Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

"Mot alla odds"..

Kategori: Allmänt

...finns det ju en serie som heter som visas på svt 1 tisdagkvällar..
Det är 10 stycken funktionshindrade som ska avverka ett x antal mil genom Afrika och jag måste ju säga, att fy sjutton vilken jävlaranamma de besitter!
Igår fick man se och höra då ett par deltagare fick ringa hem via satelittelefon och en utav dem var Madeleine (Madde) som så tragiskt gick bort efter inspelningen och hon ringde till sin farmor.
Madde och farmodern hade vanligtvis daglig kontakt, de ringde varje morgon och varje kväll till varandra och Madde kallade sin farmor för älskling och när vi såg programmet igår så grät jag, för tänk vad Maddes farmor måste ha blivit känslomässigt berörd om hon såg inspelningen, hennes älskade barnbarn som inte finns här längre...
Ja, jag torkade massor med tårar..
Måste säga, att dessa människor som vissa saknar både armar och ben, men ändå klarar av strapatserna i Afrika, de är värd all beundran, vilket de får utav mig i alla fall.
Nu börjar det dra ihop sig för Melodifestival här i Dalarna igen, det är Leksand som får "äran" denna gång också!
De små kungligheterna ska dit på lördag med sin far, de fick det i julklapp från honom och tänk, de kanske kommer med i tv!!
Sa till prinsen, att han fick ha en skylt som det står "hej mormor, här är jag" på så att jag skulle kunna se honom, men det tyckte inte han var en bra idé, "men gud så skämmigt" sa han!
Han har ingen humor....
Synd att det är så "konstiga" artister med, det är ju tur att Molly och Andreas är med annars så var det ju inga som kungligheterna kände igen och Björn Ranelid (?!) undrar vad han ska komma med för nåt, tror ju inte att han ska sjunga...eller?
Tycker att hela spektaklet är botten, men lär väl titta på det ifall de små kungligheterna syns och det är ju viktigt att veta hur de olika bidragen låter då vi ska diskutera Melodifestivalen de små och jag, vilket vi gör..
Ute är det ett riktigt blåsväder idag, det är ju tur att det inte är mer än ett par grader kallt, men det blir snart vår, fåglarna kvittrar för fullt!
Nu ska jag ta och förlusta mig lite nere i tvättstugan...
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Det blir verkligen intressant att se vad det blir på lördag... Uj uj uj...



    Kram!

    2012-02-16 | 14:51:04
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Har det varit sämre någon gång innan i år????

    Tycker att det är rena rama blähääää!!

    Ha dé!/Kram

    2012-02-16 | 22:52:39
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ninni säger:

    Ja nog är de helt otroliga deltagarna i Mot alla odds.

    Jag har ju helt missat att Madde dött... jag är väl för dålig på att läsa kvällstidningar, antar jag. Får väl kolla upp det där så jag får lite mer kött på benen.

    Kul för de små kungligheterna att få gå på Melodifestival. Hoppas det är låtar som de gillar. Jag sätter också ett stort frågetecken på Ranelid men vem vet...

    Kram.

    2012-02-17 | 00:22:36
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com/
  • åsa säger:

    Ninni:

    Alla deltagarna är fantastiska tycker jag och jag är full av beundran!

    Jadu, ikväll så kommer de små kungligheterna att få vara med i livesändning och jag är säker på att hela kvällen kommer att vara lyckad!

    Ha dé!/Kram

    2012-02-18 | 15:25:06
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: