Tant Raffa

Välkommen till Tant Raffas space i rymden. Här skrivs det om allt och inget men alltid med en stor dos av humor och ironi!

Att vara tjock...

Kategori: Allmänt

...som jag är... Ja, jag är tjock, har säkert 40 kilos övervikt och det är ju en utav orsakerna till att jag svettas (måste vara väldigt tjockskallig eftersom jag nästan enbart svettas i huvudet).. Men, bara för att man är tjock (överviktig, men absolut inte skitviktig) så finns det väl ingen anledning att folk får säga vad de vill åt en..eller? Tänkte på midsommar, då en gastricbypass opererad hade så roligt åt att en fyraårig pojke sa att han tyckte, att jag var tjockare än en annan gastricbypass opererad.. Om man har gjort en sådan operation, då om någonsin måste väl den personen förstå, hur sårande dessa ord var från henne, tror hon inte, att jag är medveten om min övervikt? Jag skulle också vilja göra en sådan operation, men den är inte riskfri och med min jäkla otur så är väl jag den lilla procent som det går illa för... Nej, de orden hon sa, de sårade, hon kunde lika gärna hållit käften! Så, nu har jag fått avreagera mig lite, kanske barnsligt att ta åt sig, men orden kom från en viktopererad... Ha dé!/tant raffa

Kommentarer

  • Zara säger:

    Självklart är det sårande och självklart är det INTE barnsligt att ta åt sig av såna skitdumma och elaka kommentarer! Sen - kan jag tycka - undrar man ju var gränsen ska gå med att verkligen säga ifrån. Till vem det än är, oavsett hur gammal denne än är... När BÖR man säga till, när SKA man säga till? Jag och de dina gillar då dig verkligen som du är! Du är en helt fantastisk kvinna! Låt kommentaren glida av dig, likt vatten på en gås.

    Kram och godnatt!

    2009-06-30 | 23:12:27
    Bloggadress: http://atomers.blogspot.com
  • åsa säger:

    Zara:

    Du är gullig du!

    Det är ju så, att jag hela tiden talar om för de små kungligheterna, att människor är olika, både till utseende och sätt, men att alla får vara olika och sedan kommer det en viktopererad och vräker ur sig saker som hon vet sårar...var finns logiken..

    Ha dé!/Kram

    2009-07-01 | 10:04:28
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Emma säger:

    Hej moster!

    Jag och mamma tycker inte att den som var gastricbypassopererad har någonting att skryta över... jag menar, personen i fråga har alltså inte kunnat besegra sin egen dåliga karaktär och inte kunnat gå ned i vikt på "naturliga" sätt, typ ändra sitt liv och inte äta för mycket och inte träna, utan den var tvungen att med ett kirurgiskt ingrepp som kan vara livsfarligt ändra sitt liv... jag tycker snarare att det är tragiskt och om jag själv skulle vara tvungen att göra en sån så skulle jag inte skryta om det... tvärt om skämmas lite för mitt personliga misslyckande.



    Sen handlar gastricbypass för mig om att en person är så fet att den mår dåligt psykiskt och att fetman påverkar kroppen så mycket att riskerna med operationen väger mindre än riskerna av att INTE göra den. Om hon nu har varit tvungen att göra en sån så har hon inget att säga till om, och hon ska definitivt inte gå runt och såra andra människor. Hon misslyckades med att rädda sitt eget liv, och var tvungen att operera sig för att överleva, så enkelt är det. Det är hon som borde bli sårad av sitt eget tänkande, och ingen annan. Hon har inte "lyckats" med någonting, snarare misslyckats. (plus att jag tycker att det låter som att hon är lite bakom flötet, för man tänker sig väl för innan man öppnar munnen...?)



    Du är fin som du är, moster, och vi i släkten har alla lite svårt för att avstå det vi tycker om. Och om vi inte mår dåligt av det så sårar det väl ingen annan? Mår någon dåligt av det så får vi väl stötta och hjälpa varandra istället. That's what friends (and family) are for, right? :)

    2009-07-01 | 15:02:42
  • åsa säger:

    Emma:

    Kan bara säga...PUSS&KRAM!

    Ha dé!

    2009-07-01 | 15:49:56
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • engelsson säger:

    engelsson tassar in via Kristinas blogg o måste bara kommentera detta med gastric bypass..jag håller med dig fullständigt..att göra en sån operation som ju faktiskt vittnar om att de misslyckats på egen hand ..ger dem ingen som helst rätt att raljera över andra överviktiga..något de inte tänker på e ju att en sån operation inte på något sätt garanterar en bestående viktnedgång..det finns de som går upp allt igen.

    2009-07-01 | 23:20:14
    Bloggadress: http://engelsson.blogg.se/
  • åsa säger:

    engelsson:

    Ja, att de kan gå upp i vikt igen, det stämmer ju och jag håller med om att de har misslyckats på egen hand..

    Undrar, om "människan" förträngt hur hon själv mådde innan hon opererade sig, för annars skulle hon väl inte ha roligt på andras bekostnad..eller?

    Ha dé!



    2009-07-02 | 08:37:52
    Bloggadress: http://tantraffas.blogg.se/
  • Paula säger:

    Mina överloppskilon sitter som klistrade, har så gjort i många herrans år, ingen diet i världen har lyckats! Det är nog därför jag inte gillar sommarvärmen, behån skaver, svetten lackar i pannan, känner mig ofräsch jämnt och går jag utan strumpor så får jag skavsår...nä fy!

    Men jag säger som du, jag känner mig älskad precis som jag är, och det är ju jag som bär omkring på övervikten och ingen annan! Någon operation vete katten om jag skulle välja....utom om läkare sa att det var alldeles nödvändigt!

    Kram från en tjockis

    2009-07-02 | 11:24:32
    Bloggadress: http://paulaz.se
  • Maria säger:

    Det finns alltid folk som måste trycka ner på nån annan för att själv må lite bättre en stund. Alla har vi väl en spegel hemma så vi själva vet hur vi ser ut? Jag vet oxå att jag skulle må bättre om jag tappade 20kg men fasiken va bra de extra kilona var i höstas när jag drabbades av salmonella!!! Inget ont som inte har nåt gott med sej! Kram!

    2009-07-02 | 23:47:04

Kommentera inlägget här: