Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Solsken!

Kategori: Allmänt

Det var ju det jag sa, det skulle ju bli bättre väder!!!
I dag skiner solen från en klarblå himmel och det blåser så det är perfekt torkväder.
Har redan hängt ut en trasmatta på tork, snart är den torr!
Det är bland det bästa med att ha trädgård, det att man kan hänga ut tvätt på tork, njuter när jag plockar ner den torra tvätten , det luktar underbart!
Har varit ute och kollat "gräsmattan", det tar sig (fläckvis) men man får väl vara tacksam för det lilla.
Felet är väl, att jag besitter inget som helst tålamod, helst skulle gräset ha grott innan jag sådde gräsfrö....
Det är ingen dum ide´det där med färdig gräsmatta, bara att rulla ut!
När det var nysått och jag hade spärrat av med snören som jag satt fast folie i, bara för att fåglarna skulle förstå, att här ska vi inte vara.... då går ju förstås yngsta barnbarnet som fyller 2 i slutet på juni såklart och ställer sig mitt i!
Mojmoj gå hit? Hit? Hit frågar hon och pekar åt höger och vänster. Hon förstod ju att det var liksom avspärrat, men inte varför.
Hon är så go, hon kan ALLTING häll (själv)
Hon har faktiskt lärt sig att gunga "häll", kan hålla sig fast och göra fart "häll", det tycker jag är duktigt gjort av en så liten "snörpa".
Det är mormors lilla prinsessa.
Jag har en prins också, han är 4,5 år gammal och vi är bästisar. Han sa, att efersom han är min prins, då är ju jag hans prinsessa..gulligt va!
Det är väl inte så många gamla klimakteriekärringar som blir kallade det?

Det är roligt med barn, ger man dom en uppgift, spelar ingen roll om dom är 2 eller 4,5 år, man kan räkna med att uppgiften tas på allvar, och det är så viktigt att man berömmer och talar om hur duktiga dom är.
Mitt äldsta barnbarn han är övertygad om att mormor, hon klarar sig inte utan honom, för han är minsann stark!
Det är också faschinerande vilket logiskt tänkande dom har, om det fanns samma logik hos vuxna så skulle allting se annorlunda ut.
Inget tjafs, bara "raka rör".

Tänk, när det blåser ute nu, ser det ut som det snöar, det faller så mycket blomblad från körsbärs och äppelträden, har aldrig varit med om att det nästan blommat över innan maj månad är slut.
Klimatförändringar.....

Ska ta och plantera lite blommor i krukor och ställa ut i trädgården, jag har inga land och sån´t tjafs (kan inte stå på knä eller sitta på huk och rensa).
Ha de´!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: