Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Hemma igen...

Kategori: Allmänt

...är jag.. Ja, jag kom ju hem igår, eller det var ju idag eftersom klockan hade blivit fem över tolv på natten.. Vi har haft det jättebra maken och jag och han tyckte att det var tråkigt att jag skulle åka hem (sa han i alla fall). Vädret...ja, det skulle ju ha kunnat varit bättre förstås, det regnade och blåste kopiöst, men.. Vi var till Dover en dag och där blåste det så mycket att man inte kunde gå ur bilen och det regnade åt all håll och kanter så så många kort blev inte tagna eftersom kameran blev dyblöt på en sekund! Efter Dover åkte vi till Rye och Hastings, men det var samma skitväder där.. Covent Garden klarade vi av och jag lovar, kaffet och whiskeyn satt "som en smäck"...vi höll på att frysa ihjäl både maken och jag och det är ju tur, att det finns lite pubar kvar även fast det är så många som stänger igen varje vecka. England, det är ett väldigt vackert land, men sååå primitivt tycker jag, men jag är ju bortskämd med Svensk standard och man kan inte jämföra.. En sak som jag blir väldigt imponerad av, det är makens bilkörning i England, jag själv blir alldeles snurrig, har inte det logiska tänkandet som man måste ha för att kunna köra vänstertrafik och mitt i London! Det roliga med honom, det är att så fort han stiger av planet i tex. Västerås och ska köra bil hem, ja då bara "schvitschar" han om och kör högertrafik....Ja, jag är imponerad.. Jag bokade resa för sju personer till England i natt när jag kom hem, vi åker ju sista helgen i mars och de små kungligheterna längtar må ni tro, lilla prinsessan sa idag att.."när vi åker till min morfars England"... och det lät så gulligt. Jag var bara i England fyra dagar, men kände ändå ett sug efter Svensk husmanskost och jag förstår verkligen att maken alltid beställer typisk sådan mat när han kommer hem för Engelsk mat, den är inte mycket att "skriva hem om".. Vi var på olika restauranger och testade deras mat för vi ska ju ut och fira maken när vi är där i mars, men på den "finaste" restaurangen så beställde vi pepparsås till köttet (man måste beställa det "bredvid") och den såsen...ja, det var hela svartpepparkorn som var så hårda att det inte gick att tugga sönder dem och själva såsen smakade ingenting! Ja, ja.. Snöat hade det gjort här hemma, det hade kommit tre decimeter och det var ganska jobbigt att köra hem, för från Västerås till Avesta var det så dimmigt att det inte gick att köra fortare än sjuttio-åttio och man såg ingenting med heljus på utan det var halvljus som gällde. Från Avesta var det vinterväg och ljusare eftersom det var vitt överallt. Tänk, att jag hade sån tur att yngsta dottern var hemma så det var skottat och snölyktor som lyste när jag parkerade här hemma och det kändes så skönt när jag steg ur bilen. Nu ska jag ta en kopp thé och prata lite med dottern som nyss kom hem. Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Garbo säger:

    Mysigt att komma hem o se att snölyktan brinner.

    Ja det låter som ni haft det skönt i allafall trots vädret,maten ja hmmm Gordon Ramsey ser ju i allafall ut att kunna laga god mat :)

    Jag ska oxå till England nångång!

    Svårt när man har hundar men ett av mina favvoresmål är just England irland Skottland vill bara resa runt bo på B&B och känna mig fri.



    Välkommen hem!

    /Kram

    2009-01-27 | 08:50:25
    Bloggadress: http://garbo.webblogg.se/
  • åsa säger:

    Garbo:

    Gordon Ramsey och Jamie Oliver, de har ju bra restauranger, men det kostar skjortan också (vi har kollat upp det) och vi är ju några stycken som ska äta så....

    Ha dé!/Kram

    2009-01-27 | 11:52:50
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Kerstin säger:

    Hå,hå,ja,ja! Låter jobbigt och jättehärligt:))

    Ha det!

    2009-01-27 | 15:12:50
    Bloggadress: http://kailiyinyang.blogg.se/
  • Ragnvi säger:

    Tjena! Skönt att du är hemma igen o skriver!

    Synd på vädret ni fick! Men ni hade ju varandra..hi, hi!

    Men tänk att maten ska vara så dålig i England! Att dom inte tar till sig nåt nytt?! Konserv---ativ!

    Kramen!

    Ragnvi

    2009-01-27 | 17:46:58
    Bloggadress: http://rankans.blogg.se/
  • Maria säger:

    Hrmpfff... Ni åkte alltså FÖRBI Avesta...? Kram från kusinen...

    2009-01-27 | 23:19:51
  • TT säger:

    Skönt att du är hemma igen och att allt gått bra!

    Verkar som ni haft det jättebra trots det engelska vädret!

    Kram!

    2009-01-28 | 08:40:28
    Bloggadress: http://tyratok.blogg.se/
  • åsa säger:

    Kerstin:

    Ja, det var härligt, men som sagt var...tempot!/Ha dé!



    Ragnvi:

    Med så mycket invandrare är det konstigt, att det enda de tagit till sig är "currey"..alltså indisk mat och det kan ju bli enahanda det också.

    Ha dé!/Kram



    Maria:

    Så roligt att du hittat hit!

    Ja...jag skäms att jag åkte förbi..f´låt..

    Men, det blir väl fler gånger..

    Ha dé!/Kram



    TT:

    Jag brukar ju alltid säga, att det finns inget dåligt väder osv...men..där var det ett riktigt skitväder, jag lovar!

    Tur, att det finns pubar..

    Ha dé!/Kram

    2009-01-28 | 08:59:24
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Maria säger:

    Hihi, bara skoja ju! Förstår ju att man vill hem så fort som möjligt när man varit iväg så där! Dessutom har jag jobbat som en idiot senaste tiden så lättast att träffa mej är i butiken.... Men som sagt, det blir väl fler gånger! Alltid välkomna!!! Kram

    2009-01-28 | 19:50:48
  • Paula säger:

    Hej o välkommen hem till Dalarna! Visst är det konstigt detta med maten, jag tittar mycket på BBCFood och dom har så härliga kockar och härliga matlagningsprogram, men ändå sägs det att engelsmännens mat är så trist! Jag har ju inte testat själv. Det jag tycker är konstigt är alla dessa brödpuddingar! Hittade ni rätt restaurang för firandet eller får maken fortsätta leta?

    2009-01-31 | 18:17:24
    Bloggadress: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här: