Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Fågelkvitter och gräsfrö...

Kategori: Allmänt

Visst är det ljuvligt med fågelkvitter... Men om man har sått gräsfrön, då är det inte så ljuvligt längre!
Vi har haft halva tomten uppgrävd, och nu är det meningen att det ska växa gräs där igen.
Vet inte vilken gång i ordningen jag varit ut och försiktigt krattat ner dom där förbaskade fröna!
Alltså, de frön som fåglarna behagat lämna kvar....Tänkte att jag skulle vara smart och slänga ut lite extra frön, bara för att fåglarna skulle nöja sig med det, men ack vad jag bedrog mig!
Nu har det ju regnat åtminstone, det får man väl vara tacksam för i alla fall, nu är det solsken som fattas, men i morgon blir det nog fint.
Fåglarna är inte lite fräcka, dom kommer och "pickar" på altanfönstret när dom vill ha mat. Nu har nog vi Sveriges mest bortskämda fåglar i vår trädgård, dom äter allt!
Pasta och ris hör väl till favoriterna, men det går bra med fläskfile´också. Jag kastar ut allting som blir över, tar inte småfåglarna det så tar skatorna det.
Vi har också en igelkott som kommer på besök emellanåt, han bor i vårat gamla garage, han heter "Kottfrid". Jag är nästan helt säker på att det är en han, för han har bott hos oss i flera år och har aldrig haft några ungar med sig.
Vår hund och "Kottfrid" är kompisar, dom brukar bara nosa lite på varandra, sen är det bra. Det är kul att ha sådana inneboende, men nu ska vi snart riva garaget och då får vi ge honom en vräkningsorder!
Har funderat på om man kan göra ett litet hus åt "Kottfrid", inreda det med löv och gräs (om nu fåglarna ger f-n i gräsfröna vill säga) alltså, ta reda på hur en igelkott i sina bästa år vill ha det.....
Ja, ja det blir nog bra det där
Ska ta och gå ner i garaget och se, om han är där eller kanske ute på friarståt, det börjar ju bli kväll nu och det är ju då han är mest aktiv.
Ha det!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: