Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Ett alldeles strålande höstväder....

Kategori: Allmänt

....är det här hos tant raffa idag, solen strålar från en klarblå himmel och det blåser en svag vind. I morse var det ett par kallgrader, men det var så skönt att det inte regnade...man har fått nog av allt regn och att det har varit så mörkt och trist så länge och det tar på humöret, det är ju lättare att vara glad när solen skiner. Tyckte så synd om småfåglarna så jag har satt ut talgboll och nötter åt dem, det måste ju vara svårt att hitta mat när det blir kallgrader. Byrackan ja....han är trött, väldigt trött och han ser inte alls så bra längre, vilket resulterar i att jag får bära upp och ner för trappor både inomhus och utomhus. "Kisseriet"...ja, det funkar, lite för bra ibland... Men, som jag sa till döttrarna igår, han är ju inte sjuk, han har inte ont och han skäms ju inte när kisset rinner för han är nog inte medveten om att det rinner lite som det vill ibland. Nu vet jag ju, att vi inte får vara egoistiska och att vi måste vara realister...byrackan är en gammal hund och han har haft ett bra liv sedan han kom till oss, vi får vara tacksamma att vi fått ha honom i våra liv för han har alltid varit till glädje för oss. Aldrig har jag känt, att han varit till besvär, snarare tvärtom. Många har sagt att..eftersom maken är borta och jobbar, (oftast utomlands), skulle det inte vara bättre om ni inte haft byrackan, då hade ju du tant raffa kunnat följa med honom.. Nej, det hade inte varit bättre och alla dessa länder, de finns ju kvar att besöka om man så vill, det finns ingenting som skulle varit bättre än byrackan, han är ju en familjemedlem precis som alla de andra. Jag hoppas så, att vi kan ha vår kära byracka kvar ett bra tag till, men.... I dag har mormors prins gått till förskolan igen, han har ju varit hemma en vecka för sin armskada och eftersom det var en vecka som innebar mycket fysisk aktivitet i skolan så beslöt modern att det var lika bra att han fick vara hemma och ta det lugnt. Jag tror, att han tyckte det var jätteroligt att få träffa sina klasskompisar igen och att ha gips kanske är lite "fränt". Jag ska hämta honom till klockan ett och det ska bli intressant att höra hur dagen varit. Nu ska jag se, om byrackan har lust att gå ut en liten sväng, det är så underbart väder... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Hahaha Fräääänt! det säger bara våran generation tror jag,maken säger ofta att jag pratar som dom gjorde på 40 talet ;)



    Ja lilla byrackan ja,hoppas han hänger med ett bra tag till/Kramen till er :)

    2008-10-06 | 11:35:36
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • skogsfrun på dal säger:

    Tack för din kommentar i min blogg, sagotant... tjaa; Det gläder mig också att här är en till som envisas med att ha kvar en gammal pissråtta*. Jag har ju dömt Singoalla till de sälla som i morgon men de sista dagarna har hon genomgått en metamorfos och strålar som en sol -liksom sin matte:) Det blir att ringa återbud till vetten med risk för att betraktas som den veliga käring man antagligen är, hehe. Hur gammal är byrackan och vilken är hans härkomst såvida han inte är en hittehund? Förstår att han är av mindre modell eftersom du kan ta honom under armen. Min väger nog 25 kg och henne tar man inte med sig så enkelt,

    men bära henne i sitt hjärta är lätt!

    2008-10-06 | 13:46:32
    Bloggadress: http://barasaras.bloggagratis.se
  • Åsa säger:

    Garbo:

    Jaha..så man säger inte fränt längre..vad säger man då då?

    Byrackan, han får hänga med så länge det går.



    Skogsfrun:

    Att de liksom "blommar upp" när man tagit ett beslut, det är nog inte så ovanligt...

    Byrackan kom till oss som treåring och hade bott på en kennel med en massa hundar och varit lägst i rang hela sitt liv.

    Han är en Whippet, Engelsk vinthund och nu är han 14,5 år så han är ju gammal./Ha dé!

    2008-10-06 | 15:50:15
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • SolSkuggan säger:

    Vilken härlig inställning du har till allt. Tar dagen lite som den kommer, där är vi två:)

    Sen verkar du ha ett hjärta för alla och envar, även småfåglarna får sitt.

    Naturligtvis är kära Byrackan en familjemedlem precis som alla andra och tänk att det känner han också.

    Jamenvisst är gips fränt särskilt i skolan.

    Ha det gott bästa du kram:)

    2008-10-06 | 20:17:32
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Tack!...Solskuggan för att du är så snäll och go..

    Men, byrackan, han betyder ju så mycket för mig/oss och det gör småfåglarna också, för tänk en vår utan deras kvitter i trädgården..

    Grannarna hade åsikter om att jag matade fåglarna hela vintern och då sa jag att..fågelkvitter, det vill ni inte vara utan, men mat kan ni inte ge dem...

    Hoppas, att du/ni har det bra och att du är rädd om dig, du vet väl att du är väldigt speciell, det har jag förstått genom att följa din blogg.

    Ha dé!/Kram & puss i pannan från byrackan...

    2008-10-06 | 23:21:33
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Hej på dig! Och jo, jag blev hemma idag också, tror nästan jag mår lite sämre idag...är så där yrslig nu också, fast det blir jag lite nu o då, sen går det över, det gör inte dom andra krämporna.

    Tur det finns foppatofflor du!

    Mitt go´hjärta hon ska nog snart till att löpa - hon löpte ifrån mig igår! Säkert en km hemifrån, ut på stora vägen! Satt på bron o väntade på mig! Fyyy, så rädd jag blev!! Får såna där saker för sig när det blir löptider!

    Idag ska jag iväg o "klämma tuttarna"....

    2008-10-07 | 11:20:39
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/

Kommentera inlägget här: