Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

En hissad flagga...

Kategori: Allmänt

...till vår älskade prinsessas ära...
Kommer för alltid att finnas kvar i mitt minne!
Var ju till Eskilstuna igår för att fira vår lilla prinsessa som fyller 6 år på midsommarafton, vilken hon kommer att fira tillsammans med sin far..
Det är ju så, att äldsta dottern har varit i Eskilstuna eftersom hon träffat en "person" som hon är väldigt förtjust i och det har ingenting med hennes tidigare förhållande att göra.
"Man rår ju inte över sina känslor" heter det ju och det stämmer!
Dottern hade verkligen inte tänkt sig att träffa någon "permanent" på mycket länge, men som sagt....
Vi var alltså i Eskilstuna och det var hur underbart som helst (förutom att det blåste mer än halv orkan), det var syskonbarn med sina barn och andra släktingar, det var alltså underbart, saknade yngsta dotter med familj, Ture hade trivts som "fisken i vattnet"!
Ett "magiskt" ögonblick i firandet var när "personen" vid fikat hissade flaggan för lilla prinsessan, hon blev såååå glad!
Tänk, att Svenska flaggan hissades enbart för henne!
Hon satt i mitt knä just då och jag tittade på henne och jag riktigt såg hur stolt hon var och det var en sån otrolig känsla, har nog aldrig känt så för vår flagga förut!
Dagen var väldigt blåsig, men det gjorde ingenting för vi kunde vara ute hela dagen och tänk, till lunch fick vi Mälaregös!
Så gott!
De små kungligheterna var jättefina (såklart), prinsen var lite "rostig" i ansiktet enligt honom själv, det var näsan som blivit väldigt brun under Turkietvistelsen och tänk att lilla prinsessan hade också fått lite färg!
Presenter fick ju jubilaren och vi hade köpt en klocka till henne, hion kan ju inte klockan ännu, men det går bra att gissa...11...3..7...nej, den är säkert 6! 
Kastspön hade de även fått och jädraranåda va fort de lärde sig att kasta, men vid fisket som följde med alla sex barnen så blev det att meta, man ska ju inte utmana ödet med fiskekrokar till höger och vänster....
Fisk fick de också, men trots att det blev ganska många firrar på kroken så fick alla simma tillbaka till sina familjer, det var ju inte meningen att middagen skulle införskaffas utan det var bara för nöjes skull som det fiskades..
En helt underbar dag var det och vi kom inte hem förrän vid halv elva på kvällen och maken var så orolig att det hänt Elvis något eftersom han inte kom så fort vi parkerat bilen...(Maken trodde på allvar att grannarna som inte var så snälla hade gjort Elvis något eftersom de inte besitter sunt förnuft...att de alltså skulle "straffa" oss genom att skada Elvis..ja, man kan ju aldrig riktigt veta..)
Det hör till saken, att Elvis han var lite sur på morgonen då vi åkte (enligt maken) och han hade inte varit in och ätit under hela dagen (nu tror ju jag att han varit inne, men...) och det tog säkert en halvtimme, trekvart innan Elvis kom in, gick förbi oss med vääääldigt höööög svans, slösade inte en blick på oss, gick in i köket och åt lite torrfoder (fast husse lagt upp alldeles fräsch kattmat åt honom) drack lite vatten och sen gick han ut!
Inte EN blick gav han oss och det höll på att knäcka maken!
Men, tiiidigt i morse (ja, den tidpunkten då jag inte äger någon katt) då var Elvis upp i husses säng, låg som en halsduk runt halsen och spann, han spann så det lät som en stenkross!
Jag bara vände ryggen till och så fortsatte jag att sova, jag äger ingen katt vid den tidpunkten!

Idag har Elvis följt efter husse hela dagen, har husse grävt en grop, ja då måste ju Elvis dit och kolla hur djup gropen är och han har allmänt bara varit i vägen, men det gör ju inget, för det är ju Elvis och han är ju the KING!

Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • TT säger:

    Oj, nu har jag läst ikapp... vilken idiot till granne ni har! Så trist!

    Men däremot vad skoj att dotra hittat någon som bryr sej så mycket om barnen!

    Och Elvis...ja... här är husse också bäst fast han vaknar inte när det är mitt i natten så där får jag duga, haha.



    Hoppas ni får en fin midsommar!

    2011-06-22 | 23:10:06
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • Tofflan säger:

    Å vilken fin prinsess-firning!!! Den lilla stumpan måste vara helt nöjd!



    Hoppas Eskilstuna blir nåt bra för din dotter, på alla sätt! (Håller tummarna!)



    Kramar till er alla och go midsommar!

    2011-06-23 | 11:36:41
    Bloggadress: http://tofflan.wordpress.com
  • åsa säger:

    TT:

    Ja, vår granne är lite "knepig" om man så säger..

    Vi hoppas ju och tror, att den här "personen" kommer att finnas kvar läääänge i de små kungligheternas liv, men den som lever får se..

    Hoppas du/ni också får en bra helg!

    Ha dé!

    2011-06-23 | 14:55:00
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • åsa säger:

    Tofflan:

    Jag hade inte en aning om att en flagghissning kunde göra ett så stort intryck på en så pass liten individ, men man lär sig nåt nytt varje dag..

    Vi håller också tummarna för Eskilstuna, men det kommer inte att vara aktuellt med flytt i alla fall (tur är väl det)..

    Hoppas din midsommar blir bra!

    Ha dé!/Kram

    2011-06-23 | 14:58:11
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: