Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Heligt förbannad....

Kategori: Allmänt

...är tant raffa just nu! Har pratat med försäljaren på bilfirman angående reservdäck till bilen... Kan ju tala om, att det är sista gången vi köper bil utav honom, det finns andra bilfirmor och det sa jag också. Nu är det så här, att vi har en miljöbil, en Skoda Fabia "green line" som den heter eftersom det är en diesel och enligt försäljaren så ingår inte reservdäck eftersom bilen skulle bli för tung och då inte hamna inom "ramen" för miljöbil...?!?! Jamen, sa jag..du kunde väl ha upplyst oss om det, att det inte fanns något reservdäck med.. "Man kan väl inte komma ihåg allting" sa han.... Ja, nu är det ju ditt jobb att sälja bilar och tala om vad som ingår eller ej sa jag... Jamen, sa han..ni fick ju med en flaska med "punkteringsskum"..!!(Sådant "skum" som alla däcktillverkare vill ska förbjudas för att det inte funkar som det ska och invaggar folk i falsk trygghet.) Förresten...sa han..om man köper en AUDI för en miljon så ingår inte reservdäck till den heller.. DÅ.. ...Blev jag förbannad! Han påpekade alltså, att vi köpt en "billig" bil...ja, enligt honom, för oss var den inte billig med alla tillval som vi beställde och hade vi vetat, att reservdäck var ett "tillbehör" man var tvungen att beställa, ja då hade vi ju gjort det förstås. Han var så arrogant i tonen att jag tackade för oss och la på luren.... Kände, att om jag fortsatt prata med honom så skulle jag sjunka till hans nivå i tonen och det ville jag inte.. Han upplyste mig om, att ett reservdäck på fälg (mmmm...vad ska man med ett däck till utan fälg..?!) skulle kosta 3.200:- och jag sa, att du kan inte mena allvar, det är ju hutlöst! Jodå, det var så dyrt... Nu har jag varit till en däckkille, som jag anlitat förr när jag haft problem och jag har beställt reservdäck (på fälg) och det kostar oss totalt 1.080:- Liiiiiite skillnad! Ringde till maken i England och berättade vad jag gjort och han tyckte, att det var helt riktigt och vi är överens om att anlita en annan bilfirma när det blir aktuellt att byta bil.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Annaa M säger:

    Bra att du stod på dig och sa vad du tyckte. Ibland blir man bara förstummad i såna situationer och förbannar sig själv sen för allt man inte sa!

    2009-04-14 | 19:03:54
    Bloggadress: http://annaama.wordpress.com
  • TT säger:

    Men var är det för konstiga regler nu för tiden??

    Vilken usel säljare dessutom, jag skulle heller aldrig återkomma till den firman.

    Tur att du har mål i munnen och kan fräsa ifrån!

    Kramar!

    2009-04-15 | 08:14:57
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Ja dom e inte lite fräcka bilnasarna!

    Litar inte på nån men vad ska man göra när man ska köpa bil...man e ju tvungen.

    Bra att du stod på dig och som sagt det finns andra alternativ,bra jobbat!



    /Kram

    2009-04-15 | 08:40:39
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • åsa säger:

    Annaa:

    Ja, många gånger har jag förbannat mig själv för att jag inte sagt vad jag tyckt och tänkt, men igår ser du...då hade jag inte tunghäfta!

    Ha dé!



    TT:

    Om han inte varit så nedlåtande i tonen så hade allt gått mycket "smidigare", men...

    Ha dé!/Kram



    Garbo:

    Ja, jag tyckte själv att jag fixade det ganska bra och som sagt var, det finns hur många bilfirmor som helst att välja på.

    Ha dé!/Kram

    2009-04-15 | 15:15:07
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ingrid säger:

    Bra gjort att säga ifrån.

    vilken stor skillnad på däcken ganska fräckt att ta så mycket betalt jag hade också bytt till en annan bilhandlare helt klart.

    Kram Ingrid

    2009-04-15 | 19:37:00
    Bloggadress: http://ingridspotpurri.blogg.se/

Kommentera inlägget här: