan då hon dansade (lite dålig tid, söndag mellan 18.30-19.30) och jag såg in genom fönstren då de tränade och jag säger bara det...vilket jäkla tempo!
Jag tror det är någon "form" av discodans och prinsessan var så svettig då vi åkte hemåt att hon var tvungen att ta av sig jackan och sitta med bara linne på sig i bilen och hon riktigt strålade för hon tycker att dansen är så kul!
Så duktiga är de, både Elliot och Elvira!
Elliot´s ledare vill att han ska börja i tävlingsgruppen, men det vill inte han och jag förstår ju varför, han är speciell vår stora prins, vill ha allt strukturerat och det finns säkert en diagnos för det, men han är underbar som han är!
 
Ha dé!/tant raffa

Väntar på tidningen...

Kategori: Allmänt

...gör jag...
Klockan är nu, när jag börjar skriva 04.46 hos mig och jag sitter som sagt och väntar på att tidningsbudet ska komma..
 
Maken skjutsar "personen" till Arlanda, det är dags för fyra veckor ombord igen och den här vändan ska de förhoppningsvis inte vara i piratvatten!
 
Vi var ju iväg och grattade Ture på 4-årsdagen, maken de "stora små" kungligheterna Elliot och Elvira och det var en riktigt bra dag!
Ture är ju väldigt förtjust i sina kusiner och då speciellt Elvira och det är ömsesidigt!
Han är så otroligt go Ture och när han la sin lilla arm runt Elviras nacke, tittade henne i ögonen och frågade "har du fikat klart hjärtat" då blev man nästan tårögd, så gulligt var det!
 
Sportlov har de haft barnen och de har varit till Eskilstuna en sväng, de fick ju byta miljö i alla fall...
Ingen fjällsemester, men de var nöjda, vi åker ju iväg allihop framöver och det ser de fram emot.
 
Jag brukar ju alltid påtala att Julius och Wilgot är så olika och igår var de till BVC och fick vaccinationer, de vägdes och mättes och Wilgot, han är 4 cm längre än Julius och väger 900 gram mer!
Säger en hel del!
Det händer massor med dem just nu, nya ord varenda dag tycker jag och där är de också väldigt olika, Wilgot han pratar hela tiden och när han ska "förklara" nåt så är det mest på hans "eget" språk, men Julius, han fattar allt!
Det är såååå faschinerande att studera dem, de har verkligen ett helt eget språk som bara de förstår och de skrattar åt och med varandra, ja, det är häftigt!
Wilgot, han är den som är "storebror", tar alltid hand om Julius och är Julius ledsen, då springer Wilgot och hämtar en napp och stoppar in i "Lulus" mun och är det riktigt ledsamt, då hämtar han en snuttefilt också!
 
Ha dé!/tant raffa