Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Kan inte låta bli....

Kategori: Allmänt

...att hålla med Englas mamma Carina Höglund i det hon säger om Anders Eklund. Det är nog många som önskar, att han aldrig ska komma ut i frihet igen utan att han ska få "ruttna" i fängelset. En livstidsdom, det är ju inte livstid utan han kan begära att straffet tidsbestäms. Synd, att det inte är som i tex. Amerika, där hade han fått ett straff som var minst två livstidsdomar, en dom för varje mord. Synd också tycker jag, att Eklund kommer på en anstalt där det sitter likasinnade. Det bästa hade varit tycker jag att han fått komma på en "vanlig" avdelning på ett "vanligt" fängelse. Vet, att det finns en massa som anser att jag resonerar helt fel, att han ska ha vård i stället för fängelsestraff men det struntar jag fullkomligt i. Han vet så väl vad han har gjort och han har tydligen sagt, att det skulle kunna hända igen...! Finns inga som helst förmildrande omständigheter när det gäller den mannen anser jag, ett livstidsstraff är alldeles för mild dom. Nu ska han ju först få "vård" som består i att han ska anpassas till ett liv i fängelse...(!) Jag blir så upprörd när jag läser om honom för jag tycker inte att han har något existensberättigande, han är en djävul rakt igenom..ja, djävulen personifierad! Innan jag slutar skriva måste jag tala om vad som hände byrackan och mig i skogen.... Vi gick där i godan ro, sakta, sakta för byrackan går inte så fort längre. Jag gick med ögonen i backen för tänk om jag skulle missa om det fanns svamp... Byrackan, han nosade och nosade och helt plötsligt så var det något som lät...det "brölade" och jag höll på att hoppa ur skinnet! Framför oss, kanske 25 meter ifrån stod det en råbock och han hade inte sett, hört eller känt lukten utav oss för då hade han väl inte stått kvar antar jag. Han var jättefin och det som var komiskt, det var att byrackan, han fortsatte att nosa, han hade inte märkt bocken! När jag stannade till så hörde bocken troligen mig för helt plötsligt så sprang han iväg. Efteråt så tänkte jag, att det var tur att det "bara" var en råbock, tänk om det hade varit en älg...de kan ju bli ganska elaka och tänk om det hade varit en björn! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • skogsfrun på dal säger:

    Kastrera dom och låt dem jobba på sluten anstalt och göra skäl för mat och husrum. Det daltas för mycket med svåra brottslingar som det inte finns något hopp om. I fängelse kostar de stora summor var dag, nej jobba ordentligt ska de.

    Hellre möter jag en björn eller älg än en Anders Eriksson!

    2008-10-07 | 17:41:21
    Bloggadress: http://barasaras.bloggagratis.se
  • Åsa säger:

    Skogsfrun:

    Ja! Kastrering och då menar jag en riktig kastrering, ingen kemisk sådan utan som man kastrerar en galt!

    Visst daltas det med tjyvar och banditer, de har det mycket bättre än våra åldringar och det är tamejsjutton skandalöst../Ha dé!

    2008-10-07 | 23:16:40
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Hmm, svårt det här! Bölar ju för allt o inget nu för tiden jag...Han har förverkat all rätt till ett anständigt liv! Lås in honom o släng nyckeln! Men, så tänker jag på hans anhöriga....tänker för mycket ibland jag. Men aldrig vill jag se o höra att den mannen blir benådad!!



    Hade jag mött den råbocken du mötte hade jag nog gjort som byrackan ibland gör - kissat i brallorna!

    2008-10-08 | 14:12:06
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Åsa säger:

    Ragnvi:

    Håller med dig, han har ingen rätt till ett anständigt liv och tänk vad billigt det vore om man fick låsa och slänga nyckeln.

    Jag blev inte så rädd när jag såg vad det var som lät, men innan dess så var det lite....

    Ha dé!

    2008-10-08 | 16:57:16
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Garbo säger:

    Då har din likt min hund sämsta luktsinnet för det kan kuta ett rådjur mitt framför nosen på han och han bara står där o ser Goofy ut :))))

    "va hände lixom"



    Ja usch o fy för dessa hemska brottslingar,lås in dom o kasta bort nyckeln!



    /Kram

    2008-10-09 | 09:39:43
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/

Kommentera inlägget här: