Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Var det någon som såg...

Kategori: Allmänt

...programmet..älskade låtsas-bäbis? Jag tittade på det nu i kväll och jag måste ju säga..det finns en del som inte är riktigt.. Det var en människa, hon bodde i England, var gift och hade en hund, hon hade inga barn, det hade de valt bort. Hon hade i stället flera dockor som såg ut som riktiga små spädbarn. I programmet i kväll så åkte hon till USA för att hämta hem en docka och hon hade sällskap utav sin mor. Innan hon åkte till USA så var hon och hennes man till Harrod´s och handlade kläder till den nya dockan för nästan tretusen kronor..! De hade en barnvagn med sig och i den låg det en docka! Människan hade flera vagnar hemma, det var viktigt att vagnarna passade in för olika tillfällen och olika dockor...hon hade även speciella hjul till vagnarna som hon bytte till när de var inomhus, för det fick ju inte bli smutsigt inne.. Ja, man förstod ju att de inte var fattiga precis.. Nu visade det sig, att den nya dockan som hon var "over there" för att hämta, den hade en spricka i nacken och det kunde damen inte acceptera, hon kunde inte tänka sig att ha något som inte var perfekt...vilken jäkla tur, att hon inte hade barn (ja, det kunde hon ju inte tänka sig för de både lät och kunde smutsa ner sig..) för tänk, om hon hade fått ett barn med en liten "skavank". Jag tycker att det är helsjukt, det finns så många barn som far illa och så finns det samtidigt folk som handlar barnkläder till dockor för flera tusen! Vet ju, att det finns massor med människor som har dockor, vissa samlar och vissa får säkert moderskänslor för sina "små", men hon i programmet i kväll, hon var helsjuk tycker jag. Jag skulle inte ha något emot att ha en sådan docka, som ser ut som tex. lillprinsen eller prinsessan, men det hade varit dockor för mig. Nu ska byrackan och jag ta och nanna kudden ett tag, det kommer väl att bli ett förbaskat pipande på byrackan antar jag eftersom husse är i England igen och det är första natten han fattas i sin säng... Förresten...lillprinsen ska ha gipset i fyra veckor! Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • TT säger:

    Vilka tragiska livsöden det finns... både vad det gäller rika och fattiga!

    Såg ett program där män hade dockor som "fruar", i naturlig storlek... lika sjukt det.

    Det är synd om människorna, som Strindberg sa...

    2008-09-29 | 23:45:19
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • Dotra säger:

    Mamma, håller med dig precis! Jag tyckte det var riktigt läskigt. Kan inte vara helt friska människor som leker med dockor som ser ut som döda spädbarn!? Det enda jag sa var, sök hjälp. På riktigt. Det kanske börjar med dockor men sedan då... näää det var för sjukt för min del.



    Puss & kram

    2008-09-30 | 08:50:59
    Bloggadress: http://regnbagsfamilj.blogspot.com/
  • Garbo säger:

    Ja jag reagerade precis som du!

    Tack gode gud för att denna kvinna inte hade riktiga barn,hon var totalt känslolös och kall handlade enbart om hennes ego,rysligt jag drog parallel till psykopat usch!

    Mormorn tyckte jag synd om fy fasen vilken hemsk situation att hamna i,hon älskade verkligen sitt barnbarn men jag skulle nog inte klara utav att ha en docks som ser ut som min son,jag tyckte dom var lite otäcka faktiskt...



    Stackars lillprinsen/Kram

    2008-09-30 | 09:06:42
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • Åsa säger:

    TT:

    Ja, jag håller med Strindberg/Ha dé!



    Dotra:

    Ja, visst sjutton är det sjukt att vara som hon...helt ofattbart!

    Ha dé!/Kram



    Garbo:

    Visst sjutton var människan en psykopat, det såg man ju i hennes ögon, speciellt då hon upptäckte sprickan i nacken på dockan i USA..

    "Mormodern", hon blev ju sjukare och sjukare i sitt "tänk" tycker jag och jag kan förstå hennes mans reaktion, att det såg ut som nå´t från ett bårhus..

    Ha dé!/Kram

    2008-09-30 | 09:38:03
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Hej på dig! Här skrapades det is i morse! Brrr!

    Nej, fasen jag glömde ju bort det där programmet, men några på jobbet hade sett det och diskussionerna går höga! Är tacksam att människan inte har egna barn eller adopterade! Kan hålla sig till dockor! Tillverkarna ska väl leva dom också...

    2008-09-30 | 10:45:23
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Bert säger:

    Stor tragik! De hade behövt pengarna till en bra terapeut istället.



    Jag såg bara sista kvarten av programmet. Det räckte.

    Två sunda reaktioner på hela eländet kom i den kvarten. Den ena var maken till mormodern, som hade skaffat en kopia av sitt barnbarn:

    "Det ser ut som något från bårhuset."

    Sedan gick han ut ur rummet.



    Den andra var barnbarnet via webkamera från andra sidan jordklotet när kvinnan visade upp kopian:

    "Men mormor. Det är ju bara en docka. Du är en tokstolle."

    2008-09-30 | 21:50:13
    Bloggadress: http://ogonblickinorr.blogspot.com
  • Åsa säger:

    Ragnvi:

    Tillverkarna ja...sa just till dottern i dag att..tänk, man kan göra pengar på tamejsjutton allting./Ha dé!



    Bert:

    Precis.."mormoderns" make, han var ju den som var normal i sitt "tänk" och barnbarnet som inte var speciellt gammal, han var vettigare än mormodern som trodde, att hon ersatte barnbarnet med en docka.../Ha dé!

    2008-09-30 | 22:27:53
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: