Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Lördag kväll...

Kategori: Allmänt

...och det regnar ute...
Men, det har faktiskt varit väldigt fint väder hela dagen.
Torsdag kväll gick åt till surströmming, min man är ju fiskarson från Hälsingland och han tycker, att det är en delikatess. Jag själv äter inte "surisar" men har inget emot lukten utan jag äter någonting annat. Jag har provat att äta flera gånger, men jag kan inte svälja utan tycker att det smakar som det luktar....
Som tur är har vi grannar som mer än gärna äter tillsammans med min man, jag har förstått, att det inte smakar lika bra om man äter ensam.
Fredag kväll blev också väldigt trevlig, yngsta dottern med pojkvän och en kompis till dem kom hit och bjöd maken och mig på middag. Det blev grillat med hasselbackspotatis och flera såser, vin till middagen och sedan blev vi severade olika sorters drinkar...GOTT!!!
Vi satt ute till klockan halv två på natten, det var en otroligt fin kväll.
Är det fler än vi som är drabbade av tvestjärtar? (ja, djuren alltså) Här är det otroligt många i år, det måste ju bero på att det är så hög luftfuktighet, men jag tycker att de är så äckliga!
Det spelar ingen roll, så fort man lyfter på någonting så kryllar det av tvestjärtar, fy f-n...
Nu är det lördag kväll och maken tittar på en film på tv.
Han ska åka till London och jobba i morgon så jag skjutsar honom till Västerås flygplats. Han har ju möjlighet att ta en hyrbil, men vi brukar mysa lite på vägen, stanna och äta och stannar vid en speciell skog och rastar hunden, ja, vi vill väl dra ut på avresan på något vis.
Min man vill att jag ska komma över till honom, men det är inte så lätt att lämna över hunden till en hundvakt nu när han är gammal och döv så jag stannar hemma.
Men, yngsta dotter med sambo åker över på torsdag till söndag nästa vecka, hoppas, att de får kul.
Jag har varit till London flera gånger förut, kan inte påstå, att jag tycker det är en höjdare. Det vimlar av folk (13 miljoner) och det är dålig luft och skitigt.
Men däremot Engelska landsbygden, den är bedårande vacker tycker jag, dit kan jag åka när som helst (om jag har hundvakt)
Men som jag säger till min man, England finns ju kvar....
Nu ska jag gå ut med min gamla byracka (hunden alltså)
Förresten, så var mågen hit i dag och vi har pratat om saker och ting så nu känns det ganska bra igen.
Ha dé! / tant raffa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: