Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Skolstart....

Kategori: Allmänt

...är det för lillprinsen idag... Ja, han har ju gått i förskoleklass förstås, men nu har han ju börjat i RIKTIGA skolan! Dottern var med honom i morse och det var ju bra, eftersom prinsen inte får använda sin hörapparat i skolan innan de satt upp ljuddämpande åtgärder i bla. taket och som de haft hela sommaren på sig att göra, men inte gjort... När han inte har hörapparaten så hör han inget när det är mycket folk som sorlar runt honom och då blir han orolig och ledsen och det kan jag förstå.. Nu har prinsen en väldigt förstående fröken och hon hade pratat med dottern direkt i morse och frågat om just det där med hörapparaten så det kommer nog att bli bra allting (så småningom).. Ettorna är uppdelade i två klasser och "plågoanden" går i den andra klassen och förhoppningsvis så slipper prinsen ha honom som en "pain in the ass" hela tiden. Lilla prinsessan, hon var jätteglad att få börja på dagis igen och det kan jag ju förstå, där har hon ju flickor hon kan leka med, det blir nästan alltid så, att hon är ensam tjej bland en massa killar och de brukar inte tycka att det är så roligt att alltid leka "mamma, pappa, barn" vilket är hennes favoritlek.. Ska vara barnvakt någon timme på eftermiddagen eftersom dottern jobbar eftermiddag/kväll och "mågan" jobbar dag. Så behändigt det kommer att bli nu när jag ska vara barnvakt, inget behov av bil utan det är bara att gå mellan husen, hur bra som helst! Nej, nu ska jag åka iväg och kolla efter födelsedagspresent till prinsen, han fyller ju i början på nästa månad och jag har tänkt köpa ett flygplan i byggsats, få se, om det är något han kommer att tycka är kul, han gillar ju att sitta och rita och konstruera så vem vet.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Inga M säger:

    Det kommer säkert att gå bra med skolstarten för lillprinsen. Jag har mitt klassrum inrett för en elev med hörapparat. Vi har plattor i taket och ljuddämpning på bänkarna så att det inte ska smälla när pennorna läggs ner. Dörrarna är extraisolerade så att inte ljud utifrån ska tränga in. Eleven bör sitta precis framför mig som lärare så att den hör bra och att den kan läsa av mina läppar när jag pratar också. Sen finns det omslag på apparaten så att antingen hörs jag bäst eller andra ljud bäst. Det är en väldigt bra hjälp för eleven om jag före rasten ber var och en elev berätta vad de vill leka med på rasten. Då har den hörselskadade eleven en chans att göra upp med sina lekkompisar. Annars blir det svårt i en bullrig hallmiljö.



    Oj, det blev en lång kommentar men detta är intressant tycker jag. Min erfarenhet är i alla fall att det går väldigt bra.

    2009-08-19 | 06:27:34
    Bloggadress: http://inga.blogg.se/
  • åsa säger:

    Inga:

    Försöker väl svara igen (krångel som vanligt..)

    Vi tar verkligen till oss det du skriver (har vidarebefordrat dina ord till dottern) vi förstår ju, att du vet vad du pratar om.

    Ha dé!

    2009-08-19 | 14:43:14
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Tjena! Håller tummarna att allt går bra nu vid skolstarten!

    Men att du vågar skriva vad du ev. tänker köpa i present! Tänk om han läser...hi, hi

    Och nu ska vi se om det funkar att kommentera....!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-08-19 | 16:17:19
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • åsa säger:

    Ragnvi:

    Han har inte tillgång till dator annat än om han ska spela spel, vilket inte är så ofta..

    Jodå, idag hade det varit en bra dag sa han och jag vill ju tro på det.

    Ha dé!/Kram

    2009-08-19 | 16:30:19
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Är det inte typiskt att det inte fått upp grejerna som krävs för att lillprinsen också ska kunna delta fullt ut! Dåååligt...

    Tänk, mitt yngsta barnbarn börjar nu mellanstadiet.,..och den äldsta går i nian, det är ju inte riktigt klokt! Tur att det snart kommer nya barnbarn, bonussonens baby ska ju födas 22 september, spännande!

    Skulle varit högsommar idag, men här blåser det rejält, vilket är riktigt skönt, jag blev lite orolig ett tag..hihi

    Kramen

    2009-08-20 | 14:38:08
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • åsa säger:

    Paula:

    Ja, visst är det dåligt utav skolan, de har haft 10 veckor på sig att åtgärda, men inget har hänt!

    Barnbarnen, de växer ju så det knakar och allt går så fort med dem så hinner knappt med...

    Ha dé!/Kram

    2009-08-20 | 17:53:34
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: