Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

20:e juli...

Kategori: Allmänt

...är det i dag och det är Margaretha som har namnsdag.
Jag själv har Margaretha som mellannamn, mina båda döttrar likaså och även mormors lilla prinsessa.
Vanligtvis så brukar vi samlas och äta tårta eller bakelse, men i år så blev det inte så.
Min äldsta jobbade och sedan skulle hon på fest, den yngsta är ju i London och lilla prinsessan är hos farmor och farfar.
Men...i morgon ska vi träffas och fira Margaretha, det måste ju fortsätta att vara en tradition.
För 13 år sedan var jag och min bästa kompis, hennes son och mina båda döttrar på väg till Montpellier i Frankrike, vi åkte bil (bara jag som hade körkort), det var en jättemysig resa. Vi hade en Volvo combi och ett fyrmanstält....Det innebar, att en sov i bilen och resten tältade. Att någon sov i bilen, det berodde på att vi hade alla pengar gömda i den....Alltså, två "kärringar" med tre barn, ni kan ju förstå, att vi var oroliga över våra finanser...
Vi var borta i 14 dagar och vi tältade hela tiden.
Fransmännen, de pratar inte engelska (det är väl under deras värdighet), vi pratade ingen franska så ni kan nog föreställa er hur det var.
Föreståndaren för campingen, monsieur Mouritze, han kallade oss för " cracy swedes" hela tiden och pekade sig själv i tinningen...undrar vad han menade med det...
Men det var en mysig semester, det är ju ingenting man gör flera gånger i sitt liv, det var faktiskt sista semestern som äldsta dottern tillbringade med mig.
Jag frågade faktiskt vad de föredrog, en charterresa eller att bila till franska rivieran och de föredrog att bila.
Men, för att återgå till den 20: juli, GRATTIS alla Margarethor!
Ha dé! / tant raffa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: