Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Negativt tänkande...

Kategori: Allmänt

...har jag väldigt svårt för.. Kan inte förstå vad som hänt, men min make slutar aldrig att förvåna mig.. Vi lyssnade på en skiva ikväll, ljuva 60-tal heter den och han sa, att,..ja,..så här bra musik görs inte nu för tiden... Jamen sa jag, det görs ju jättemycket bra musik, både svensk och utländsk.. Ja, sa han, men inte kommer den musiken att "leva kvar" som den här som vi lyssnar på nu..(Elvis, Roy Orbinson, Siw Malmqvist, Anita Lindblom och många fler).. Jamen..nu får du väl ge dig sa jag, det vi tycker är bra musik, det tycker ju våra barn är hur töntigt som helst och lyssnar man på texterna så måste jag hålla med dem.. Ja, så fortsatte vi och jag slutade med att, min mamma, hon tyckte nog att det hennes fars (min morfar)) orkester "Nybokapellet" i Långshyttan (stället gud glömde) spelade, det var nog det mest töntiga i hennes öron och hon trodde nog att Tori Bernhards orkester skulle vara allas favorit i evighet.. Det jag vill komma fram till, det är att, om en karl kommer i 60-årsåldern blir han då liksom automatiskt negativ? För mig, så hänger allt på positivt tänkande.. Varje morgon så tänker jag att, vilken tur jag har som kommer upp ur sängen!(visserligen med lite hjälp).. Men tänk om jag skulle tänka negativt, då skulle jag ju ligga kvar där än... Nej, jag klarar inte av negativa tankar, vi lever så kort tid här på jorden och jag tänker inte slösa en sekund på att tänka negativt, jag är glad för varje dag och jag hoppas, att alla kan se det positiva i tillvaron. Nu måste jag jobba på att maken kan se det jag ser, att vi lever här och nu och det är upp till var och en att göra det bästa av sitt liv. Inser, att makens negativa tankar kanske beror på att efter nyår så är han pensionär och det är nog inte så lätt för en människa som alltid varit helt uppslukad av sitt arbete att helt plötsligt inte vara den som är mitt i alltihopa... Huvudsaken, det är ju att vi trots allt älskar varandra.. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • SolSkuggan säger:

    Käraste raraste goaste du.. Innerligt tack! Så glad jag blev för din hjärtevarma och fina kommentar hos mig. Det var precis vad jag behövde tack vännen min=) Och blev du glad att hitta några nya rader hos mig så blev jag minsann lika glad över dina kloka rader här hos dig.

    Så sant du har så rätt du tänker precis så är det..

    Det är många som tror att det vi upplever tycker om älskar och trivs med i vårt tidevarv det ska tas till hjärtat av generationer framåt..

    Samtidigt förstår jag din man för han har hittat något bra som han vill förmedla till så många han bara kan.

    Han verkar i sanning så bra och klok din man.

    Tack än en gång för ditt härligt uppfriskande inlägg det har jag redan hunnit läsa ett par gånger nu=)

    Hjärtekram till Åsa från Kristina



    2009-12-11 | 23:35:29
    Bloggadress: http://solskuggan.blogg.se/
  • åsa säger:

    Solskuggan:

    Det var så roligt att se ett livstecken från dig må du tro!

    Jag vet inte hur min make tänker, men jag hoppas ju att jag ska få honom att tänka mer positivt, jag har ju gott om tid på mig efter nyår...

    Ha dé!/Kram

    2009-12-12 | 11:05:15
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • SoP säger:

    Du,min gubbe är bara 51 än o inte vidare positiv 0_o Som hans Grabb sa för några år sen- " hur e de farsan,lika glad o positiv som vanligt ? " Vi kanske kompletterar varann, jag sjunger o han muttrar- ;-)

    2009-12-12 | 23:35:32
    Bloggadress: http://sisterofpain.blogg.se/
  • åsa säger:

    SoP:

    Ja, ibland så kan man börja fundera...

    Ha dé!

    2009-12-13 | 15:18:46
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/

Kommentera inlägget här: