Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Onödigt våld...

Kategori: Allmänt

....förekommer så ofta nu för tiden, se bara allt som hänt nu i helgen som var.
På något vis kan jag förstå frustrationen hos den pappan som skjöt med sin hagelbössa, men det är inte försvarbart i alla fall.
De hade ju ringt till polisen flera gånger, men som vanligt så valde polisen att inte komma. utan sa att de skulle återkomma om det blev värre....
Man kan ju undra vad ordningsmakten är till för...
Sedan har vi det tragiska som hände i Stockholm med pojken som blev sparkad i huvudet så att han blev hjärndöd.
Det jag tycker är så konstigt, är att det står i tidningarna, att ungdomarna hade varit på fest, där de serverades champagne...ingen utav de inblandade hade väl åldern inne för att få dricka alkohol eller de kanske hade tillstånd eftersom de tillhör "den finare klassen".
Varför ska det vara skillnad på folk?
Hade det varit några förortsgrabbar, då hade det skrivits helt annorlunda, då hade det förmodligen basunerats ut att de hade "supit sig fulla" och så hade det säkert stått nå´t om att det varit ett "förortsproblem", men nu är det väl skillnad på champagne och hembränt...
Men en förortsunge, han hade ju inte haft råd med någon toppenadvokat heller, såg att en anklagad hade Leif Silbersky, han är inte billig.
Allt våld är förkastligt anser jag.
Våld föder våld det är jag övertygad om och hoppas, att mina barnbarn aldrig ska behöva uppleva sådant som har utspelats i helgen. Som förälder så försöker man skydda sina barn mot allt hemskt, men en vacker dag blir de tonåringar och man kan ju inte kedja fast dem hemma,( fast man gärna vill.)
Det är bara att hoppas att de inte hamnar i något gäng och att de inte ränner nere på sta´n på kvällarna. ( Det ska nog mormor och morfar se till)
Usch, med allt otäckt som händer nu för tiden så vill man inte att barnbarnen ska bli större , det är ju som man säger..små barn, små bekymmer.
Nu ska mitt lilla bekymmer..byrackan få gå ut på "kvällspinken" och sedan är det sängen som gäller.
Natti, natti..
Ha dé ! / tant raffa

Kommentarer


Kommentera inlägget här: