Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Och dagarna de går...

Kategori: Allmänt

...och de går fort!
 
Nu är det fredag igen (!) hinner knappt med i svängarna!
 
Vad har hänt sedan sist då...
Ja, som vanligt inte så mycket, det har varit finväder så jag har varit ute mycket med Elfrida.
Som jag skrev på facebook så har jag varit ute idag också och jag blir heligt förbannad och kan känna att det skulle nog inte vara så svårt att begå ett våldsbrott när jag som idag såg en pappa slå sitt barn!!
Nu, med risk för att klassas som rasist, (nåt jag inte orkar tjafsa om längre, för i Sverige får man inte ha åsikter om våra invandrare utan att klassas som just rasist...)
MEN...hur i hela friden kan Migrationsverket låta bli att upplysa våra nysvenskar (som de kallas) och observera ordet nysvenskar att i Sverige, där är det enligt lag FÖRBJUDET att slå sina barn, ja, alla barn!
 
Jag kom åkandes på Elfrida, det var ett underbart sensommarväder, inte ett moln på himlen och jag ser och hör en familj framför mig, det är några barn i ålder...tja, jag såg inte den som låg i vagnen, men mellan 0,5 år till 5 år kanske.
Det var den äldsta utav barnen som fick sig en riktig snyting av fadern och jag blev förbannad!!
Åkte ifatt dem på Elfrida och talade om för fadern och även modern, att i Sverige så är det FÖRBJUDET att slå sina barn och jag sa samma sak på engelska och tillbaks fick jag en harang på deras modersmål och jag kan sätta tusen spänn på att det inte var några snälla ord fadern sa till mig!
 
Är det någonting jag fullständigt avskyr, så är det barnmisshandel!
Så innehelskotta fegt, fult och även förnedrande att ge sig på att slå ett barn!!
Men va f-n!!
Om man inte kan prata vett, inte sjutton kan man slå in det!
JAG kommer ALDRIG att hålla käften när jag ser sådana här saker och det är inte första gången jag försvarar ett barn som får stryk av en vuxen och det spelar ingen roll vilken nationalitet det är, ingen ska ge sig på försvarslösa barn, inte så länge jag finns i närheten i alla fall!
Är ju medveten om, att jag ligger i riskzonen att få mig en "tjockablängare" jag också, men jag är vuxen och kan polisanmäla händelsen, det kan ju inte barnen....
 
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Att slå sina barn är inte OK och har inte att göra med om man är svensk eller inte. Jag tror att det finns svenskar som också slår sina barn, men kanske inte utomhus där de kan bli upptäckta.

    Hade jag sett detta, en förälder/vuxen som slår ett barn hade jag polisanmält direkt. Det har man all rätt att göra, för, precis som du skriver, barnen kan ju inte, kanske.

    Kram!

    2014-09-06 | 17:25:57
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:
    Jag har sagt åt en svensk förälder på en affär för ett par år sedan och då sa jag att jag skulle polisanmäla, men det blev aldrig av och jag inser ju, hur klantigt det var av mig!
    Är övertygad om att det förekommer i massor av hem, men att göra det helt offentligt, ja då måste man ju reagera/agera, för barnens skull.
    Ha dé!/Kram

    2014-09-06 | 18:31:56
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Inga M säger:

    Du gjorde absolut rätt och det var modigt gjort! De flesta hade nog bara låtit det passera. Nu fick de sig nog en tankeställare i alla fall. Jag har ju jobbat med invandrarklasser och fick uppfattningen att de flesta nog visste om att det vara förbjudet att slå sina barn i Sverige. Men de blev ofta lite överraskade när de insåg att i stort sett hela Sveriges befolkning tycker att det är en bra lag och att folk här normalt sett inte slår barn. De trodde till en början att det bara var en lag som de flesta struntade i. För dem var det ett inslag i barnuppfostran att slå barnen. Vi diskuterade ibland på föräldramöten vilka alternativ som fanns för att "bestraffa" barn, såna som vi använder här o som är lagliga, att vi drar in privilegier exempelvis o att vi pratar mycket med barnen om sånt som är fel att göra.

    2014-09-08 | 08:42:10
    Bloggadress: http://inga.blogg.se
  • åsa säger:

    Inga:
    Jag vet ju, att i deras hemländer så ingår det i "fostran" att slå barnen, men som sagt, här i Sverige är det förbjudet...
    Vet inte om jag var modig, snarare helförbannad och som vanligt har jag väldigt svårt att vara tyst!
    Ha dé!

    2014-09-08 | 20:02:12
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se
  • Paula i pörtet säger:

    Jag blev uppfostrad med örfilar lite då och då, vilket spädde på föraktet för min mor...
    Då lovade jag att aldrig slå ett barn, och det var ett självklart val. Att daska ungar i baken är nog ganska vanligt i andra länder, och det kräver upplysning om våra lagar och regler. Föräldrarna tycker ju att det är "deras" barn och därmed kan dom göra som dom finner det bäst. Inget barn har väl blivit snällare...
    Däremot, tål jag inte ungar som käftar emot och inte visar respekt, speciellt tycker jag skolan är ett skräckexempel, man visar inte lärarna respekt och man uppför sig hur illa som helst..
    Kramen

    2014-09-09 | 17:51:31
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:
    Är ju också "fostrad" likadant som du och jag lovade mig själv, att aldrig lyfta en hand mot mina barn om jag någon gång skulle få några och det löftet har jag hållit.
    Nu var det ingen dask i baken som barnet fick som jag såg, utan en rejäl örfil!
    Det där med ungar som inte fått lära sig visa respekt håller jag med om till 100%!
    Ha dé!/Kram

    2014-09-09 | 21:36:10
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se

Kommentera inlägget här: