Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Så lätt det tydligen är.....

Kategori: Allmänt

....att prata en massa osanningar och skit om folk, ja riktigt baktala personen enbart för att själv komma i bättre dager, FAST det är den skitsnackande som är riktigt sjuk i huvudet!
Tant raffa, hon är oftast go och snäll, men när det kommer till orättvisor, skitsnack och lögner, då får det tamejfan vara nog!
Just nu handlar det (förstås) om äldsta dottern och "mågan"...
De jobbar ju på samma ställe och till saken hör, att min dotter var den som styrde upp hela avdelningen och hon är fortfarande gruppledare där..
Jag vet, att min dotter har gjort och förhoppningsvis fortfarande gör (trots skitsnacket och baktaleriet som "mågan " håller på med...) ett förbaskat bra jobb!
Nu har dottern valt att inte basunera ut sitt privata helvete på den avdelning hon och "mågan" jobbar på, tycker att det ska skötas på annat vis, inte på jobbet och det tycker ju jag är professionellt..
MEN det verkar inte "mågan" tycka!
Är inte den människan psykopat, då jäklar ska jag lära mitt arsel att äta havre!!!
Blir så ledsen när jag ser min dotter brytas ner på grund av "mågan", som inte brytt sig ett förbaskat dugg om de små kungligheterna under alla år, som inte bryr sig om Elvis, han bodde ju hos dem i flera månader från det att han var lilliten...
Inte EN enda gång brydde "mågan" sig om att hjälpa till att skjutsa/hämta de små kungligheterna från dagis/skola, det fanns liksom inte i hennes liv på nåt vis, utan det var annat hon gjorde, tränade och när de blev med hus så var det BARA trädgården som gällde!
Skjutsning och hämtning har ju alltid jag ställt upp på då ingen annan "kunde"....allt handlar om prioterin...hela livet handlar om priotering...
Förra sommaren jobbade dottern natt och det var sagt, att "mågan" skulle "ta hand om" de små kungligheterna och aktivera dem...det var en fruktansvärd värmebölja, "mågan" hon var ute i trädgården hela dagarna då dottern sov och kungligheterna fick vara inne för det var för varmt att vara ute...
Ofta var de hos oss då dottern var tvungen att få sova..
Inte ett snack om att barnen kanske skulle behövt besöka en badstrand, inte då!
Själv var "mågan" iväg och badade då det blev för varmt för henne, men det var ju när dottern sovit klart på dagen efter att ha jobbat hela natten..
Jag är fruktansvärt förbannad på ren svenska, att folk är så förbaskat dumma att de går på "mågans" sätt att framställa sig själv som ett "offer", för ett offer, det är hon tamejfan inte!
Hon är nöjd då hon fått folk att tro att det är synd om henne, det är det inte!
Hon har själv försatt sig i den situation hon är i och jag känner ingen medlidande alls för henne, hoppas bara att huset blir sålt (något hon dragit ut på och lägger skulden på dottern) och att hon sen inser, att hon ska nog leva själv i framtiden eftersom hon inte har känslor för någon annan än sig själv!!
Jag skriver det här eftersom jag blivit så arg efter att fått höra, hur dottern blivit behandlad av arbetskamrater efter att ha kommit tillbaka från en semesterresa till Grekland och då fått höra taskiga antydningar om olika saker som inte alls stämmer och hon vet att det är "mågan" som ligger bakom...Frustrerande!!
Men, jag håller tummarna för min dotter och önskar henne all lycka i sitt framtida liv och att hon som sin mor lärt sig hur det är att leva med en psykopat!
Förresten, de små kungligheterna trivs så bra nu, ingen "måga" att tassa på tå för och nu får de faktiskt leka och låta som barn gör i den åldern ( 6 & 9) och det är bra tycker jag!
Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Tofflan säger:

    Det är väl kanske aldrig ens fel att två träter, men att snacka skit om varandra när man jobbar på samma arbetsplats är omoget, tycker jag. Sitt privatliv ska man hålla hemma.

    Hoppas allt löser sig till det bästa!

    Kram!

    2011-06-02 | 10:58:23
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • Ninni säger:

    "Lära mitt arsel att äta havre" Jag höll på att skratta ihjäl mig åt uttrycket mitt i allt elände du skrev om. Vilket härligt uttryck!

    Det är bedrövligt med skitsnack. Jag blev själv utsatt för det när jag skilde mig för 12 år sedan. Det värsta är att folk lyssnar på den som sprider skiten och tar inte reda på den andres version. Det var folk som inte hälsade på mina föräldrar när jag hade skilt mig för de hade lyssnat på skitsnacket som min f.d. make spred ut. Många har sedan kommit underfund med att han spred ut "sina sanningar" och att de kanske inte stämde överens med den "hela sanningen" men andra tror nog fortfarande på det han spred ut. Han pradade även skit om mig inför våra barn. De var tackochlov så kloka så de silade allt han sa och hade sin egen åsikt.

    Jag höll tyst. Mest av hänsyn till våra barn men jag ville heller inte sjunka lika lågt som honom och sprida ut vårt liv till alla och envar. Jag var så tacksam att jag hade tagit mig därifrån så jag tog det han gjorde för jag var i alla fall fri från honom. Jag skitade inte ens ner honom inför mina barn - de upptäckte själva vad han gick för och idag har de väldigt lite kontakt med honom men det beror på att han "sa upp sig som pappa" till dem då vi varit skilda i nästan 3 år.

    Så kan det gå.

    Jag hoppas din dotter står på sig och har sån självkänsla så hon inte tar åt sig av skiten.

    Ha en skön helg!

    Kram.

    2011-06-02 | 13:07:37
    Bloggadress: http://ninni1960.wordpress.com
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Du har alldeles rätt i att det inte är ens fel att två träter, men...

    Håller med dig om att det är oproffsigt att inte lämna sitt privatliv hemma när man är på jobbet och framförallt då man jobbar på samma ställe OCH på samma avdelning!

    Ha dé!/Kram



    Ninni:

    Det du beskriver, det har jag också erfarit, jobbigt medan det pågick, men det var jag som gick stäkt ur situationen till slut..

    Synd bara att folk runt omkring är så snabba att "ta parti"..

    Ha dé!/Kram

    2011-06-02 | 20:31:12
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Doris säger:

    Tack o lov att din dotter och hennes barn har fått bort denna person ur sitt liv, värst bara att din dotter måste umgås med henne på jobbet ...

    Kram

    2011-06-04 | 05:34:21
    Bloggadress: http://farmordoris.wordpress.com
  • åsa säger:

    Doris:

    Livet är inte lätt...

    Ha dé!/Kram

    2011-06-05 | 09:29:59
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • TT säger:

    OJ, vilken tur att din dotter klev ur det förhållandet! Vilken ego-människa... tror hon mår sämst själv i allt sitt snackande.

    Havre-uttrycket måste jag lägga på minnet, det bästa jag hört på länge.

    2011-06-06 | 22:01:31
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/

Kommentera inlägget här: