Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Ärtsoppa med fläsk....

Kategori: Allmänt

....blir det inte i dag... Maken undrade om vi inte kunde åka och äta thaibuffét i dag och jag är ju inte den som säger nej... Annars...var det någon som såg programmet "generation fett" i går? Jag blir heligt förbannad när jag ser föräldrar som matar sina barn med enbart skitmat och det flera gånger per dag. En liten pojke, han var bara tre år och han vägde redan trettio kilo! Denna pojke, han fick coca cola i nappflaska när han var nio månader och han hade ett begär efter denna dryck och det är väl inte undra på... Han blev matad med än det ena än det andra med "mat" från alla snabbmatskedjor som fanns i närheten där de bodde och mamman, hon "skyllde" pojkens matvanor på att "hon hade varit så ung när hon fick honom"...men, när man fick se hur mormodern späkte pojken så är det inte undra på att han såg ut som han gjorde...ofattbart! Sedan stod modern och grät för hon var ledsen att sonen var tjock!!! Nu är det ju så, att "over there" är snabbmaten avsevärt mycket billigare än "normal mat" och frukt tex. det var så dyrt att det kunde bara välbärgade köpa. Det fanns ingen annan frukt att köpa än konserverad sådan (i sockerlag) och det vet ju vem som helst hur nyttigt det är... Att ett barn blir sjukligt överviktigt, det är oftast föräldrarnas fel och när man fick se, hur föräldrarna såg ut så...en pojke, han var elva år och vägde över hundra kilo, hans mor hon vägde inte under tvåhundra kilo och de åt hela tiden...friterat... De friterar allting i USA, tillochmed Snickers...alltså...godis! Lillprinsen, han däremot, han ser ut som en "sparris" och där är det tvärtom, han växer så det knakar på längden, men han blir inte tjock och han äter vanlig mat dvs. husmanskost (åtminstone hos mormor och hemma) i skolan får de ju inte husmanskost längre. Frukt och grönt, det är en naturlig del i de små kungligheternas vardag och det är väl så det ska vara, de kan ju inte tycka om alla grönsaker och all frukt, men det ska finnas så att de kan välja anser jag. Nu är de små kungligheterna väldigt olika i sin kroppsbyggnad, lillprinsen han kommer nog aldrig att få ett gram övervikt, lilla prinsessan hon kanske kommer att bli lite "kurvig", men hon är ju tjej också... Men, det är som sagt var upp till föräldrarna att se till att barnen inte bara äter en massa onyttigt och bara dricker läsk. Så...thaimat...det kan ju inte vara onyttigt, det är sällan man ser en överviktig asiat... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • storasyrran säger:

    Hejsan!

    Såg programmet om feta i USA. Skrämmande att de pratar om gastric bypass på unga människor i stället för information om vad och hur man ska äta. Se´n är det inte så lätt att gå ner i vikt, det ska gudarna veta, men om man inte ens försöker... Såg att du gillar "ett Herrans liv", det gör jag med! Hon, prästen, är ju överviktig - men vacker! Jag gillar alla knepiga karaktärer i programmet och deras sammanträden är ju hur kul som helst :)

    Kram från (stora) syrran

    2008-10-23 | 14:04:29
  • åsa säger:

    Storasyrran:

    Ja, att inte informera, det är ju bara att skjuta problemen framför sig och bara en sån sak, att det var på förslag att de överviktiga inte skulle få handla på skräpmatsställena...snacka om hets mot folkgrupp!

    Ett herrans liv....underbart!

    Tänk bara hon som spelar Alice...finns inte ord..

    Ha dé!/Kram

    2008-10-23 | 21:15:52
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Såg inte programmet igår men såg trailern och det är ju bara för gräsligt!

    man blir chockad,det är ju barnmisshandel att servera sånt skräp till sina barn.

    2008-10-24 | 08:58:19
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • åsa säger:

    Jag håller med dig, det borde klassas som barnmisshandel.

    Ha dé!/Kram

    2008-10-24 | 09:05:02
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • //SoP säger:

    jag bara instämmer så mycket jag kan o lite till-jag blir arg-speciellt när de bara gnäller om hur synd det är om dem.

    2008-10-25 | 01:11:17
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här: